Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

GV 650 mi? Dragstar 650 mi?

REKLAM ALANI
    aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    BHTYR_VFR kardeşim tabi veririm change yaparız motorları sen bır haftasonu benım motoru denersın bende senın motoru bana uyar.

Özer abi bu arada bosver sen gv650 'yi hatun hazretlerinin cross hallet valla hanımlar once gelir yoksa bırak gv 650 altındaki DL 650 dende olursun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı aidikurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BHTYR_VFR kardeşim tabi veririm change yaparız motorları sen bır haftasonu benım motoru denersın bende senın motoru bana uyar.

Özer abi bu arada bosver sen gv650 'yi hatun hazretlerinin cross hallet valla hanımlar once gelir yoksa bırak gv 650 altındaki DL 650 dende olursun.
    Azraille yarıs bakalım kim daha hızlı (deneyin muhtesem birsey oluyo)

KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili kaldera,olaya teknik açıdan yaklaştığınızı ifade ediyorsunuz.En doğrusunu yapıyorsunuz.Fakat teknik olay olarak takıldığınız husus sadece tork değeri.Honda 600RR örneklemesini 3. sayfanın sondan 3. yazısına bağladım yanılıyorsam tartışmaya açıktır.
    sevgili viceroy..
    teknik açıdan karşılaştırma olmazsa neye göre karşılaştırma yapmak lazım..
    teknik verilerinin,limitlerinin önemi hiçmi yok..
    iyiki bu iki markadan biri motorum değil..tamamen tarafsız teknik verilerine göre değerlendirdim..sonuçlar ortada yanlış ise yanlışsın deyin..

sadece tork değerine takıldığımı diyorsunuz ama eğer mukayese edilen cruiser ise en önemli ve ilk bakılacak noktası düşük devir + yüksek tork dur..cruiserde bu aranır..sürat motoru değilki bu..
    hangisi geçer dersen gv 650 geçer..daha süratli çünkü..yüksek devirli olduğu için son hızı daha yüksektir. ama bu ona artı puan vermez bu karşılaştırmada..

neden..?
    çünkü drag 650 yi ve gv 650 yi mukayese ediyoruz..biri kesin cruiser diğeri cruiser iddiasında ..cruiser diyelim hadi..
    cruiserde en son aranacak şey sürattir..onun için süratli olmasının burda bir önemi yok..çünkü süratli olduğu için kaybediyor zaten..cruisere bu aykırı değilmi....

kaldera yani sevgili ugur abi hyosung gv650 kullandınmı?
    .
    senın derdin şimdi belli oldu..meğer gv650 almışsında ondan etki-tepki mekanizman çalıştı direncin harekete geçti..
    ben tarzımı değiştim sport modeller daha çok igimi çekiyor artık diyorsan güle güle kullan hayırlı olsun..
    yok yine bir cruiser gönüllüsüyüm tutkunuyum diyorsan yanlış motor aldığını yakında anlarsın..

bir motor hakkında değerlendirme yapmak için onu kullanmak gerekmez..
    bir motor hakkında fikir sahibi olmak için değişik bir bakış..enteresan..
    teknik detayları olmasada bilinmesede olur yani...kullandıkça öğreniriz..
    halbuki kullanmak en son aşama..

zaten herşey ortada ..
    sizleri küstürmemek için doğru verileri yazmayacakmıyım....aksini iddia ediyorsanız ortaya koyun tork meselesini..
    eğer drag 650 değilde 600 rr olsaydı diğer motor...o zaman gv650 yi bu düşük devir yüksek tork ile hiç karşılaştırmazdım..
    çok daha başka şeyler yazardım ,belkide gv650nin 600 rr a karşı çok artıları olacaktı..

ben dahil hemen herkez ne demiş ..?bu iki motor mukayese edilmez demiş.. doğru demiş..
    edilirsede işte böyle birileri alınır..motoruna haksızlık yapıldığını düşünür..
    konuyu anlamadan dinlemeden ön yargı ile yaklaşmayın hemen..

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Teknik açı dediğimiz zaman benim aklıma fren sistemi,süspansiyon,yakıt yüzdesi,denge, soğutma sistemi,tork-beygir geliyor. Bunlarla ilgili düşüncelerimi önceki sayfalarda zaten vurguladım. GV650 nin sınıfını gelin bizde melez olarak İngiliz ve Amerikalıların kabul ettiği gibi kabullenelim. Üzerindeki taşıdığı motoru sv650 ve ya dl650 ile birebir aynı olduğunu , maksimum torkun devir saatine göre son üçte birlik dilimde super sportta olduğu gibi kendini bulduğunu görelim.Üretilen tork devire dönüşemezse ne işe yarar? Maksimum devir her zaman maksimum torktan daha ilerdedir. Tork maksimumu bulduktan sonra hafif düşüş göstermesine rağmen devir ve güç de buna bağlı olarak artmaya devam eder. Iste bu farklilasmalar motosikletin karakterini belirlemektedir .Klasik modellerde düşük beygir yüksek torkun tek amacı hantal ve ağır motosikletleri düşük devirde kolay kullanım sağlamaktan öteye götüremez.Bu karakterdeki motosikletlerin adı klasik olarak kabul ediliyorsa zaten kıyaslamanın anlamı olamaz.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B]Teknik açı dediğimiz zaman benim aklıma fren sistemi,süspansiyon,yakıt yüzdesi,denge, soğutma sistemi,tork-beygir geliyor. .
    bakın ne güzel oldu şimdi burda ben şunu anlıyorum..
    siz şimdi diyorsunuzki madem düşük devir + tork taam böyle..

pekii benim o kadar bu motoru satın alırken önem verdiğim beygirlerime ;
    o kadar motor devrime ne oldu..nerde bunlar ..bunlar bu kadar önemsizmiydi .?

hah geldikmi şimdi şanzımana..

ama şanzımanla ilgili bir şey yazmak çizmek istemiyorum.bırakalımda diğer gv650 ciler artılarını bizimle paylaşsınlar, öğrenelim ..
    nede olsa kullanma şerefine ermediğimiz için yorumumuz olmaması gerekir..

Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250 c
    Bence 1998 suzuki marauder 800 ü bi düsün adamlar 98 de ne motor yapmıs yaw
    :cat: Kendi Kader Taininde Her İnsan Bir Kumarbaz :cat:
    :bounce: [COLOR="Red"]DRFİRARİ:[/COLOR][COLOR="DarkGreen"]SINAVA KALEMSİZ GİREN COCUK[/COLOR]

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda

Valla öyle yapacağız gibi
    Bugün sabah saat 08:30 dan saat 16:30 a kadar yabancı sürücü belgesinin türkçesi için savaş verdik ve hala bitmedi
    Türkiye de bürokrasi herşeyin KATİLİ insanlık,vatandaşlık,ihtiyaç hiç bir şeyin önemi yok para ver para ver para ver tek gerçek bu...başka yok...
    Emniyet en geç saat 12:00 da dosya kabu ediyor vs vs vs ......
    Allah uzun ömür verecek olurssa 2011 yılında birdaha dönmemek üzere Türkiyeyi terk edecğiz ailecek .....vatanımı çok seviyorum ama ....bıktık bu memleketin insanlık dışı prosedürlerinden
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Almanyanın otobüs ehliyetini tercümesiyle beraber trafiğe sunan tanıdığım denk gelen TC ehliyetini alamadı. Bu tür aksamalar yaşanabiliyor.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)