SAFAHMET TAKICAMI HİÇ KASK TAKMAM SONUÇTO TAKSANDA TAKMASANDA FARK ETMİYO ARKADAŞIM... HİÇ OLMASSA 150,200 YTL CİVARI SAĞLAM ama görüntüsü bakımından biraz değişik KASKLARA YÖNELSİNLER SEN inanıyomusun çin malı dediğin kaskların dayanıklı olduğuna. ve kazayı hafiflettiğine bırak hafifletmesini yolda giderken ufacık bir taş parçasıyla camının kırıldığını biliyomusun..? ayrıca kafandan uçucakmış gibi durduğuna ilk önce bi güven vermeli kask dediğin dostum bence daha değişik ve faydalı bilgiler verirsen kask konusunda yeni kullanıcılarada örnek vermiş oluruz motosiklet iki kuruş biriktirip alınacak bir ucuz mal deği motosiklet hayattır bunuda yeni arkadaşlara aşılamak gerekir... yanılıyormuyum arkadaşım.. :
RUHUN BEDENİNDE, LASTİĞİNDE JANTININ ÜZERİNDE KALSIN......
Valla arkadaş haklı gerçekten çinli kasklar pekte bir işe yaramıyor. Allaha çok şükür kafamdayken düşmedim. ama bazı gördüklerimde vizör yerine şeffaf (saydam) kağıt gibi plastikler var vizör değil üzerindekiler sipralli (yanlış yazdıysam kusura bakmayın) dosya aldığınızda ön kapağına konulan şeffaf madde.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
''1'' ''0''dan buyuktur dostum.sana bu olayin en basit aciklamasi.onlari takcagima hic takmam.iyi kardes,bu kafayla gitmeye dewam et.
sen galiba konuyu yanlis anladin.burda kalite kasklara gerek yok,paranizi bosa atmayin gidin onun yerine 20 milyona cin mali kask alin demiyoruz.sadece eger kalite kask bulamiyosan ve almaya imkanin yoksa elindekinle idare edeceksin.
ayrica,yolda gelen tas parcasiyla parcalandigina,kask olmazsa parcalanan kask degil kafan olur !!! bak demekki koruyomus
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Smirnof'un düşüncesine katıldığımı belirterek bir- iki şey eklemek istiyorum.
Burada tartıştığımız konu, kask takma bilincinin aşılanması gerektiği.
Yani varılmak istenen sonuç, tüm motosiklet kullanıcılarının kask taktığı bir ortam yaratmak.
O kask korur, bu kask korumaz mantığı yanlış olmasa da yetersiz ve gereksiz bir fikir yürürtme gibi geliyor bana.
Kasklar, kafanıza bir darbe geldiğinde, darbeyi absorbe etmek için, kolayca kırılacak şekilde tasarlanır.
Bu teknik bir mevzudur ve burada açıklamaya benim kapasitem yetmez.
Yani darbe aldığında kırılmayan kask, iyi kasktır demek,
çukura girdiğinde esnemeyen amortisör, iyi amortisördür.
demek gibi bir şey.
Bizim amacımız, kask takmayan sürücüleri, kask takmaya alıştırmak ve onları doğru yönlendirmek olmalı.
Zamanla ihtiyaçları doğrultusunda, daha iyi bir kaska sahip olmak isteyeceklerdir muhakkak.
En azından bir yerden başlamak gerekir.
Bu nedenle konuya bu şekilde bakarsanız, sanırım hepimiz aynı fikirde birleşiriz.
Önce kask taktıralım.
Korunma ekipmanları, aynı motosiklet gibidir.
Başlangıçta bir motosiklet alırsınız ve kullandıkça size yetmemeye başlar.
Çünkü büyük ihtimalle yapmak istediklerinize uygun bir motosiklet almamışsınızdır.
Zamanla doğru motosikleti bulur ve onu alırsınız.
Kask ve diğer ekipmanlarda böyledir.
Önceleri mecbur olduğunuz için taktığınız kask,
bir zaman sonra ihtiyaçlarınız ve zevkiniz doğrultusunda değişir.
Burada kask almak isteyen arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.
Arazide motosiklet kullanmak isteyen bir arkadaşımız, tam kapalı bir kask alırsa,
bir zaman sonra nefes alamadığını fark edecek ve kasktan nefret edecektir.
Yine aynı şekilde, düşük hızla gezinti amaçlı motosiklet kullanan arkadaşlar da bu tür bir kask alırlarsa, en fazla bir kaç tur sonra, kaskı evin bir köşesine atarlar.
Sanıyorum kask üzerine yeni bir başlık açmanın zamanı gelmiş.
Bu konuda bir kaç küçük araştırma yapıp, bir makale yazmaya çalışacağım.
Umarım beceririm ve faydalı olur.
Ben de yazarlık yok ama,
yaklaşık 30 yıllık bir motosiklet sürücülüğü var.
Fakat sende de pırıl pırıl bir beyin olduğu aşikar.
Bravo..
Burada görmek istediğim bir beyin olduğunu ispatladın.
Körü körüne tartışma yerine fikirleri tartan ve üzerinde düşünen insanların kalbimde ayrı bir yeri vardır.
Devam...
Sakın bir yere kaybolma...
cok guzel ve seviyeli bir tartisma ortami vardi yaw,dewam edelim tartismaya ,zevkli gelmeye basladi bu is bana
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
''kask takmak hiçte estetik değil''
sanki yolda giderken gören herkes seni tanıyo.
kask takmak, kafasız gezmekten iyidir....
[B]Facebook tan çıktım sakın bana sormayın neden diye booku cıktı çünkü[/B]
Millet artist olmuş ama yönetmen benim...İstediğime rol, istediğime yol veririm....
teşekkür ederim.. bende yaklaşık 10 yıldır motosiklet sürücüsüyüm ama bırakın yaşı siz zaten motosiklet sürücülüğüyle yaşımdan 4 fark atıyosunuz saygılar efendim... buralardayım kaybolmam inş...
yok kanka sen ucuz çin mallarını tavsiye ediyosun faydalı bir şey değil ama bu...
Fotoğraflar ibret verici. Hele birincisi...
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
smirnouF; Herkese açık görsel uyarıların için teşekkürler.Bu fotoğrafları kasksız 300 km. hız yapan arkadaşa iletirsen belki etkilenir di..
Şu ikincı fotodaki vatandaşın tepesine fermuar mi dikmişler.
kesinlikle orjinal
eline sağlık teşekkürler
msj gayet net
Allahım ciddi misin bu yazdığında sen????
Bu sistem geldiğinde kasksız motosiklet kullanılmasına müsaade eden bi yurtta yaşayacağını mı düşünüyorsun????
Parası olmayan motorda almasın kardeşim ne büyük saçmalık yaa cidden sinirleniyorum bu yazıları gördüğümde yok böyle bi düşünce....
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
Konuyu karmaşık bir hale getirmeyin.
Smirnof,
"gidin pazardan en dandik kaskı alın"
demiyor.(En azından ben öyle anladım)
Ucuz Çin mallarını da övmüyor.
Benim de işaret ettiğim noktadan bakıyor olaya.
Yani bir kask alsın.
Onu takmaya alışsın.
Hiç yoktan iyidir demeye getiriyor.
Kapitalist düzenin güzel bir ürünü sayılabilecek büyüklükte bir laf.
Ben biraz daha ileri gidip,
"Parası olmayan ekmek te almasın kardeşim"
diye devam etmek istiyorum.
Hatta;
"Parası olmayan, nefes de almasın"
Zaten parasız adam gereksiz adam.
Yaşaması bile Haram..
Pınar;
Herhalde içinden gelerek yazmadın bu cümleyi. Hı..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
kask alsında abi gidip 3 kuruşa dandik kask almasın 5 kuruş versin sağlam güvenli bir kask alsın.. benimde anlatmak istediğim bu..
yani şöyle anlatayım ucuz ve dandik bir kaskı taktığında zaten bi güven alamıcan ve zamanla doğal olarak takmıcan yani alışamıcan ama sağlam bir kask aldığında görüntüsü ve kafada durma şekli güvenli ve rahat bir kaskı kim takmaz ben şahsen bazen kafamdan bile çıkarmıyorum şirketlere girip çıkarken gerçi çeneden açılmalı bu yönde çok güzel kafandan çıkarma gereksinimin yok... konumuz kask ama kask dediğimiz motorcunun hayatı ve bir motosiklet kullanıcısı kask takmanın motorculukta en başlıca kural olduğunu bilmeli derim ben...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)