Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Artistlik icin kaski caddede koluna takanlardanmisiniz ? o zaman bakin !

REKLAM ALANI
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Kask mutlaka, hatta maddi imkanlarımız el veriyorsa full kıyafette olmalı...bizzat kazada denedim...
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu karmaşık bir hale getirmeyin.
    Smirnof,
    "gidin pazardan en dandik kaskı alın"
    demiyor.(En azından ben öyle anladım)
    Ucuz Çin mallarını da övmüyor.

Benim de işaret ettiğim noktadan bakıyor olaya.
    Yani bir kask alsın.
    Onu takmaya alışsın.
    Hiç yoktan iyidir demeye getiriyor.

Kapitalist düzenin güzel bir ürünü sayılabilecek büyüklükte bir laf.
    Ben biraz daha ileri gidip,
    "Parası olmayan ekmek te almasın kardeşim"
    diye devam etmek istiyorum.
    Hatta;
    "Parası olmayan, nefes de almasın"

Zaten parasız adam gereksiz adam.
    Yaşaması bile Haram..

Pınar;
    Herhalde içinden gelerek yazmadın bu cümleyi. Hı..
    Merak etmeyin zaten sizin gibi parası olmadığı için kaska almayanı savunan kişiler oldukça ekmek yiyecek bi ağzı, nefes alacak bi ciğeri kalmaz...

Motora para bulan adam kaska da bulur bunun bahanesi yok..

Sadece; aman çok para harcamayım düşüncesi ile düzgün koruyabilirliği yüksek bi kask almıyor sadece polis ceza yazmasın diye basit bi kask alıyor sonra benim param yok diyor ise nefes alması da çok uzun sürmeyecektir...

Artık cevap yazmayın lütfen çünkü bunu tartışmayı cidden çok saçma buluyorum... Kameralı telefona para bulan, motoru satın alabilen ama kaska parası olmayan insanoğluna ne diyimki ben...
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

By_DosT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mekan belli olmaz ama genelde istanbul içi...
    Motosikleti
    Motürü Sattım. Şimdilik Ticari TAXİ
    Alıntı Pınarr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merak etmeyin zaten sizin gibi parası olmadığı için kaska almayanı savunan kişiler oldukça ekmek yiyecek bi ağzı, nefes alacak bi ciğeri kalmaz...

Sadece; aman çok para harcamayım düşüncesi ile düzgün koruyabilirliği yüksek bi kask almıyor sadece polis ceza yazmasın diye basit bi kask alıyor sonra benim param yok diyor ise nefes alması da çok uzun sürmeyecektir...

Artık cevap yazmayın lütfen çünkü bunu tartışmayı cidden çok saçma buluyorum... Kameralı telefona para bulan, motoru satın alabilen ama kaska parası olmayan insanoğluna ne diyimki ben...
    motosiklet hastası cahil derim ben...!!!!
    RUHUN BEDENİNDE, LASTİĞİNDE JANTININ ÜZERİNDE KALSIN......

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Yazdıklarımı anlayabilmeniz için tekrar okumanızı tavsiye edeceğim.
    Sanırım okuduklarınızı anlayamıyorsunuz.
    Hiç bir yazımı editlemedim.
    Lütfen bir bakın ben kask takmayanları nerede savunmuşum?
    Bulursanız buraya alın sizden, özür dileyeceğim.

Sanıyorum Türkiye'de ki motosiklet kullanıcılarının hepsinin kendi motosikletlerini kullandıklarını zannediyorsunuz.
    Ama gerçek öyle değil.

Kameralı telefona para bulan, motoru satın alabilen ama kaska parası olmayan insanoğluna ne diyimki ben...
    Hiç bir şey demeyin.
    Çünkü buraya yazdıklarımızı onlara hitaben yazmıyoruz.
    Hedef kitlemiz başka..

Yukarıdaki cümlenize rağmen buraya bir şeyler yazdım.
    Lütfen yazdıklarımı cevap olarak algılamayın.
    Ben sadece bir mantaliteyi teşhir ediyorum.....

Motosikleti
    rmz 200 gy
    kask kullanmayan zaten kafasının kalın oldugunu kabul etmıştır dıyecek bışı yok
    !! ÖLÜ VE YAKIŞIKLI OLACAGIMA CANLI VE ÇİRKİN OLAYIM !! ::tutkuy::

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    güzel örnekler olmuş tebrik ederim. nedense bizde kask kafalı çok sürücü var. sanırım millete bu motoru kullanan benim demek istiyorlar. kafalarında kaskları varken tanınmayacaklarını düşünüyor olsa gerek.

kask taktığı fakat kaskını kilitlemediği için geçen aylarda çok sevdiğimiz bir canımızı toprağa verdik. Kask takmak mutlaka şarttır. Ve takıldığında da mutlaka kilitlenmeli ve çenenizi o bağ sıkıca tutmalıdır.

lütfen dikkat edelim

Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rusyaya ithalat fazlalarini almiyolar janim
    usta,kazalar sadece motosiklete ozgu birsey degildir,ayrica uyurken bile %100 guvende degilsin,bunu da hatirlatayim
    sen onlemini alcaksin,kullanman gereken sekilde kullancaksin,gerisi kadere kalmis
    orası öyle ama kaza riski ve sonucunda madde yerine insan üzerinde oluşan hasar diğer araçlara oranla çok yüksek
    sen her tür önlemi alsan bile birtakım kendini bilmez yaptığının sonucunu düşünemez durumda araç şöförü var
    yine de her motora bakıp incelemekten, motor dergilerini kurcalamaktan sıkıldım artık bu sıra alırım ufak bişi

kaska gelince airoh mathisseler var siyah üzeri kırmızılı beyazlı iki şeritli
    onlar güzel görünüyor, koruması nasıl acaba?

ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda pcx 125
    Kaskın en iyisi suomy arkadaşlar.. Herkese tavsiye ederim.. Hızlı yada sert hiç bir çarpmayı hissetmiyorum hattaa başımı yastığa koyar gibi oluyo çok hoş
    Buğu yapmıyo rüzgar almıyo boyuna zararı olmuyo... Canını seven suomy alsın derim...
    inanmayın firmayla anlaşmış satılan kasklardan komisyon alcak

kısmetse mart gıbı alıcam cbr 125ımı babam kış bıtmeden olmaz dıo motoru aldıktan sonra robokop gibi giyincem
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı ilhan1154 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inanmayın firmayla anlaşmış satılan kasklardan komisyon alcak

kısmetse mart gıbı alıcam cbr 125ımı babam kış bıtmeden olmaz dıo motoru aldıktan sonra robokop gibi giyincem
    Evet bana indirim yapıyolar ama bunun komisyon ve reklamla bi ilgisi yok arkadaşlar
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Evet bana indirim yapıyolar ama bunun komisyon ve reklamla bi ilgisi yok arkadaşlar
    Bana bir kask alalım o zaman...... Hazır indiriyorlarsa sana....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bir kask alalım o zaman...... Hazır indiriyorlarsa sana....
    Yaparız bişiyler ayıpsın

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı By_DosT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok kanka sen ucuz çin mallarını tavsiye ediyosun faydalı bir şey değil ama bu...
    ya usta,acik acik sunu yaziyom.ben cin mali kasklari tavsiye etmiyorum.ama en azindan cin malida olsa bi kask taksinlar.bu sadece kendi guvenligimiz icin degil,ayrica kask bilincinin gelismesi icinde onemli, birde bu yandan dusun
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    smirnouF; Herkese açık görsel uyarıların için teşekkürler.Bu fotoğrafları kasksız 300 km. hız yapan arkadaşa iletirsen belki etkilenir di..
    kim oldugunu ogrensem ozel olarak telefonla araycam
    Parası olmayan motorda almasın kardeşim ne büyük saçmalık yaa cidden sinirleniyorum bu yazıları gördüğümde yok böyle bi düşünce....
    Pinarr aylik gelirini yazarmisin ortalama olarak,tabii yazmak senin icin uygunsa
    SmirnouF garip bi uşak bu ya ben çözemedim neyi anlatmaya çalıştığını...
    usta,cevabi yukarda verdim !
    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu karmaşık bir hale getirmeyin.
    Smirnof,
    "gidin pazardan en dandik kaskı alın"
    demiyor.(En azından ben öyle anladım)
    Ucuz Çin mallarını da övmüyor.

Benim de işaret ettiğim noktadan bakıyor olaya.
    Yani bir kask alsın.
    Onu takmaya alışsın.
    Hiç yoktan iyidir demeye getiriyor.

Kapitalist düzenin güzel bir ürünü sayılabilecek büyüklükte bir laf.
    Ben biraz daha ileri gidip,
    "Parası olmayan ekmek te almasın kardeşim"
    diye devam etmek istiyorum.
    Hatta;
    "Parası olmayan, nefes de almasın"

Zaten parasız adam gereksiz adam.
    Yaşaması bile Haram..

Pınar;
    Herhalde içinden gelerek yazmadın bu cümleyi. Hı..
    abi,sen beni tam olarak anlamisin .
    kask alsında abi gidip 3 kuruşa dandik kask almasın 5 kuruş versin sağlam güvenli bir kask alsın.. benimde anlatmak istediğim bu..
    3 kurusa dandik kask almayip 5 kurusa kalite bi kask almaya calisirsa normal bi vatandasimiz,ya 5 kurusu toplayana kadar motora binmememis lazim yada gidip 3 kurusa 1 kask alip 5 kurus biriktirmesi lazim.
    1= Motora para bulan adam kaska da bulur bunun bahanesi yok..

2=Kameralı telefona para bulan, motoru satın alabilen ama kaska parası olmayan insanoğluna ne diyimki ben...
    1= anladıgım kadarıyla maddi durumun yerinde Pinarr,Allah versin daha cok olsun isterim ama bu ulkede ayni seviyede yasayamayanlar var
    2=Telefonum kamerali degil,Markasi Nokia 1110,su an icin bir motorumda yok,arkadaslarimin motorlarini kullanmam gerekiyo.ayrica ben bi ogrenciyim ve babam bir esnaf.her ogrenci gibi aysonu bekliyorum.ayrica babamin durumunu biliyorum.
    simdi ben ne yapayim,bir kaska 500 euro veremedigim icin motora binme zevkimi erteleyeyimmi ??
    Alıntı euphrates adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orası öyle ama kaza riski ve sonucunda madde yerine insan üzerinde oluşan hasar diğer araçlara oranla çok yüksek
    her zaman oyle degil,yazin bi kaza atlatmistim ,altta oku ve benim yerimde 4 tekerli bir aracin oldugunu farzet bakalim
    az önce Kırklareli-Vizede yapılan bir festivalden geldim motorumla.festivale giderken yolda dengesiz ve sorumsuz bir kamyoncu yuzunden hayatımı kaybediyodum.olay şu :
    pazarlı denen köye 1 km falan var.sağa tatlı bir viraj.motorumu yatırdım ve virajı yaklaşık 80 km bi hızla dondum.virajdan cıktıgımda ilk gördüğüm 2 tane kamyon oldu.kamyonun biri yuklu olmasına ragman rampa yukari ve virajli bir yolda diğer kamyonu sollamaya kalkmıştı.kamyonla aram çok azdı ve kaçacak çok az yerim vardı.arka ve on freni bir anda kokledim ve motoru refleks sekilde 5'ten dörde attım.motoru sagda sarampole atmayı goze almıştım cunku kamyona yapışmaktan iyiydi.motoru kuma attığımda kamyonla geçiştik ve aramız maksimum yarım metreydi.durduğumda elim ayağım tıtriyodu.sakinleştim ve yola dewam etmeye başladım.yarım km sonra motorun arka lastiği sertleşmeye başladı.sert şekilde frenleyerek motoru kasıyodu.yeniden durmak zorunda kaldım.freni boşandırdım ve yola dewam edip arka frensiz vizeye geldim.arkadaşımı alıp motosiklet tamircisine gittik.tamircide fren pedalının ayaklığın altına geçmiş olduğunu gördüm.benim ayak ile frenlerken yamulttuğum fren pedalını 2 kişi uzun bir boru ile ancak eski yerine getirebildik.siz düşünün frene nasıl sert bastiğimi.şanslıydım,tecrübem ve annemin duaları beni ölmekten kurtardı. dengesiz bir söförün çok akılsız bir davranışı ya beni 7 tahta altına koycaktı yada ömür boyu yürümemi engelleyecekti. böyle bir sorumsuzluk olmaz olamaz.ilk anda aklıma kamyonun plakasını almak aklıma gelmedi.plakasını alsaydım o adamı cehennemin en dibinde bulur,hayatının yarısını döverek alıp ehliyetinide onun bi tarafına sokardım.dua etsin aklıma gelmedi o an.

ama bu olay bir şey daha gösterdi.eğer o durumda araba olsa idi sonuç basitti.ya saga vurup arabayı taklaya kaldırcaktı yada panikleyip kamyonun altına gircekti.ama motorun bu ozelliği beni kurtardı.ve motorda kazadan hiçbir şekilde kurtulamazsın deyen körcahil motor düşmanlarına anlatabileceğim canli bi örnek olcak.

yollarda tek yardımcımız Allah,bunu bir defa daha görmüş oldum...
    linkte bu : http://www.motosiklet.net/forum/tazi...pisiyodum.html
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Yaparız bişiyler ayıpsın
    Havalar biraz düzelsin İstanbul yapıcaz zaten..... Sen bağlantıları sıkı tut.... Küstürme....

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havalar biraz düzelsin İstanbul yapıcaz zaten..... Sen bağlantıları sıkı tut.... Küstürme....
    Büssürü tanıdık var hepsi birden küsmesss

Motosikleti
    SmirnouF dostum benim vermek istediğin mesajı anladım ama bunu ucuz yolları gösterip yapmanı tasvip etmedim sanırım şimdi anladın beni..

3 kuruş 5 kuruş olayına gelince 5 kuruşu biriktirene kadarda canından olmasın..

bence ilk başta motor değil sağlam bi kask alınmalı..

aslında pınara katılmak istemiyorum ama yinede haklı yanlarını insanlara kabullendirmek istiyorum motosiklete para bulan insan iyi bir kaska mutlaka para bulmalı eğer bulamıyosa o zaten zevk için değil hava için biner diyorum kanımca...

ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda pcx 125
    ya şimdi bişi dicem herkez üstüme atlıcak. coğu insan parasızlıktan deil havadan , üşengeçlikten takmıo kasklarını bırakın takmasınlar geberip gitsinler kendılerını dusunmuolarda sizmi düsünceksınız hem türkiyenin nüfusu azalmıs olur
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

Motosikleti
    ya şimdi bişi dicem herkez üstüme atlıcak. coğu insan parasızlıktan deil havadan , üşengeçlikten takmıo kasklarını bırakın takmasınlar geberip gitsinler kendılerını dusunmuolarda sizmi düsünceksınız hem türkiyenin nüfusu azalmıs olur
    sana katılıyorum... ama nüfus olayına gelince orda dur... ne yani türkler azalsın kürtlermi gelsin...

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    ama sunuda unutma hatirlatayim
    kalite kasklarin ozelligi nedir ??
    hafif olmasi,camlarinin cizilmemesi,boyasinin cizilmemesi,havalandirmalarinin iyi olmasi,icindeki kumaslarin koku yapmamasi,pislik tutmamasi,gerektiginde cikarilip temizlenmesi.buna 1-2 sey daha ekleyebiliriz.
    simdi cin mali kasklarin guvenilirligini tartisiyoz,yukarda yazdiklarimin hangisi guvenlikle ilgili ? hicbir dimi ?
    simdi gelelim dis yuzeyine.cin mallarinin dis yuzeyinin daha adi oldugunu,kalite kasklarinda dogal olarak daha kalin oldugunu farzedelim.zaten kask 1 defalik kullanilir.kaza gecirdin ve o kaski attin.yani kirilip kirilmamasi onemli degil.zaten bizim icin icindeki absorbe edici sungerler onemli ve ayrica ilk anda alinan darbeyi hafifletmesi.2 kaskta ilk alinan darbeyi hafifletirmi, evet ...darbeleri absorbe edermi ? evet. o zaman fazla bi fark kaldimi guvenlik ve koruma konusunda ?

ama birader haberlere yansiyan olumlu kazalar.kasksiz kullanmakta motorcu olumlerini hizlandirir.daha cok haber ve sonucunda annelerimiz babalarimiz sevdiklerimiz daha endiselenir hale gelecek bizim icin
    sana katılıyorum... ama nüfus olayına gelince orda dur... ne yani türkler azalsın kürtlermi gelsin...
    hemen isi siyasete sarma isi,arkadas onu demek istememistir
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama sunuda unutma hatirlatayim
    kalite kasklarin ozelligi nedir ??
    hafif olmasi,camlarinin cizilmemesi,boyasinin cizilmemesi,havalandirmalarinin iyi olmasi,icindeki kumaslarin koku yapmamasi,pislik tutmamasi,gerektiginde cikarilip temizlenmesi.buna 1-2 sey daha ekleyebiliriz.
    simdi cin mali kasklarin guvenilirligini tartisiyoz,yukarda yazdiklarimin hangisi guvenlikle ilgili ? hicbir dimi ?
    simdi gelelim dis yuzeyine.cin mallarinin dis yuzeyinin daha adi oldugunu,kalite kasklarinda dogal olarak daha kalin oldugunu farzedelim.zaten kask 1 defalik kullanilir.kaza gecirdin ve o kaski attin.yani kirilip kirilmamasi onemli degil.zaten bizim icin icindeki absorbe edici sungerler onemli ve ayrica ilk anda alinan darbeyi hafifletmesi.2 kaskta ilk alinan darbeyi hafifletirmi, evet ...darbeleri absorbe edermi ? evet. o zaman fazla bi fark kaldimi guvenlik ve koruma konusunda ?
    Ruyanda ak sakallı dedeylemi konuştun nedir bu kask olayına takman?.... Pek hayra alamet değil ya....

Sen kask takmazdın hayrola?...... Üçgen vucudunun akordu kaymasın aman dikkat et.....

Şu sıralar bayağı faalsin..:Ne o kankin terk mi etti seni bakımsız rus tarzanı?....

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Kaliteli kaskın güvenlik ayrımını dahi yapamayan bi arkadaşla tartışmak akıl sağlığını tehdit ediyo onun için ben yine cevap vermiyim tutıyım kendimi biraz daha..................

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)