Faturasız bir motor buldum.. Sahibi yurt dışından geldiğini söylüyor.. Ne yapılabilir? Ruhsat çıkartabilir miyim? İlgilendiğiniz için teşekkürler.. Saygılar..
Faturasız bir motor buldum.. Sahibi yurt dışından geldiğini söylüyor.. Ne yapılabilir? Ruhsat çıkartabilir miyim? İlgilendiğiniz için teşekkürler.. Saygılar..
Sanam çıkarabileceğini...
Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...
Kaçak olarak geldiyse çıkarılabileceğini sanmıyorum..
Aman dikkat. çalıntı olabilir. Motor numarası ile oynanmış olabilir. Bir takım olaylara karışmış olabilir. Ruhsat çıkaramayacağın için motor sana ait olmayacaktır. Eskiden bazı olaylara karışmış ise, motoru yeni satın aldığını ispatlayamazsın. Çevirmelerde başın hep derde girer. v.s. v.s.
Bana bedava verseler bile kabul etmem böyle bişeyi. Sakat iş.
Motorunuzu trafikte bir taşıt gibi kullanın ki, diğerleri de size taşıt gibi davransınlar.
faturası varsa çıkarırsın yoksa hiç uğraşma çıkmaz special kullan ;)
[url] www.myspace.com/kayku34 [url]
[url] www.herkesdinlesin.com/kayku34 [url]
benim yamahamı diye sormadım arkadaşım
kimseyide bişile itham etmem, bi bildiimiz varki sorduk..
garip bi cevap olmuş, düzeltirsen sevinirim
biz eski motorcuyuz,
elimizde motosikletle ilgili biçok şey var
belki bulduun motorun markasında elimizde bi ruhsat yada fatura vardır
yardımcı oluruz die yazdık..
sen o mesajı deiştir bence..
GKN MOTORS
eyvallahta,
bende yardımcı olmak için soruyorum
bilgi alıcaz sizdenki, doru bilgiyi verelim
bu sitede bişey soruyosan, bilmediin için soruyosun
tmm herkes bişi yazar, adettir ama önemli olan en kısa yoldan en ii sonucu en az maliyetle almanın yolunu bulmaktır
sizin gibi kardeşlerimize yardımıcı olabilirsek, ne mutlu bizlere..
şindi gelelim detaya
1 neden faturası yok, kayıp mı kesilmemişmi?
2 kaça veriyolar
3. kazası belası varmı
GKN MOTORS
İlginç cevap harbiden de....... senin yamaha
Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...
bence de yalandır o
1 ççuval patates getirmio adam motor getirio sonunda
o para ruhsatsız motora hiç verilmez
sen o motoru almak istiyosan, gidicen şasi nosunu alıcan
soora global i arayıp sorucan, vericen şase nosunu
eğer kayıtlıysa her şey ortada, al yanına 2 polis git o satıcının yanına
hepimiz dua edelim sana..
heh kayıtlı deilse, de yapılır bişiler..
ama sen önce bi durumunu ören
kalanı konuşuruz..
GKN MOTORS
Faturası varsa olur ama yoksa zor bence de o kadar kolay mı valize koyup getirmediya cep telefonu mu bu o iş sakat bence hiç uğraşmaya değmez büyük ihtimalle çalıntı olabilir
:bestmt:
Git adam gibi tanıdığın birinden motor al temiz temiz, hiç uğraşma..
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
arkadaşlarr olay bence şöyle ,motor yurt dışından türkiye gezi için gelmişştirr, nasıl alman plakalı arabalar geliyosa oda gelmiştir, yani gümrük ile ilgili değil, sınır kapısından üstünde şöförüyle normal bi girişş, hı bu motoru alırsan ruhsat çıkattırabilirmisin tabiki çıkartırrsınn, motorun kdv'sini gümrük vergisini ödersinn ,sonra türk plakayı takar paşa paşa gezersinn, ama zaten o vergileri ödedikten sonra piyasa fiyatını bulurr bende uğraşma alma diyorummm tabikii bu dediklerimin yanlış olup motor çalıntıda olabilirr motorun yurt dışından geldiğine dair sınır kapısında yapılan bi triptik tarzı bi belge varr onu sorr ondan sonra bak bi duruma
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
1)çalıntıdır.
2)Kaçak yollarla Türkiye'ye girmiş olabilir.
Çalınan motorları ucuz bir fiyatla elden çıkarmak istemiştir.
Kaçak yoldan Türkiye'ye girmesi çok zor hatta imkansız gibi.(dağlardan girmemiş ise)
herkes gümrük vergisini, KDV verip plaka çıkaramaz. Gümrük Kanunları buna müsait değil.
Yanlış bilgi vermeyelim
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
ben bilirim yapacağımıda bura yeri değil faturasız malla uğraşma başın ağırır eniyisi bildiğin doğru biryerden eksiksiz bir motor al ne olduğubelli değil motorun ama yanına polis alıpta gidersen almaya ona bişiy diyemem belki motor temizdir üstüne alabiliyorsundur
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)