Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motor ve Boy

REKLAM ALANI

125r ve ybr125 bu ikisinden umutluyum zaten. İlk başta 125r çok çekici geliyordu ama biraz dikkat edince lastikler vs ybr ye kayıyorum hafif. Gerçi süreken bir sorun olmasın da esas önemli olan o.

İkisini de gidip deneyeceğim en net böyle anlaşılır heralde.
    Üzerindeyken fotoğraf da çekerim Epey yararlı olur sanırım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sym mio
    olur olur yararlı olur 125r derim ben
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    Alıntı tugcetugce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen benim gibisin ... balk ben vespa düşünüorum
    ben de merak ediyordum neden bayanlar scooter kullanıyor diye... meğersem boyları yetmiyormuş

Alıntı Eru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125r ve ybr125 bu ikisinden umutluyum zaten. İlk başta 125r çok çekici geliyordu ama biraz dikkat edince lastikler vs ybr ye kayıyorum hafif. Gerçi süreken bir sorun olmasın da esas önemli olan o.

İkisini de gidip deneyeceğim en net böyle anlaşılır heralde.
    Üzerindeyken fotoğraf da çekerim Epey yararlı olur sanırım
    lastikleri boşver, grenaja bak her ne kadar motosikletime arka profilden baktığımda moralim bozulsa da, hemen ön tarafa geçip içime su serpiyorum
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Valla bende Boy (Mehmet) sandım dı....
    Birazdan gelir ampul gibi aydınlatır seni...... Bu arada başlık açarken aydınlatıcı bir iki kelime yazarsan daha iyi olur.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    sym mio
    hehehe
    ben istesem kullanırım
    125r var işte

dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    Alıntı tugcetugce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hehehe
    ben istesem kullanırım
    125r var işte
    hani nerde var? yıllardır olacaaak olacaak diye milleti kandırıyorsun tuğçe levent kırca bile o kadar kullanmadı şu lafı

şaka maka artık beni cbr 125 kesmiyor arkadaşlar. alalı da 2 ay olmadı, ne yapcam bilmiyorum?
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

Motosikleti
    sym mio
    ama böyle üstüme
    gelip ağlatma beni istersen

zavallı ben yaaaaa

Motosikleti
    AS 125 T
    ewt bnde 1.60-1.61 boyundayım cbr 125 e yakışırmıyım yaş prob.var tabi(14)

Motosikleti
    Kanuni Merlin 150
    Herkese merabalar aslında bende bi nevi düşünüyordum bu boy sorununu.Benimde 165cm. Diyorum bi cbr 600 aliim duruş zamanında atlar bu işide çözerim diye ama motoru kim tutacak.Aslında oda kolay evden işe giderken işte arkadaşlar kapıda bekler,tekrar eve gelince hanım tutar.Bide yollardaki duruşlar oda tamam.Bissürü yaya var elbet birisi tutar ,tutmaz mı.Aman tutmasın allah büyüktür bi kolaylık gösterir elbet.Şaka bi yana bende gt250r almaya karar verdim.Allah herkese kolaylık versin.Saygılar sevgiler.

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    Alıntı NEONCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merabalar aslında bende bi nevi düşünüyordum bu boy sorununu.Benimde 165cm. Diyorum bi cbr 600 aliim duruş zamanında atlar bu işide çözerim diye ama motoru kim tutacak.Aslında oda kolay evden işe giderken işte arkadaşlar kapıda bekler,tekrar eve gelince hanım tutar.Bide yollardaki duruşlar oda tamam.Bissürü yaya var elbet birisi tutar ,tutmaz mı.Aman tutmasın allah büyüktür bi kolaylık gösterir elbet.Şaka bi yana bende gt250r almaya karar verdim.Allah herkese kolaylık versin.Saygılar sevgiler.

ben tutum bu fikri. izmirde olsaydın ben tutardım seni

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı xxxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster

ben tutum bu fikri. izmirde olsaydın ben tutardım seni

Sahi sen neden hiç gelmiyon buluşmalara?.... Tanışalım bi....

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    kısmetse oda olur abi

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı xxxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kısmetse oda olur abi
    Bu cuma bekleriz.... Mutlaka gel.... Motorlu veya motorsuz..... Tamammı...

cc arttıkça sele yukseklikleri de artıyor malesef 600 u bilemiyorum ama
    Yamaha ybr125 in 78cm iken sele yüksekliği
    ybr 250 de bu 80,5cm oluyor
    2cm hiç de az değil
    Cruiserlara baktığımızda ise bu 68,5 cm e inmekte ama ancak tecrubelendikten sonra alınması daha doğru olan bir motor bence. Mantıklı düşünürsek...

Bu arada 125r nin sele yüksekliği 77,5cm 0,5cm alçak fena değil.
    cbr cbr diye diye ona kaydırmaya çalışıyorsunuzz ;)

Şu da bir gerçek evet başta çok çekici geliyor. Sport modelerin sunduğu bir çekicilik... Ama göz yorulması veya sıkılma bir süre sonra diğer modellere bakar buluyorum kendimi... 125r için geçerli bu.
    Sanırım herşeyin çözümü gidip denemek...
    Henüz zaman var...
    Ben boyumuz kısa da olsa gayet rahat kullanabileceğimize inanıyorum

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Benim boy 1.63 Askeriye göre 1.58 miş ya neyse muayenedeki erlere komutan fırça çekiyordu "Lan bu adamın boyu 1.75 sen 1.70 yazmışın ulan" diye
    Neyse bundan 6 5 sene önce dayımın jawasıyla ortalıgın tozunu attırıyorduk.

gt250 nin bile boyu ybr ile aynı benim 2 ayagım yere deyiyor, işte denildigi gibi gt biraz genişti ama bu sürmeme engel teşkil etmez bence seninde ayak uçların deger merak etme

xxxxx'te buluşmaya gelirse cbf5oo de denerim bide şu boy olayını hoş Alper abinin er-5 te denecektim ama bi tur vermedi

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mkh sen gel buraya aynı soruyu sen acmıstın buraya konu olarak...yardım etsene sımdı sana yazılan cevaplardan yola cıkarakk

Forumu tararken boy problemi konusunda bir kaç başlığa daha rastladım. Ayak yere ne kadar rahat basıyorsa başlangıç için o kadar avantaj sağlıyorsun. Şayet parmak ucunda ise bir sürelik alışma döneminden sonra bu dez avantajı avantaja çevirebiliyorsun (uzun mesafede ayakların bükülü kalmasından doğan yorgunluğun azalması, daha az ruzgar yemek... vs.) Bunlar elbetteki biraz yatıştırıcı sözler ama bir çözüm dikkatimi çekti.

Motorun aksamları ile oynayarak motorun sele yüksekliğinin alçaltılabilceğinden bahsedilmiş. Bir kısım bunu amortisör ile oynayarak önerirken bir kısım da ek olarak sele ile oynanması fikrini sunmuş.

Çözümler mantıklı ama şöyle bir soru da geliyor aklıma bu oynamalar ne kadar faydalı (ne kadar alçaklık sağlayabilir) ve
    motora, sürüşe bir zarar verir mi? (ömrüü kısaltmak, garantisini kaybetmek, sürüş konforunu bozmak...) Avantaj-Dezavantaj hesabına girerek sanırım boy konusunda epey önemli bir çözüm elde edebiliriz.

(Ek bir bilgi vereyim; 1.60 boyundaki bir arkadaşımız Yamaha Ybr125 bindiğini ve parmak uçlarının yere değidiğini söylemiş. Demekki 1.60 boy Honda cbr125r de biraz daha rahat bir parmak ucu basışı sağlayacak, bir cruiser modelinde ise ayaklarınızı tam olarak yere basmanızı sağlayacaktır. Cruiser seven biri olarak mutluluk verici bir haber ayrıca cbr 125r deki bu olasılık da sevindirdi beni )

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Arkadaşım tabiki 1.60 boyla cbr kullanabilirsin.Ama bu konuda en avantajlı motorlar chopper'lar.1.50 boyla bile sürebilirsin...
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

Motosikleti
    Müstakbel motorum Hyosung RT 125
    Alıntı Eru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumu tararken boy problemi konusunda bir kaç başlığa daha rastladım. Ayak yere ne kadar rahat basıyorsa başlangıç için o kadar avantaj sağlıyorsun. Şayet parmak ucunda ise bir sürelik alışma döneminden sonra bu dez avantajı avantaja çevirebiliyorsun (uzun mesafede ayakların bükülü kalmasından doğan yorgunluğun azalması, daha az ruzgar yemek... vs.) Bunlar elbetteki biraz yatıştırıcı sözler ama bir çözüm dikkatimi çekti.

Motorun aksamları ile oynayarak motorun sele yüksekliğinin alçaltılabilceğinden bahsedilmiş. Bir kısım bunu amortisör ile oynayarak önerirken bir kısım da ek olarak sele ile oynanması fikrini sunmuş.

Çözümler mantıklı ama şöyle bir soru da geliyor aklıma bu oynamalar ne kadar faydalı (ne kadar alçaklık sağlayabilir) ve
    motora, sürüşe bir zarar verir mi? (ömrüü kısaltmak, garantisini kaybetmek, sürüş konforunu bozmak...) Avantaj-Dezavantaj hesabına girerek sanırım boy konusunda epey önemli bir çözüm elde edebiliriz.

(Ek bir bilgi vereyim; 1.60 boyundaki bir arkadaşımız Yamaha Ybr125 bindiğini ve parmak uçlarının yere değidiğini söylemiş. Demekki 1.60 boy Honda cbr125r de biraz daha rahat bir parmak ucu basışı sağlayacak, bir cruiser modelinde ise ayaklarınızı tam olarak yere basmanızı sağlayacaktır. Cruiser seven biri olarak mutluluk verici bir haber ayrıca cbr 125r deki bu olasılık da sevindirdi beni )
    Selam millet bi 1.60''lıkta burda abi bende yeniyim,,ben rt125''e yazılıyorum,,sele 79cm değicek biraz ayaklar işte ama bakalım selenin ve motorun genişliği belirliycek bizim ayakların halini,,bi deniycez İstanbulda inşallah,,hemen yazıcam inşallah buraya arkadaşlar,,bi başlık yapalımmı : Bu boyla Bu azim
    [B]Yolun bittiği yerde,,enduro başlar... [/B]

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı xlordx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ewt bnde 1.60-1.61 boyundayım cbr 125 e yakışırmıyım yaş prob.var tabi(14)
    Kardeşim sen önce yaşına ve boyuna nispeten scooter'la başla.16 ya doğru boyun da uzamış olur o zaman alırsın cbr.2 sene öyle sürersin 18'ine geldiğinde ehliyetin olur gider 600 cc alırsın

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)