Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

ASYA MOTORU TÜKETİCİ HAKLARINA ŞİKAYET EDİYORUM...

REKLAM ALANI
    yelkoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    5 ay önce aldığım haojin 125 t ile 12,000 km yol yaptım 5 defa arıza verdi ve ciddi arızalar hemde . örneğin bir defa emme manifoldu patladı.

şimdiki sorun ise arka lastiklerdeki su kanallarından itibaren lastikte yarılmalar mevcut. yani malzeme kalitesizliğinden dolayı kanallar hızını alamayıp yarılmaya başladı. Asya motor yetkili servisine her gittiğimde ne olursa olsun arıza garantiden değişemeyeceklerini belirtti adana daki yetkili servis. Her defasında asya motor merkezindeki elemanları aramak zorunda bırakıldım .. 55 milyonlira civarında olduğu söylenen egsozun garantiden değişebilmesi için yaklaşık 45 ytl lik telefon görüşmesi yaptım.

nasıl bir mantıktır ki motosikletin lastiklerinin ve kaporta parçalarının garanti kapsamına girmediğini söyler ben anlamış değilim arkadaşlar.

hani bu konuda daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi uzmanlık seviyesinde olmasam asya motor yetkililerine inanacağım ama asya motorun yaptığı tereciye tere satmak ....

işin garibi asya motor yetkilileri konu hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadan lastiğin garantili olmayacağını belirtiyorlar.

Konu ile ilgili kararın yetkili serviste oldğunu belirtip başlarından savıyorlar. ama gel gelelim Bu tür konularda yetkili servislik verdikleri bayilerin acaba ne kadarı konusunda uzman ve yeterli teknik bilgiye sahip bunu sormak hepimizin hakkı..

konu ile ilgili valilikte bulunan tüketici hakları ile görüştüm. ve kendime inanmayıp bende yanlış bılıryor olabılırım dıye konun başka bır uzmanına kı bu kışı bılırkışı olarak hizmet veriyor.

önemli bir lastik firması kontrol uzmanı ....arkadaşa gösterdim ve hemen hakkımı aramamı kesın olarak benım hatamın olmadığını soyledı..

neyse pazartesi gunu evraklarımı hazırlayıp konuyu tüketici haklarına götürüyorum ...

size burada sonucu bildireceğim..

saygılarımla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    arkadaşlar az önce yine asya motor satış müdürü ile görüşme talebim red edildi.

sanırım müşterilerini muhatap olarak almıyorlar.

kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    lastik konusunu bilemem ama motorunla 12,000 km hemde 5 ayda yapabilmen gerçekten çok fazla ortalama günde 80 km yapmışsın,lastikleri eger kötü yolda kullanmışsan sorun çıkarmış olabilir çevremdeki asya motorlar 2000-3000 km civarında ve lastik problemleri var ama şöyle kalitesiz oldugundan sulu yollarda ve kötü şartlarda kayıyorlar onun haricinde yarılma diye bir problem yok,eger sende böyle olduysa garanti şartlarında malın tümü için garanti vermişler senin lastikleride degiştirmak zorundalar nazillideki asya motor ana deposunu aradınmı.
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    evet aradım derdimi anlatmaya çalıştım ama salim bey zahmet edip benımle konuşmadı .buradaki servis sahibinin lafına göre hareket ediyorlar.
    lastiklerin kayması ile ilgili benımde şikayetim var . ve bir defa olumden donduk çok düşük bir hızda ki bu hız 10km/h yoldaki yoldaki bir ıslaklıkta kaydık ve arkadan gelen araç neredeyse uzerimizden geçiyordu.

lastiklerde önemli bir aşınma yok ama su kannallarında ki yarılmalar ve sadece 1 yerde değil neredeyse 6/7 kanal bu şekilde jant a doğru devam etmiş. yanı lastik aşınmasından dolayı değil.

benım en fazla anlamadığım bu konuda yeterli teknik bilgisi olmayan birinin sözü ile asya motorun hareket etmesi.

Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    ha bu arada lastiklerin ve kaporta yanı dış aksamın garanti kapsamında olmadığını belirtiyor nazıllı ana deposunda bulunan satış muduru arkadaş inanmayan arayıp sorabılır.........

Motosikleti
    yelkoma adana oturuyorsun galiba ben istanbuldayım bizim burda damla otomotivin servisleri ilgileniyor vede gayet iyiler sizin serviste iş yok herhalde servis değiştirse ana depodan hiç bir problem çıkmaz
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    [quote="kahraman34"]yelkoma adana oturuyorsun galiba ben istanbuldayım bizim burda damla otomotivin servisleri ilgileniyor vede gayet iyiler sizin serviste iş yok herhalde servis değiştirse ana depodan hiç bir problem çıkmaz[/quot
    ,

evet adana dayım

Ama işin kötüsü benim sorunum burada alternatif olmaması başka bir servise gitsem yada asya motorun konu ile ilgili teknik elemanları inceleseler benim haklı olduğumu anlayacaklar ama bence belli bir standart olmalı ..

BEN DERİMKİ ASYA MOTORDAN UZAK DURUN ...

MÜŞTERİYE DEĞER VERMEYEN VE ÇÖZÜM YOLUNDA UĞRAŞMAYAN FİRMA KAYBETMEYE MAHKUMDUR..

dostum senin sıkıntı sanırım servisin yetersizliğinden.. Çevre illerde sana yakın mutlaka bi servis vardır...

Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    DOSTUM eğer sadece sıkıntı servisle ilgili olsa idi . asya motor kendisi konuyu çözme yolunda bir yol gösterirdi.

ve direk lastik ve kaporta parçaları garanti kapsamında değil diyor adamlar.

inanmayan lütfen açsın telefon öğrensin....

Motosikleti
    ben sordum bayinin söylediği eger üretici firma hatasından kaynaklanan bir problemse motorla ilgili her türlü parçayı değiştiririz diyorlar.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım hakkını yasal yollardan ara sonuç alacaksın artık eskisi gibi deil ithalatçı firmalar devlet tarafından sıkıştırılıyor
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    HAOJIN 125 T
    DOSTUM

BENDE sordum ayna ses yapıyor değiştirin dedim kaporta malzemesi garantiye girmez dedi. ama motor ile ilgili her şey garantiye girer dedi.

dikkat et motor ve motorsiklet aradaki fark bu .

peki birde sorarmısın üretim hatası olmadığını nasıl kanıtlıyorlar bununla ilgili bir teknik birimleri mi var yoksa eli iki anahtar tutmuş adama bayılık verip teknik uzman bu dur mu diyorlar.Ve o teknik uzman keyfine göre mi hareket ediyorlar.

ben telefon açıp derdimi anlatmaya çalışıyorum beyefendiler telefona çıkmaya bile tenezzül etmiyorlar. nazilli depodaki sayın salim bey satış mudurudur kendileri.

buyurun sizce bu mu müşteri memnuniyeti.

Motosikleti
    Keeway ARN 125
    lastikler, katalitik konvertörleri sigorta firmaları kasko dahilinde ödemezlerveya ciddi muafiyet (kesinti) uygularlar.sigorta bile ödemiyorsa???
    ..:: KEEWAY ARN 125cc ::..
    Weight:105KG-Single Cylinder,4Strokes,Air Cooling-Compression Ratio:9.5:1-Power:6.2 KW/7500R/MIN 8,4 hp-Ignition Mode : CDI-Clutch:Dry Shoe,Acentric-Front:Disk/ABS,Rear:Disc/Drum-Alarm, Foldable remote Control

maxcimus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C SHADOW
    öncelikle başına gelenler için geçmiş olsun dileklerimi kabul et. Senin aldığın motorun garantisi vardır sanırım.Eger elindeki fatura ile Sanayi Bakanlığına şikayet edersen (bu Bakanlıktaki tüketici hakları bölümü) inan o şirketin canına okurlar. Çünkü yeni çıkan yasalar tüketiciden yana. Eger Ankara dışındaysan bulunduğun ilde Sanayi Bakanlığının mutlaka bir bürosu vardır.

TOSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150 TI
    Dostum Şİkayetlerİnde Sonderece Haklisin Sorun Ne Olursa Olsun Servİse GİttİĞİnde İlk SÖyledİklerİ Garantİye Gİrmez Oha Yanİ Dİyesİ Gelİyor İnsanin GÖz Var İzan Var Ama Beyfendİler Senİ Banknot Olarak GÖrdÜklerİ İÇİn KaziĞin Boyunu Uzun Tutuyorlar Herzaman İstanbul Anadolu Yakasindada Durum Pek Farli DeĞİl Yanİ Sirf Servİsİ YÜzÜnden Motoru Saticam Korkuyorum Motor Ariza Verİcekte Servİsİne Gİdİcem Dİye ÖnÜmde İkİ Şik Var Bİrİ Motoru Satmak İkİncİsİ Satana Kadar Ariza Versede Servİse Gİtmemek Garantİden Çikma Pahasina Bİle Olsa GerÇİ Zaten İkna Yolu İle Garantİye Malzeme Sokuyoruz Çooooookkk PİŞman Olurlar Çoook
    34 COR 05-GHOST RIDER

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TOSE bu başlık açılalı 9 ay civarı olmuş...Yani başlığı açan arkadaş zaten şu an burada bile yok sanırım

utkanizmit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs

bence hiç vakit kaybetmeden hemen

sanayi ve ticaret il müdürlüğüne tüketici şikayetleri masasına başvur. eğer alabilirsen asya motor servisinden belirttiğin parçaların garanti kapsamında olmadığına ve arızalarının giderilemeyeceğine dair bir yazı al. hoş almasanda önemli değil şikayetin il hakem heyetinde görüşülecek ve yüzde 99 asya motora arızaları bir an evel düzeltmesi için karar verilecektir. artı 400 ytl idari para cezası. arkadaşlar unutmayın yasaya göre satılan malın şurası garantili burası değil gibi birşey geçerli olamaz. aldığınız ürün bir bütün kapsamında ele alınır ve herşeyi garantilidir. Bazı uyanık firmalar ürünlerini satarken pdı diye birşey imzalatıyorlar, yani aldığınız ürünün şurasının garantili burasının garantisiz olduğunu kabul ettiğinizi beyan ve imza ediyorsunuz. Hiç üzülmeyin çünkü firmanın imzalattığı kağıt hiç önemli diil çünkü bu parçaları yaptıkları reklamlarda belirtmeleri gerekiyor.

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    arkdaşım peşini bırakma..... elinden geleni yap son kararı yüce yargı verecektir
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ARKADAŞLAR Başliği Açan Arkadaş Başliği 9 Ay önce Açmış!artik Sitemizde Bile Değil Büyük Bi İhtimalle Kendisi...Artık Akil Vermeseniz Diyorum?

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı yelkoma adlı üyeden alıntı
    evet aradım derdimi anlatmaya çalıştım ama salim bey zahmet edip benımle konuşmadı .buradaki servis sahibinin lafına göre hareket ediyorlar.
    lastiklerin kayması ile ilgili benımde şikayetim var . ve bir defa ölumden donduk çok düşük bir hızda ki bu hız 10km/h yoldaki yoldaki bir ıslaklıkta kaydık ve arkadan gelen araç neredeyse uzerimizden geçiyordu.

lastiklerde önemli bir aşınma yok ama su kannallarında ki yarılmalar ve sadece 1 yerde değil neredeyse 6/7 kanal bu şekilde jant a doğru devam etmiş. yanı lastik aşınmasından dolayı değil.

benım en fazla anlamadığım bu konuda yeterli teknik bilgisi olmayan birinin sözü ile asya motorun hareket etmesi.
    10 km hızla ölümden nasıl dönmüş adam yaa !

Bisikleti buz üstünde kızaktıyorum , 20 km hızdan 6 metrede falan duruyor !

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler