galiba yanlis anlaşıldım son yazdıgım kelimeden dolayı olsa gerek amacım insanları hor görerek birşeyleri dayatarak öretmek degil de daha sevecen ve yumuşak ifadeler kullanarak içimize alıp aramızda dogrusu budur arkadaşım sen yanlış yapıyosun gibi lerinden davransak daha öğretici olmaz mı yani maksadım buydu yanlış anlaşıldıysam özür..
sanki yani yanlış anlamıyosam azarlar gibi bişey oluyo yaptıgımız :heyyy sen kask takacaksan tak zıbıdı,cakal falan dersek yada böyle bir yaklaşımla davranırsak nekadar etkili olur.. biz düşman degil dost istiyoruzadamlar zaten cahil olmasa kaskını felan takar degilmi ama
BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA
kanka aynı dili konuşuyoruzzz +1111111111111111111111111 senin birilerine kask takması için neler yaptığını biliyorummm benimde yolda kaç motoru durdurup kask takmasının doğru olduğunuu neden takması gerektiğini patlamış bi kafanın görüntüsünün hiç hoş olmadığını söylediğimi defalarca görmüşsündür ama böyle bi yaklaşımmm çok onur kırıcı olurr bence despodluk dikdatörlük yerine daha ılımlı eğitimle insanları yönlendirmeye çalışalımm işte onları tuzla buz edicez köküne kirbit suyu dökecez neye ne yapıyosunuzzz çok çokk adana mt gurubuna girmezler ne ekislir onlardan hiç bişey ne artısı var hiç bişeyy eee yani ambargo neden kime koyuluyooo bu ambargoyuu kim sallayacakk kask takmayan adamın ya Adana mt almıyo bizi gruba kask takalım diyeceklerinimi zannediyorsunuz bence onları öyle kabul edip kendi aramızda yada aranızda eğitimle yola getirmenizdir sizde biliyorsunuz artık savaşlar bile masada yapılıyooo bu tutumla 5 kişiyseniz beş kişi kalırsınızzz ölümüne kanka olursunuzzz
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
[COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
[B]ama hâââLâââ[/B]
[B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::
Valla takmayanı almayın grubunuza haklısınız.Çakal zibidi filan değil.Apaçi onların ismi.Korumasız gezenlere apaçi diyoruz.Şimdi fazlada abartmamak lazım.Yani adam ister takar ister takmaz kaskı.Yani biri laf söyler sanane der üzülürsünüz.En güzeli bir kere söyle anladı anladı anlamadı almayın aranıza.Mesela bizim grubumuzda kesinlikle apaçi yok
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
%80 takıyorum ama insanların bir eşref ve birde eşek zamanları vardır eşek zamanlarımda takmıyorum hatta kask üzerine bir anim var,,
bundan 4 sene önce ramazan bayramı motosikletimle bayram ziyaretine gidiyorum tabi cicili bicili giyinmişim jölemi falan da sürmüşüm tam yola çıkacakken kardeşim arkamdan koştu kaskla noldu demi kaskını taksana dedi bende lan bayram bayram ne kaskı dedim sacım bozulurdedim oda ısrar edince taktım... saat 10:30 hiç unutmam en sagdan 30 km ile giderken bir firen sesi daha arkama bakmaya fırsatım olmadan havada ucuyorum..sonra motoru bıraktım o taklalar atarak sürükleniyo tam asfaltla temas ettigimde arabanın sag tampon tarafı kafama çarptı anlık bie bilinç kaybı yaşadım..neyse uzatmayacam ogünden beri boynum arasıra agrır ve hatırlatır bu olayı ve kardeşimin uyarısını şimdi sen kask takmanın önemini bana mı anlatıyosun harbi dedin al sana canlı canlı harbi... görmüşlügün de var karşılaştık insanlara tepeden baktıgın için dikkat etmemişsin o kadar
yiiiiiiieeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyittttttttttttttttttt tttt laf yq laf yq kankamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kankamın beni yola getirmek için verdigi ögütleri hiç biriniz bilmezsiniz
[COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]
.................................................. ....................
heyt ben geldım cengiz kankama dokunmayın o kaskını takar takmayanlarıda uyarır takmayanlarda çahıl diye algılamamk lazım belki saçları bozulmasın diye takmıyorlardır ben takARIM AMA
egitim şart:cat:
yav kanka bu adam olmaz ya hayırlısı bakalımmm yinede uğraşalım ufak ufak kask takmaya başlıyo galiba
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
[COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]
cengiz kanakam zaten iki tane kask taşıyor süs olsun diye
herkesı düşünür o askını takar bana bile taktırır
egitim şart:cat:
Sırf herkeste 4 teker var diye...
Tan 5 kez düştüm motor dan , Ciddi yaralanmadım , kollarım bacaklarım dizlerim dirseklerim avuç içlerim hala Allah a çok şükür ki sağlamlar ve en önemlisi Bu dünya da nasip im bitmemiş ki ölmedim , İlk önce ALLAH muhafaza etti sonra kask ım beni korudu ....
Motosiklet e kask sız binenlere ilk önce sadece içimden acıyorum , sonra arkalarında bırakacakları sevenleri için üzülüyorum.
EY VATAN ; senin için,bir ÖLÜR bin DOGARIZ.
kask yararlı olduğu kadar zararlıda olabiliyo. hepimizin bildigi gibi kaskın boyun kırma ihtimalide var. ama bu araba denize uçabilir diye emniyet kemeri takmamak gibi bişey olur.
şimdi gelelim bu kask meselesine bu kadar sert yaklaşan arkadaşlara. sizin yaptığınız şey okumayı geç öğrenecek diye çocukları sınıftan kovmak gibi bişey. bence iso ve zion doğru söylüyor ayrım yapmadan herkesi aranıza alın ve aranızda öğretin kaskın ne olduğunu.
bu benim şahsi görüşüm
GT650R
Selam genç arkadaşlar.
Bu topic i baştan beri okuyorum da hatta arada bir bende görüşümü yazdım. Buraya yazan motorcu kardeşlerimin yaşı, kimisinin benim yarı yaşım kadar. 46 yaşında biraz geçte olsa motor sevdalısı olan biriyim.
Dikkat ediyorum da arkadaşlarımızın çoğu genç kıpır kıpır kaynıyorlar. Hepsi geleceğin parlak olmaya aday insanları. Herkes görüşünü yazıyor olumlu yada olumsuz ama bazan karşıdakini kırıcı da olabiliyorlar. Fakat sonuçta herkes aynı noktada hemfikir. Kask takılması kesinlikle gerekiyor. Bazıları da şaka yollu ne yani takmazsam beni aranıza almayacakmısınız diyor. Halbuki o da biliyor ki zarardan çok yararı var. Ben şimdi desem ki motora binen herkes emniyet kemeri takmalı. Doğru mu? değil tabiki. ama yine de herkes olumlu yada olumsuz fikirlerini yazacaklardır. Çunku burası bir paylaşım yeri.
Toparlamak gerekirse ;o veya bu şekilde motora biniyorsak zevk için yada ekmek parası için ve de canımız kıymetliyse bizleri bekleyen birileri varsa onları üzmek istemiyorsak koruyucularımızı mutlaka kullanalım ve herkesin takması için de bize düşen görevleri yapıcı şekilde empoze edelim. Yok ben takmam, yok takmazsam aranıza gelmem, yok şöyle yok böyle bunlar işin latifeleri.
İnanıyorum ki tüm arkadaşlar kaskın ve korumanın gerekliliğinin bilincindeler. Sonuçta her koyun kendi bacağından asılır diye bir atasözü var. Aklınıza hep buraya yazan arkadaşların başından geçenler ve kılpayı hayatta kalma şanslılıkları bulunsun ve unutmayın ki can herşeyden kıymetlidir. Canımızın maddi bir bedeli yoktur çünkü kıymetlidir o. korumalarımızı takalım keyfimize bakalım.
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
hayır tabiki kimse öyle bir şey demeyecek.hatta adana mt üyeleri eğerki sen alamıyorsan almana yardım bile edecek insanlardır.
Konu çok yanlış yerlere çekilmiş
Kimseye dayatma yapmıyoruz.kimseyide aşşağılamıyoruz.Sanırım burdak herkes kaskın olmassa olmazlığının farkında.. bizim için deil kendi sağlığınız için.
Gezi ve toplantılara çağırılmama sebebi ise :
Kimse bana bu gruba girerken kask takmayı öğretmedi.Herkes zaten bende dahil bunun bilincindeydim.
İsteyen takar isteyen takmaz.Ama bir gezide yada toplantı çıkışı adana turunda allah korusun bir kaza sonunda adana motor grubu üyelerinden biri yaptığı kaza sonucunda can verdi.kask takmadığı görülen genç vs. tarzı haberler almamak-duymamak-yaşamamak!
Şu sıralar adana mt nin belirli bi buluşma günü-yeri yok.Kısa zaman sonra düzenlenecek bunlar.ayrıca adana mt ye dahil olmak için motor hacmi 400cc ve japon tarzı kurallarıda yok.
Motorun ne olduğu önemli deil kimse için.Bizim için önemli olan tek şey ne olduğu önemli olmayan o motorun üzerindeki kişi..
Ben gruba çinle girdim.. burcu da öle .. kaç gezide hanımefendiyi bekledik ortalama 35km ile gittik bize yetişsin diye
Adam gibi adam olana kapımız her zaman açık
kaskın gerekçesini ise anlattım.
Ve inanın motordan düşüpte kaskınız yere çarptığında kafanızın hala sağlam olduğunun farkına varmak harika birşey.Hergün başınıza gelecek bir olay deil bu.
ama olurda öle bir olay olursa başınızdaki acı yerine kaskın koruduğunu görmek en güzeli.
teşekkürler!
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)