Bence motorunu yatır ama ehliyetsiz trafiğe çıkma.
Bence motorunu yatır ama ehliyetsiz trafiğe çıkma.
iki defa ehliyetsiz çevirmeye girdim o zamanlar sadece B ehliyetim vardı (2006) dedim siz bana ceza yazamazsınız neden? dediler benim kemal amcam var dedim o kim dediler çıkarttım gösterdim cebimde yeşil bi resmi vardı çok beğendiler resmi aldılar beni saldılar
4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIRR. DeLi RüZgArr.
9 Mart 2007 tarihinde akşam saat 9 civarı mecburiyetten dolayı arabanın direksiyonuna geçmiştim gideceğim yere gittim ve giderken boş olan yolda dönüşte çevirme kuruluydu ve çaresiz girdik çevirmeye tutanak tutuldu polisle beraber arabaya bindik ve 7 emine gittik cuma günü olduğu için orda sadece ehliyetsiz kullanıcıya araç verdiği için babama 222 tl ceza yazılmıştı fakat bu ceza hemen orda verilmedi ertesi gün arabayı yedieminden çıkardık ve haftasonu araba yattı evde pazartesi günü mahkeme vardı gelen kararı okudum kararın can alıcı noktası "Ehliyetsiz Araç Kullanırken yakalanan ......... İsimli Şahısın 20 gün hapsine bu 20 gün hapsin para cezasıan çevrilerek 709 tl ödemesine karar verilmiştir" kısacası 709+222=931 ytl ceza ödemiş olduk
Ben çaresizlikten ehliyetsiz motoru mu kullanıyorum.
alma imkanım yok..
Peki benim ehliyetim olsa ama ruhsat babamın üstünde olsa çevirmede yine ceza kesilir mi?
Teşekkürler cevap için.
dün akşam 6 sıralarında ehliyetsiz olarak ama kaskım takılı vaziyette yavaş yavaş sağdan gidiyordum. önümdeki araç yan yola doğru (ters yön) birden aracın direksiyonunu kırarak tam ilerlemekte olduğum yolun önüne geçti.
dizimde kas zedelenmeleri hariç önemli birşeyim yok. motorun gidon aksamı yamuldu. (honda cbr 125)
polisler haklıysam karşıdakinin sigortasının motorumun masraflarını karşılayacağını söylediler. kazanın gerçekleştiği mevki meydan alışveriş merkezi arkasındaki e5'e doğru çıkan yol. bakırköy yönünde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:25 ----------
bugün trafik şubeye gidip ceza ve diğer herşeyi öğreneceğim. görüşmek üzere
Tanıdığım Bir Kaç Kişinin Yediği Cezalar
1. 1,750 TL
2. 2,200 TL (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
motor kendi üzerinize ise ve ehliyetsiz yakalandıysanız. 750 tl para cezası var. 15 gün içinde öderseniz 562 tl olarak kapatabiliyorsunuz.
motor kendi üzerinize değil ise trafik şube motorun üstüne de para cezası kesiyor. o da yaklaşık 260 tl.
Sakat abi ben kullanıyorum ama aldığınız keyfi yarıya bölün hatta korka korka sürdüğünüzü düşünün(motoru yeni alacak ve ehliyetsiz kullanacaklara ithafen)gidin ehliyeti alın babalar gibi gerile gerile kullanın.Benim gibi scooterı yada motosikleti alıpta ehliyete başvurmayın.Bu hafta alıyorum inşallah kaza bela vermeden rahat rahat kullanırım.
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
Arkadaslar merhaba googleda arama yapiyordum forumlarda gezdim ama benim olayim gibisi yok simdi soracagim bircok sey var arkadasim sendende alinti yapiyorum bana yardimci olursaniz cok sevinirim. simdi motorumu 2.ci el aldim noterde satisi uzerime aldim fakat trafikte onaylattirmadim 1.kez ehliyetsiz motorsiklet kullanmaktan ceza yemistim mahkemeye ciktim falan sonucta bi sekilde odedim geldi gecti sonra ehliyet kursuna yazildim ve dun direksiyon sinavina girdim kendi motorumla eve donerken cevirmede yakalandim ve durumu polis arkadaslara durumu acikladim ama onlar beni dinlemeyip maddi durumumu acikladigim halde o cezayi kestiler. Motoruda otoparka cektiler. Ehliyet icin evraklar ne zaman cikar hemen ehliyetimi almak istiyorum. ayrica direksiyon sinavindanda basarili oldugumda aciklanmisti nasil bir hak iddea edebilirim hapic cezasimi var nedir ne degildir anlamis degilim yardimlarinizi bekliyorum
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Ehliyet sinavina girmis olsaniz bile elinizde resmi bir belge ( ehliyet, sertifika ) olmadan hak iddia edemiyorsunuz. Sonuc itibariyle siz ehliyetsiz yakalanmissiniz ve buna ragmen cezaniz kesilmis. Hapis cezasi olayina gelince 1 aylik bir hapis cezasi vardir, ama bu ceza para cezasina cevriliyor. Yani atiyorum 400 tl ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yediyseniz 500 tl'de hapis cezasini para cezasina ceviriyorsunuz. Bunun size toplam maliyeti 900 tl civari oluyor. Üstelik motorunuz gecen bu süre içerisinde otoparkta yatiyor ve otoparkada para ödüyorsunuz. toplam 1000 - 1500 tl arasina patliyor size.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Bilgi icin tesekkurler soyle birsey arz etmek istiyorum simdi trafik memurlarinin kestigi turuncu renkteki kagitta karayollari trafik kanunun maddeleri 34,21 olarak altlarinda ise 34.madde= 62.2 Ytl 21.madde= 548 Ytl olarak toplamda 610 YTL yazmaktadir anladigim kadariyla 548 ytl olan ehliyetsiz arac kullanmaktan dolayi kesilen bir ucret dogrumu? peki mahkemede kesilecek olan ucret nedir?
21 Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
34 Araçların muayene süresini geçirmek
Mahkemede 1 aylık hapis cezanız para cezasına çevrilecek. Yazdığınız ceza miktarları doğru.
Yalnız birde madde 36'dan Yani ehliyetsiz araç kullanmaktan kesilmesi gerekiyordu. O mahkemede mi hallediliyor bilmiyorum. 260 kusur da o.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Mahkemede kesilecek olan ücret 1 aylik hapis cezasina karsilik olan ücrettir. Yani mahkemede aslinda sana ceza olarak 1 ay hapis cezasi verilecek, fakat bu ücret para cezasina cevrilecek, bu ücrette neredeyse trafik cezasina es deger. 600 tl civarida mahkemeden ceza kesilecek. Ayrica araç senin üzerine kayitli degilse ( motosiklet veya araba farketmez ) ruhsat sahibinede hatiri sayilir bi ceza gelicek.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
cok tesekkur ederim peki 1 sorum daha olcak belirttigim gibi 2.ci yakalanmam ortalama ne kadar oderim mahkeme icin? turuncu kagit uzerindeki ve otopark ucreti dahil olmamak uzere
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 ----------
Desenize hem trafik kazaniyor hem adliye
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:20 ----------
36.ci madde vardi fakat trafik memuru tarafindan silindi ruhsat benim uzerime ait olmadigi icin cok oldu alali ama maddi durumlar yuzunden bir turlu yapamadim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)