Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ertuğrul özkök yazısı

REKLAM ALANI
    buralpdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık var
    Yazarlar

22 Ekim 2007

Ertuğrul ÖZKÖK

3-5 F-16; 30-40 sorti

DÜN, Türkiye’nin önde gelen bütün televizyon kanallarından aradılar.

Arayanların hepsi, ciddi, sorumlu yayıncılık anlayışına sahip, güvendiğim insanlardı.

Hepsi de canlı yayına çıkıp görüşlerimi anlatmamı istediler.

Buradan hepsine teşekkür ediyorum.

Bir de özür diliyorum.

Çünkü, sıcağı sıcağına kameraların karşısına geçip, o an ne düşündüğümü anlatabilecek durumda değildim.

O an içimde akıl değil, his ve öfke fırtınaları esiyordu.

Gözümün önünde, gencecik kahraman çocuklardan ve onlara yapılan kalleşlikten başka hiçbir fotoğraf yoktu.

İçimdeki ses, "Ne duruyorsun yürü" cümlesinde tıkanıp kalan bir haykırıştan ibaretti.

* * *

Çıkıp bunu haykırmak da içimden gelmedi.

Çünkü o kalleş, genç askerimizi pusuya düşürmüş.

Arkasından da hepimizi pusuya düşürmesin diye düşündüm.

O mevzie nasıl daha akıllı girerim, nasıl o pusuyu, o alçağın tepesine geçiririm, ona baktım.

Aklımdaki soruları alt alta yazdım.

En başına da şu soruyu koydum.

Geldiğimiz bu noktada muhatabımız kimdir?

Aşağılık cani sürüsü olmadığına göre, kimdir yakasına yapışacağımız asıl sorumlu?

Ve cevabını buldum.

Onu koruyan, ona yataklık eden, ona kol kanat gerenler.

* * *

Yani artık bizim muhatabımız Barzani’dir.

Ona son, ama son defa şu mesajı, anlayacağı en direkt dille söylemeliyiz.

"Önünde iki yol var. Ya komşumuz olacaksın, ya hedefimiz."

Evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Silahlı Kuvvetleri’nin, Iraklı Kürtlere son sözü bu olmalıdır:

"Ya muhatabım, sınır komşum kalacaksın, ya da düşmanım olacaksın."

Karar onların.

Eğer Amerika Birleşik Devletleri’ne güvenip, düşmanımız olma yolunu seçerlerse kendileri bilir.

Bundan böyle, namlularımız, Barzani’ye çevrilmiştir.

Hedefimiz, Barzani’nin, askeri ve ekonomik hedefleridir.

Amacımız, oradaki "Kürt rüyasını", "Türk kábusuna" çevirmektir.

Barzani, eğer PKK üzerinden bir "Kürt megalo idea"sını gerçekleştirmeyi hayal ediyorsa, biz de onun karşısına bir yeni "misak-ı milli" haritası çıkarmalıyız.

Veya...

En azından, o megalo ideanın fiyatının, onların ödeyemeyeceği kadar ağır olduğunu kafalarına çakmalıyız.

Demeliyiz ki;

Üç beş F-16, otuz kırk sorti; neticesi yirmi yıl geriye gitmiş bir Kuzey Irak’tır.

Karşımıza Amerikan F-16’ları mı çıkacaktır?

Çıkarsa, onlar bilir.

Bir İran, artı bir Suriye...

Üzerine bir Rusya ekleyin.

Ta Afganistan’a kadar uzanan bir coğrafya çıkar karşınıza.

Buna, şimdi senden nefret eden eski arka bahçen Latin Amerika’yı ekle.

Kala kala, her olayda nötr kalan bir Avrupa...

Bunu sadece biz değil, 14 bin kilometre ötedeki Amerika da düşünmelidir.

Hesap oradaysa, terazi burada.

Bir tarafta üç buçuk Kuzey Irak.

Bu tarafta Türkiye.

Ağırlığını terazinin o tarafına değil de bu tarafına koyduğu takdirde, bölgedeki bütün dengeleri altüst edecek bir "eski dost".

* * *

Türkiye artık, tarihi kararını ve küresel tercihini yapacak noktaya gelmiştir.

Bizi bu noktaya getiren, Kuzey Irak şımarıklığının tek nedeni, süper devletin süper sersemliğidir.

Üç saatlik his ve öfke meditasyonumun beni getirdiği yer işte burasıdır.

bence de yapılması gereken budur. bu yazıyı görmeyen veya okumayan arkadaşlarla paylaşmak istedim
    İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oFLuAlper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650R
    barzani dediğiniz köpppppeeeekkkk soyu daha düne kadar bizim yeşil pasaportumuzla geziyordu. bırak sınır kopmşusunu onu ben kapıma köpek bile yapmam. çünkü köpek bile ekmek veren eli ısırmaz. inşallah çok açık ve net olmuştur.
    GT650R

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Umarım yazılarında samimidir!

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Savaşlar olmasa insanlar ölmese kimsenin canı yanmasa...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Daha ağır sözler söylerdim ama müsait yer değil....

Barzani anladı sen...........
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Ertuğrul Özkök denen adam, Türk medyasının baş maşasıdır. Satılmış medya kuruluşları için bir numunedir. Doğru dürüst yazı yazan bir çok insan dururken ruhunu Amerika ve AKP'ye satmış bir adamın yazısını alıntılamak saçma. Barzani veya Talabani Türkiye'nin muattabı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en şerefli ülkesidir ve tarikat liderlerini, kabile reislerini muattap almaz.
    Saygılar.
    Üç boyoz bir kola

Motosikleti
    Bisan Roadstar
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ertuğrul Özkök denen adam, Türk medyasının baş maşasıdır. Satılmış medya kuruluşları için bir numunedir. Doğru dürüst yazı yazan bir çok insan dururken ruhunu Amerika ve AKP'ye satmış bir adamın yazısını alıntılamak saçma. Barzani veya Talabani Türkiye'nin muattabı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en şerefli ülkesidir ve tarikat liderlerini, kabile reislerini muattap almaz.
    Saygılar.
    katılıyorum............
    unutma oyun bitince vezirde piyonda aynı kutuya konur:bounce:

LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    bu adamın hiçbir yazısını ciddiye almam, samimiyetine inanmam.
    her yazısında duygu sömürüsü yaparak, kendini ön plana çıkararak, Türk halkının vicdanına gönderme yaparak "başkalarının" düşüncelerini Türk halkına empoze eder. bizim halkımız da "yer".
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

Saygılar.
    Budur!
    Bu olayların bu milletin aymazlığının bir sorumlusu da Özkök tarzı adamlardır. Önce bunu anlamak lazım. Beyefendi şimdi kalkmış vicdan muhasebesi yapıyor bunca yıldır dalkavukluk ederken vicdanı neredeymiş. Barzani devletin muhatabı değilse eğer Ertuğrul Özkök de milletin muhatabı olmamalı.

Motosikleti
    sym mio
    Alıntı LesPaul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu adamın hiçbir yazısını ciddiye almam, samimiyetine inanmam.
    her yazısında duygu sömürüsü yaparak, kendini ön plana çıkararak, Türk halkının vicdanına gönderme yaparak "başkalarının" düşüncelerini Türk halkına empoze eder. bizim halkımız da "yer".
    iyi bi gazeteci ama bu şekilde düşünmeme neden olan çok yazısı oldu...
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Saygılar.
    Doğru söze ne hacet...Hala birileri çıkıp gerçeği söyleyebiliyor neyse ki...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    Saygılar.
    Çok doğru söyledin Rigel !
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

Motosikleti
    Xmax
    Yalnız olmadığımı bilmek güzel, saolun. Böyle düşünen sağduyulu insanlara ihtiyacımız var.
    Üç boyoz bir kola

oFLuAlper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650R
    Saygılar.
    vallahi belkide bu yazıyı okumaktan en çok ben mutlu oldum. hala bilinçli türk gençlerinin olması beni çok mutlu ediyor. mükemmelsin.
    GT650R

Alıntı tugcetugce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi bi gazeteci ama bu şekilde düşünmeme neden olan çok yazısı oldu...
    Eğer buna neden olduysa zaten iyi bir gazeteci olup olmadığı da şüphe kaldırır demektir. Bu adamlar tüccardır, patronları ne derse onu yapar onu yazar. Gazetecilik bu değildir arkadaşlar. En azından bana gazetecilik okulunda öğretileni bu değil. Boş verin kaale almayın. Ben hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçeli yıllar oldu.

Motosikleti
    sym mio
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer buna neden olduysa zaten iyi bir gazeteci olup olmadığı da şüphe kaldırır demektir. Bu adamlar tüccardır, patronları ne derse onu yapar onu yazar. Gazetecilik bu değildir arkadaşlar. En azından bana gazetecilik okulunda öğretileni bu değil. Boş verin kaale almayın. Ben hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçeli yıllar oldu.
    aslında yavaş yavaş bende okumayı bıraktım.. sen kendin için iyi olanı bulmuşun
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Saygılar.
    Arkadaş yazdığın yazı doğru ama bir iki cümle çok yanlış şimdi buraya yazarak tartışma çıkarmak istemem ama Hükümet parti isimlerini karıştırıpta kimsenin yanlı olduğu düşüncelerine çomak sokmayalım
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş yazdığın yazı doğru ama bir iki cümle çok yanlış şimdi buraya yazarak tartışma çıkarmak istemem ama Hükümet parti isimlerini karıştırıpta kimsenin yanlı olduğu düşüncelerine çomak sokmayalım
    Haklısın dostum. Burası yeri değil. Üzgünüm.
    Üç boyoz bir kola

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Haklısın dostum. Burası yeri değil. Üzgünüm.
    Estğf.

[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)