Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Başlangıç İçin 600 lük Nasıl

REKLAM ALANI

binmiyom binmiyom merak etme

binmeden indirdiniz allaha şükür

artık alırız bi 125 tıngır mıngır gideriz

artık onda şekil yaparım ceket cizme falan filan

bak gene gaza geldim yaws

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    17 yas icin baslamak uygun ama en ustten degil ,
    Rossi 17 yasinda 1000 CC Moto GP de değildi . Örnekler yanlış

F1 pilotu , GP pilotu dediğin kişilerin hayatlarını incelemek lazım .
    Rossi daha ufacik bir veletken scooter tepesinde senin 3 tekerlekli bisiklete bindiğin gibi biniyordu .
    Hakkinen 5-6 yaşında babası ile bahçede go kart arabası yapıyordu .

Bu işler kültür meselesi, ama malesef bizde motosiklet kültürü yok, bu sebepten
    17 yaşın olgunluk doygunluk durumunu tartarsan , 600 lük motor Türkiyede
    bu yaş, bu heves, bu heyecanı kaldırmaz kardeş. Sakın alma ve ölme.
    Ben ki başlangıç motoru için 125 -250 olayına komple karşı olan biri olarak sana
    bunun ölümün olacağını söylüyorsam bir bildiğimiz birkaç gördüğüm vardır diye düşün.

Biraz rahatla , git bir Cross motor al 125 lik hyo lar harika diyebilirm , düşür kaldır hiçbişey olmaz . Tamam artık dedğinde ki bu 1 seneyi bulur , kendini daha iyi tartarsın , ozaman dersin ki yav SS alcazda dur bakalım birazda ders mers alalım

EĞİTİM ŞART kardeşim , al öl yerine , al bin daha mantıklı .
    BBR ile bir görüş , onun yazılarında Hyonun 125 lik cross unu bulabilirsin , heryerde tavsiye ediyor vardır bir bildiği

yok yok ss şart 125 olur artık

Motosikleti
    Honda CBR125R
    Alıntı Melihce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resimde birincilik kursusunde duran genc sizce kac yasindadir?? Pek de 20'sini gecmis gibi durmuyor ve oraya cikacak derecede motor suren bir kisinin yalnizca 2 yildir motor kullaniyor olduguna inanmam ben..
    Alıntı starblazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 yas icin baslamak uygun ama en ustten degil ,
    Rossi 17 yasinda 1000 CC Moto GP de değildi . Örnekler yanlış

F1 pilotu , GP pilotu dediğin kişilerin hayatlarını incelemek lazım .
    Rossi daha ufacik bir veletken scooter tepesinde senin 3 tekerlekli bisiklete bindiğin gibi biniyordu .
    Hakkinen 5-6 yaşında babası ile bahçede go kart arabası yapıyordu.
    Soylemek istedigim tam olarak buydu Biraz daha uzun aciklama yapmam gerekiyor sanirim yanlis anlasilmamak icin..

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1000RR , R1 , ZX-10R , 1098'lerden birini tavsiye ederim.Bunlardan aşağısı kesmez.Uçucaksan tam uç
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    başlangıç için 600lük süper ama başlangıçla beraber sonunda olabilir

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Başlangıç ile bitiş bir olur...

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    ya bu tip başlıklar o kadar çok açıldı ki. ben artık yazmaktan usandım. kardeşim 17 yaşındasın ehliyetin bile yok daha. bence ilk iş önce bir ehliyet al. sonra hız meraklısı değilsen niye ss makinaya binesin ki. başka seçenekler düşün mümkünse 250 cc yi de geçmemeye çalış. biraz tecrübe kazan sonra 600 cc

ekim in 27 sinde ehliyet sınavına girecem ondan ondan sonra da direksiyon sınavı mıdır nedri işte ona girecem

ehliyetim var sayılır yani allah tan bi terslik cıkmassa

ss makina yı da niçin almak istediğimi yazdım

neyse almaktan vazgeçtim enişteye sölicem araştırmasın motor falan boşu boşuna

başlığı boşuna hortlatmayalım tarihin derinliklerine karışsın

125 lik makinayı alınca size haber verrim ha tabi bana ne ki derseniz de ayrı bi mevzu ben sadece heycanımı sizlerle paylaşıp yardım istedim

sağolun yardımcı da oldunuz

oFLuAlper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650R
    bana sorarsan ben sana derimki gv 650 al ve hem ss hem cruiser tadı al! gv 650 kullanırsan nadir basarsın genelde yavaş gidersin. bunuda düşün. bu motorun duruşuda farklı ve karizmatiktir!!!!
    GT650R

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    kendini ve sevdiklerini düşünüyorsan ufaktan başla
    600 ss makinada sorun hızlı yada yavaş gitmek değil sadece
    senin bu tarz makinalara hakim olma becerinin yüksek olma gerekliliğidir
    sonuçta biraz motor kullanan herkes o motorla A noktasından B noktasına gidebilir
    o arada yaşayacaklarını senin deneyimin belirler işte
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    Honda CBR125R
    Alıntı Burhansefa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 lik makinayı alınca size haber verrim ha tabi bana ne ki derseniz de ayrı bi mevzu ben sadece heycanımı sizlerle paylaşıp yardım istedim
    Ne zaman istersen bunu yapabilirsin, "bana ne" diyecek insanlar olsaydik hic bu basliga mesaj yazilmazdi Burhan unutma Bize ne diyemiyoruz ki vakit ayirip mesaj yaziyoruz degil mi? Heyecanlari paylastin diye ancak ve ancak mutlu oluruz, unutma bunu

Direksiyon sinavinda basarilar sana

Yalnış anlama Burhan kardeşim ama o kadar çok bu tür başlık açıldıki bazen cevap verirken yay kopabiliyor.Ben büyük SS'le başlangıcı tavsiye etmiyorum.Bazı arkadaşlar ünlü pilotların 4-5 yaşlarında başlayıp reşit olmadan yarışmaya başladığını yazmış ve senin başlangıcınıda makul karşılamış.4-5 yaşında başlayanları direk 600'lük SS'le başlatmıyorlarki.25-30cc artık en küçük ne buldularsa arka bahçelerinde kendi gözetimlerinde kullandırıyorlar.O çocukların hiçbirini trafiğe açık alanda drift yaparken göremezsin.Ama caddelerimize bak,maaşallah altına 100hp'nin üzerinde makine alan başlıyor yarışa.125'lik makina başlangıç için bence en iyi seçeneklerden biri.Yok ben eniştemin gözetiminde daha önce kullandım ve bi süre daha böyle devam edicem diyosan 250cc'lik makinada ihtiyatlı kullanırsan uygun olabilir.Ses işine gelince oda tatminkardır.Modlarımızdan Komtan'da GT250R var ve bigün arkamdan yaklaşıyodu kendimi kenara nasıl atacağımı bilemedim.Senin anlıycan çevrendeki büyük çoğunluk seni 600'lük SS kullanıyo zannedecek.Bu yüzdende endişelenme.
    Oğuz

neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    Ya Kardeşim senin yaşında ve bir kaç yaş senden büyük olan kardeşlerim var ve onlarda hep 600-750 lik SS alacağız motor kullanmayı bununla ögreneceğiz asla asla sürat yapmam hava atmam diyorlar ama yok böyle bir şey Burhan çünkü biraz kullamayı ögrendiğin zaman altındaki 600cc neler yapabilir bunu öğrenmek isteyeceksin bu doğanın kanunu elinde imkan varsa sonuna kadar kullanırsın

MELİHCEyi ve diger arkadaşlarıda dinle bak bir yıldır 125 lik kullanıyor ve şu anda bile eğitim almadan 600 cc ye gecmiyor bu bence akıllı bir yaklaşım
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mukemmel bir seçim seni tebrik ederim.
    Senide aramıza alırız. Düşünsene o 600cc makinanın cıkarttıgı sesi Dehset birşey yaaa. İnsanın o sesi duyupta aşk a gelmemesinin imkanı varmı. Yanlız şöyle birşey var eğer gaza basmazsan ses cıkmıyor makinadan. Bunu unutmuşsun sanırım. Ama sana sukardarını söyleyeyim bu yasta o motoru alırsa etrafta senin adını bilmeyen kimse olmaz. Dusunsene etrafa sattıgın cakayı. Kesin ünlü olursun kesin. Birde kızlar hastadır zaten racing motora. Hayatın degisir bir anda. Etrafında güzel kızlar fing atarken sen secimini yaparsın artık. Valla ne diyeyim bilmiyorum ama 600cc sana bir sure sonra kucuk gelir. Bence kafandan 1000rr falan dusun derim malum gecişlerde bosuna masrafta etmezsin.
    Söyle güzel bi repsol falan..
    Aman Allah'ım dusunemiyom bu kadar güzel birşeyii.....
    SEN HARİKASIN YAA

YAHU BİZ DAHA 600 E BİNEMİYORUZ SANA NE OLUYOR EVLAT

unumoq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    GT250R ses olarak 4silindirli 600 cc lik makinanın yerini tutmaz
    ama görsel olarak çok güzel bi duruşa sahip makina
    hem bu makinaylada kendini geliştirmiş olursun 600cc için alt yapın olur
    hemde 600cc nin havasını yaşarsın
    GT250R ı degerlendirmeni bende tavsiye ederim
    250cc diye hafife alma sakın 180km hız yapabilen bi makina belki geçenlerde vardır

neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    Ne zaman istersen bunu yapabilirsin, "bana ne" diyecek insanlar olsaydik hic bu basliga mesaj yazilmazdi Burhan unutma Bize ne diyemiyoruz ki vakit ayirip mesaj yaziyoruz degil mi? Heyecanlari paylastin diye ancak ve ancak mutlu oluruz, unutma bunu

Direksiyon sinavinda basarilar sana

Burhan yazdım ama geç oldu ama böyle bir karar vermene sevindim melihin söylediklerinden sonra başka bir sey diyemiyorum.
    125 alınca belki 5-6 ay sonra sana yetmiyecek ama her zaman iyiki aldım diyeceksin emeklemeden koşmak bu iş için biraz zor!!!
    şimdiden hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin

Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SEN HARİKASIN YAA

YAHU BİZ DAHA 600 E BİNEMİYORUZ SANA NE OLUYOR EVLAT
    Burhanın parası var abi
    çaktırma bizde direk alma demiyoruz senin gibi, alttan alıp aldırmamaya calışıyoruz önce biz alalım sonra o alsın dimi?
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

Motosikleti
    Honda CBR125R
    Bu konuda yasin cok buyuk etken oldugunu dusunmuyorum arkadaslar. En iyi F1 pilotlarinin 4-5 yasinda karting arabasi kullandigini biliyorsunuzdur. Elbette o yasta F1 araci kullanmiyorlardi, muhtemelen ozel uretim kucuk karting arabalarini kullaniyorlardi fakat sonucta onemli olan o kisilerin o araci bile olsa kontrol edebiliyor olmalari. Hepimiz bunu yapamazdik degil mi?
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar ünlü pilotların 4-5 yaşlarında başlayıp reşit olmadan yarışmaya başladığını yazmış ve senin başlangıcınıda makul karşılamış. 4-5 yaşında başlayanları direk 600'lük SS'le başlatmıyorlarki. 25-30cc artık en küçük ne buldularsa arka bahçelerinde kendi gözetimlerinde kullandırıyorlar.
    DarkDiamond, eger benim bunu yaptigimi kastediyorsan mesajlarimda yeterince acik olamiyorum sanirim. O kisilerin o yasta "ozel uretim" araclar kullandiklarini zaten belirttim ve onemli olanin "o araclari bile olsa kontrol edebiliyor olmalari" oldugunu soyledim.. Yanlis anlasilma olsun istemem..

Alıntı neveragain34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 alınca belki 5-6 ay sonra sana yetmiyecek ama her zaman iyiki aldım diyeceksin. Emeklemeden koşmak bu iş için biraz zor!!!
    Bu konuda sen de benim dusuncelerime tercuman olmussun neveragain34. "Bu motor bana yetmiyor", "cok yavas", "basiyosun gitmiyo" tarzi cumleler cok ettim. Ama simdi "cahilmisim" diyorum sadece. Cok sukur o donemlerde gidip 600luk makina almadan once buraya uye oldum ve buradaki insanlarla tanismis oldum. Simdi bu sayede daha bilincliyim, emegi gecen herkese tesekkurler

Melihce,belki yazılanları birbirine karıştırdığımdan sanki sana istinaden bişey çıkmış gibi ama yazdıklarımız aynı sayılır.Aslında kontrollü olursa büyük SS'le başlanabilir deyen yazılara biraz alternatif yazmıştım ama direk sana cevap gibi olmuş.Kusura bakma
    Oğuz

abicim bende 18 den gün aldım okadar çok motosiklet istiyorumki kimse anlıyamaz bu duyguyu bende 1400cc bir kawasaki 14r almayı istiyorum fakat ilk olarak gt 250 r bir hyosungla başlamada fayda var die düşünüorum ve fiyat araştırıorum.. bnm sana tavsiyem önce korumalarını ve ehliyetini al daha sonra hangi motosikleti istiorsan al fakat ilk başta 250 cc birşey yeterli olacaktır..

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler