Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

kask takmayan motorcu istemeyiz aramızda

REKLAM ALANI
    fevri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DeLi 650
    Herhalde bazı arkadaşların kafatasında darbe emici katman var onun içinde de sünger ve köpük...

İçindeki çalışmayınca dışına da faydası olmuyor.

Burcu'ya katılıyorum. Grupların kask konusunda daha hassas olması ve kask takmayanları gruba almaması gerekir. Hiç olmazsa yakın çevrede faydası olacaktır.
    Yolculuk etmek bezen varmaktan daha iyidir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sym mio
    herkes kask taksın ya..
    motor üstünde ne kadar tedbirli iyi sürücü olursak olalım karşımızdaki sürücüler çarpar gideriz işte...
    kask takmayan ölümüne gider
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

Motosikleti
    HONDA CBR 125 R
    Alıntı BUnReCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi dışardan geliyorum, olaya bakın:

kırmızı ışık yandı, en önde bekliorum,
    ışıklarda polis arabası, toplam 4 polis (2'si çömez) beklio,
    cg125'e 3 kişi binmiş, arabaların arasından sıyrılıp en öne gelip yanıma kondular, kasksız!
    egsozu bas bas bağıran çinli scooter yine aynı hareketle diğer yanıma kondu, kasksız !
    ikisi iki yandan gaz verio, gannn gonnn gunnn
    polisler ağzını ayrımış bizlere bakıo bön bön

bende ehliyet, ruhsat, plaka, kask, sessiz motor...
    garip hissettim kendimi, acaba sorun bende mi diye
    hahahahaha vallah haklısın hep öyleler
    [COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]

Incredible - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Üzgünüm ama yok!
    Kasksız motorcu olmaz... Kaskımızı takalım, yolumuza bakalım...
    [b]Yaşasın motosiklet kardeşliği. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Anneciğim, kardeşim ve gt250R sizleri ölene dek seveceğim... __No Women, Yes Vodka...:wiinkk:[/b]
    [COLOR="Red"][B]Hayallerinizin peşinden gidin. Gitmiyorsanız, gidenlere mâni olmayın.[/B][/COLOR]

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800 CLASSİC

cg125'e 3 kişi binmiş, arabaların arasından sıyrılıp en öne gelip yanıma kondular, kasksız!
    egsozu bas bas bağıran çinli scooter yine aynı hareketle diğer yanıma kondu, kasksız !

Sevgili BUnReCU sorun sende değil. Kural koyucular kuralları uygulasınlar diye kural bilmeyen insanları başımıza getiriyorlar. Onlarında eli kolu bağlı. Kimbilir kimin akrabası diye bir şey diyemiyorlar. Öncelikle biz Türk halkı olarak artık bazı şeylerin farkına varmalıyız. Kuralları bozuyorsak kim olursak olalım cezai işlem uygulanmalı. Benim düşüncem bu şekilde.
    ::melek02:[B][COLOR="DarkRed"]KARGALAR SÜRÜ HALİNDE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR...[/COLOR][/B]::melek02:

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    ya kasksız nasıl gidiyosununz. yadırgayacaksınız ama bende denedim ama gidilmiyor rüzgardan ne motorun sesi nede kornanın sesi duyuluyor. açık kaskta da aynı. duyulmuyor hiç bişey en iyisi fullface kask yansamda sıcaktan takarım. ben bodrumda bile kapalı kaskımla dolaştım + deri pantolon ve mont. bugünde korumalarımla geldim işe su gibiydim.

gülü seven dikenine katlanır.

caka için motora binen benden değildir.

sağlıcakla.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    o kadar kazaları görüp " biliyorum ama şöyle sıkıyor,böyle zor geliyor" deyip hala kask takmayan adama hala konuşmanın mantığı yok hakkaten

yav hadi 2 adım ilerideki markete gittin,hadi evden acele çıktın vs. vs.
    anladıkta

kask aynaya geçirilmiş ya da iki bacak arasına alınmış,e takmak zor geliyor diyor

kendi düşen ağlamaz ama ağlıyorlar işte düşüncede!
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    CBF 250

onlara göre sorun sende... Çünkü motorcu dediğin serseri olur.Kask=tas mantığı ile aynıdır.Plaka mı o da ne???Tek Ruhsat bilirim o da ruhsatın olmamasıdır.Ehliyet mi kullanıyor ya motoru alla allaaa.Sessiz motorla motosiklet mi kullanılır...Motorun olayı sesdir.

İşte bak empati denen şey budur bir an kendimi onların yerine koydum.Sonucunda hata sende

ŞAKA bi yana,o gibi elemanları bırak gruba almayı ,muhattaba bile almamak lazım.Motor kullananların bana göre yüzde 80 i serseridir.Motorcular ise,motor kullananların yüzde 20 sidir.Buradan faiz ve ötv oranlarını bulmaya gerek yok motorcunun ne olduğu bulmanın basit bir formülünü de vermenin gereği yok.Siz bulursunuz.

KAfanı takma Burcu,gereksiz ayrıntı bunlar. Salla gitsin onları.
    :pr::pr::pr:

shadow_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 CBF 600SA
    Alıntı ARBETUS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya kasksız nasıl gidiyosununz. yadırgayacaksınız ama bende denedim ama gidilmiyor rüzgardan ne motorun sesi nede kornanın sesi duyuluyor. açık kaskta da aynı. duyulmuyor hiç bişey en iyisi fullface kask yansamda sıcaktan takarım. ben bodrumda bile kapalı kaskımla dolaştım + deri pantolon ve mont. bugünde korumalarımla geldim işe su gibiydim.

gülü seven dikenine katlanır.

caka için motora binen benden değildir.

sağlıcakla.
    buyur abicim benim yazdığımın kısaltılmış hali bende anlamıyorum nasıl kasksız binebiliyorlar

Alıntı shadow_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kendi adıma konuşayım. dün akşam saat 6 civarı üst komşumun GSX 1400'ü ne artçı oldum.fazladan kask olmaması nedeniyle hayatımda ilk defa kasksız motora bindim. 160-170 km hızla giderken gözlük de olsa gözlerin bozuk muş gibi görüyorsun. hiçbirsesi duymuyorsun, kendini çok kötü hissediyorsun ve de ecelin seni bekliyormuş hissine kapılıyorsun. şimdiden söyliyeyim bir daha kasksız motora binmem ! birde yüksek cc ile başlamanın doğru olmadığını dün birkez daha anladım. 160 km gibi bir hıza çok çabuk ulaşıyor. 126nm tork var alette !!! sanki altından kaçıp gidecekmiş gibi hissediyorsunuz. gerçekten kasksız motora binilmez. binenler nasıl biniyor anlamış değilim.

Motosikleti
    ne istersen var :P
    duyarlılığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar

ama inanılmaz birşeydir ki, açtığım topiğe cvp yazanlar arasında kask takmayanlar var

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Alıntı mukefe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Inanmayacaksiniz ama bu satirlari yazarken Atasehirde'ki ofisimden simdi sahit oldugum manzarayi anlatiyorum size.Atasehir mc donalds'in ordaki gobekten hizla donen bir servis elemani , scooter'i ile yuvarlandi ve basindan kaski cikti.Su ana mudahale ediyorlar .Iyi gorunuyor.Hayret ya olaya bak. Neyse demek kask takmak yeterli degil ,ayni zamanda baglamakta gerek sevgili efendy_iso
    Saglicakla kalin
    atasehir de cok kaza oluyor, zaten olmamasina da imkan yok. buraya cok fazla sayida siparis geliyor ve hayli ile siparisleri yetistirmeye calisan motorcularinda sayisi fazla oluyor. zaten nasil kullandiklarida belli.

ama kaski iyice baglama konusuna katiliyorum. Kaskin secimide cok onemli, biraz bol buyuk bir kask zaten darbe aninda ceneden bagli degilse cok kolay cikar. hatta ceneye bagli bile olsa cok bol ise kafadan ucar gider. secimi cok dogru yapmak lazim.

bu arada bende kaski yaninda olup kola takanlara acayip kil oluyorum. ozellikle racingcilerde boyleleri cok var.

bu arada kaskin kafanizi korumasi icin illa bir kaza gecirmenize gerek yok. ben bir kere kilyos yolunda bir sey yedim kafaya (herhalde bir tas), dedim ne oluyor. kaska bir baktim, gayet guzel bir iz vardi yaninda. o anda kaskim kafamda olmasa yol da gider iken durup dururken kafami yarmis olacaktim.

gerci cogu bilincli motorcu bunu biliyordur ama yinede size honda nin motoksiklete dair kitabindan guzel bir alinti:

Kasklar ihtiyac duyulabilecek her aciyi gorebilme durumunu degistirmezken, gurultu teskil edebilecek ruzgar sesini azaltir ve yine de gerekli olan tum seslerin duyulmasina olanak vermeye devam eder. Kasklar sadece olasi kaza durumlarinda basi korumak gibi bir isleve sahip olmakla kalmayip, ayni zamanda kazanin sebebi olacak durumlari kisiden uzaklastirici fonksiyonlarada sahiptir.

Motosikleti
    Aprilia Rs 50 & Yamaha rx 115 & Yamaha mbk ms-1
    Bir kaskımız bile yok ya... Son sahip olduğum kaskta çalındı.. :(

Motosikleti
    ne istersen var :P
    Alıntı flying hellfish adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gerci cogu bilincli motorcu bunu biliyordur ama yinede size honda nin motoksiklete dair kitabindan guzel bir alinti:

Kasklar ihtiyac duyulabilecek her aciyi gorebilme durumunu degistirmezken, gurultu teskil edebilecek ruzgar sesini azaltir ve yine de gerekli olan tum seslerin duyulmasina olanak vermeye devam eder. Kasklar sadece olasi kaza durumlarinda basi korumak gibi bir isleve sahip olmakla kalmayip, ayni zamanda kazanin sebebi olacak durumlari kisiden uzaklastirici fonksiyonlarada sahiptir.
    tebrik tebrik tebrik

o kitabı bilip okumana çok sevindim dostum, bilinçli kullanıcı seniii

o kitaptan 1 koli getirttik, satana kadar canımız çıktı

bi kitap 10 milyon olur mu
    10 milyonluk ne bilgi var ki içinde
    ben herşeyi biliyorum zaten
    kitap mı bana motor sürmeyi öğretecek
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    bende çok taze bi olay anlatacağım bu konuya saat 13:00 sıralarında her zamanki uslubüm ile cvp yazdıktan sonra uyumak için evin yolunu tuttum hepte yolu uzatır çarşıdan giderim neyse ışıklara yaklaşıyorum iki tane kız altlarında bi tane scooter sağdan sağdan ilerliyolar ışıklarda gelideler yanımda durdular neyse ben onlara baktım onlar bana iışık yandı ilerliyoruz kavşaktada beş-altı trfaik polisi var kızlara bakıyolardı artçı olan kız onları geçtikten sonra şu işareti yaptıı polislere ( ) ve polislerde aynı işartle karşılık verdiler bende kask gözlük olduğu için görmediler gözlerimdeki onlara küfreden duyguları kask takmayaınca bize ceza yazan polisler altlarında şort askılı bi badi ile gezen kızlara nasılda yavşıyolar
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

shadow_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 CBF 600SA

ama inanılmaz birşeydir ki, açtığım topiğe cvp yazanlar arasında kask takmayanlar var

aboww yedikmi lafı hayatımda 1 kere kasksız motora bindim o da dün kask olmadığı içindi yukarıdaki yazımı okudunmu bilmiyorum ama neyse. boşver perhizi lahana turşusunu bi daha binmem diye yazdım zaten

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Alıntı shadow_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aboww yedikmi lafı hayatımda 1 kere kasksız motora bindim o da dün kask olmadığı içindi yukarıdaki yazımı okudunmu bilmiyorum ama neyse. boşver perhizi lahana turşusunu bi daha binmem diye yazdım zaten
    o laf sana değil kardeşş ben biliyorum kimlere gittiğini hiç üstüne alınmaa
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150

syht

sana tamamen katılıyorum burcu.fikrine sağlık iyibir konuya değinmişsin.
    valla ben kask takıyom hatta iki kere geldim yanına sende görmüştün.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

ÖnceLikLe eLine sağLık burcucum qüzeL bir konuya değinmişsin.Bundan bir ay önce bende kask takmadım diye ceza yedim ve memura teşekkür ettim cezayı yazdıktan sonra...Farkındayım ki benim için teşvik için yapılan birşey oda neymiş saçım joleli kask havamı bozardı :( aman aman sonradan düşününce kasksız başıma gelebilecekleri onlar nasıl şeklimi bozardı.Kendimizden çok sevenlerimizi düşünmeliyiz diye düşünüyorum arkadaşlar geLin hep beraber kasksız gördüğümüz arkadaşları tatlı dille uyaraLım.

SaygıLar...

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    burcu'ya % 100 katılıyor ve destekliyorum.arkadaşlar,kaskımızı önce kendimiz ve sonrada bizleri evlerimizde bekleyen sevenlerimiz için takalım.ne biz,genç yaşımızda toprağa girelim ne de arkamızdakilere üzüntü yaşatalım.(ceza yeme kısmı en son gelir).

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Kask yetmeeeezzz
    Tam korumaaaaaaa

Bu arada, aramızda herkesin yeri var bence, kask takmayanlara ve koruma kullanmayanlara bu işi öğretemiyor isek vayy bize. Ne olursan ol yine gel, ama, geldiğin gibi gitme!!!
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
    Poturdak

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)