Dizler için benim bi fikrim var arkadaşlar.
Çift tabanlı ya da yünlü çorapların uçlarını kesip diz bacak hizasına çekiyoruz,alın size diz için içlik![]()
Dizler için benim bi fikrim var arkadaşlar.
Çift tabanlı ya da yünlü çorapların uçlarını kesip diz bacak hizasına çekiyoruz,alın size diz için içlik![]()
Motora binmeye başladığımda kaskım mevcuttu ama mont ve pantolon yoktu ("motorda küçük zaten bunlara gerek var mı" gibi bir gaflete düştük)
Çok geçmeden bacaklarda bir uyuşma basgösterdi.
Okuldan eve gelince kendime gelemiyordum.
Bu iş böyle yürümez diyerek mont,eldiven,pantolon olayını hallettik(balaklava ve boğazlıkta(adı ne ise işte)takıyorum)
Başkası güler diye düşünüp aman ihmal etmeyelim.
Bilakis beni polis zannediyorlar(özellikle çocuklar) Bazı yerlere girerken amirim diyen oluyor. (eziklik olmuyor yani)
Bu konu hakkaten önemli. Tecrübelilerden dinleyeceğimiz,öğreneceğimiz çok şey var.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
Eklemlerin soğuğa maruz kalmasıyla romatizmal hastalıklar arasında herhangi bir bağ yoktur.
Üç boyoz bir kola
gördüğünüz gibi halâ doktorlardan ses yok.... geleceğin müşterilerini kaybetmek istemiyorlar herhalde. Haydi arkadaşlar Biz de Onlar'a inat korumasız motorun üzerine bile oturmayalım.
Kral çıplaaaaak!
Rigel nickli arkadaş doktor bildiğim kadarıyla.
Biraz önce dışardan geldim. Her zaman tam takım kıyafetle binerim, sadece gezilerde içime termal içlik giyerim. Bu gece değişiklik yapıp alt içliğimi giydim ve soğuktan eser yok. Yüksek hızlarda bile hiçbir üşüme etkisi olmadı. Müthiş birşey
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
Arkadaşlar metrogros marketlerde 50 ile 70 ytl arasında kayak pantolonları satıyorlar ben kullanıyorum içi polarlı hiç bir zamanda ne yağmur ne soğuk geçirdi çok memnunum herkese tavsiye ederim.Sağlık motordan daha önemli hele yaş 40 ı gheçince meydana çıkıyor diz ve eklem ağrıları.
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Valla bende kanuni tigrina 100 var BURSA/Mustafakemalpaşa'da yaşıyorum.Kış mevsimi geldi ama havanın güneşli olmasına aldandık.Köye gittik abimle.İliklerimize kadar donduk.Bu bana çok iyi ders oldu.O kadar üşüyünce bu sağlık konusunu düşündüm.Koruma alacak maddi gücüm de yok şu an.Bu nedenle kışları motora binmiyorum artık.Yazları bindiğimde de kaskım mevcut.YBR alnca tüm koruyucu ekipmanları alacam inşallah![]()
Ben motorumu aldığımda yaklaşık 20 km'lik bir yol kat ettim montum, kaskım, eldivenlerim vardı ama motor pantolonum ve dizliklerim yoktu ve eve geldiğimde bacaklarımı nerdeyse hissetmiyordum 2-3 haftadır bacaklarım cok kötü ağrıyor bu ay bası ilk işim bir motor pantolonu almak olacak ve ağrılar gecmesse tabi bi doktora gitmek.
Arkadaşlar en alta termal insulasyon giysileri (bisiklet, outdoor mağazalarında bulabilirsiniz) kullanırsanız, kar yağarken bile üşümezsiniz. Yok diyelim bu özel zımbırtıyı bulamadınız, o zaman işportada 5 milyon alt, 5 milyon üst yün iç donlar var. Mükemmel iş görüyorlar..
Üç boyoz bir kola
Konuyu canlandıralım onemli vala sicakken herkezin tuzu kuru ama önümüz kış unutmayalım. onun dışında da yazın sadece mont + kask yeterli mi?
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
böbrekleri korumak çok önemliymiş... ama sadece mont yeterli mi, ayrıca bellik de takmak gerekli mi anlayamadım....
bi arkadaş da kaskından giren rüzgardan rahatsızlık duyuyormuş... ben kask alırken ona çok dikkat etmiştim.. bi tek nolan'da ÇENE alt kısmında ve burun kısmında rüzgar kesmeye yarayan aparatı var.. tavsiye ederim.
evet,benim de en çok merak ettiğim şeylerden biri, yazın mont+ dizlik + kask + eldiven kullanıyorum acaba bu yaz sıcağında bellik de şart mı böbrekler için, yoksa mont koruması yeterli mi? Açıkçası böbreklerimde herhangi bir rüzgar belirtisi veya üşüme hissetmedim şimdiye kadar??
Scooter kullanırken o kadar koruma tuhaf olur diyorum. Kask şart ama. Daha almadım haftaya istanbul'a gidiyorum oradan alacağım kısmetse.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)