Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Başka bir forumda, Kawasaki ER6F kullanıcısının, motosikleti hakkında açıklamaları...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Doğal olarak en doğrusunu kullanıcı bilir. Biz ne desek boş.

Yanlız okuduklarım beni biraz soğuttu...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    **emr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er6-n
    Alıntı Marv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evt daha önce motoru ilk aldığım zamanlarda ben böyle bi konu açmıştım.aynalardaki aşırı vibrasyondan şikayetçiydim.ama serviste yetkili ustaya sorunca ara geçiş devirlerinde yapar onu dedi.yaklaşık 4500-5000 devir arasında evt bir vibrasyon oluyor.ama daha düşük yada yüksek devirlerde görüntü ayna gibi oluyor.titreşimdende eser kalmıyo.

göstergelerden ses gelmesi konusunda ise evimin sokağında 2 aydır çalışma var.yolda asfalt denen bişey kalmadı.ama ben motoru baya hırpalamama rağmen(enduro ruhu var heralde ) ne bir ses geliyo göstergelerden nede rahatsız edici bir titreme.hiç yok diyemem ama o arkadaşın motorunun sorunudur bence.

he tek sorunum aynalardan.alışana kadar bayağı rahatsız oldum.özellikle görüş açısı bakımından ama artık alıştım hiçbir sorun yaşamıyorum.

@**emr

senin lastikler dunlop mu? benimkiler bridstone.ve evt benimde gaza asılınca patinaj sorunum var ama benim hoşuma gidiyor

asılınca patinaj çekmesi yerine göre güzel de, frene basınca tekerin çabuk kitlenmesi kötü

Alıntı **emr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asılınca patinaj çekmesi yerine göre güzel de, frene basınca tekerin çabuk kitlenmesi kötü
    bridgestone da'da var mı bu sorun?

Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600f
    Alıntı **emr adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bridgestone da'da var mı bu sorun?

ya kanımca o tepkiyi her motorda yapar.ben bunu fazer kullanan abilerimdende duydum.ona engel olmak için yapabileceğin tek şey ön,arka frenleri orantılı olarak kullanmak.sertliği doğru ayarladığın zaman problemsiz duruş sağlıyabiliyorsun.
    Drift Religion

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vibrasyon her makinada vardır... Motorların doğasında var vibrasyon... Bmw F800'de de vardı Honda Deuville'de de var... Gösterge paneli zırlıyorsa söküp zırlayan parçalara sünger çekilir olur biter. Ayna şikayeti de farklı ayna takılınca nispeten azalıyor...
    Er-6f ve er-6n'i çok az test etmiş olsam da bence çok güzel motosikletler... Bence bu yukarıdaki yorum için motordan soğuyacaksanız , baştan hiç ısınmayın...

Marv
    O belirli devirdeki titreme bütün motorlarda vardır... aYe'nin açıklamasıyla bunun sebebi rezonans hareketidir ve belirli bir devirde dürtü frekansının sistemin frekansına eşit olması sonucunda salınımın genliğinin artmasıyla sistem düzenini koruyamaz ve bizim anlıyacağımız dille ortama hissedilir titreşim yayar... Bu her motosiklette vardır ister 4 silindir ister 3 ister 2,1... belirli bir devire gelince motorun en titremeye müsait olan kısımları olan aynalar titremeye başlar. Bu genelde düşük bir devir olacağı için geçip gidersin sorun olmaz fakat o devirde tutarsan motoru sürekli buğulu bir ayna elde edersin =)

Fren konusunda fazer kullanan abilere katılıyorum
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    Alıntı Syriana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özer'im söz konusu aynaların aşırı vibrasyondan titremesi sorunuyla ilgili daha öncede bu forumda kullanıcı bir arkadaş topik açıp şikayette bulunmuştu...sanırım bu kadar vibrasyonun sebebi çift silindir olması...
    arkadasim cift silindir motosikletlerde vibrasyon olmaz..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bu yazılara göre honda-yamaha-ktm-suzuki haricinde enduralarda ( türkiye dekimarkalar içinde) kalite zayıf, performans düşük mü oluyor? yani hr markanın öne çıkan modellerinde ve aynı fiyat aralığında değişik performanslar mevcut demektir. neden bir kawasaki örneğin 10000ytl de yamahanın fazer modelinden daha kötü üretime meyil veriyor. oysa tüm teknolojiler birbirine yakın. bunun sebebi nedir acaba?
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

amaaan.. boşverin..
    vibrasyon iyidir, zevk verir.
    Bayan olsam kesinlikle ER6F alırdım

Motosikleti
    Alıntı death adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amaaan.. boşverin..
    vibrasyon iyidir, zevk verir.
    Bayan olsam kesinlikle ER6F alırdım
    aparatları için de sanayi çarşına mı uğrardın yoksa

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aparatları için de sanayi çarşına mı uğrardın yoksa
    Sanayi de çalışıyorum zaten

Motosikleti
    Alıntı death adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanayi de çalışıyorum zaten
    iyiiiii, işçilik ücretsiz yani

Motosikleti
    Honda CBR 600f Hemde Gümüş...
    Oyle her yazılana inanmayın derim ben. Motor dusmusmu kalkmısmı acılıp toplanmısmı ?????

Benim en buyuk sorunum devamlı olusan patinaj. Onunda sebebi ortada er6 nın Dunlop un cok sert hamura sahip modeliyle turkiyeye gelmesi.
    Gecen servise gittigimde 2 kisi benim motora bakıp ya bu motor bayada guclu neden bu lastiklerle getiriyolar diyolard.

Aynalarda titresim sorunu bendede var bazı devirlerde arkayı net goremiyorum titresimden dolayı. Ama titresimi hissettigim tek yer aynalar. Ben gayet rahatım
    Aynada bide gorus acısı sorunu var bunu cozmek icin ufak bi parca takıyolar r3n nin er6 sında var...
    HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-

Artik No Kawasaki Yes Honda =)

Motosikleti
    600f
    Alıntı scorp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oyle her yazılana inanmayın derim ben. Motor dusmusmu kalkmısmı acılıp toplanmısmı ?????

Benim en buyuk sorunum devamlı olusan patinaj. Onunda sebebi ortada er6 nın Dunlop un cok sert hamura sahip modeliyle turkiyeye gelmesi.
    Gecen servise gittigimde 2 kisi benim motora bakıp ya bu motor bayada guclu neden bu lastiklerle getiriyolar diyolard.

Aynalarda titresim sorunu bendede var bazı devirlerde arkayı net goremiyorum titresimden dolayı. Ama titresimi hissettigim tek yer aynalar. Ben gayet rahatım
    Aynada bide gorus acısı sorunu var bunu cozmek icin ufak bi parca takıyolar r3n nin er6 sında var...

benim anlamadığım er6 f lerde neden bridstone lastik kullanmışlar acaba?
    Drift Religion

Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    f ve n aynı makineler sadece grenaj farkı var, bridgestone ve dunlop lastik tercihi fabrikanın toplu orjinal ekipman lastik alım anlaşmalarının dışında bir nedenden olacağını düşünmüyorum, ayrıca lastik ısındıktan sonra kalkıştaki patinaj bilmem farkettiniz mi azalıyor, dururken arka fren belli bir noktadan sonra kilitliyor ama bridgestone olsa onda da kitler diye tahmin ediyorum,

ayrıca dunlop lastiklerin ıslak zemindeki performansını ( akçakoca gezisi dönüşteki yoğun yağmurdaki ) scorp arkadaşıma hatırlatırım

ayna olarak bendeki aparat ve spor tip aynalar daha kullanışlı ama malesef onlarında belli bir kör noktası var, aynadaki titreşim içinde solda yok denecek kadar az, sağda belli devirlerde oluyor ama hangi devirler diye bakmadım

Motosikleti
    600f
    Alıntı R3N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    f ve n aynı makineler sadece grenaj farkı var, bridgestone ve dunlop lastik tercihi fabrikanın toplu orjinal ekipman lastik alım anlaşmalarının dışında bir nedenden olacağını düşünmüyorum, ayrıca lastik ısındıktan sonra kalkıştaki patinaj bilmem farkettiniz mi azalıyor, dururken arka fren belli bir noktadan sonra kilitliyor ama bridgestone olsa onda da kitler diye tahmin ediyorum,

ayrıca dunlop lastiklerin ıslak zemindeki performansını ( akçakoca gezisi dönüşteki yoğun yağmurdaki ) scorp arkadaşıma hatırlatırım

ayna olarak bendeki aparat ve spor tip aynalar daha kullanışlı ama malesef onlarında belli bir kör noktası var, aynadaki titreşim içinde solda yok denecek kadar az, sağda belli devirlerde oluyor ama hangi devirler diye bakmadım

lastikler ısındımı bu seferde ön tekeri kaldırmaya çalışıyor.
    Drift Religion

marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1299 Panigale
    er6 n için bunları diyemez f i bilemem ama ya bence bu adam ne bilim cakma f e binio heralde

ABZAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    vibrasyon denildiği gibi yok ama zırıltı olduğu doğrur..o zırıltı önde bulunan kafa grenajından geliyor.bütün er6f'lerde neredeyse var.hatta kawasaki'ye gidip zırıltı geldiğini söylediğinizde kit takalım diyorlar.kit falan denilende grenajı söküp takılan çift taraflı banttan ibaret.bunu bir kaç yerde yazmıştık sanırım.göstergelerde kullanılan plastik pek iyi değil..ona da katılıyorum.

ThE JuNKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    her motorun eksisi yanı vardır

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)