Merhaba Arkadaşlar
Nisan 2006 da Motoshow, ve Motosiklet Aksesuarları fuarı benı motosiklet almaya itti. Daha önce hiç motor kullanmışlıgım olmaması
model, markaları hiç bilmemem sebebiyle buyuk bir araştırma ve fikir alışverişi içine girdim. Motosiklet kullanan sadece 2 arkadaşımın
verdikleri bilgiler ve butçem çerçevesinde hem görünüşü gusel hemde iyi tecrübe edebileceğim kaliteli bir motor istiyordum. Baya bir
araştırdıktan sonra Honda Cbr 125R almaya karar verdim, banka kredisi ile Nisan sonu mayıs başı (2006) motoruma kavuştum, ama
motor almakla bitmemişti, cunku ehliyetim yoktu, motoru almıştım binmek için cok heves ediyordum ama ehliyet şarttı, anca site içi ve
mahalle aralarında bindim ve ağustos 2006 da ehliyetimi aldım. ağustos ayına kadar 1.000km yapmıştım ama sadece ağustos ayında
1.500km yaptım. Ehliyeti alınca çoşmuştum. İnternette sadece 3 tane website biliyordum, oradaki buluşmalara gittim kendime ufakda
olsa bir ark. çevresi edindim. Zaman ilerledikçe bu sitelerin sayısı (şuan) 15i buldu. Her sitede yakın arkadaşlarım var. Hergun bir
sitenin buluşması oluyor ve ben deli gibi bir oraya bir buraya gidiyordum, tanıştıkca tanıyor, tanıdıkça coğalıyordu arkaşlarım. Bugun
100 lerce motorcu arkadaşım var. Yağmurlar başlayıncaya kadar motorumun tepesinden inmedim, heryere gidiyor, herkesden bir
tecrübe kapma telaşına girmiştim, öğrendiğim onlarca şey gerçekten benım öğrendiklerimin yanında cok fazlaydı, kendi kendime tecrübe
ettiklerimi insanlarla paylaşıyordum, karşılıgında da onların tecrübelerine ortak olmuştum. Yağmurlar başladıktan sonra motora
binemeyeceğimi anladım, cunku motor hiç güven vermiyordu, belliydi kuru zemin motoru oldugu, yağmurda gitmek zorunda oldugum
yerlerde vardı tabi ama keyif içinse yağmurda hiç kullanmamaktan yanaydım.
2007 ilkbaharı ile birlikte yağmurlar durdu ve herkesin bir planları oluşmaya başladı genellikle gunluk uzak yerelere gitmek
istiyordum cunku şehir içi artık yetmişti. İğneada (Bulgaristan sınırı), Balıkesir (Rock Festivali), Bursa-yalova(Defalarca), Sakarya
(üni.den ark.ları görmeye), yalova-silivri vs.vs.. baktıgım zaman baya biryere gitmişim nitekim motorun km sayacıda belli ediyordu
kendini. Ve bugun geldi askere gitmem gerekiyor, askerlik görevini hayatımın arasından cıkartmalıyım ve düzen içinde yeniden başlayıp
devam etmeliyim. Motorumu anlaştıgım birine sattım, eşine alıyormuş, kendiside 600f kullanıyormuş zaten. anladımki iyi bakacaklar
motora, zaten bende kask mont eldiven branda, zincir yağı vs.vs.. neyim varsa motorla ilgili onlara verdim. tam anlaştıktan sonra
yaptıgım kaza bana 80ytl ye mâl oldu ama olsun, en sonunda motoru sattım üzerimden buyuk bir yuk kalktı. askere gimiş olupta
satamasaydım motor çürüyecekti.
Evet şuan, artık benım bir motosikletim yok. taa ki 2009İlkbaharına kadarda olmayacak, askere üni. mezunu olmadıgım için 15aylıgına
gidicem. Askerden geldigimde, kendime küçük bir araba (kış için) ve gusel bir 600cc lik motor almayı planlıyorum. motoru sattım ama
hala taxiti bitmedi, bu ayın son taxidini ödeyeceğim inş. ve kurtulacağım. Bu motor bana yaklaşık 6.000 e mâl oldu, 4.000e motoru
aldım, 5.000 bankaya faiz ödedim. (Siz siz olun uzun vade kredi almayın) kazası, kırığı bakımı çatlağı kaskı dizligi 6.000 etti. ama ben
dizlik hariç 3.600e verdim. baktıgınız zaman buyuk bir zarar var gibi gözüküyor ama bana sizleri,dostlarımı,yol
arkadaşlarımı,tecrübelerimi,kaza ve motosiklet anılarımı,A2 ehliyetimi,Honda, kazık onda'yı kazandırdı.
Belki maddi yonden zarar ettim ama sizleri kazanmam buyuk bir kârdır benım için. İyiki tanıdım sizleri.
Hersaman full koruma, kazasız belasız sürüşlere...