Doğal olarak en doğrusunu kullanıcı bilir. Biz ne desek boş.
Yanlız okuduklarım beni biraz soğuttu...
Doğal olarak en doğrusunu kullanıcı bilir. Biz ne desek boş.
Yanlız okuduklarım beni biraz soğuttu...
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
Vibrasyon her makinada vardır... Motorların doğasında var vibrasyon... Bmw F800'de de vardı Honda Deuville'de de var... Gösterge paneli zırlıyorsa söküp zırlayan parçalara sünger çekilir olur biter. Ayna şikayeti de farklı ayna takılınca nispeten azalıyor...
Er-6f ve er-6n'i çok az test etmiş olsam da bence çok güzel motosikletler... Bence bu yukarıdaki yorum için motordan soğuyacaksanız , baştan hiç ısınmayın...
Marv
O belirli devirdeki titreme bütün motorlarda vardır... aYe'nin açıklamasıyla bunun sebebi rezonans hareketidir ve belirli bir devirde dürtü frekansının sistemin frekansına eşit olması sonucunda salınımın genliğinin artmasıyla sistem düzenini koruyamaz ve bizim anlıyacağımız dille ortama hissedilir titreşim yayar... Bu her motosiklette vardır ister 4 silindir ister 3 ister 2,1... belirli bir devire gelince motorun en titremeye müsait olan kısımları olan aynalar titremeye başlar. Bu genelde düşük bir devir olacağı için geçip gidersin sorun olmaz fakat o devirde tutarsan motoru sürekli buğulu bir ayna elde edersin =)
Fren konusunda fazer kullanan abilere katılıyorum
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
bu yazılara göre honda-yamaha-ktm-suzuki haricinde enduralarda ( türkiye dekimarkalar içinde) kalite zayıf, performans düşük mü oluyor? yani hr markanın öne çıkan modellerinde ve aynı fiyat aralığında değişik performanslar mevcut demektir. neden bir kawasaki örneğin 10000ytl de yamahanın fazer modelinden daha kötü üretime meyil veriyor. oysa tüm teknolojiler birbirine yakın. bunun sebebi nedir acaba?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
amaaan.. boşverin..
vibrasyon iyidir, zevk verir.
Bayan olsam kesinlikle ER6F alırdım
Oyle her yazılana inanmayın derim ben. Motor dusmusmu kalkmısmı acılıp toplanmısmı ?????
Benim en buyuk sorunum devamlı olusan patinaj. Onunda sebebi ortada er6 nın Dunlop un cok sert hamura sahip modeliyle turkiyeye gelmesi.
Gecen servise gittigimde 2 kisi benim motora bakıp ya bu motor bayada guclu neden bu lastiklerle getiriyolar diyolard.
Aynalarda titresim sorunu bendede var bazı devirlerde arkayı net goremiyorum titresimden dolayı. Ama titresimi hissettigim tek yer aynalar. Ben gayet rahatım
Aynada bide gorus acısı sorunu var bunu cozmek icin ufak bi parca takıyolar r3n nin er6 sında var...
HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-
Artik No Kawasaki Yes Honda =)
f ve n aynı makineler sadece grenaj farkı var, bridgestone ve dunlop lastik tercihi fabrikanın toplu orjinal ekipman lastik alım anlaşmalarının dışında bir nedenden olacağını düşünmüyorum, ayrıca lastik ısındıktan sonra kalkıştaki patinaj bilmem farkettiniz mi azalıyor, dururken arka fren belli bir noktadan sonra kilitliyor ama bridgestone olsa onda da kitler diye tahmin ediyorum,
ayrıca dunlop lastiklerin ıslak zemindeki performansını ( akçakoca gezisi dönüşteki yoğun yağmurdaki ) scorp arkadaşıma hatırlatırım
ayna olarak bendeki aparat ve spor tip aynalar daha kullanışlı ama malesef onlarında belli bir kör noktası var, aynadaki titreşim içinde solda yok denecek kadar az, sağda belli devirlerde oluyor ama hangi devirler diye bakmadım
er6 n için bunları diyemez f i bilemem ama ya bence bu adam ne bilim cakma f e binio heralde
vibrasyon denildiği gibi yok ama zırıltı olduğu doğrur..o zırıltı önde bulunan kafa grenajından geliyor.bütün er6f'lerde neredeyse var.hatta kawasaki'ye gidip zırıltı geldiğini söylediğinizde kit takalım diyorlar.kit falan denilende grenajı söküp takılan çift taraflı banttan ibaret.bunu bir kaç yerde yazmıştık sanırım.göstergelerde kullanılan plastik pek iyi değil..ona da katılıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)