Motoru yükseltmeye izin yok...!
Reklamlar
-
tabiiki motosiklet önce gelir motosiklet aldırmak için elinden geleni yap abicim hevesle araba kaçırıp düzgünce sürmeler fln bende senin arkandan geliyorum valla az yapmadım bende senin yaptıklarını.ama hala motorumuz yok ayrı mesele
araba tavsiyesi istersen az yakacak motosikletin verdiği zevki zaten veremez ama seri olacak demişsin motosiklet gibi zevkli bişi istiyosan en önce küçük modellere bakmanı şiddetle tavsiye ederim (ki şu ana kadar bana motosiklet gibi zevk veren araç küçük sınıf )sıfır alacaksan ford fiesta citroen c3 hyundai getz vw polo tipi araçlar ama muhakkak dizel olsun.dizel deyip geçme onları benzinliden üstün kılan şey turbonun verdiği ivmelenmedir.yüksek torku yani gaza basmadan kendi gitmesini de unutmamak lazım.motosiklet gibi heryere girebiliyorlar park sorun olmuyor yakıtı da çok az ama şunu söyleyeyim ki motosikletin yerini asla tutmuyor...sadece onun verdiği zevke yaklaşabilen tek araç bence küçük sınıf...
SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!
Reklamlar
-
Benim sansim ailemin Konya'da, benim Istanbul'da yasiyor olmamdi.
Ben hic hesapta motosiklet yokken gidip A2 ehliyetini almistim 2 sene kadar once, bi ara aklima duserse diye. Gecen kis ailemle birlikte kaplicaya gittigimizde onlara gostere gostere Resat "DonaldDuck" Arbas'in Motosiklet Teorisi kitabini okudum. Fuar zamani butun koruma kiyafetlerini aldim, hemen ustune saglam bir motosiklet egitimi aldim. Denk geldi, simdiki motorumu sagdan soldan para denklestirerek aldim. Birkac hafta motoru kullandiktan sonra babama telefonda soyledim: "Baba, baskasindan duymadan once benden duymus ol, ben motosiklet aldim" dedim. "Yaa oglum, almasaydin" filan dedi, ama sonradan kabullendiler.
-
yucika adlı üyeden alıntı
Uzun ısrarlar sonucu ailemden izin almayı başarmıştım.
"ne halin varsa gör" demişti babam.
Bu bir izin cümlesi değil mi?
Ben o zaman öyle olduğunu düşünmüştüm.
ben de aynı cümleyi duydum babamda sora onlar yazlıktayken aldım motoru
para biriktirmiştim alıcam alıcam diodum inanmıyorlardı
sora bi geldiler arka bahçede motor duruyor,, yarım ağızla bi hayırlı olsun dikkat et dediler
buna da şükür milletin babası evi terkediyormuş :D
-
-
ahhh aah ........................
-
Bicak adlı üyeden alıntı
tabiiki motosiklet önce gelir motosiklet aldırmak için elinden geleni yap abicim hevesle araba kaçırıp düzgünce sürmeler fln bende senin arkandan geliyorum valla az yapmadım bende senin yaptıklarını.ama hala motorumuz yok ayrı mesele
araba tavsiyesi istersen az yakacak motosikletin verdiği zevki zaten veremez ama seri olacak demişsin motosiklet gibi zevkli bişi istiyosan en önce küçük modellere bakmanı şiddetle tavsiye ederim (ki şu ana kadar bana motosiklet gibi zevk veren araç küçük sınıf
)sıfır alacaksan ford fiesta citroen c3 hyundai getz vw polo tipi araçlar ama muhakkak dizel olsun.dizel deyip geçme onları benzinliden üstün kılan şey turbonun verdiği ivmelenmedir.yüksek torku yani gaza basmadan kendi gitmesini de unutmamak lazım.motosiklet gibi heryere girebiliyorlar park sorun olmuyor yakıtı da çok az ama şunu söyleyeyim ki motosikletin yerini asla tutmuyor...sadece onun verdiği zevke yaklaşabilen tek araç bence küçük sınıf...
sağolasın tavsiyen için
arabalardan kopmuş değilim
halen 2 otomobil sitesinde yöneticilik yapıyorum
inciğine boncuğuna kadar her haltını bilirim,bilmediğimide mutlaka öğrenmeye çalışırım bu meletin ama ah birde kendi olsa
ama bu saatten sonra dert etmiyorum,motor işi soğuk ve yağışlı havalar dışında bana daha mantıklı geliyor
maddiyat yönünden eksik olmasa direkt kapıda bütün itirazlara rağmen(çürüyeceğini bilsem bile)
man19190 adlı üyeden alıntı
Benim sansim ailemin Konya'da, benim Istanbul'da yasiyor olmamdi.
Ben hic hesapta motosiklet yokken gidip A2 ehliyetini almistim 2 sene kadar once, bi ara aklima duserse diye. Gecen kis ailemle birlikte kaplicaya gittigimizde onlara gostere gostere Resat "DonaldDuck" Arbas'in Motosiklet Teorisi kitabini okudum. Fuar zamani butun koruma kiyafetlerini aldim, hemen ustune saglam bir motosiklet egitimi aldim. Denk geldi, simdiki motorumu sagdan soldan para denklestirerek aldim. Birkac hafta motoru kullandiktan sonra babama telefonda soyledim: "Baba, baskasindan duymadan once benden duymus ol, ben motosiklet aldim" dedim. "Yaa oglum, almasaydin" filan dedi, ama sonradan kabullendiler.
Konya'da bir motor kültürü var zaten yanlış bilmiyorsam
Konya'lı komşularımız varda baba oğul hepsinde A2 ehliyet var
Konya'dakilerin motora bakış açısı biraz daha farklıdır diye düşünüyorum
Kaskımı var zaten fena değil,kaliteli sayılır
mont,eldiven vs.i de alacağım yakınlarda,ama buna rağmen hala niyetimi anlayıp motor için maddi yönden destek olmazlarsa hakkaten başka başka yollar düşüneceğim
okulumun aksaması pahasına zaten bir işe başvurdum
maddi yönden hiçbir eksiğimiz olmamasına rağmen(çok şükür)normalde kolay kolay yapmayacağım bir işi göze aldım.
hayırlısı...
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
asm adlı üyeden alıntı
Konya'da bir motor kültürü var zaten yanlış bilmiyorsam
Konya'lı komşularımız varda baba oğul hepsinde A2 ehliyet var
Konya'dakilerin motora bakış açısı biraz daha farklıdır diye düşünüyorum
Ben Konyalıyım. Babam motorcu, haliyle ben de motorcuyum. Motoru babamdan öğrendim. Ailemde motoruma artçı olmayan kimse yoktur. Abim de motor kullanır arada. Yani ufak motorlar da değilmiş babamın motorları. honda cb750k, goldwing 1000 gibi modellermiş. Konyada motorculuk gerçekten aileden geliyor.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
Esasında karmakarışık bir duygu bu; ben motosiklet kullandığım halde düşünüyorumda çocuğum olsa ve benden motosiklet istese cevabım ne olur?
Hadi izin verdik, 3 5 gün sonra baba ben daha büyük bişey istiyorum.....gider.
Yani benim var ama cocuğum istese ve alsam aklım onda kalır gibime geliyor sonuç ta 2 teker.
Sanırım bencil biriyim; kendim için istediğimi çocuğum için istemiyorum
Karmaşık bi konu , ama ailede haklı aileye güven vermek çok önemli ama yine de insanın içine bi kurt düşer veya genlerle alakalı bi durum;
dediğim gibi karmaşık bi durum kolay değil
-
szr adlı üyeden alıntı
Esasında karmakarışık bir duygu bu; ben motosiklet kullandığım halde düşünüyorumda çocuğum olsa ve benden motosiklet istese cevabım ne olur?
Yani benim var ama cocuğum istese ve alsam aklım onda kalır gibime geliyor sonuç ta 2 teker.
Karmaşık bi konu , ama ailede haklı aileye güven vermek çok önemli ama yine de insanın içine bi kurt düşer veya genlerle alakalı bi durum;
Zaten olay bundan ibraret genelde benim babamında eskiden honda vitesli titan tarzı bir motoru varmış ama benim motor almamam için elinden geleni yapmakta ve ben babama bana motor alda demiyorum sadece rızasını almadan motoru almak istemiyorum
-
Aynı sorun bende de var scooterım var ve artık vıteslı bır motora gecmek ıstıyorum ama anneme laf anlatamıyorum her seferınde kavga ıle sonuclanıyor kesınlıkle veazgecmıyor fıkrınden ve bu motoruda satmamı ıstıyor ve ustune asla bısı almak ıstemıyor.Ben dıyorum ben kendım calısıp katıcam sızden para ıstemıyorum ona bıle karsı cıkıyorlarr.Sımdılık ıstegıım gecıs ıcın dusundugum motor cbf250 cok agır guclu hızlı bı motorda degıl ama her sekılde cevapları HAYIR HAYIR HAYIR.Artık bıktım resmen.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
-
szr adlı üyeden alıntı
he he aynı şeyleri bende düşünüyorum
düşünüyorumda orta okulda babamın arabasını alır gezerdim
şimdi orta okuldaki kardeşim araba ile gezeceğim dese "hadi len" derim herhalde
bizim ki gözümüz arka kaldığından tabi
anne babanında gözü arkada kalıyordur elbette
benim bile kardeşlerim bir yere giderken gözüm arkada kalıyor
ama sakınılan göze çöp batar hesabı çokta düşünmemek lazım
içimizdeki tedirginliğin ecele faydası yok nasılsa,olacak oldumu yaya iken de oluyor.(Allah korusun)
Rüştünü ispat eden birine yolu göstermek lazım kanaatimce
nitrious81 adlı üyeden alıntı
Aynı sorun bende de var scooterım var ve artık vıteslı bır motora gecmek ıstıyorum ama anneme laf anlatamıyorum her seferınde kavga ıle sonuclanıyor kesınlıkle veazgecmıyor fıkrınden ve bu motoruda satmamı ıstıyor ve ustune asla bısı almak ıstemıyor.Ben dıyorum ben kendım calısıp katıcam sızden para ıstemıyorum ona bıle karsı cıkıyorlarr.Sımdılık ıstegıım gecıs ıcın dusundugum motor cbf250 cok agır guclu hızlı bı motorda degıl ama her sekılde cevapları HAYIR HAYIR HAYIR.Artık bıktım resmen.
Bu durum bende 3 senedir var malesef
Nasıl çözülecek bilmiyorum.
İnsanların tavsiyeleri ailenin fikirlerini etkiliyor
Ama tavsiye edenlere bakıyorumda "kılavuzu karga olanın..." diyorum hep
yürekçe adlı üyeden alıntı
sakin bir scooter kullanıcısıyım diyorsun ve sonra seri bir araba ya da gt 250 R diyorsun. sanırım sen pistlerdeki arkadaşlara nazarab uysal sürüyorsun... ben ailenden olsaydım sana bu motor için izin verirdim valla. ben de bir zmanlar senin gibiydim. neyse yaaa, sana baba diyebir miyim hesabınadan, sana kardeş diyebilir miyim
est. diyebilirsiniz tabi
maşallah genelde uysalımdır
2.0 bir arabam vardı sattığım, yıllardır baktığım ve babamdan yadigar
Ters bir durum olmamıştı bugüne kadar çok şükür
hiç lise çıkışlarına gitmedim,ışıklarda ara gaz vermedim
hız yapmadım diyemem,kalkış meraklısıyımdır
yol boş,geniş ve kontrolümde olduğu zaman kalkış denemeleri yapmışımdır ama
emanete hep iyi sahip olmuşumdur.
Hayırlısı olsun
baba parası ile birşeyler almak bize nasip olmayacak ki Allah nasip etmiyor gibi gelmeye başladı bana. (2-3 yıldır ciddi derecede zihnimi işgal ediyor bu meseleler ve hala bir netice yok)
Geçtiğimiz hafta "ilk motoru 600 RR" diye bir konu açmıştım
bir arkadaşın abisi Subaru Forester Turbo'yu pert ettikten sonra aldı 600 RR'ı
ve de 3 kere kaza yapmış
bazı babalarda var ki hakkaten hayret yani,işte böylelerine almamak lazım aslında motor...(gerçi kendisi almış)
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
bi hata oldu sorryy...
::offtp::___________[B] " POSETCHI "[/B]__________::offtp::
[B]Her Türlü Baskılı Poşet Yapılır...Fabrika Olunca... :P[/B]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)