Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

kask takmayan motorcu istemeyiz aramızda

REKLAM ALANI

Motosikleti
    ne istersen var :P
    Adana MT adına konuşuyorum !!!

aramıza katılmak isteyen arkadaşlar varsa sözüm onlara;

kask denilen ekipmanı kafanıza takmadığınız sürece grubumuza giremezsiniz !

bu sinirimin sebebi:
    05.09.07 akşamı Adana MT kıdemli elemanları (!) olarak Adnan Menderes Bulvarı'nda toplandık,
    yaklaşık 3 saat kadar oturup muhabbet ettik (gezi, motor, aksesuar, vs üzerine)
    önümüzden geçen motorların kask takmama oranı %100'dü resmen şok olduk bu duruma, (üzüldük de )

600cc ve üzeri racing ile cirit atanlar (artçı dahil kendinde de kask yok)
    mobiletle değişik hareketlerde bulunanlar,
    scooterlarla eğilmiş dip gaz gidenler,
    kanuni racer, ybr 125, cbr 125, mz yarışları,
    vs, vs, vs...

hem artistsiniz, hem etrafa rahatsızlık veriosunuz, hem kendinizi hem diğer insanları tehlikeye sokuyorsunuz, hem altınızdaki motoru bişe zannediosunuz (gördüğüm kawasaki ninja dahil), hem kask takmıosunuz
    tahta kafalı mısınız siz

şiddetle kınıyorum kın kın kın

(kimse polemiğe girmesin, konuyu başka yöne saptırmasın, bu sinirim sizleri düşündüğümden, siz de kendinizden çok ailenizi, sevenlerinizi düşünün)
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Sadece kask değil aslında tüm korumalarımızı tam giymeliyiz.. Katılıyorum Burcu cum sana.. )))))
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    tamam peki bende gelmem şaka şaka tabiki ben bugün işe motorla geldim eskiden deri pantolonumu giyip şirkete öyle gidiyordum ama dizlik aldım sırf bunun için artık dizlik, sırtlık korumalı mont kask ve yazlık eldivenle bindim motora şirkete geldiğimde gömleğim sırılsıklam olmuştu. bundan sonra yanıma havlu ve yedek kıyafet de alacağım. kış gelsede terlemeden binsek şu motora

sağlıcakla
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    kask takmayan motorcu istemeyiz aramızda

[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Çok güzel bir konuya değinmişsin. Hala kask takmanın önemini kavramayan insanlar var. Çok yalnış sözler sarf ediliyor ve özellikle kendini professyonel sürücü olarak görüpde bana birşey olmaz deyip kasksız ortalarda gezen adam sayısıda çok. Burcu'ya katılıyor ve her grubun bu konuya önem vermesini diliyorum.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    ben takmıyorum nefes darlığım varrr ne yapacaz şimdi sağlık problemlerimm sizinle birlikte olmama engelmii şaka tabiki dün menderesteki çevirmede önümüzde iki motorlu kasksız gidiyolardıı polislere baba baka geçtilerr sonra biz geçerken polisler bize baktııı acaba ne düşündüler ( lan bunlar manyakmı bu havada kask takmışlar ) kendimi garip hissettim vallaha
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

kaptanpoyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 YAMAHA FAZER600
    İlk önce kendi can güvenliğimiz, sada sonra da sevdiklerimizin üzülmemesi için sıkıntı da verse takalım şu kasklarımızı. Birileri "lan bunlar manyakmı bu havada kask takmışlar" deseler de takalım.
    Dürüst esnaf malını %20 karla satar, Hırslı esnaf malını %50 karla satar,biz karından vazgeçtik.Bu memleketin bir karış toprağının maliyetini ödeyebilecek babayiğit varsa gelip alsın!!

Motosikleti
    HONDA CBR 125 R
    :(((((((((((((((((((((((
    [COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]

Inanmayacaksiniz ama bu satirlari yazarken Atasehirde'ki ofisimden simdi sahit oldugum manzarayi anlatiyorum size.Atasehir mc donalds'in ordaki gobekten hizla donen bir servis elemani , scooter'i ile yuvarlandi ve basindan kaski cikti.Su ana mudahale ediyorlar .Iyi gorunuyor.Hayret ya olaya bak. Neyse demek kask takmak yeterli degil ,ayni zamanda baglamakta gerek sevgili efendy_iso
    Saglicakla kalin

Motosikleti
    Ramzey QM125T-10V
    Valla Kask takmiyanları değil aramızda ben yollarda bile istemiyorum tarfik polisi olsam yemin ediyorum bağdat caddesinde motor bırakmazdım hepsi kasksız geziyor direk hepsine tek tek ceza hiç affetmem kendilerini düşünmüyorlarsa ailelerini onları sevenleri düşünsünler bunların hepsini bi araya topliyip kaza videoları izleticeksin sonra bak nası takiyorlar

zion1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    taze bitti :)
    .................................................. ...............
    BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Alıntı mukefe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neyse demek kask takmak yeterli degil ,ayni zamanda baglamakta gerek
    İtalyada motosiklet kazalrı ile ilgili bir istatistik yayınlanmıştı. Buna göre kazalarda açık (open face ) kask kullananlar kapalı (full face) kask kullanalara göre daha az kafa travmasına maruz kalıyolarmış. Bunun sebebi olarakta açık kaskların bağlanmadan kullanılamamasını kapalı kasklarınsa genellikle bağlanmadan kullanılmasını göstermişler. Bağlanmamış kapalı kask kaza esnasında yerinden çıktığı için sürücüsünü korumakta yeterli olmuyomuş.

shadow_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 CBF 600SA
    ben kendi adıma konuşayım. dün akşam saat 6 civarı üst komşumun GSX 1400'ü ne artçı oldum.fazladan kask olmaması nedeniyle hayatımda ilk defa kasksız motora bindim. 160-170 km hızla giderken gözlük de olsa gözlerin bozuk muş gibi görüyorsun. hiçbirsesi duymuyorsun, kendini çok kötü hissediyorsun ve de ecelin seni bekliyormuş hissine kapılıyorsun. şimdiden söyliyeyim bir daha kasksız motora binmem ! birde yüksek cc ile başlamanın doğru olmadığını dün birkez daha anladım. 160 km gibi bir hıza çok çabuk ulaşıyor. 126nm tork var alette !!! sanki altından kaçıp gidecekmiş gibi hissediyorsunuz. gerçekten kasksız motora binilmez. binenler nasıl biniyor anlamış değilim.

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    video cok acıklı ama ben ınanmadım sapkayla ınsan mı kurulurmus hadı dıyelım sapkayı kask yerıne kullandılar kasktan baska bıseyı olmayan ınsan hızla gıderken kaza yaptıgında nasıl kurtulur....gel gelelım dıger konuya motosıklette 1 fren degıl ıkı fren var bence cok sacma

Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Bence ekipmanla tam koruma her zaman hayata daha mutlu ve zevkli bakmanıza yardımcı olur. Geçen ay arkadaşım bir kaza geçirdi. Kaskı takılıydı.Park halinde duran bir doğan otomobil Park ettiği yerden hareket etmek üzere. Sinyal minyal yok tabe . Arkadaş motorsikletiyle klakson çalar otomobildeki duysun diye. Bu arada arkadaş motorsikleti yavaşlatmış 10 Km/s hızla gitmekte. emin olmaya öalışmaktadır. tam otomobili geçmek üzere iken sanki kasıtlı bir şekilde aniden otomobil fırlar ve arkadaşın sağından çarpar.otofar arkadaşın dizine çarpar ve far kırılır.Kırılan farın camı arkadaşın sağ dizinden baldırına kadar kağıt keser gibi keser.resmen kısacası parçalar.Ameliyat falan derken... bir sürü tantana. Yani işin özü. 10 Km/s hız ila gitseniz bile kaza anında ne kadar zarar görebileceğinizin böölelikle görmüş oldum. Arkadaşın dizlikleri olsaydı bu kazada dizini kaybetmezdi.. Önce Koruma Arkadaşlar. bir anlık zevk için hayatınız söndürmeyin .Dikkat ,dikkat ve tedbir...

ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Alıntı Keane adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla Kask takmiyanları değil aramızda ben yollarda bile istemiyorum tarfik polisi olsam yemin ediyorum bağdat caddesinde motor bırakmazdım hepsi kasksız geziyor direk hepsine tek tek ceza hiç affetmem kendilerini düşünmüyorlarsa ailelerini onları sevenleri düşünsünler bunların hepsini bi araya topliyip kaza videoları izleticeksin sonra bak nası takiyorlar
    sen bilinçli bir kullanıcı olarak kask takıyorsun. Yeterli bilgi ve görüşü olmayan insanlar (motor kullanan ve buna müsaade eden trafik polisi) takmamanın neler getireceğini hesaplayamıyorlar.

İstemiyoruz ama bir müsübet bin nasihattan iyidir diyen atalarımız boşuna konuşmamışlar. Sen ikazını yap anlatabildiğin kadar anlat, anlamıyorsa veya anlamak istemiyorsa yapacak bir şey yoktur.

Her şeyi başı eğitim, okumayan görmeyen izlemeyen at gözlüğü ile bakar ileriyi göremez

HERKESİN KASKININ BAŞINDA TAKILI OLMASI DİLEĞİYLE
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

Motosikleti
    -18
    ilk izlediğimde bende senin gibi düşünmüştüm by_moto ama zaten bi akıllı uydurmuş

Motosikleti
    250cc scooter
    dün başıma gelen bi olayı anlatıcam
    akrabamın dükkanında biraz takıldıktan sonra dışarı çıktım yandaki esnaf arkadaşlada selamlaştık(azbiraz samimiyiz) sonra montumu giydim,eldivenimi giydim,kaskımı taktım arkadaş diyorki bu havada ne takıyosun mont kask bas git istersen paltolardanda veriyim bitane(kendisi mağazacı) kendinin de kırık dökük scoter i var önce zoruma gitti sonra lafı yapıştırdım '''valla benim kafam senin motorunun kaportası kadar sağlam deyil''' dedim bi oturdu hehehehe yapıyo bende heeya hadi eyvallah dedim
    sonra dıngıl akşam eve giderken ilk defa kask takmış

Motosikleti
    ne istersen var :P
    şimdi dışardan geliyorum, olaya bakın:

kırmızı ışık yandı, en önde bekliorum,
    ışıklarda polis arabası, toplam 4 polis (2'si çömez) beklio,
    cg125'e 3 kişi binmiş, arabaların arasından sıyrılıp en öne gelip yanıma kondular, kasksız!
    egsozu bas bas bağıran çinli scooter yine aynı hareketle diğer yanıma kondu, kasksız !
    ikisi iki yandan gaz verio, gannn gonnn gunnn
    polisler ağzını ayrımış bizlere bakıo bön bön

bende ehliyet, ruhsat, plaka, kask, sessiz motor...
    garip hissettim kendimi, acaba sorun bende mi diye
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

Motosikleti
    Çin İşİ CroS 200:)
    bnde katılıyorum..ama hala dünkü tartışmayı anlamak istemeyenler war..bu opic gerçekten güzEL olmuş hondacı kız..
    Mesela anıl motor almaya niyetlendi kısa süreligine aramızda arkçı takılıo..bnmde ilk dedigim git hondacı kızın yanına önce kask ve mont al
    nyse pahalıda olsa aldı geldisürücüde olsan arkçı da olsan farkeden bişi yok motorda takacaksın onu kafana!!!
    aramiza almama durumuna gelincede eger adamın hyo 250 si warsa bnce kask takmaması göz ardı edilebilir..adamlar sürekli 60km üstü gezio biliosunuz ayrıcalıgı war onlarınkıskançlık yapmayın onlara karşı lütfen!!!
    [FONT="System"][/FONT] Kap Redbull"unu Gel GÜzelim::comico::

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)