Artistlik icin kaski caddede koluna takanlardanmisiniz ? o zaman bakin !
Reklamlar
-
08 Aralık 2007, 09:45
Özürlüler kısmından işe girmiş birisi vardı çalıştığım yerde temizlikçiydi , benide motosikletle görünce arada bir işe gidip gelirken , tabi kask takmazdım pek bir gün bana dedi ki ; bendede motor vardı kaza yaptım sonra gördüğün bu hale geldim , yani ilk fotodaki gibi kısmen , adamın beyni hasar görmüş herhalde , aslında kaskıda varmış ama başından fırlamış kaza sırasında , önce işinden olmuş sonrada karısı terk etmiş
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
Reklamlar
-
08 Aralık 2007, 11:03
kask çok önemli yaa walla şu fotoları görüncee artk ewde bile takarım bu kaskı
-
08 Aralık 2007, 14:22
böle sakat kalmaktansa ölmeyi tercih ediyolardır şimdi :( sanki kask taksa ölür
herkez kapmış motorunu iyi ama ben nasıl motor sahibi olucammmm.Ağlamak istiiiyomm ya motorum yokkkkkkkkkk:salut:
-
08 Aralık 2007, 14:26
mertcan948 adlı üyeden alıntı
böle sakat kalmaktansa ölmeyi tercih ediyolardır şimdi :( sanki kask taksa ölür
İlgisi yok... Onlar yine ayağa kalkıp motora binmeyi hayal ediyorlar...
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
-
08 Aralık 2007, 17:52
alp_tunay adlı üyeden alıntı
benmi kask takmiyom Mudurnu pilici,motor uzerinde her zaman kaskimi takarim !! ayrica artik ak sakalli dede kanka oldu bana
vucud meselesine gelelim,sadece sunu soyluyorum, Yazi bekle !!
ayrica kankam beni terk etmedi,sadece ben izindeyim.hem daha bugun telefonda konustuk
Pınarr adlı üyeden alıntı
Kaliteli kaskın güvenlik ayrımını dahi yapamayan bi arkadaşla tartışmak akıl sağlığını tehdit ediyo onun için ben yine cevap vermiyim tutıyım kendimi biraz daha..................
oofff pinarr offff,omrumun yarisini yedim su topic'te.sadece sorularima cevap yaz
1=ben kalite kaska para vermeyin,israftir diyormuyum ???
2=butcenizin kaldirabildigi en iyi kaski alin demek istiyorum dimi ??
Tarzanın anlatmak istediği 1000 ytl lik çinliye 1000 ytl lik kaskı hangi babayiğit alır takar.... O çinli ne kadar sürat yapar?...
Tamam iyisini alsın taksın ama imkanı yok be kardeşim... Herkes babadan para sahibi olmuyor... Kazandıkça alıyor birşeyler....
Benim harleyim olsa zaten bakmam suomye falan...Kendime özel kask yaptırırım...
Bu motor hastalığı dahil olmak üzere bir çok konuda olduğu gibi NE KADAR EKMEK, O KADAR KÖFTE........
ulen fodul,hayret ise yaramaya basladin
By_DosT adlı üyeden alıntı
Pınar bilmemesi ayıp değil öğrenmemesi ayıp arkadaşımızın..
bence sizin ogrenmeniz gerekenler var,ben oyle gordum
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
-
08 Aralık 2007, 18:20
Ya çok Kötü Fotoğraflar Insanın Kafası Acıyor Görünce Fotoğrafları Kardeş Ellerine Sağlık Inşallah Kask Takmayanlara Bir Ders Olur
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin
-
09 Aralık 2007, 06:37
SmirnouF benim bildiğim bana yeter ve öğrendiğim herşeyde tecrübeyle 12 yıldır motor kullanıyorum ve günde 12 saat üstündeyim ve bunu yaklaşık 7 yıldır yapıyorum haftalık 7/24x7 yıl hesabı yap bakalım ne çıkacak sonuç..20 30 yıllık motorcu abilerinin motor üstünmdeki sürelerini sor bakalım.. çıkan sonuçla karşılaştırmanı tavsiye ederim dostum..
Bence birşeyler öğrenmişsin ve faydalıda konuşuyosun ama bazı şeyleri kitaptan değil yaşayıp öğrenmek gerekir..
Toqi adlı üyeden alıntı
Özürlüler kısmından işe girmiş birisi vardı çalıştığım yerde temizlikçiydi , benide motosikletle görünce arada bir işe gidip gelirken , tabi kask takmazdım pek bir gün bana dedi ki ; bendede motor vardı kaza yaptım sonra gördüğün bu hale geldim , yani ilk fotodaki gibi kısmen , adamın beyni hasar görmüş herhalde , aslında kaskıda varmış ama başından fırlamış kaza sırasında , önce işinden olmuş sonrada karısı terk etmiş
Ben bu tür konuları kader diye yorumlarım arkadaşım..ve ibret almak gerekir bu tür olaylardan... saygılar...
RUHUN BEDENİNDE, LASTİĞİNDE JANTININ ÜZERİNDE KALSIN......
-
10 Aralık 2007, 00:34
kask takın arkadaşlar, ben geçenlerde kaza yaptım bilen bilir, kafamda kaskım vardı ve onunla çarpıştıgım arabanın tamponunu kırdım, aslında iyi oldu i..neye ve çok zevkliydi sanki boyle yumusacık yastıga koydum kafamı :p nyse bo.unu çıkarmaya gerek yok kask tak hayatta kal!!
-
10 Aralık 2007, 01:13
SmirnouF benim bildiğim bana yeter ve öğrendiğim herşeyde tecrübeyle 12 yıldır motor kullanıyorum ve günde 12 saat üstündeyim ve bunu yaklaşık 7 yıldır yapıyorum haftalık 7/24x7 yıl hesabı yap bakalım ne çıkacak sonuç..20 30 yıllık motorcu abilerinin motor üstünmdeki sürelerini sor bakalım.. çıkan sonuçla karşılaştırmanı tavsiye ederim dostum..
Bence birşeyler öğrenmişsin ve faydalıda konuşuyosun ama bazı şeyleri kitaptan değil yaşayıp öğrenmek gerekir..
Ben bu tür konuları kader diye yorumlarım arkadaşım..ve ibret almak gerekir bu tür olaylardan... saygılar...
Ben kendimi bildim bileli motorun üstündeyim.... 20 yıldan fazladırda binerim..İşimi bile motorla yaparım.... Son 6 ay hariç.... Kurye ve tahsilatçıyım...Yaptığım km leri yazamıycam.... Şimdi bu yeterlimi oluyor sence..... Hayır.... Biraz daha mantıksal (yani parasal) düşünürsen hak vereceksin.....
Tarzana katılıyorum.. Hiç olmamasından iyidir....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
10 Aralık 2007, 01:53
Ben kendimi bildim bileli motorun üstündeyim.... 20 yıldan fazladırda binerim..İşimi bile motorla yaparım.... Son 6 ay hariç.... Kurye ve tahsilatçıyım...Yaptığım km leri yazamıycam.... Şimdi bu yeterlimi oluyor sence..... Hayır.... Biraz daha mantıksal (yani parasal) düşünürsen hak vereceksin.....
benim size hayat hikayemi anlatmaya ihtiyacım yok ama ben kuryeyim ve bu benim 7 yıllık mesleğim senin ve sizin motora binemediğiniz yağmurlu çamurlu havalarda ben motora bazen yağmurluğum olmasads biniyorum sizin kışın yolda yürüyemediğinin yerlerde ben motorumun lastiğine çamarşır ipi bağlayıp gidiyorum sanırım bu kadar yeterli ...
hiç olmaması felan değil sağlam olması önemlidir dostum bence ucuz yollu reklam yapmayalım
-
10 Aralık 2007, 03:00
-
10 Aralık 2007, 04:04
Sen motora ilk başladığında kaskının markası neydi?....
Ben söyleyimmi.....
Benim kaskım bile yoktu.... Hatta kaskı bırak örme eldivenlerle soğuktan korunurduk.... Peki neden?.....
Kendi açımdan yazayım....
Birincisi ve en önemlisi maddi imkanlar...
Şu anda motoru olmayıpta almayı düşünen kişiler kaskı en son almayı düşünür...Çünkü hayalini kurduğu bir motor vardır...Rüyalarında hep o motoru görürler.... Ama kask rüyalarında yoktur....Ne yapıp ne edip motor parasını denklemeye uğraşırlar.... Motoru aldıklarında iyi bir kaskı almaya imkanları elvermez... Ya hiç almazlar ya da 20-30 ytl ye safebetler alırlar....
Düşünsene 1000 ytl ye çinli bir scooter alan bir kişi 700 ytl verip shubert kask veya 600 ytl verip shoei kask alırmı?....Alabilir mi?....
Şu anda motoru olmayıpta bu yazıyı okuyan kişiler motoru ve onun ekipmanlarını aynı hesaba katıp bu sevdaya atılmaları lazım.... Sen suomy kask dersen adamlar motorculuktan kaçarlar valla.... Diğer akipmanlara gelmeden hemde.....
He vallaa sevabına verelim ama eskisini verelim hoş yeni ama yenisini alınca diğeri eskimiş sayılır öyle deilmi
Hemen cevaplayayım...
Benim ilk kaskım airoh tu ve motorumda yoktu.. Kasktan sonra aldım motoru ve inanır mısın suomy yi airohtan daha ucuza aldım
Senin söylediğin gibi deil olay facebookta listemde olan arkadaşlar resmi görmüştür biraz tarif ediyim... Daines deri montu giydim nolanın iyi modellerinden kaskta elimde bi resmim var..
Mont 750 euro, kask 500 ytl idi.. Ve bu ekipmanlar 1,5 milyarlık bi scooter ı olan arkadaşıma ait..
Kendisi canının kıymetini biliyo.. Biliyo ki ufak bi kazada onu kurtacak şey korumaları.. Allah göstermesin öteki dünyaya göçtüğünde hayalindeki motorla ölmek ona bi artı kazandırmayacaktır...
Unutmayın kaza anında motora verdiğiniz para deil, korumaya verdiğiniz para sizi kurtarıcak...
Herkese kazasız sürüşler dilerim
kask alsında abi gidip 3 kuruşa dandik kask almasın 5 kuruş versin sağlam güvenli bir kask alsın.. benimde anlatmak istediğim bu..
yani şöyle anlatayım ucuz ve dandik bir kaskı taktığında zaten bi güven alamıcan ve zamanla doğal olarak takmıcan yani alışamıcan ama sağlam bir kask aldığında görüntüsü ve kafada durma şekli güvenli ve rahat bir kaskı kim takmaz ben şahsen bazen kafamdan bile çıkarmıyorum şirketlere girip çıkarken gerçi çeneden açılmalı bu yönde çok güzel kafandan çıkarma gereksinimin yok... konumuz kask ama kask dediğimiz motorcunun hayatı ve bir motosiklet kullanıcısı kask takmanın motorculukta en başlıca kural olduğunu bilmeli derim ben...
Ya arkadaşlar neden anlamıyorsunuz?.......
Sen ne güzel anlatmışsın..R6 yla 190 giderken teker yapmışsın ve kaza yapmışsın..Kafanda nolan varmış.....Tabiiki olucak... Tutupta safahmet , topal hasan takacak değilsin....
Tarzanın anlatmak istediği 1000 ytl lik çinliye 1000 ytl lik kaskı hangi babayiğit alır takar.... O çinli ne kadar sürat yapar?...
Tamam iyisini alsın taksın ama imkanı yok be kardeşim... Herkes babadan para sahibi olmuyor... Kazandıkça alıyor birşeyler....
Benim harleyim olsa zaten bakmam suomye falan...Kendime özel kask yaptırırım...
Bu motor hastalığı dahil olmak üzere bir çok konuda olduğu gibi NE KADAR EKMEK, O KADAR KÖFTE........
Hadi kartında olmasaydı...... Naapıcaktın....
Bende boş konuşmam ciddi konularda.... Ama biraz daha gerçekçi olmanızı yaşam şartlarını da atlamamanızı öneririm....
Yakında şöyle söylentiler çıkarsa şaşmayın...Arkadaşlar asla çinli motor almayın can güvenlikleri yok.... Gidin honda alın japon alın.... Yoksa motora falan binmeyin kardeşim.....
Haksızmıyım?.....
Vallaa evet bunu hep söylüyoruz zaten.. Muharrem resmen ölümden döndü hatırlatırım...
Ayrıca kredi kartı olmayanda kredi kartı kullanan birine aldırır taksitini öder.. Kredi kartım yokken ben öyle yapıyordum şahsen...
k.k olmasaydı senet yapardım
ya alp lütfen..!! motordan bahsetmiyoruz kasktan bahsediyoruz ve ayrıcada çin japon işide tartışmıyoruz... sana hayırlı geceler... aslında espiriyle doğru bişey söyledin büyük ihtimal bilmeyerek yaptığın için farkına varmadın evet yamaha,honda,suzuki,aprilla,kavasaki alın.
çinlilere verdiğiniz servis paraları cebinize kalsın... demen daha doğru olurdu ama nerdeeeeeeee öyle bi teşvik sizde....
Arkadaşlar ben şöyle kendimden bir pay biçeyim.7 ay önce 150 cc lik bir scooter aldım taksitle.Bakın taksitle diyorum çünkü nakit 2000 ytl verecek param yoktu.Ve halen daha taksit ödüyorum.motorumla beraber birde 20 ytl ye kask aldım.Şimdi 7 ay önceki durumama bakınca ben bir kask için 200 ytl para veremezdim.Diceksinizki hayatından değerlimi 200 ytl.Hayır elbette değil ama kim ne derse desin bu işler tamamen maddiyata bağlı.Bu 7 ay içinde nemi oldu Motor için mont ve eldiven alabildim.Halen 20 liralık bir kask kullanıyorum.Şimdi demişsinizki k.k. taksit yapıyorlar.Yoksada başkasından alırsın ona ödersin demişsiniz.Bu devirde kimse al k.k. tımdan taksit yaptır bana ödersin demez.Senetle kask satan bir yerde bilmiyorum.En azından izmirde böyle bir yer yok.Ben bilmiyormuyum 1.000 ytl lik kask takmayı 600 lük japon motora binmeyi.Olmuyor işte arkadaşlar.Benim anlattıklarım size pek bişey ifade etmeyecek belki ama motoruna benzin almaya parası olmadığı için motoruyla doya doya gezmeye gidemeyen tanıdıklarım bile var.ben esnaf birisiyim ve aylık 3.000 ytl kazancım var ve elime geçen bu para ile bir aileyi geçindiriyorum.Elime geçen paradan iş yeri kirası,taksitler,faturalar,zart,zurt derken aylık 100-150 lira gibi bir para kalıyor.Eee ay içinde hiçmi gezmeyeceksin,ne bilim motora hiçmi benzin almayacaksın.En kısa zamanda kaskımı değiştireceğim ama bu zaman zarfında bunu kullanmaya devam edeceğim.Adamlar asgari ücretle ne işlerde çalışıyor hiçbir can güvenliği olmadan.Offff amma çok yazdım.Ne desem boş.Alper abi anlatmaya çalışmış o kadar maddi durumdan dolayı ucuz kasklar kullanılıyor diye.ama siz yine dediğim dedik diyorsunuz.Allah herkese sizin kullandığınız kask,mont,motorsiklet v.s nasip atsin ...
-
10 Aralık 2007, 13:41
SmirnouF adlı üyeden alıntı
valla bende şarampole indim çıktım arabayla kamyondan kaçmak için, senin motorda gösterdiğin hüneri arabada göstererek. farzet bakalım 30 dereceye yakın eğimli toprağa motorla girip arka freni köklediğini. bunlar münferit olaylar. neyse sen beni bende seni anladım nasılsa.
allah kaza bela vermesin kimseye.
-
10 Aralık 2007, 21:03
http://www.egitimgazetesi.com/news_detail.php?id=144582
sanırım ne desek boş....!!!!
benim anlatmak istediğimi zaten bu size anlatır...
allah taksiratını affetsin sevdiklerine sabır versin...!!!
Sen önce bir oku yazdıklarımı...İstersen birdaha alıntı yapayım....
Ben de sana kurye olduğumu yazmıştım değilmi....Hep atlıyon detayları...Senin görmediğin kadar kar ve kış boyunca eksik olmayan buz da kullandım.... Üstelik ip falan da dolamadan...... Sen Ankarada motora binmek nedir bilirmisin?..... 12 ay her zaman.......
Pahalı yollu reklam yapmayalım dostum.... herkesin belirli bütçesi var....
Hiç olmamasındansa ucuzu olsun...Hala ısrar ediyorum.....
tamam dostum senin dediğin olsun ne yapalım... 12 ay her zaman ne demek onu anlamadım..ankarada motor kullandım bilirim hatta askerliğimide orda yaptım bence istanbulla ankarayı kıyaslama derim ben... doğru haklısın benim kadar görememişsindir kar çamur hak veriyorum...
sen bildiğin yoldan git dostum...
kaskını takmayı unutma....
-
11 Aralık 2007, 00:47
abi anladigim kadariyla tartismaci bi kisiligin var ama tartisirken olaylari daha iyi yorumlamayi dene bence,sen hala olayi anlamak istemiyosun yada anlamamis gibi yapiyosun saniyorum.
gunumuzde hayat tamamen duygusal artik napcaz
hiç olmaması felan değil sağlam olması önemlidir dostum bence ucuz yollu reklam yapmayalım
dedigin reklam ancak biz 500 euro verip kask almaya gerek yok,20 ytl lik kask yeter desek olurdu.
anla artik abi ,once bizim neyi savundugumuzu iyi anla ...
allah taksiratini affetsin
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
-
11 Aralık 2007, 22:42
-
11 Aralık 2007, 22:53
Konu neydi...
ya boşver dostum kişiliği felan benim anlayıp anlamamamda önemli değil önemli olan burdaki ortak fikrimiz sonuçta KASK takmak hayat kurtatırı arkadaşlar işin özü detayı budur.....
Birde ben iyi bilirim tavırlarından vazgeçsen iyi olacak.... Unutma el elden üstündür....
Bu arada senin kaskın markası ne...Yazarsan bir değerlendirme yapalım......
-
11 Aralık 2007, 22:56
Birde ben iyi bilirim tavırlarından vazgeçsen iyi olacak.... Unutma el elden üstündür....
Bu arada senin kaskın markası ne...Yazarsan bir değerlendirme yapalım......
tamam yine senin dediğin olsun dostum... sen benden daha çok bilgilisin....
kaskımın markası AİROH SV55 senin değerlendirme yapmanı isteyen yoq ben zaten değerlendirmesini yaptım aldım...
-
12 Aralık 2007, 00:04
kask takmayanların giyotinlik görüntüleri
-
12 Aralık 2007, 01:31
SmirnouF adlı üyeden alıntı
ama birader haberlere yansiyan olumlu kazalar.kasksiz kullanmakta motorcu olumlerini hizlandirir.daha cok haber ve sonucunda annelerimiz babalarimiz sevdiklerimiz daha endiselenir hale gelecek bizim icin
dedıgın dogru bu kazalar yüzünden babamla annemi ikna edene kadar ömrümden 5 sene azaldı
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)