Polisle aramda gecen dialog
Reklamlar
-
30 agustos gunu kozyatagından mecidiyeköye gidiyorum.. O günde aheste gideceğim tuttu. Köprü yolu bomboş, ben sag şeritten 70 ke gidiyorum, altunizade sapagını gecergecmez diğer kavşakta bir ekip var, iki polis birbiri ile muhabbet ediyo. Ben sagdan 70 le geliyorum, polislerden biri beni tam yanlarında gecmeye 15 metre falan kala beni gördü öyle bir önüme atladı ki, sanki birisini öldürdüm tam gaz kaçıyorum.. Adam (!) önüme atlayınca bende zar zor fren manevra falan durdum, geldi yanıma:
-Ehliyetini göster!
-Bırak ehliyeti şimdi ya ne biçim atlıyosun önüme, ya ben acemi biri olsam sana çarpsam veya manevra ile orta şerite gecsem arkadan gelen beni ucursa.... Bunların hesabını kim verecek?
-Emir var uygulama var butun motorlar cevrilecek çok ehliyetsiz motor var.
-Olabilir ama insanları ve kendinizi tehlikeye atarak bu iş olmaz.
Diğer memur arkadaş gelir, baktı ki dişli biri
-Sorun nedir arkadaşım!!! diye böle ilginç bir tavırla sorar hani dünyaları o yarattı ya ona da kıl oldum
-Ben senin arkadaşın değilim, yaptıgınız uygulama çok yanlış insanları ehliyet sorma pahasına tehlikeye atmaya hakkınız yok.. Ayrıca kendinizi de ne buyuk tehlikeye attıgınızın farkında değilsiniz. Araba değil bu frene basınca dursun. Tecrübeli olmayan bir sürücü çok ciddi tehlike yaratabilir az önce bana uyguladıgıız durdurma tekniği ile. Herkes profesyonel olmak zorunda değil!!
Diğer gelen polis beni durduranı gönderdi, bak motor geliyo ilgilen dedi,
-Ya kusura bakma arkadaş yeni de anlamaz idare et işte, ehliyetin var mı senin emir geldi bugun butun motorlular durudulacak..
Ehliyetimi gösterdim ve daha dikkatli olmaları konusunda uyardım cektim gittim sonra..
Fakat mantık ne kadar kötü ya. Hiç durur mu duramaz mı düşünmeden atlıyolar önüne..
1.5 satte sadece o ekip 70 küsür motor baglamış!!
Bu arada en son 99 yılında, manisada radara yakalanmıştım o zaman göstermiştim ehliyet.
Eralp TEREM
motogiyim.com
motoregitim.com
Reklamlar
-
evet bu sıralarda her ışıkta bir trafik polisi var sanırım yeni başlamış çoğu ve oryantasyon eğitimi yapıyorlar (nasıl ceza yazılır, vatandaşa nasıl hava sıkılır vs şeklinde )
bu anını şu linkle yazsaydın keşke
http://www.motosiklet.net/modules.ph...c&t=6270#77841
-
-
-
Banada kimse ehliyet sormuyor. Bugun gecicem karsiya bakalim sorucaklarmi. Bu arada bu polislere dogru bakarsaniz hemen ceviriyorlar ama umursamadan relax bi hal alip gecerseniz cevirmiyorlar.. Ehliyetsizken ben oyle yapiyordum da henuz ceviren olmadi.
O polis benim uzerime oyle ziplasaydi ben carpardim herhalde. Bakalim bugun karsiya gecerken daha dikkatli olucam, insallah carpmam
Bilgi icin sagol Eralp, kopruden gecerken polis zipliyabilir daha dikkat arkadaslar. Ben artik polislerin yanindan gecerken elim frende olucak her an zipliyabilirler.
-
Süper Moderatör
1997 den beri A2 ehliyetim var, bi kere bile çevirmediler. Ehliyet olmasa her gün biriyle uğraşırım herhalde, bu nasıl bir çelişkidir anlamadım.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
ben bu uygulama sebebiyle çok seviniyorum ancak Eralp'in dediği gibi insanları tehlikeye atmadan yapılması gerekiyor. ayrıca bu uygulamaların ne yazık ki uzun ömürlü olacağını da sanmıyorum malum Türkiye'de işler böyle yürüyor.
buna benzer bir olay da yılar önce benim başıma geldi ancak otomobil ile gidiyordum. samsuna giderken bir viraj dönüyorum ve viraj da biraz keskinceydi. hızım da 100 civarı. virajın içindeyken birden karşıma bir trafik polisi atlamaz mı. ben şaşırdım ancak refleks olarak fren yaptım ve sağa kırıp diğer şeride geçtim ve sonra tekrar kendi şeridime geçip biraz ileride durabildim.
polis gelip 104 km. ile radara yakalandınız diyor ama ben hala şoktayım. arkadaşım iyi ben radara yakalandım da ya ben sana çarpsaydım da ölseydin ya da karşı şeride geçtiğimde kaza yapsaydım ne olacaktı diye soruyorum. valla radara yakalandınız ekip otosuna kadar geliniz.
güzel ülkemin güzel ama eğitimsiz insanları.
-
acemi birine denk gelirde adamı ezince anlar artık motorlardaki fren sistemini
-
-
bu aralar acemi polis çok ve eğitiminide akan trafikte veriyorlar.
ehliyetsiz lütfen trafiğe çıkmayın motorunuzdan olursunuz.
Metal abi olay süper ehliyeti gösterdinmi göstermedinmi yada kafalarına doğru atsaydın belki bu ne diye bakarlardı
-
-
Ehliyetimi cıkarması icin en sonunda evraklarımı babama verdim. Ben de gidip ehliyetimi teslim alayım. Simdiye kadar cevirmediler ama bu gidisle yakalanıcam yoksa bir yerlerde, nerdeyse 3-4 haftadır sertifikam duruyor bir kenarda ve bi gidip gerekli prosedürü halledip de ehliyetimi alamadım. Ama bu hafta sonuna ehliyetli girebilirim umuyorum. Bence durmayacaktın eralp, gıcıklıgına ustune dogru surup korkutucak ve ilerde duracaktın hatta. Biraz dotu yusuf yusuf atcaktı eziyo mu bu adam beni diye. Yanına geldiginde de hicbisi yokmus gibi buyrun memur bey diyecektin. Bu sefer o panik olcaktı.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
Yahu birşey sorucam, son ehliyet sınavına bende girdim ekim başı gibi ehliyeti alıcaz inşallah "A2".
Hergünde köprüyü geçmek zorundayım maalesef. "B" sınfımızda var. Elimizde son sınava giriş belgemizde var (ehliyetin yanında saklıyorum, sorarlar ise göstermek için). Yazılı ve pratik "A2" sınavından kalan olmadığı düşünülür ise durduran polis amcalara bu belgeleri ("B" sınıfı, sınava giriş belgesi vb...) göstersek bir işe yaramaz mı?
Düz mantık ile "bu çocuk motor kullanıyor, sınavada girmiş, bugün değilde 20 gün sonra sorsaydım ehliyeti olucaktı zaten" ampulu yanmaz mı kafalarında mesela...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
valla bende mertserpen ile aynı durumdayım.. varmı böle bi durumla karsılasan...
-
Moderatör (forrap)
mertserpen, ve zuhtupasa, benim bir polis amcam var(gerçekten amcamdır kendisi ) aynı muhabbet olmuş adam belgeleri göstermiş ehliyete başvurdum falan demiş herşey tamamdı belli almaya çalıştığı ehliyeti dedi amcam ama mecburdum (komiser yanındaymış) yazdım cezayı dedi.Ve eleman gerçektende bi kaç gün sonra ehliyetiyle geldi yanıma dedi...Ama benimde yapıcak bişeyim yoktu dedi 600 ytl girmiş sonuç olarak...
-
1999 dan beri ehliyetim var ondan öncede 5 sene kadar ehliyetsiz kullandım o sıralar hiç çevrilmiyordum şimdi herzaman diye bilirim ama şuna bağlıyorum bu olayı 1995-2000 seneleri arası motor sayısı türkiyede kaçtı şimdi kaç.şu ana araba aralarında bile bekler olduk oraları bile bir kurvar halinde o kadar çokuz ki polislerde artık çevirir sorar oldu ki bence haklılar.çünkü gerçekten çok ehliyetsiz şöförümüz bulunmakta ve kurunun yanında yaşta yanıyor anlıyacağınız
motorcu motorcunun arkadaşı,dostu ve kardeşidir
-
-
Birgün yeni birisine denk gelir çarpar, aklı başına gelir polis arkadaşın herhalde,
bu arada benimde 2 yıl oldu, cevirmiş değiller,
-
forrap adlı üyeden alıntı
mertserpen, ve
zuhtupasa, benim bir polis amcam var(gerçekten amcamdır kendisi
) aynı muhabbet olmuş adam belgeleri göstermiş ehliyete başvurdum falan demiş herşey tamamdı belli almaya çalıştığı ehliyeti dedi amcam ama mecburdum (komiser yanındaymış) yazdım cezayı dedi.Ve eleman gerçektende bi kaç gün sonra ehliyetiyle geldi yanıma dedi...Ama benimde yapıcak bişeyim yoktu dedi 600 ytl girmiş sonuç olarak...
Valla hiç imtihan kağıdına güvenme yoksa hüsrana uğrarsın.Ben Bakanlık personeli olduğum halde korka korka gidiyorum.kesin talimat var yakalrlarsa cezayı yersin.
Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
-
Valla öyle polise böyle sürücü lazım örnek resim
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler