Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Honda CBR 600 RR ile başlangıç...

Motovento
    REKLAM ALANI
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ErTech sevgili dostum,şehir içinde 600 cc ve üstündeki segmentteki motosikletleri hangi hızda dolayısıyla hangi viteste kullanabiliyorsun? Düşük vites ve meskulmahal hız sınırlamalarında ve uzun km ise motosiklet açısından zararı yokmu? Ben 250 cc şehir içi,650 cc şehirler arası kullanıyorum da o açıdan sordum.
    İstanbulda biryerden bir yere ulaşmak o kadar can sıkıcı oluyorki bazen... Ben şehrin bir ucunda oturduğum için gideceğim en kısa mesafe 15 km. en uzunu 90 100. Ve alternatif yollar mevcut. İstanbul öyle bir hale geldiki şehir içi ulaşımda otobanları kullanmak gayet normal....

Normal şartlarda (ortalama trafik ortalama yol koşulları) hız sınırlarını ihlal etmeyen bir tane motosiklet sürücüsü göremezsin İstanbulda... Şehir içi 50 km. şaka gibi... bu hıza uymaya çalışırsan tehlike aslında... Şehirler arası ise 75 buda şaka gibi...

Ben otobanda 120-200 arasında kullanıyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum bunu, yalan değil... Hatta bazen yolu boş buldum mu 240-250 hızlara ulaşıyorum. Onun dışındaki yollarda 90 ile 140 arasında hızlara ulaşmak mümkün (sahil yolu, bağlantı yolları) bunun dışında şehir içine keşmekeşe gireceksem zaten scooter'da aynı mopette aynı hepsi aynı yani rezalet...

Bu bilgiler belki istanbul için geçerlidir. Genelleme yapmak istemedim. sadece kendi gözlemlerimi yansıtıyorum...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Düzeyli paylaşımından dolayı teşekkür ederim.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düzeyli paylaşımından dolayı teşekkür ederim.
    Asıl ben teşekkür ederim...

Yolumuz bir yerde kesişirse uzun uzun tartışırız...

Keyifli sürüşler diliyorum...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

EA-Bolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSXR-1000
    tedbir kuldan takdir allah tan. 1000 kere de kaza yapsa bişi olmayabilir.

Motosikleti
    Şu an için Bianchi Dakar
    Denilmiş ki süpersportla 50 ile gitmek Jennifer Lopez le aynı yatakta sadece uymak gibidir diye.Çok güzel bir benzetme olmuş ama benim anlatmak istediğim şey bu 300 basan makinlara ilgili olarak şudur:
    Örneğin 50 ile öğreniyorsunuz sonra 60 sonra 70..sonra 270 280..dolayısıyla size keşfedecek çok şey vaadediyo bu makinalar sabredenlere:D.hep 50 ile gidin demiyorum ki
    Önce Jennifer'ın bi elini tut, parka falan götür, bi yemek ısmarla sonra aynı yatakta ne yapacağını düşünürsün

Forumdan Uzaklaştırıldı
    istanbulda trafiğinde nasıl yol alınır ve 50 km hızla gidersen ne olur ben size 2 video ile gösteririm . ama yarın simdi uğrasamam

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Yardır git adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Denilmiş ki süpersportla 50 ile gitmek Jennifer Lopez le aynı yatakta sadece uymak gibidir diye.Çok güzel bir benzetme olmuş ama benim anlatmak istediğim şey bu 300 basan makinlara ilgili olarak şudur:
    Örneğin 50 ile öğreniyorsunuz sonra 60 sonra 70..sonra 270 280..dolayısıyla size keşfedecek çok şey vaadediyo bu makinalar sabredenlere:D.hep 50 ile gidin demiyorum ki
    Önce Jennifer'ın bi elini tut, parka falan götür, bi yemek ısmarla sonra aynı yatakta ne yapacağını düşünürsün
    Bende onu diyorum işte, 60 70 270 aşaması 3 ayı geçmez, 3. ayda halen 60'la giden zaten sürmeyi beceremediğini anlayıp satıyor.

İlk üzerine oturduğum makine 1000RR ve biner binmez ankaradan istanbula yola çıktım, 50-60kmh hızla onca yolu geldim, aradan 3-4 ay geçmedi 50-60'la gitmeye gerektiği yerde dahi taammül edemez oldum.

Oysa başta asla 50-60'ı geçmem, gaz kolu bende değilmi ben tipi için alıyorum felan boş boş konuşuyordum.

Ortalama 7-8 ay geçince ben oldum moduna paralel rossi moduna geçiyorsun zaten, sonrada vıjjjjjjjjj çat pat küt doynkk doynkkk doynnkkkk kaçınılmaz oluyor.

Nereye oldun, neyine oldun, şansa yaşıyosun işte, allaan tırt motorcusuuu.

Çok pis özeleştiririm.

Cerrahi, kanka seninde eklemek istediğin şeyler varmı.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Alıntı tubis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onun düşünmediği canı siz mi düşüneceksiniz..
    +1
    evet müthiş bir laf oldu

Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL 650 K8
    Arkadaşlar açılan topiği okuyunca dayanamadım bir iki kelam da ben etmek istedim.
    Bir fıkra ile giriş yapayım.

Bir kasabayı sel basmış ve sular gittikçe yükseliyormu. Herkez yükseklere kaçmaya başlamış ama köyün papazı ayrılmamış. Onada gel demişlem ama " Ben Tanrıya hizmet ediyorum. Günahım yok onun hizmetkarıyım beni korur bana bişey olmasına müsade etmez kurtarır " diyerek cevap vermiş. Sular gittikçe yükselmiş papaz kilisenin Balkonuna çıkmış bir sandal gelmiş ve içindekiler papazı kurtarmak istemişler papaz aynı şeyleri söylemiş. Sular gittikçe yükseliyor papaz çatıya çıkıyo bir sandal daha geliyo cevap yine aynı. Nihayetinde sular son noktada ve papaz çanın tepesine çıkmış ve bir kurtarma helikopteri gelmiş Cevap yine aynı. Nihayetinde sular yükselir ve papaz boğulup ölür. Öbür tarafta papaz küskün ve şikayetçi meleklere durumu anlatır inancının sarsıldığını söyler. Derinden ve kuvvetli bir ses duyulur. 2 Sandal 1 helikopter gönderdik daha ne yapsaydık.

Lafın sonunu şuraya getirmek istiyorum arkadaş bir iki kaza geçirmiş ikaz gelmiş diye düşünüyorum. Evet pratikte hemen hemen hiçbirimiz yüksek bir makina ile başlamayı tavsiye etmiyoruz. Lakin imkanı var ve bu konuda tatminkar değil ısrarcı ise mutlaka ve mutlaka eğitim almasını tavsiye ederim. Bu konuda hondanın eğitimleri arkadaşı bilinçlendirir diye düşünüyorum. Saygılarımla.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Eğitimi kim veriyor ki orda? En iyisi veriyor dersek, ki Türkiye için bu isim Sinan Sofuoğlu'dur, o da geçen ay pistte kaza yapıp vefat etti.

Bana göre SS için tek kural var, ne yaparsan yap ölüm daima ensende.

Hondanın şuan verdiği eğitim genellikle düşük hızlar için, yani motor düşmesin diye e düşsün para sorun değil.

Yüksek süratler için california super bike school eğitim veriyor ama onlarda pist eğitimi veriyor cadde değil.

Beni motor üstünde görsen ve on yıldır sürüyorum desem inanırsın buna şüphen olmasın.

Aklın yolu bir bizim trafikte 100'ün üstünde gidersen hayatta kalman mucize, bunun düzeltilmesi için eğitimi hondadan değil bir psikologtan almam lazım.

Nasıl doktorlar sigarayı bırakmayacaksan tedaviye hiç başlamayalım diyorlar, psikologta SS'i satmayacaksan tedaviye hiç başlamayalım diyebilir.

Bir de ben papaz değilim, kimse özelden günah çıkartmaya kalkmasın.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Motosikleti
    Satılık 2009 .. Mondial UKH 100..
    çok doğru seçim bence neden öyle bakıyosunuzki subarunun verdiği zevkten hızdan adrenalinden cokcokcoooooook daha fazlasını veriyo bence

bu ara başımız sağolsun....

olacakla pisikopata çare bulunmaz demiş atalarımız
    OO biliyor biliyor biliyorrrrrrrrrrrrrr:P:P:queen:

Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL 650 K8
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitimi kim veriyor ki orda? En iyisi veriyor dersek, ki Türkiye için bu isim Sinan Sofuoğlu'dur, o da geçen ay pistte kaza yapıp vefat etti.

Bana göre SS için tek kural var, ne yaparsan yap ölüm daima ensende.

Hondanın şuan verdiği eğitim genellikle düşük hızlar için, yani motor düşmesin diye e düşsün para sorun değil.

Yüksek süratler için california super bike school eğitim veriyor ama onlarda pist eğitimi veriyor cadde değil.

Beni motor üstünde görsen ve on yıldır sürüyorum desem inanırsın buna şüphen olmasın.

Aklın yolu bir bizim trafikte 100'ün üstünde gidersen hayatta kalman mucize, bunun düzeltilmesi için eğitimi hondadan değil bir psikologtan almam lazım.

Nasıl doktorlar sigarayı bırakmayacaksan tedaviye hiç başlamayalım diyorlar, psikologta SS'i satmayacaksan tedaviye hiç başlamayalım diyebilir.

Bir de ben papaz değilim, kimse özelden günah çıkartmaya kalkmasın.
    Ben topikte nacizane fikrimi belirttim bence doğru olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim.( Bunu 1986 yılından bu yana Ehliyetli ve motor kullanan bir motorcu ve TMF de lisanlı bir hakem olarak ifade ettiğimi belirtmek isterim ) Gerisi sana kalmış. Ayrıca Örneğini verdiğin Sinan ı da iyi tanırdım uzun yıllar Sakaryada yaşadım. Tercih senin nasıl mutlu olacaksan öyle yap derim. Fıkra ise espirili bir yaklaşımdı ama bunu kavrayamadığını drüşünüyorum. Yinede Kazasız belasız günlerde moturunla mutlu olmanı zevk almanı dilerim.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT

Motosikleti
    AGUSTA
    atın ölümü arpadan olsun ne diyelim kendisinin söleyeceği söz de bu olur
    EKSOZUNLA NEYİ KANITLAMAYA ÇALIŞIYORSUN F_16 DEĞİLSİNKİ ::sefereee::sefereee::sefereee

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Geçen Çankaya'da ışıklarda 3 Hyo'lu olarak dururken yanımıza gelen Hannspree 600RR öyle kalkıyorduki kıçı başı ayrı oynuyordu. Maşallah 2 ışıkta kalktı (bizde yetiştik he he) ikisinde de lastikle yola imza atıyordu. (hele Two Brothers egzozun sesi saç baş yoldurtacaktı bize!)

O alet benim altımda olsa o türlü kullanırdım ara ara muhtemelen.

Başlangıç için sakıncalı bu alet lakin bu durum adamına göre değişir. (ben nefsime hakim olamayacağım için bu aletten uzak dururum muhtemelen epey bir süre)
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Alıntı cooper061 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar bence 600 rr la baslaması normal. Bu tamamen maddi güç ve irade mselesi. Adamın parası wrdır şekil olsun gazlamam abi der alır. Benim çevremde motora baslattığım arkadaslarımın da hepsi büyük motorla basladı şükür daha ciddi kaza yapan yok. Her büyük motorla baslayan ölck diye bi kaidemi war anlamadım. adama rahmet okuyosunuz şimdiden. Bence allah rahmet eylesin yerine . Allah güle güle kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah diyelim.
    bende 600rr la baslamak ıstıyorum fakat hız gıbı seylerle alakam bıle yok ıste teker yapımfalan sadecegoruntu ısın gercegı belkı otoyola bıle cıkmam ama herkes olursun fazla yasamazsın dıyor bı turlu karar veremedım ama mantıgım coopera hak verıyor

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konu bayağı eskiymiş allah rahmet eylesin mi diyoruz

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdiden Allah rahmet eylesin diyorum.

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı mein_führer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    atın ölümü arpadan olsun ne diyelim kendisinin söleyeceği söz de bu olur
    Bende aynı şeyi söylüyorum kendim için.. Bende(scooter'ı saymazsak) gt 650 ile başladım motosiklet kullanmaya(Henüz 100 km yaptım). Hız hastalığı bendede var. Önceden motorculara sorardım abi bu kaç basıyo falan diye adamlar işte ben 160-180 bastım ama ne kadar gider bilmiyorum derlerdi alla alla derdim Aldığım ilk gün denerim derdim kaç bastığını vs.. Lakin işin öyle olmadığını anladım. Şu ana kadar max 160 gördüm benim motorda. Güvenemiyorum çünkü kendime. Biraz daha pişmemin gerektiğini anladım. Yani bir insan bileğinin ayarını bildiği sürece benle 1000'likle de başlasa Hayabusaylada başlasa problem değil.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:49 ----------

Alıntı taner3457 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 600rr la baslamak ıstıyorum fakat hız gıbı seylerle alakam bıle yok ıste teker yapımfalan sadecegoruntu ısın gercegı belkı otoyola bıle cıkmam ama herkes olursun fazla yasamazsın dıyor bı turlu karar veremedım ama mantıgım coopera hak verıyor

Hızla alakan yoksa kesinlikle sorun olacağını düşünmüyorum. Aynısını ben yaşıyorum çünkü şu an. Basmadığın sürece uysal alet bunlar Dönüşlerde dikkat etmeni tavsiye ederim(acemi bir arkadaşın olarak)

REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)