Anket: A2 EHLİYET YAŞI KÜÇÜLTÜLSÜNMÜ??
- Katılımcı sayısı
- 334. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
A2 Ehliyet Yaşı Küçültülmelimi?
Reklamlar
-
erbn adlı üyeden alıntı
Kesinlikler küçültülmelidir..Bu devlet adama zorla suç işletir.17'yi doldurup alınabilir.17 yaşındaki bir insan imkanları dahilinde kendi motorlu taşıtını alabiliyorsa bunu ehliyetsiz kullanmamalıdır.Gerekli bilgiyi donanımı belgeye sahip olmalıdır.Motorda kaporta sensindir..Buna aklı ermeyen zaten bu işe girişmesin bile.
bak arkadaş senden 10 yaş küçük ama bütün siteyi 10 kere satın alabilecek çocuklar var şimdi onlar atlasa binse motora millet ehliyet vermek zorunda mı
bu oyun değil trafikte ne kadar ayı var biliyosundur.sırf hiç bişey olmasa seni dövüp alırlar motorunu haksız mıyım?
Ayrıca kurallar bizim için onun motor alma yaşı değil reflexlerinin tamamlanma yaşı olarak görmelisin
Reklamlar
-
ya baba şunu 18 ustu yapsınlar sıgara bıle 18 yaşından kucuge satılmıyorsa neden 17 yaşında adama ehliyet veriyorlar motor sigaradan tehlikeli degilmi o yaşlarda sıgara içen erken olur ama belki 20 30 yıl ama motorda ölemi dakıkalık bişi hayatı kayar adamın 1 sene daha bısıkletle antıraman yapsınlar..
-
ilhan1154 adlı üyeden alıntı
1990 ocak dogumluyum 2007 ocaktan ıtırabaren A2 ehlıyet alabılırdım ama almadım. 17 nın dolmasına gerek yoq 17ye gırdıgın an alabılırsın . 5 gun once basladım kursa bakalım alabılcekmıyım
2009 dogum gununde alabılıon olması lazım 2007 nın 9. ayında 15 yasına 2008ın 9. ayında 16 2009un 9. ayında 17 yasına gırıon yanı 2009da alabılıon
abicim iyi güsel anlatmışsında ben zaten şuan 16 ya girdim (gün aldım yani)seneye 17 den gün alcam okseneye 17 ye girince bende kayıt olcam ehliyetebilgiler için tşk.ler
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...!:cat:
-
bence küçültülmemeli hatta cc ye göre yeniden de bir düzenleme yapılmalı.
mesela 50-250 cc arası en az bir sene aktif kullanma
250-500 cc arası en az bir sene aktif kullanma
500 ve üzerine sonra geçmek gibi.
-
Valla 4 sayfa yazıyı okumak zor geldi.Ben kendi fikrimi söyleyeyim.Bende küçükken kızıyordum ehliyet yaşının 18 olmasına.Yok o kadar beklenirmi daha çok var ehliyet almama falan.Zamanı gelince herşey oluyor.Ve bence doğru bişey bu yaş sınırlaması.Çünkü insanın biraz olgunlaşması gerekiyor bence trafiğe çıkabilmesi için.Gerçi ben 14 yaşımdan beri trafikte araç kullanan birisiyim.Doğrumu yaptım ??? Bence hayır doğru yapmadım ve ailemde kullanmama müsade etti.Onlarda yanlış yaptı.İnsan belli bir olgunluğa ulaşıncaya kadar içinde bir hız tutkusu ve bir ateş oluyor.Buda can ve mal güvenliği açısından sakıncalı.Yaşım ilerledikçe bunu daha iyi anlıyorum.Hatta A2 ehliyet yaşınıda 18 yapabilirler.Sonuçta motorsiklet otomobilden daha tehlikeli bir alet.Neyse fazla uzatmaya gerek yok.Wallace nin dediği gibi bir sistem bile uygulanabilir mesela
-
ShowDown adlı üyeden alıntı
bak arkadaş senden 10 yaş küçük ama bütün siteyi 10 kere satın alabilecek çocuklar var şimdi onlar atlasa binse motora millet ehliyet vermek zorunda mı
bu oyun değil trafikte ne kadar ayı var biliyosundur.sırf hiç bişey olmasa seni dövüp alırlar motorunu haksız mıyım?
Ayrıca kurallar bizim için onun motor alma yaşı değil reflexlerinin tamamlanma yaşı olarak görmelisin
ShownDown abimizin şu lafı çok hoşuma gitti:'Ayrıca kurallar bizim için onun motor alma yaşı değil reflexlerinin tamamlanma yaşı olarak görmelisin' çok güsel laj
-
valla gecen sene o kdar kızardım bende şu ehliyet yaşlarına ammaa velakin Ocakta ehliyeti alıyorum İnşallahh küçük olanlar Düşünsün
[CENTER][U]% 100 Koruma % 100 Yaşam [/U] [COLOR="Indigo"]| Kaskını Tak..! |[/COLOR]
[B][COLOR="Black"]EndurO TourinG [/COLOR][/B]:bounce:[/CENTER]
-
Bence kesnlikle böyle bir şey olmamalı hatta buyutulmeli diye dusunüyorum.insanın önce yasının oturması gerek.
-
a2 alma yaşı kesinlikle düşürülmemelidir bellibir olgunluğa erişilmesi gerekir nasıl olsa ehliyetim var deyipte altından kalkamayacağı motorlara binerler kendi başını yedikleriyle kalmayıp masum insanlarında canını yaka bilirler hergün motor kazalarını görüyoruz hele bu ucuz motorlar çıktı herkes bir anda motorcu oldu birde ehliyet yaşını küçültürlerse düşünemiyorum
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
-
bence otomobili öğrendikten ve trafikte yeterince piştikten sonra motosiklete geçilmeli..
tabii ki bir alt sınır olacak..
ve bence bu 17-18 den küçük bi rakam olmamalı..!
sadece biraz sabır arkadaşlar..
-
omerdusmez adlı üyeden alıntı
valla gecen sene o kdar kızardım bende şu ehliyet yaşlarına ammaa velakin Ocakta ehliyeti alıyorum
İnşallahh küçük olanlar Düşünsün
senin yine iyi bea ocakta alıyon biz taaaa eylül e kadar beklicez 17 den o zaman gün alcam anca
-
Gun almana gerek yok bilader Bak şmdi eger 1991 dogumluysan Ocakta alırsın 1992 Dogumluysan seneye Ocakta alırsın... bu kadar basit Gun mun yok Yasal olarak yası doldurucaksın sene olrk
[CENTER][U]% 100 Koruma % 100 Yaşam [/U] [COLOR="Indigo"]| Kaskını Tak..! |[/COLOR]
[B][COLOR="Black"]EndurO TourinG [/COLOR][/B]:bounce:[/CENTER]
-
neden bole seyler hep benım yasım dolunca gundeme gelır neden bunu 2 sene once solemedınde 17 yı bıtırıncemı soluyon...alla alla..
-
19.12.1991 ben motor ahliyeti alabilirmiyim?
-
bence kücültülmeli neden,şuan ülkemizde büyük kücük herkes motor sürüyo trafikde,ama ehliyetleri yok dimi?
-
hayır bence küçültülmemeli
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
cevapları okumadan yazıyorum.
bence 30 yaşından sonra alınmalı. motosiklet kullanan herkes bilirki özellikle trafikte motosiklet ile hiç bir karayolu taşıtının kullanım zorluğu kıyaslanamaz. sonuçları çok daha ciddidir.
-
Arkadaşım sen benim kaç yaşımda olduğumu biliyomusun?Siteyi almak sorun değil.Ben 1500 kere satın alırım.Ayılar varsa ki vardır, ayı'ya ayı olabilirsin .Çocukların eğitim görüp binmeleri gerek.Binen yine biner.Sen burayı texas falan sanıyorsun heralde.Siteyi 10 kere satın alacak adamın bi aklının erdiği vardır .
-
abi siz ehliyetleri almısınız sımdıde bıze ahkam kesıyosunuz yok 18 den buyuk olsun yok 21 yasında alınsın genc nesıllerı hıc dusunmuyosunuz allah bızı sızın elınıze bırakmasın valla
-
Bence de kademeli bir sekilde tecrubeye ve cc ye gore ayarlanmali bu
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler