küçültün desek nolcak yarın gidip ehliyetmi alcaz belirli bir kanunlar var bunları biz değiştiremeyiz bende isterim şimdi gidip kursa yazılmayı ama 8 ay daha bekleyecem
ben hala büyütülmeli diyorum 1 yaş bekledim motora hazır olmadığımı biliyorum ama alabiliyorsam alırım
16 yaş bazıları için gerçekten çok tehlikelidir.Okuldan gördüğüm kadarıyla her türlü kötü alışkanlığa elverişlidir ki bu sigara değil hız da olur kurallara uymamak da olur olur da olur...
facebook.com/kaskafa
bende baya sabrettim halende alamadım ehliyeti ama bende büyültülmesinden yanayım
kkorhann34, ben senden daha önce alıcam ehliyeti senin doğum tarihi 17.09.1992 benimki 16.09.1992
Bence Sınavı verebilen herkesin olmalı yaş sınırı olmamalı
[B]Honda Ps 150i 09':queen:[/B]
[I][B]Satılık Yamaha Ybr 08' 3600kmde siyah:salut:[/B][/I]
17 Yaş Bence Normal.....
yeniden Burdayım :bounce::rendeer:
ehliyet olayı bi yeterlilik değildir bence.ehliyet sınavları malum.en berbat sürücüye bile ehliyet veriyolar.30 yaşındaki ehliyetli birinden daha iyi kullanan çocuklar var.
Bence A1 yası kücültülmeli..........
:cat: Kendi Kader Taininde Her İnsan Bir Kumarbaz :cat:
:bounce: [COLOR="Red"]DRFİRARİ:[/COLOR][COLOR="DarkGreen"]SINAVA KALEMSİZ GİREN COCUK[/COLOR]
17 bile az, 18 olmalı bence.
Ehliyet yaşının büyültülmesi gerektiğini düşünüyoum.En az 25 ini doldurmuş kimseler kullanmalı motosikleti.Fizyolojik olarak kanın en hızlı aktığı ve kişini yerinde duramadığı 18-25 yaş arası müthiş tehlikeli bir dönem.Yaş 17 de veriliyor olsa bile ben kardeşimin ya da çocuğumun kullanmasını istemezdim.Belirli bir olgunluğa erişmeden asla...
Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...
18 yaşının bile erken olduğunu düşünüyorum...Tam deli çağları oluyo...Tehlikeyi , adrenalini sevdikleri dönem (hepsi için geçerli değil) Bu yüzden küçültülmesi değil büyütülmesi gerektiğini düşünüyorum....
[B][I]Hakların Mahkum Edildiği Bir Ülkede , Bütün Doğruların Yeri Cezaevidir... Thoreau [/I][/B]
Kesinlikle Avrupa Kurallarının Turkiyede de Uygulanması Taraftarıyım.
Yas 17 = 125 cc + 2 Yıl Deneyim 1 Sınav Daha = 600 cc
Sonrası Allah Kerim.
Cunki Motorsiklet Araba ve Diger Tasıtlardan Cok Daha Dikkat Konsantrasyon Isteyen Bır Tasıttır. 17 yasında 600 cc Motorsiklet Kullanan Bir Kardesimiz Cok Uzucu Sonuclar Dogurabilir.
Imza mi?? Nereye Atayım
17 bile çok erken bence. Bazı arkadaşların dediği gibi; motosiklet arabadan daha fazla sorumluluk ve bilinç isteyen birşey.
En azından 20 yaşından gün alma şartı koyulabilir. Daha üstünü bilemiyorum.
17 den aşağıya olmaz ben 15 yaşında kardeşime izin vermezdim devlet izin vermezdim devlet verse dahi
17 yaşında o ehliyeti alacak para kazanacak mısın yoksa babana mı aldıracaksın
( @ N € R >>dünyada ROMA,tr de SOMA
Güzel bir soru / anket.
Yanıtım : Kesinlikle küçültülmemeli aksine daha da zorlaştırılmalı.
Kontra soru:
Türkiyede her hangi bir sürücü belgesini almaya hak kazanmış 100 kişiden % kaçı trafik kurallarını biliyor ve uyguluyor? buna bir yanıt bulabilirsek sanırım bir çok konuda daha süratli yol alabiliriz
Sürücü belgesini cebe indirmekle bitmiyor konu tam aksine daha yeni başlıyor!!
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
bence yaş kucultulmemeli 1990 doğumluyum uzun zamandır motor kullanıyorum belki komik gelecek ama 13 yasındayken babamın motorunu kullanmayla basladım 3-4 senedir de ehliyetsiz 50 cc ve üstü motor kullandım şimdide 600 cc bi makinem var.tabi racing den once ehliyet aldımsonra racing. .yaş olayı saçma yetenekli her arkadasımız ehliyetini almalı saygılar..
ya benm bildigim 17 den gün alsanda oluuyor arabamı bu ya 18 i beklicen
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)