Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

alım satım konusunda yardım

REKLAM ALANI
    umutkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 250
    Öncelikle herkese slm yardımcı olanada olmayanada teşekkür ederim. Eski motorumu bir arkadaşa vermişdim 1 ay içinde satabilirsem satarım yoksa ben alırım diye sözleştik ,eğer satsaydı sattığı adama ben devrini vericektim yoksa kendi alıcaktı.Ama bu adam motoru sattı parada gitti motorda motor benim üstüme alan adam üstüne ilkin almak istedi ben paramı alamadığım için vermek istemedim.Şimdi kimse yok ortada vergilerde ödenmiyor ben motoru geri almak istiyorum ama motorda yok adamda. Savcılığa dilekçe vermek istedim savcı ortada suç yok kendin vermişsin yapıcak birşey yok dedi, karakola sordum bağlı bulunduğa trafik şubesine dilekçeyle başvuruda bulun motor aramalara denk geldimi bağlanır seni ararlar dedi ,gerçi bu fikir güzel ama ama kesin kural budur diye söylenmedi , çalıntı diye ihbar atsem benimde başım ağrıyabilir. Eğer işi usulunce bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim .

Not: Bu yazı okuyanlara ders olsun bu gibi işlerde arkadaşlık eş dost hepsi hikaye benim gibi enayi yerine konulursunuz.Paranızı almadan ne aracınızı verin nede devrini

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    By_DosT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mekan belli olmaz ama genelde istanbul içi...
    Motosikleti
    Motürü Sattım. Şimdilik Ticari TAXİ
    Dostum geçmiş olsun....

Evet Bağlı olduğu şubeye başvuruda bulun aracı bağlat ama tabi uygulamaya denk gelir inşallah.. Olayın devlet kuralı budur.. adresi madresi yokmu bu adamın peki sen nası güvendin neyse ölmüşle olmuşa çare bulamassın..
    RUHUN BEDENİNDE, LASTİĞİNDE JANTININ ÜZERİNDE KALSIN......

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı umutkaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese slm yardımcı olanada olmayanada teşekkür ederim. Eski motorumu bir arkadaşa vermişdim 1 ay içinde satabilirsem satarım yoksa ben alırım diye sözleştik ,eğer satsaydı sattığı adama ben devrini vericektim yoksa kendi alıcaktı.Ama bu adam motoru sattı parada gitti motorda motor benim üstüme alan adam üstüne ilkin almak istedi ben paramı alamadığım için vermek istemedim.Şimdi kimse yok ortada vergilerde ödenmiyor ben motoru geri almak istiyorum ama motorda yok adamda. Savcılığa dilekçe vermek istedim savcı ortada suç yok kendin vermişsin yapıcak birşey yok dedi, karakola sordum bağlı bulunduğa trafik şubesine dilekçeyle başvuruda bulun motor aramalara denk geldimi bağlanır seni ararlar dedi ,gerçi bu fikir güzel ama ama kesin kural budur diye söylenmedi , çalıntı diye ihbar atsem benimde başım ağrıyabilir. Eğer işi usulunce bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim .

Not: Bu yazı okuyanlara ders olsun bu gibi işlerde arkadaşlık eş dost hepsi hikaye benim gibi enayi yerine konulursunuz.Paranızı almadan ne aracınızı verin nede devrini
    paşam öncelikle senin hiçbir suçun yok şu an motoru kullanan arkadaşı yakaladıkları zaman sorarlar parayı neden ruhsat sahibine vermedinde gittin başka adama verdin diye Ama şu kadar söyliyim motor bağlandığı zaman 1 milyar kadar bi masraf çıkıcak motorun o kadar etmiyorsa hiç uğraşma derim. Yinede en ayrıntılı bilgiyi Muratgergerli paşam vericektik

Motosikleti
    Piaggio X9 250
    Bir milyar eğer bana patlarsa çok fena inşallah öyle birşey yokdur olmasınıda hiç istemem

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    motosikletini karşılıksız birsüre kullanmaya verecek kadar güvendiğin bir arkadaştan bu davranışı görmek çok üzücü olmalı resmen enayi yerine koyulmuşun kusuruma bakma ama öyle.sen alıcıdan değil bence ilk teslim ettiğinden sor motosikleti ve savcılığa suş duyurusunda bulunmakla falan tehdit et,belki sattığı kişiyle yüzyüze gelmemek için yapar bişeyler diye düşünüyorum.kolay gelsin işiniz zor !!!
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Git hurdaya çıkart...

İkisi birbirlerine girsinler
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Git hurdaya çıkart...

İkisi birbirlerine girsinler
    Hurdaya çıkarmak için bunlar gerekli

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ

1. Yeni tescil belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
    2. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)3-Dilekçe
    3. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi
    4. Plakalar getirilecek
    5. Eski tescil ve trafik belgeleri getirilecek
    6. Hurdaya ayrılan araçlar onarımla yenilenseler bile yeniden tescil edilemezler

Yani plaka ve ruhsat olmadan olmaz önce zayiinden onları çıkarması gerekir
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı ennginn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hurdaya çıkarmak için bunlar gerekli

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ

1. Yeni tescil belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
    2. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)3-Dilekçe
    3. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi
    4. Plakalar getirilecek
    5. Eski tescil ve trafik belgeleri getirilecek
    6. Hurdaya ayrılan araçlar onarımla yenilenseler bile yeniden tescil edilemezler

Yani plaka ve ruhsat olmadan olmaz önce zayiinden onları çıkarması gerekir
    Kesinlikle haklısınız, ama bu gibi durumlarda paraya acımamak lazım...

Hurdaya çıktığı gün ruhsat sahibinin tüm sorumlulukları biter.

Neyse harcayıp çıkartıcan hurdaya, ilk çevirmede polis altından motoru alıp ömür boyu bağlayacak.

Ki zaten en hızlı kurtulma yöntemi bu olur, motoru alan kişinin bir artçıyla gezerken kaza yaptığını artçının vefat ettiğini, yada bir çocuğa çarpıp öldürdüğünü ve olay yerinden kaçtığını farzedelim, bütün fatura yine motor sahibine kesilir, cezaevine dahi girebilir.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle haklısınız, ama bu gibi durumlarda paraya acımamak lazım...

Hurdaya çıktığı gün ruhsat sahibinin tüm sorumlulukları biter.

Neyse harcayıp çıkartıcan hurdaya, ilk çevirmede polis altından motoru alıp ömür boyu bağlayacak.

Ki zaten en hızlı kurtulma yöntemi bu olur, motoru alan kişinin bir artçıyla gezerken kaza yaptığını artçının vefat ettiğini, yada bir çocuğa çarpıp öldürdüğünü ve olay yerinden kaçtığını farzedelim, bütün fatura yine motor sahibine kesilir, cezaevine dahi girebilir.
    Şu an motoru kullanan kişinin ehliyetsiz olduğunuda farzedelim Sanırım ruhsat sahibine yine bi cezası var ehliyetsiz araç kullandırmaktan

Motosikleti
    Piaggio X9 250
    Hurdaya çıkartmayı düşünmüyor değilim ama galiba prösödür fazla ,trafikten bağlattırabilirsem onu deniycem olmadı başka yol . Motoru alan p... İstanbulu terketti bulsam alıcam motoru ama yok piyasada

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    ilk işin motorunun çalındığını bildiriyorsun en yakın karakola...eğer motorunun geri gelmeyeceğini düşünüyorsan bunu yapmalısın...akşam buraya parkettim...sabah bulamadım diye beyan ver...ilk görüldüğü yerde alıkonur motor...aklıma ilk gelen bu...sonrası kavuştun kavuştun...ya da dolandırıldığına göre benim gibi mafyatik bir şekilde silahla motorunu veya paranı alamayacağına varsayarsak motorumu çaldı diye o kişiyi ihbar edebilirsin...birde motorun parçalanıp parça parça okutulabileceğini düşünerek o model ve yıla ait parça ve aksesuarların takibi yolunada gidebilirsin...yani atıyorum 2005 model x9 aynası arıyorum zartı zurtu arıyorum diye sahibinden.coma sahte isimle ilan verebilirsin ..

vs vs...seni tanısaydım aramızdaki önemli bir dostluk bağı olsaydı motorunu yemin ederimki bulurdum...ama parça parça ama verdiğin gibi...yada parasını tahsil ederdim...bu tarz konularda fazla hassasım...can yakmadığın için başına bu işler gelmiş...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    geçmiş olsun hocam.ya hurdaya çıkar dedikleri gibi yada saycılığa suç duyurusunda bulun çalındı diye
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)