Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

1968 LAMBERETTA

REKLAM ALANI

Motosikleti
    lamberetta
    merhaba....
    Benim bir 1968 model babadan yadigar lamberetta scooterım var.İki seneden beri yatıyordu. Onu tekrar hayata döndürmek istiyorum. Şuan çalışıyor ancak bazı arızalar var. Kendim sıfırdan bakım yapmak istiyorum neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    merhaba lamberetta,
    öncelikle hoş geldin...(bir ara TANIŞMA bölümünede uğrarsan seni tanıyalım)
    neredensın şu an ne yaparsın motorunun resımlerıde eklersen iyi olur o zaman etraflıca bilgi edinebılırız senın ve motorun hakkında . senin olayın umarım halledılır burada .arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır kesin
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu arada motorun markası lamberetta deil Lambretta tam bir klasik eğer ingiltere ayağın varsa her parçasını bulmak mümkün internettede bişeyler bulabilirsin sanırım

hadi birde resim size

buda ingilteredeki Lambretta klübünün web adresi

www.lcgb.co.uk
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    ramzey qm 250
    güzzel bir motor umarım tamir edersin. ingiliz klasiği austin mini gibi çok tatlı. izmir de 3 yada 4 tane gördüm belki daha fazla görmüşümdür ama sayı olarak emin olamam. onlar nereden buluyorlar parçalırını bilemem. ama çok arıza çikaran bir scooter değil diye hatırlıyom. kıbrısta ki bilgilerime göre söylüyom
    çapır yada reyzing önemli değil, önemli olan sen hangisisin.

Motosikleti
    lamberetta
    Motorumun tam markası 1968 lambretta sip x 150. Şuan bende motordaki arızaları bulmaya çalışıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
    (fotoğrafları eklemek için onları başka bi siteye upload etmek mi gerekiyo???)

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı lamberetta adlı üyeden alıntı
    (fotoğrafları eklemek için onları başka bi siteye upload etmek mi gerekiyo???)
    evet, http://imageshack.us/ adresini kullanabilirsin

Motosikleti
    lamberetta
    thank you danger0
    işte benim scooter

Motosikleti
    lamberetta
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    - FLOOD= Arka arkaya atılan mesaj arada başka bir cevap olmadan aynı üyenin birden fazla mesaj atması
    ********************I**********************

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    kimse daha yardımcı olmamışkı teşekkür ediyon bu motor hk; bi fikrim olsaydı seve seve yardımcı olabilirdim

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Alıntı e_erdun adlı üyeden alıntı
    kimse daha yardımcı olmamışkı teşekkür ediyon bu motor hk; bi fikrim olsaydı seve seve yardımcı olabilirdim
    Nasıl resim ekleneceğini sormuş danger de lınkı vermiş teşekkur onun teşekkuru ..!!
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

sipermikus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LAMBRETTA TV 175
    Merhaba ayrıntılı bilgiyi burada bulabilirsin.http://www.scooterhelp.com

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Merhaba;

Lambretta Cheetack (yanlış yazmış olabilirim) "şehirlerarası değil molasız kıtalararası yolculuk. 200cc turbo fan soğutma, 4 ileri manuel vites, iki zamanlı 112km hız" hatırlıyorsam ilandaki değerler bunlardı. İlk hayalimdeki motordur. Ankara'da dışkapıda satılırdı.

Neyse, hatırımda kalan tek bilgi bunlar. şimdi sana nasıl yardımcı olabiliriz? Öncelikle motor hakkında detaylı bilgiye ihtiyacımız var. Motor parçaları sağlam mı, eksik mi? bunu kontrol edilmeli. Daha sonra uzun süre yattığı için ilk önce karbüratörü temizlenmeli, benzin deposu ve tüm hortumları sökülüp pas kontrolü yapılmadır. Motor iki zamanlı hatırlıyorsam. İki senedir yatan motorda segamanlar umarın paslanmamıştır. bunu kontrol etmeden bence çalıştırılmamalı. Aksi halde paslı segmanlar, silindiri aşındırır, daha büyük arızalara yol açar. Özellikle motoru su basan otomobillere, motor sökülmeden önce, emme manifoldundan 10 numara yağ basılır, bir süre bekledikten sonra açılır ve temizlik yapılırdı. Motora yağ basılmasıve 1 gün beklenilmesi, en azından segman sağlığı açısından önemlidir (yağ basmadan önce buji sökülür)

Nasıl olsa sende kam mili ve sübab tertibatı yok. Bu nedenle işin kolay. Orjinal parçaları tahmin etmiyorum bulamazsın. Yolda bir 1975 vespa görmüştütüm. Bende 125 asya vardı. Epey sohbet ettik. Türkiye'yi aradım bulamadım falan demişti.

ancak işin kolay. Çünkü benzer cc'ye sahip birçok motor var piyasada. Bence piston+segman bulabilirsin. Tüm contaları değiştirmelidisn. İki yılda kurumuş ve özeliklerini yitirmiştir.

Ateşleme önemli. Ateşleme platinlidir büyük bir ihtimalle. Ama yarın birkaç arkadaşımla konuşurum. Burada Elektronikçi öğretmen arkadaşlarım var. Bendeki asyanın 2 samanlı motora göre ateşlemesi uydurulabilir mi bir bakalım. Yarın söylerim.

Tüm bunların yanında titiz bir işçilikle motoru toplayabilirsin. Bize resimler lazım. Resimleri yayımlarsan, burada sana yardım edecek çok kişi bulursun.

Şimdiden kolay gelsin

nedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SkyTeam 200 SM idi bir zamanlar. Yeni yılda yeni motor olucak inşallah :)
    başlık resmen hortlamış. ne kadar yardım severiz aradan bir buçuk sene geçmesine rağmen yardımcı oluyoruz hala birbirimize.
    ama teknikhoca nın verdiği bilgiler lamberetta nın değilse bile birilerinin mutlaka işine yarar.

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Kusura bakmayın arkadaşlar. formun yeni mi eski mi olup olmadığna bakmadım.

nedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SkyTeam 200 SM idi bir zamanlar. Yeni yılda yeni motor olucak inşallah :)
    hocam forumun eskiliği yeniliği çok önemli değil, verdiğin bilgiler her zaman işe yarar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler