Bencede kücültülmemeli ve B gibi 1 yaş daha artırılmalıdır 16 doldurup 17 den gün alan kişi motor ehliyeti alırsa vayki ne vay
Bencede kücültülmemeli ve B gibi 1 yaş daha artırılmalıdır 16 doldurup 17 den gün alan kişi motor ehliyeti alırsa vayki ne vay
elbette hayır
17 yaş bile zaten erken 15 yada 16 da verilirse ne olur düşünün tam delilik çağı
abi sabahtan beri üye olmaya calısıom ne zormus yhaf bu işler anam ağladı
7 sayfanın yedisini de okudumfarklı fikirler var ben de 05.11.1992 liyim hiç sızlanmayın ben sizden de küçüğüm
acaba ben ne zaman alacam
neyse bu ilk yorumum ilk defa bir siteye üye oluuyorum acemiliğim için hepinizden özür dilerim nolur allah ım bana da bir motor
son olarak 20 25 fln deil de 18 en uygunu sanırım ama bu içimden gelen değil nolur bırakın 27 kalsın ben hala 16 yım darısı benim başıma
ne 27 si yaaa cok pardon 17 kalsın değmeyin ne demişler yani babam öyle diyo hızlı yaşa genç öl cesedin güzel olsun
size hayalimi sölüüm mü?????
bayanların katıldıgı bi motosiklet yarısında birinci olmak ve seyircilerin onunde o motorun üzerine cıkıp çiftetelli oynamak abi kolbastı bile yaparım bilemedin azize insan hayalleri ile yasarmıs benim ki de öle işte bi umut
ama bi motorum bile yokkk babamın kı ile mahalle aralarında dolaşıp fırına gidiorum bu kadar ama buna şükür daha iisi için cabalıorum tek tutkum tek askım motorum benim olmayan motorum nese buna sukur
motor nasıl olmalı renk fuşya arkasında ise yasamak huner değil seninlen olmek istiorm yazacak yazılar yaldızlı sarı olacak
motor kucuk ama gusel olacak
yaa 2.el pufa bile razıyım yeterkı olsunnnnnnnnn
size hayalimi sölüüm mü?????
bayanların katıldıgı bi motosiklet yarısında birinci olmak ve seyircilerin onunde o motorun üzerine cıkıp çiftetelli oynamak abi kolbastı bile yaparım bilemedin azize insan hayalleri ile yasarmıs benim ki de öle işte bi umut
ama bi motorum bile yokkk babamın kı ile mahalle aralarında dolaşıp fırına gidiorum bu kadar ama buna şükür daha iisi için cabalıorum tek tutkum tek askım motorum benim olmayan motorum nese buna sukur
yaa en iyisi 16 olmalı cunki ben 05.11.2009 u beklemeliyim tabi ölmezsem
abi herkes bişi demiş yaw beynim sulandı şundan gün al bunu doldur bune yhaaf biri beni aydınlatsın allah rızası için ben ne saman alacaım yaaaa tekrar diom05.11.1992 liyim sınıfta da en kucuğum zatenn
bişi sorabilirim mi
Ya zaten bir sürü bilincsiz sürücü var yaşi daha neden kücültülmeliki anlamadiğim 17 uygun bi yas 15 oldugunu düşünsenize her gün televizyonda ölüm haberleri vs vs.Ayrica TÜRK insani gösterişe merakli oldugunda 150cc motorlarla yetinmicek 600lük isticek işte o zaman gercek sorunla karşilaşilir.
Ölüm, ölü için bir çözüm değildir.!
bana diorlaarkı motorun bile yok ehliyeti nörecen diorlar sizce dogru mu yapıom once ehlıyet die o zaman kendi paramı biriktirip kotusınden bi dene aalırım sanırım ama ehliyet her sartta lazım demi
Ne düşürmesi ya...zaten berbat bi sistem var daha da beter yapmaya çalışıoz arkadaşlar....Bence Avrupada olduğu gibi Motor hacmine göre kategorilere ayrılmalı ....Yaş17 olunca bide altında spor bimoto varsa vay haline....tabibu her 17 yaşiçin geçerlideğil....
Ehliyetini al için rahat olsun rahat rahat gez korumaların ekipmanlarında varsa polislere nanik yaparsın
bence bole iyi ama 16 olsa da kotu olmasss
aksine yükseltilmeli
2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015
17 yaşın da a2 veriyolar ;)
YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
HONDA FAN ..!
acemılerin elinde tehlikeli derken ne demek istedin anlamadım ben mı kastedildim acaba
düşürülsün diyen buyukler lütfen empati lütfetsinler
adenalin bir kere salgılanan bi hormon onu ne 25 ne yolun yarısı nede 45 çözer o motora duyulan aşkla depreşen birşey
o aşkla süregelen birşey yaş ın basından atabileceği deil bilakis atamayacagı o mütişş motor tutkusun verdii en buyuk zevk tir bence
Arkadaşımın öğretmenlik yaptığı okulda bir lise son öğrencisi emanet motorla kaza yaptı ( kırmızıda duran araca çarpmış ) hemde 1000rr la çocuğun sağ kaldığına şükrettik sorumluluk bilinci kişiden kişiye değişir ama insanın alabildiğine asi olduğu yaş diliminden sonra ehliyet alıp trafiğe çıkması mantıken daha doğru ; ülkemizin yollarını trafikteki 2 ayaklı hayvanları konuya dahil etmiyorum onlar başka bir tartışmanın konusu
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
adrenalini kim kısabilirki benim dede 65 yaşında adam hala hız manyağı ona bakarsan adam arabayla çıkmış 180ne bu daha çıkmıyormu dediğine bile sahit oldum tabi konumuz motorsiklet ama adrenalineden bahsetmek istedim 17 değilde 18 e çıkarsalar iyi olur bence araba ehliyeti 18 yaşında ama motor daha fazla sorumluluk istiyor hatta 20 olsa bile kararında bi karar olur a2 için
[B]MOTOR[/B]
[B] 96[/B]
hayır yaa nie 17 olsun ki yaş sınırı motora bu kadar bağlı gençler de heralde onun taşıdığı sorumlulugun bilincindedir diye düşünüyorum.
şahsen ben motorum olunca arkama birini almam zarar vermemek için ve babam kasksız yollamıo hiç biyere diyeceğim su ki farkındalık sonucunda kımseye zarar gelmez allahın izni ile ve gereksiz hız yapmamayı da unutmamak gerek
yaa arkadaslarım okulda beynimi sulandırdı aklımı bulandırdı yhaaaa
nolur biri bana bişi desin bilen biri tabi onlar 92 nın ocak subat bilemedin hazıranda dogmus ama ben taaa kasım da oldugum için onlardan kucuk oldugumu anlatamadım hesapladılar ve bana bu kasımda alabilirsin dediler ve agladım yaaa sevinçten bu kadar saf olmamalıyım yhaaa
ve hesaplar sonucun da 06.11.2009 da alabileceğim ortaya atıldı ben ne zaman alacaagımmmmm
yeni olmak cidden zorr
korhan sen alıosun 2 aydan ben alıorm inşalllaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh
Yok Bence A2 Ehliyeti 60 Yaşlarında Verilmeli En Uygunu Bu ;) Arkadaşlar Benim Görüşlerimi Söyliyeyim.
1. Yaş 16 Olmalı.
2. Kilo Ve Boya Bakılmalı Yani; Kilo 65 Boy 1.70
3. Motoru iYi Kullanmalı.
Ancak Böyle Ehliyet Versinler Benim Görüşlerim ßu..
Yani Tabiki 16 Yaşındaysa 18 19 Yaşındaysa EĞer Bu Yukarıda Yazdıklarıma Gerek Bile Olmaz Sınava Girer Kazanırsa aLıR..
Bana göre;
1-16 Yaşından gün alanlar 125 cc ye kadar motosikletleri kullanabilmeli.
2-Motosiklet için ehliyet istenmemeli.Şöyle ki;
Ehliyet ne için alınıyor?
İnsanın belli bir yaşta olduğunu ve belirli eğitimleri almış olduğunu (Motor, trafik, ilkyardım) ispatlamak için.
Şimdi mantıklı bir şekilde düşünelim;
Motor dersi alınıyor...Yolda giderken motorunuz bozuldu, ne yapacaksınız?Kenara çekip tamir etmeyi, motorun orasını burasını söküp dağıtmayı mı düşünüyorsunuz? Ya da parça değişikliği olacak, ne yapacaksınız arkanızdan yedek parça gezdiren bir kamyonet mi gekecek?
Motor orada kalacak, yol yardımıyla tamirciye gidilecek.
İlk yardım dersi alınıyor...Bir kaza anında o panikle kim kime yardım edebiliyor?
Trafik dersi alınıyor...İşe yarayacak olan derste bu zaten.
E bu ders 8-10 saatlik bir seminer şeklinde alınabilir, seminer sonunda bir imtihan yapılıp, baraj puanını aşanlara Başarı Belgesi verilir, bu başarı belgesi aynı zamanda motosiklet ehliyeti yerine geçer.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)