Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Hondanın Dandik Parçaları....

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı başkentin_asi_pilotu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ÖZER

Bu senin seçimin arkadaşım benim seçimiğm olamaz. Bak sen ne güzel demişsin Honda hoşuma gitmiyor onun yerne onu alırım diye bende tip olarak yine olsa yine cbr 125 i alırım. Bartı ikinci el parasına sıfır motor daha mantıklı olur ama senin görüşüne bişey diyemem
    Evet benim seçimim ama ben honda sevmiyorum demedim

Neyse uzatmayalım, herkese motosikletinle kazasız belasız keyifli sürüşler... OK
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hondayı severim ama cbr125i sevmem gereğinden fazla abartlıyor
    Bu arada çoğu motorun debriyaj pedalı fren pedalı falan dökümdür yani sadece hondada değil hepsinde böyle arada sadece fiyat farkı var
    O da hondanın isminden kaynaklanmakta
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Kendini SS Zanneden Pisihled
    fatihsevim

hocam amacım uzatmak falan değil. bu motor buymuş. açıkçası ben alırken bu kadar olacağını düşünmedim. yani yamahada yapıyor hava filtresi 15-20 ytl ve dışada rahatlıkla buluyorsun hnda yapıyo cbr ye serviste bile bulmak dert bulsan 95 ytl ve bir filtre el insaf... ha benim umrumd değil neden değil. konum var teknik bilgiler bölümünde çaktım performans tipi filtremi elimde olan malzemelerle de yaptım. bu filtrenin bakımınıda yaparım motoru hurdaya ayırır ama diğer arkaaşlarda bilsin diye yazdım...

Ö.Z.€.R

en güzeli

ExTReMa

adaş nerelerdesin yaa
    [B][I][U][COLOR="Blue"]Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…" [/COLOR][/U][/I][/B]
    [B][U][COLOR="Red"]MUSTAFA KEMAL ATATÜRK[/COLOR][/U][/B]

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    parca bulunmazligi ilginc bi sorun
    2 3 kere sarf malzemeleri disinda ihtiyacim oldu hepsinde de 2 3 gun icinde fabrikadan geldi
    en fazla 1 hafta bekledim ki su piyasa kosullarinda cokta anormal bi durum degil..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aye;
    4. dubledeyim.
    Kafam güzel oldu.
    Saçmalamayayım şimdi.

İstediğimiz sorudan başlayabiliyormuyuz?

Yarın bir aksilik olmazsa, SS topiğine bununla ilgili bir şeyler yazmaya çalışacağım.
    Hem orayı da canlandıralım biraz.

Boy, Edy, Görkem olmayınca, benim de aklıma gelmiyor orası.
    Ne halt karıştırıyorlar bilmiyorum.
    Gerçi ben de bir süre takılamadım.
    İş-güç...

Neyse.

Senin makinanın aynısıyla pistte 2 antreman yaptım.
    Fakat;
    Fabrika çıkışı haliyle kullanmadım.
    İstersen bekle biraz.
    Motosikletin sahibi arkadaşla görüşeyim.
    Onun arkası sağlam.
    Profesyonel yarışıyor.
    Sağlam ekibi var.
    Sanıyorum 1-2 sezon içinde SBK da göreceğiz.
    En iyi cevabı o verir.

Bakarız 3500 km uzaktan canavar gibi bir makina yaparız sana...

Yalnız,
    sızmadan önce bir şey daha...

Egzoz işini hiç iyi yapmamışsın.
    Benzin istasyonlarıyla çoktan kanka olmuşsundur...
    Evet benzin istasyonlarıyla birinci dereceden akraba olduk, dediğiniz gibi SS başlığında konuşalım bunları, bu akşam mesajları oraya ben taşırım(mod değilim copy paste ile) ordan devam ederiz.

aYe

derdim sırf dandik bi ayna tutamağı değil diğer parçaları bulunmayışı ve fiyatları canımdan bezdirdi. Üst yazımdaki örneğe bak bi istersen nerelerden kazık yiyoruz ve tek ele mahkumuz. Artı bu parça aliminyum dökümde olsa en azından emin oki bununla aynı sağamlıkta olur ve acil durumlarda-başıma gelen olaydaki gibi döküm eektroduyla rahatlıkla kaynatılır emaneten tutturulur ve gelinirdi ama bu şans yok bu mantıklımı? Ha lamborghini olaıda çok farklı bir dıurum tüm araçlarda burulma kirişleri vs olur motorda bunların olma gibi bi şansı maalesef yok.

Ha insan sağlığı işine gelince.. ona halen karşıyım ama şu ce normalrı bana ters neden ters mondialin kanser yapacak neresi var? Dediği gibi ya aspest yaa tutamakların vs…. bölümleri bunlara kalana kadar bizi neler kanser ediyor…. En büğyük örneği işte Çernobil…  ufak tefek şeylere takılmaktansa büyük hadiselere bakmak lazım.
    Arkadaşım bunu daha öncede yazdım ama malesef yazımı okumamışsın.
    Honda otosanayinde birileri kaynak yapsın diye motosiklet üretmiyor.
    Hondanın araçlarına da laf etmişsin(daha önce 3 tane honda otomobilim oldu), ustası yok demişsin, hiç bozulmuyorlar ki ustası nerden olsun, ayrıca bolca yetkili servisi var.
    Doğan da şahinde diyip duruyorsun, o araçları zorla verseler almam binmem yürürüm daha iyi, tekerlekli tomurcuk çay kutusu bunlar.
    Bir nufüs sayımı sırasında bomboş yolda bir sürücü bariyere çarptı, aracın motoru 4-5 metre havaya fırlayıp aracın üstüne düşmüştü, haberlerde bolca izledik, tofaş grubu bir açıklama bile yapmadı, umurlarında olmadı.

İnsan sağlığına gelince, motosikletten kanser olalım ondan birşey olmaz, ama kanser olma ihtimali milyonda birken ve ülkemiz on adım öne çıkcaksa buna karşısın anladım ben onu....
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Motosikleti
    Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    parca bulunmazligi ilginc bi sorun
    2 3 kere sarf malzemeleri disinda ihtiyacim oldu hepsinde de 2 3 gun icinde fabrikadan geldi
    en fazla 1 hafta bekledim ki su piyasa kosullarinda cokta anormal bi durum degil..
    valla bilemem bu motorun ya parçası ankarada yok yada bana garezine yapıyolar.. bi ankaraya yolunuz düşerse ankaranın motor cenneti olan çankırı caddesine gidin. istediğiniz çoğu motorun tüm parçaları var yoksada emsalleri var bi bunun yok....

Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet benzin istasyonlarıyla birinci dereceden akraba olduk, dediğiniz gibi SS başlığında konuşalım bunları, bu akşam mesajları oraya ben taşırım(mod değilim copy paste ile) ordan devam ederiz.

Arkadaşım bunu daha öncede yazdım ama malesef yazımı okumamışsın.
    Honda otosanayinde birileri kaynak yapsın diye motosiklet üretmiyor.
    Hondanın araçlarına da laf etmişsin(daha önce 3 tane honda otomobilim oldu), ustası yok demişsin, hiç bozulmuyorlar ki ustası nerden olsun, ayrıca bolca yetkili servisi var.
    Doğan da şahinde diyip duruyorsun, o araçları zorla verseler almam binmem yürürüm daha iyi, tekerlekli tomurcuk çay kutusu bunlar.
    Bir nufüs sayımı sırasında bomboş yolda bir sürücü bariyere çarptı, aracın motoru 4-5 metre havaya fırlayıp aracın üstüne düşmüştü, haberlerde bolca izledik, tofaş grubu bir açıklama bile yapmadı, umurlarında olmadı.

İnsan sağlığına gelince, motosikletten kanser olalım ondan birşey olmaz, ama kanser olma ihtimali milyonda birken ve ülkemiz on adım öne çıkcaksa buna karşısın anladım ben onu....

yav aye seninlede bi anlaşamıyoruz he Bak eim dediğim oto sanyide kaynak değil parçanın kalitesi bu normal bir aliminyum döküm olsa kaynağı reahatlıkla yapılır-ki blok kapak gibi parçalarda yapılabiliyor ve en azından 200 km de olsa işimi görür fakat servis elemanı dahi kabul etti kalitesiz diye koskoca metal bölümü melek lisesi hocaları baktı dandik dedi bizim beğenilmeyen sanayi ustaları bile dandik derken hadi bunları geç bu malzemeyi bilen arkadaşlarımız bile dandik derken bi benmi iyi diyim? işte dandik malzeme bu bir gerçek. ha honda konusuna gelince arkadaşım ben o arabalara zaten zorda kalmadıkça bakmadım bile ama baktıklarımında arızaları akıl almaz şeyler. ha olur illa olur ama gördüğüm şu türkiyenin çoğu yerinde;

Bir kere servislere herkes iyi der ama nedense servisin kırıp döktükleriyle sanayi ustası uğraşır. artı japon arabasına dört dörtlük ustalık sergileyecek ben birisini tanımıyorum bir kaç kişi dışında. fiat a bak ustası kıyamet opele bak öyle mercedes bmw de öyle ve dört dörtlük iş çıkıyor ama japon araçlarınd ben daha dört dörtlük iş çıkaran görmedim. artı bunlarında parça sıkıntıları olabiliyor buda bir gerçek. ha doğana şahine gelince güvenlik sıfır ama bu arabalara mecbur bırakıldık ve halada öyle gibiyiz aslında..... ha mesela japonların subaru markasının hastasıyım ve bana 92 model legacy m desen 2005 bmw mi desen legacy derim. muhteşem arablar ama ülkemizde zayıf kaldılar. Geldiği dönemlerdeki ülkenin maddi durumunu hesap edersen şu an dahi neredeyse durum aynıdır doğan şahin bulunmaz kaftandı. ve hala çıksa emin olki hala satılır bu ülkede ha koçta bunu bildiğinden yıllarca dayadı dandik arabaları fiat ın çöpe attığı kalıplar burada yeni kasa olarak stıldı ne acıdır bu...

kanser işine gelince ülkemizde 10 kaıda değil 1000 katı. hangi irisiyle uğraşabieceksinki? kaskla trafiğe çıkmak bile sağlığa bi bakıma zararlı egsoz gazları içine siniyor ve adamı zehirliyor napalım kask takmayalımmı? bak çernobil olayındada demiştim alternatifi varsa ona bak yoksa yapacak bir şey yok. şimdi mondial kanserojen madde içeriyorda honda içermiyormu? aynı..
    [B][I][U][COLOR="Blue"]Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…" [/COLOR][/U][/I][/B]

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Valla abi senınkı artık ust uste mı gelmıs nedır bılmem.. Ancak Cbr125 hakkında fıkrım hıc bı zaman degısmedı kendını ss sanan bısıklet.Parcaları ınanılmaz pahalı 2 sı fıyatı cok abartı degmez dıye dusnuyorum o paraya.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Motosikleti
    Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla abi senınkı artık ust uste mı gelmıs nedır bılmem.. Ancak Cbr125 hakkında fıkrım hıc bı zaman degısmedı kendını ss sanan bısıklet.Parcaları ınanılmaz pahalı 2 sı fıyatı cok abartı degmez dıye dusnuyorum o paraya.
    işin ras gelsin yaa iyi güldüm. kendini ss sanan bisiklet hee parça konusundan zaten bende bıktım yaa... deli etti ama ikinci el fiyatları ence normal oynı paraya ybr satılıyor bazen...

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Arkadaş ben cbr kullanıyorum diye kurye arkadaşlarımla konuşmayım mı hava mı atıyım dediğinde ki yazıları okuduğumda cbr600f yada cbr1000rr var sanmıştım..

Vallaa bu kadar abartılır ne diyim
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    ankaradaki yetkili servis disinda parca bulunmamasi normal eger yetkli serviste de yoksa ozaman sorun vardir..

bi kere sole bi olay olmustu adamin biri burada global motora kaydirmisti baya bi hyonun parcasi yok die..
    adam yetkili servise gitmemisti bile..oysa yetkili serviste her parca varmis,(global motordan bi yetkili aciklama koymustu sanirim)

neyse zaten kendini ss sandigi fln yok bu motorun
    sadece diger 125 cclerden daha guzel bi gorunumu ve daha atak bi motoru var..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    Alıntı Pınarr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş ben cbr kullanıyorum diye kurye arkadaşlarımla konuşmayım mı hava mı atıyım dediğinde ki yazıları okuduğumda cbr600f yada cbr1000rr var sanmıştım..

Vallaa bu kadar abartılır ne diyim
    valla abartan ben değilim pınar hanım.... bu cbr 125 neymişse ulaşılmaz bi makinaymış anlaşılan......

praetorian

sorunda orada ya kardeş... yetkili servise gittim hemde kaç kere ama durum bu.... hatta durun kanıtınıda koyuyum...

ekleme: resmi nereden yüklüyoduk?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

@başkentin_asi_pilotu

Hocam şimdi honda v.b. firmalar bu alüminyum(veya benzeri alaşımlar) parçalar için magmasoft firmasının simülasyon yazılımlarını kullanıyorlar, yani ilk alım için en az 300bin euro ve sonra yıllık en az 20bin euro gibi bir ödeme yapıyorlar bu programa.

Yani meslek lisesi hocalarına danışmıyorlar, bu programı kimler yazıyor dersen inan bana meslek lisesi hocaları değil, bilim adamı ordusu...

Atıp tutmakla olmuyor bu işler, bir şeye dandik demek için önce araştırmak, bilmek konuya hakim olmak lazım.

Motosikleti
    @başkentin_asi_pilotu

Hocam şimdi honda v.b. firmalar bu alüminyum(veya benzeri alaşımlar) parçalar için magmasoft firmasının simülasyon yazılımlarını kullanıyorlar, yani ilk alım için en az 300bin euro ve sonra yıllık en az 20bin euro gibi bir ödeme yapıyorlar bu programa.

Yani meslek lisesi hocalarına danışmıyorlar, bu programı kimler yazıyor dersen inan bana meslek lisesi hocaları değil, bilim adamı ordusu...

Atıp tutmakla olmuyor bu işler, bir şeye dandik demek için önce araştırmak, bilmek konuya hakim olmak lazım.
    ya arkadaş isterse 1.000.000 € versin yazılımına bu adamlarda kara düzen elde parça çiziyor ama sağlam oluyor sorun tasarımı değilki. parçanın kalitesi... artı benim dandik diye atıp tutmamda değil servis elemanının lafı bu..... biz hiç bişey bilmiyoruz da her konuda örnek gösterilen servisidemi bilmiyo salladı?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

ya arkadaş isterse 1.000.000 € versin yazılımına bu adamlarda kara düzen elde parça çiziyor ama sağlam oluyor sorun tasarımı değilki. parçanın kalitesi... artı benim dandik diye atıp tutmamda değil servis elemanının lafı bu..... biz hiç bişey bilmiyoruz da her konuda örnek gösterilen servisidemi bilmiyo salladı?
    Mümkündür, servislerini değil hondanın üretim kalitesini savunuyorum

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Bu motor denen meletin parçaları arabadan pahalı

Hele belli markaların ki hakkaten aşırı pahalı(araba parçaları ile aynı şartlarda ithal ediliyor ama ne hikmetse yedek parça fiyatları katmerli)

Orta sınıf Avrupa bir arabanın tamponu boyasız şekilde 400 ytl iken bir motorun grenajı 250-300 dolardan başlayabiliyor. (600 RR'ın, 1000 RR'ın tek grenajı 1000 veya 1500 küsür ytl idi galiba)

Gülü seven dikenine katlanacak demek ki
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    Mümkündür, servislerini değil hondanın üretim kalitesini savunuyorum
    aye bir otomobil üretilmeden testlere tabii tutulur en belirgin testleride gerçek yol şartlarında yapılan prototip testleridir ve eksik çıkarsa bunar giderilir çıkmazsa piyasaya sunulur. şimdi bu işi yapan adamlar birinci sınıf pilottur ve belirli şartlarda yaparlar peki araç piyasaya çıkınca oluşacak hatalar? mesela toyota dediğimiz dünyanın en az arıza yapan aracı olarak bildiğimiz japon arabası imalat hatasından dolayı 480.000 aracının hata giderilmesi için geri toplandığını bunu geç en yakın zamanda grande puntoların ön takım hatalarının olduğunu biliyormuydun? ee hani fabrikanı trilyonluk teknoloji yatırımı? hadi tofaş fiat araba değilde toyotoda nasıl oldu? ha bazı işler böyledir. o taşıt yola çıkınca değişik kullanım koşulaında hatalarını verirler bu budur. yani o parçanın tutye değilde aliminyum döküm olması çokmu zor?

Motosikleti
    Honda XL200 (2004) SATIYORUM!!!
    bu sorun seri üretimden olsa gerek. ayrıca tank gibi bi motor istiyosan 5.500 den fazla vericen. parasına göre iyi motor cbr 125
    SATILIK XL 200 ( 05398171540 )

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    yani o parçanın tutye değilde aliminyum döküm olması çokmu zor?
    tabii ki zor değil. ama bu parça kırılmazsa, kaynak yapılabilir olursa, yedek parçadan nasıl giydirecekler?
    yok güvenlikmiş de, neymiş de... geçin bunları efendiler...

opel vectra ile, ön tampondan hafifce, usulca bir şeye tıklayın, anında iki farın plastik olan nazik ayakları ayakları kırılır. komple far aldırırlar adama. iki far için çuvalla para verirsiniz yetkili servise.
    firmaların ayak oyunlarıdır bunlar. eski, bilinen, ama geçerli numaralardır.

küçük bir örnekti bu yazdığım. (anlamayanlara)
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabii ki zor değil. ama bu parça kırılmazsa, kaynak yapılabilir olursa, yedek parçadan nasıl giydirecekler?
    yok güvenlikmiş de, neymiş de... geçin bunları efendiler...

opel vectra ile, ön tampondan hafifce, usulca bir şeye tıklayın, anında iki farın plastik olan nazik ayakları ayakları kırılır. komple far aldırırlar adama. iki far için çuvalla para verirsiniz yetkili servise.
    firmaların ayak oyunlarıdır bunlar. eski, bilinen, ama geçerli numaralardır.

küçük bir örnekti bu yazdığım. (anlamayanlara)
    kardeş bazı şeyler böyle... gerçi far tamiri bile yapılabiliyor o kırıldığnda değişme servis işi geneldede özellikle bu parça bi acayip kaynak olmuyo... bi ayna kırıldı diyede atıyorum diyarbakırdan tutup çekiciyle motormu getirecez servise? tamamen para tuzağı...

carzywindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni windy 125
    evt arkadaşlar yeni motorlar hep böyle artık biraz daha hafif yapmak için ve de parça satışı nedeni ile olduğunu düşünüyorum
    ..::Bu Vatanın Gücü Ne Parasıdır Ne Tankları , Bu Vatanın Asıl Gücü İnanmış Evlatlarıdır::..

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)