Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

scooterlar kışın da kullanılabilir mi?

REKLAM ALANI
    vasox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hakketten çok iyi bir cevap...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    geyik87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben işe gidip gelirken kullanıyom sadece kar yadızamanlar binmiyom tabi biraz ıslanıyom ama olsun

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Motora her mevsimde binilir ya..Yeterki korumalı ol.Elbisen,montun pantolunun, eldivenin tam olsun..+ cesaret tabi..en önemlisi o..
    Herkes hakettiğini yaşar.

Jetix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya T-19 "06"
    Valla bence kışın scooter daha avantajlı , bacakların motorun içinde oldugu için camurlanma rıskın yok , hemde ruzgara karsı daha korunaklı...

DonQuijote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Varadero Xl1000
    Alıntı aydinynr adlı üyeden alıntı
    BBRR, Cevap süper harbiden bayıldım ben de
    Aydınım sen demi buradaydın ya....
    Barış URUNLU
    Varadero XL1000

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    DonQuijote, yopk artık burda deil eskiden burdaydı
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

∞ cc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2012 siyah
    rüzgardır yağmurdur , bunlar agır motorda da o kadar işler mi . Hyosung gt250 mi alsam yoksa bi skuter mi karar veremedim kış döneminde sadece elazığ anacaddesi için

harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    Alıntı optik1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada arkadaşlar ben arabaya benzin parası vermekten bıktım.
    LPG taktır o zaman LPG ye para ver

serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Kışın sipariş verdiğinde motorlu kurye getirmiyor mu yemeğini ? demek ki binilir. Ben sadece Aralık 15 ile Ocak 15 arasında motora binmedim geçen sene, 60 km gibi bir hızda freni unutarak gideceksin. Acele etmeden, takip mesafeni korursan, frensiz durmayı öğrenebilirsen olabilir bu iş. Bende vespa et4 vardı geçen sene bir sorun yaşamadım. Lastik seçimi önemli, gölgede kalan yerlerde çok gitme, don olabilir soğuk aylarda.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yerde 10 cm kar varken bile bindim. eğer 30-40 cm karda kullanıcam dersen alırsın bi crf yine kullanırsın. motosikletin mevsimi olmaz. paraşüte bağlasan 5000m den bile atlarsın. havada karada her yerde gider

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı ∞ cc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rüzgardır yağmurdur , bunlar agır motorda da o kadar işler mi . Hyosung gt250 mi alsam yoksa bi skuter mi karar veremedim kış döneminde sadece elazığ anacaddesi için
    2005in konusunu patlatmışın beya
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

Motosikleti
    Alıntı dovahhkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2005in konusunu patlatmışın beya http://c11.incisozluk.com.tr/res/inc...7232_o010c.jpg
    o kadar ayrı ayrı havada bilgiler var ki 2005 e kadar gidip bulabildim.
    ben tüm toparladıgım bilgileri aktarayım ordan burdan alıntı size, hem yorumlarınız bana da yenilere de faydalı olur.

Hyosung gt250r istiyorum bu net ama motoru kenara bırakıp yaya da kalmamam lazım.
    2012 7bin e buldum karar verebilsem bugun alacam. 2. ihtimal de hiç sevmedigim scooter almak zorunda kalacam ama oyuncak gibi istemiyorum.

öncelikle donmamak içi kış ekipmanı alınacak 1000 kagıt ona gidecek bunda netiz aksi taktirde kullanamayız o konuda herkes hemfikir,kapatıyoruz.

Motorun gidişi;
    kimi kışın hiçbiri kullanılmaz 3 ay diyo. kimi senin motoru (rising) kullanamazsın ,agır kontrol edemezsin ama scooter kullanırsın diyo. kimi rosso2 lastik alırsan hyosung u da kullanırsın diyo. kimi halama bıyık taktık ama amcamdan çok ebemin ağdasız haline benzedi diyo.

ben şuandan, şubat ayı sonuna kadar elazığdayım. gideceğim yol maksimum motorla 15-20 dakka anacadde.
    burda bile 2 arkadastan biri 1.5 ay kullanamazsın derken diğeri 3 ay kullanamazsın diyo.

3 ay kullanamazsın diyen biraz çekingen kullanıyo desem işin ilginç yanı;
    rising 3 ay kullanamazsın diyen scooter full kullanırsın diyo ama rising 1.5 ay kullanamazsın diyen scooter da kullanamazsın diyo.

keşke tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan ı araştırsaymışım

benim çıkardıgım sonuç,scooter ı her türlü full kullanırız ama rising ortalama 2 ay (ocak şubat) yatar.(bu da anacadde gibi yolların buzlanmadıgı yerler için geçerli)

Ne dersiniz acaba..

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:52 ----------

Alıntı serhat207 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kışın sipariş verdiğinde motorlu kurye getirmiyor mu yemeğini ? demek ki binilir. Ben sadece Aralık 15 ile Ocak 15 arasında motora binmedim geçen sene, 60 km gibi bir hızda freni unutarak gideceksin. Acele etmeden, takip mesafeni korursan, frensiz durmayı öğrenebilirsen olabilir bu iş. Bende vespa et4 vardı geçen sene bir sorun yaşamadım. Lastik seçimi önemli, gölgede kalan yerlerde çok gitme, don olabilir soğuk aylarda.
    Teşekkür ederim arkadaşım faydalı bi yazı,kullanılmaz kararı alsam bile en kötü scooter alacam ama benim ikilemim scooter-rising arasında.
    işim görülürken gönlüm de hoş olsun.

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    o kadar ayrı ayrı havada bilgiler var ki 2005 e kadar gidip bulabildim.
    ben tüm toparladıgım bilgileri aktarayım ordan burdan alıntı size, hem yorumlarınız bana da yenilere de faydalı olur.

Hyosung gt250r istiyorum bu net ama motoru kenara bırakıp yaya da kalmamam lazım.
    2012 7bin e buldum karar verebilsem bugun alacam. 2. ihtimal de hiç sevmedigim scooter almak zorunda kalacam ama oyuncak gibi istemiyorum.

öncelikle donmamak içi kış ekipmanı alınacak 1000 kagıt ona gidecek bunda netiz aksi taktirde kullanamayız o konuda herkes hemfikir,kapatıyoruz.

Motorun gidişi;
    kimi kışın hiçbiri kullanılmaz 3 ay diyo. kimi senin motoru (rising) kullanamazsın ,agır kontrol edemezsin ama scooter kullanırsın diyo. kimi rosso2 lastik alırsan hyosung u da kullanırsın diyo. kimi halama bıyık taktık ama amcamdan çok ebemin ağdasız haline benzedi diyo.

ben şuandan, şubat ayı sonuna kadar elazığdayım. gideceğim yol maksimum motorla 15-20 dakka anacadde.
    burda bile 2 arkadastan biri 1.5 ay kullanamazsın derken diğeri 3 ay kullanamazsın diyo.

3 ay kullanamazsın diyen biraz çekingen kullanıyo desem işin ilginç yanı;
    rising 3 ay kullanamazsın diyen scooter full kullanırsın diyo ama rising 1.5 ay kullanamazsın diyen scooter da kullanamazsın diyo.

keşke tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan ı araştırsaymışım

benim çıkardıgım sonuç,scooter ı her türlü full kullanırız ama rising ortalama 2 ay (ocak şubat) yatar.(bu da anacadde gibi yolların buzlanmadıgı yerler için geçerli)

Ne dersiniz acaba..

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:52 ----------

Teşekkür ederim arkadaşım faydalı bi yazı,kullanılmaz kararı alsam bile en kötü scooter alacam ama benim ikilemim scooter-rising arasında.
    işim görülürken gönlüm de hoş olsun.
    Hocam merhaba, Ben emlakçıyım Yazın işler yoğun oluyor yazlık bir bölgedeyim. Ben yazın fazla motor süremiyorum zaten,Akşam çıkmayıda pek sevmiyorum. 4 mevsim motorcu diye tarif edilen gruptayım. Aslında Kışın kullanmayı daha çok seviyorum ben.

İşin aslı astarı sağanak yağmurda Maksi skuterle çok ıslanmazsın. Bacaklarını kapar,karnını kapar. Omzun sırtın ıslanır.

Haliyle buda güzel bir montun ve eldivenin var ise hastalanmazsın demek.

İstediğin skuteri söylememişsin ama 2.motor olacağından ucuz yollu ''minti'' diye tabir edilen skuterlerden gireyim önce.

Kesinlikle IRC kış lastiği takacaksın. Emin ol CBR daki IRC ile alakası yoktur.Epey iyidir.

kullanmadığını yazmışsın o yüzden şu bilgiyi vereyim ön frenleri çok çabuk kitler büyük motorlara göre, büyük ölçüde arkayla duracaksın kücük skuterler durur arkayla.

tercihen konsolu büyük olanlardan almanı öneririm.

suzuki an125hk,kymco like 200i (200lük değildir) gibi skuterleri önerebilirim fiyatları uygun.

Haa ben maksi alabilcek güçteyim dersen, Xmax 250 yahut gts 250i evo aldığında

michelen city grip takacaksın

biraz ıslanacaksın. ARABA gibi gidersin kışın. İçin rahat olsun.

Kışın Büyük yol motorları ve skuterler kullannılır emin ol.

Gt250r dediğin motor kuru zeminde yanlayan motor. Diablo rosso 2 ile.

Kışın kullanmaya gelmez,Ki gtr serisi ıslanmaya da pek gelmeyen motor çünkü elektronik herşeyi dışarda,karenaj aralıklarında haliyle ıslanıyor sıkıntı yaratıyor.

valla bu kadar yazabildim ama özel mesajla aklında birşey varsa herşeyi yanıtlarım dostum iyi forumlar
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Pcx ile 2 kış geçirdim, yerde kar olmadığı sürece her gün bindim.
    Normal motosiklete göre avantajı, yerden üstünüze şu sicramiyor, dizler daha az rüzgar alıyor.

Kışın binmek için, kesinlikle sağlam Bot, pantolon, mont ve pinlocklu kas şart, en soğuk havalarda montda kesmiyor neopren yelek giyerdim.
    dovahhkin bunu beğendi.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    xmax ile tüm kışı geçirdim fakat iyi giyinmek gerekiyor ben sadece üstüm üsümesin diye düşündüm
    diz ağrım başladı romatizma herhalde

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pcx ile 2 kış geçirdim, yerde kar olmadığı sürece her gün bindim.
    Normal motosiklete göre avantajı, yerden üstünüze şu sicramiyor, dizler daha az rüzgar alıyor.

Kışın binmek için, kesinlikle sağlam Bot, pantolon, mont ve pinlocklu kas şart, en soğuk havalarda montda kesmiyor neopren yelek giyerdim.
    aynen öyle pinlock kesinlikle şart
    weirdo1 bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    11 yıl önce açılmış konu... küresel ısınma var buzullar eriyor bence Ankarada eski kışlar yok artık....

Motosikleti
    Alıntı dovahhkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam merhaba, Ben emlakçıyım Yazın işler yoğun oluyor yazlık bir bölgedeyim. Ben yazın fazla motor süremiyorum zaten,Akşam çıkmayıda pek sevmiyorum. 4 mevsim motorcu diye tarif edilen gruptayım. Aslında Kışın kullanmayı daha çok seviyorum ben.

İşin aslı astarı sağanak yağmurda Maksi skuterle çok ıslanmazsın. Bacaklarını kapar,karnını kapar. Omzun sırtın ıslanır.

Haliyle buda güzel bir montun ve eldivenin var ise hastalanmazsın demek.

İstediğin skuteri söylememişsin ama 2.motor olacağından ucuz yollu ''minti'' diye tabir edilen skuterlerden gireyim önce.

Kesinlikle IRC kış lastiği takacaksın. Emin ol CBR daki IRC ile alakası yoktur.Epey iyidir.

kullanmadığını yazmışsın o yüzden şu bilgiyi vereyim ön frenleri çok çabuk kitler büyük motorlara göre, büyük ölçüde arkayla duracaksın kücük skuterler durur arkayla.

tercihen konsolu büyük olanlardan almanı öneririm.

suzuki an125hk,kymco like 200i (200lük değildir) gibi skuterleri önerebilirim fiyatları uygun.

Haa ben maksi alabilcek güçteyim dersen, Xmax 250 yahut gts 250i evo aldığında

michelen city grip takacaksın

biraz ıslanacaksın. ARABA gibi gidersin kışın. İçin rahat olsun.

Kışın Büyük yol motorları ve skuterler kullannılır emin ol.

Gt250r dediğin motor kuru zeminde yanlayan motor. Diablo rosso 2 ile.

Kışın kullanmaya gelmez,Ki gtr serisi ıslanmaya da pek gelmeyen motor çünkü elektronik herşeyi dışarda,karenaj aralıklarında haliyle ıslanıyor sıkıntı yaratıyor.

valla bu kadar yazabildim ama özel mesajla aklında birşey varsa herşeyi yanıtlarım dostum iyi forumlar
    İlgin ve bilgilerin için teşekkür ederim.

burada hyosung gt250r kullanmış arkadasım kar yağmadıgı sürece güzel lastiklerle hertürlü kullandım diyo

Senden ve diğer çok araştırmalarıma göre alacaklara da belki net bilgi olur çıkarımlarımdan bahsedeyim, yanlışım varsa artık size havale..
    Kışın Motor Kullanımı
    -öncelikle kışın ekipmansız hiçbiri kullanılmaz 1000TL kış ekipmanına ayırırsak da hepsi kullanılır üşüme olayını böylece kapatıyoruz.
    -"buzda" hiçbiri kullanılmayacagı için arayol çoksa rising yok ,scooter da tel mel gibi ek çözümlerle zar zor kullanabiliriz.Ama yoğunluk anacaddeyse buz olamayacagı için hepsi kullanılır.(anacadde olacagı için buz engel degil hiçbirine)
    -"karda" rising yok yatış , scooter yavas kullanılabilir.
    -"yağmurda" yavaşsa rising kullanılır, scooter her türlü.
    Özetle Kışın sadece karlı bölgede rising 2 ay yatış,scooter karda yağmurda her türlü gider.

1.Önceliğim ful kullanmak olduğu için kar yüzünden scooter alacam. (yanlışım varsa düzelt)

Risingde bilgim var için CBR şehir içi iyi ama gitmeyen r istemeyecegimizden eliyorum ve sırasıyla 3 motor var. r25>SL250>GT250R
    fiyat düşünülünce en ideal baslangıç motoru Hyosung.

Scooter istemiyorum diye eklemedim ama baska alacaklara da yardım olsun diye buraya çıkarımlarımı yazıyorum,yanlışım varsa düzelt önerilerine açığım..

sık önerilen SCOOTER lar

yamaha x city 250 / performans güzel , kalite iyi - tip güzel - en düşük 6000TL(3.alacagım)

yamaha xmax250 / performans güzel , kalite iyi - tip iyi - en düşük 5300TL (kalırsam en son buna)

Yamaha NMax 125 / performans düşük , kalite iyi - tipi mütişş - en düşük 6000TL gereksiz PAHALIII (düşük model yok)

Yamaha xender 150 / performans düşük , kalite iyi - tip 5 para etmez - parasına göre çok daha iyileri var

honda pcx 150 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip mütiş - çok pahalı yamaha var

scarabeo 200 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip dandik - pahalı, parçası pahalı,değmez

Piaggio FLY 100 / performans yok , kalite bilmiyorum - tipsiz malak gibi bişey - ama ucuz (2000 civarı)

honda spacy 110 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip yok ama fiyat aralıgında iyilerden - 2000TL ucuz (2013)

mondial 150 zat / performans yok , kalite yok - tip fiyatına göre çok iyi - (1500TL civarı) - motor yok,aslında maket (çin malı)

kymco Dink 200i / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip eh işte - fiyat bu motor için değmez 5000TL civarı

kymco Xciting 250i / performans iyi , kalite bilmiyorum - tip mütişş - en düşük 5000TL civarı (2.almayı planlıyorum)

honda sesdylan 150 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tipsiz - 3000TL civarı (bunu alacagıma mondial alır idare ederim 5-6 ay)

SYM GTS 250i EVO / performans iyi , kalite galiba iyi - tip mütişş - 5500TL civarı(1.almayı planlıyorum)

Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    İlgin ve bilgilerin için teşekkür ederim.

burada hyosung gt250r kullanmış arkadasım kar yağmadıgı sürece güzel lastiklerle hertürlü kullandım diyo

Senden ve diğer çok araştırmalarıma göre alacaklara da belki net bilgi olur çıkarımlarımdan bahsedeyim, yanlışım varsa artık size havale..
    Kışın Motor Kullanımı
    -öncelikle kışın ekipmansız hiçbiri kullanılmaz 1000TL kış ekipmanına ayırırsak da hepsi kullanılır üşüme olayını böylece kapatıyoruz.
    -"buzda" hiçbiri kullanılmayacagı için arayol çoksa rising yok ,scooter da tel mel gibi ek çözümlerle zar zor kullanabiliriz.Ama yoğunluk anacaddeyse buz olamayacagı için hepsi kullanılır.(anacadde olacagı için buz engel degil hiçbirine)
    -"karda" rising yok yatış , scooter yavas kullanılabilir.
    -"yağmurda" yavaşsa rising kullanılır, scooter her türlü.
    Özetle Kışın sadece karlı bölgede rising 2 ay yatış,scooter karda yağmurda her türlü gider.

1.Önceliğim ful kullanmak olduğu için kar yüzünden scooter alacam. (yanlışım varsa düzelt)

Risingde bilgim var için CBR şehir içi iyi ama gitmeyen r istemeyecegimizden eliyorum ve sırasıyla 3 motor var. r25>SL250>GT250R
    fiyat düşünülünce en ideal baslangıç motoru Hyosung.

Scooter istemiyorum diye eklemedim ama baska alacaklara da yardım olsun diye buraya çıkarımlarımı yazıyorum,yanlışım varsa düzelt önerilerine açığım..

sık önerilen SCOOTER lar

yamaha x city 250 / performans güzel , kalite iyi - tip güzel - en düşük 6000TL(3.alacagım)

yamaha xmax250 / performans güzel , kalite iyi - tip iyi - en düşük 5300TL (kalırsam en son buna)

Yamaha NMax 125 / performans düşük , kalite iyi - tipi mütişş - en düşük 6000TL gereksiz PAHALIII (düşük model yok)

Yamaha xender 150 / performans düşük , kalite iyi - tip 5 para etmez - parasına göre çok daha iyileri var

honda pcx 150 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip mütiş - çok pahalı yamaha var

scarabeo 200 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip dandik - pahalı, parçası pahalı,değmez

Piaggio FLY 100 / performans yok , kalite bilmiyorum - tipsiz malak gibi bişey - ama ucuz (2000 civarı)

honda spacy 110 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip yok ama fiyat aralıgında iyilerden - 2000TL ucuz (2013)

mondial 150 zat / performans yok , kalite yok - tip fiyatına göre çok iyi - (1500TL civarı) - motor yok,aslında maket (çin malı)

kymco Dink 200i / performans düşük , kalite bilmiyorum - tip eh işte - fiyat bu motor için değmez 5000TL civarı

kymco Xciting 250i / performans iyi , kalite bilmiyorum - tip mütişş - en düşük 5000TL civarı (2.almayı planlıyorum)

honda sesdylan 150 / performans düşük , kalite bilmiyorum - tipsiz - 3000TL civarı (bunu alacagıma mondial alır idare ederim 5-6 ay)

SYM GTS 250i EVO / performans iyi , kalite galiba iyi - tip mütişş - 5500TL civarı(1.almayı planlıyorum)
    gts 250i evo al. Kombine fren,Ciddi konforlu.

Düşünme bütçen varsa devam.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    joymax al evoların üretimi yok artık.

joymax neredeyse aynı aksam.

kışın da kullanıyorum.
    ekipmanım,
    Hudson deri mont, lbc yandan fermuarlı pantolon , 3 adet kışlık eldiven, düzgün takım yağmurluk.

istanbulda zaten her dem trafik olduğu için çok problem olmuyor.
    yediğiniz soğuk zaman içerisinde kalıcı hasar bırakır.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler