Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

nasıl bir anlayıştır nasıl bir modifiyedir ayvalık seni kınıyorum

REKLAM ALANI
    Erkut C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD 200 SH 150 MIO100
    ehliyet elbette şart. ama bir ruh halinin veya o insanın psikolojik olarak sorumluluk alabileceğinin göstergesi değildir. ayrıca ehliyetisiz araç kullanmak asli kusurda değildir.
    her 13 yaşındaki çocuk fırlama her 20 yaşındaki genç te sorumlu bir insan değildir.
    bende çoğumuz gibi ehliyetsiz kullandım. hemde sene 95 de 14 yaşında bursaya gidip geldim kinetic le. hiç bir saçma sapan hareket yaptığımı da bilmem.
    doğrucu davutluk yapmak çok kolaydır.
    hatta bende yapıyım bu mesajdaki son yazımı böyle bitiriyim.

ehliyetsiz motora binme, her zaman tam kuşam bin, sinirin bozuksa hemen in, hız kurallarını uy 30 km yazan yerde 30 la git.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Doğru haklısın o yüzdende cezai ehliyet yaşı oy kullanma yaşı ıvır yaşı zıvır yaşı 18+. İstisnalar üzerine yorum yapıp genel geçer kurallar hiçe sayılsa idi, kanunlar senin benim istediğim gibi yazılırdı, doğrucu davutlarda bizim memleketimizde onuncu köyü aramaya devam etsin zaten, Bravo sana diyorsunki yani hatalarından ders alma, aldığın dersleri aktarma. Hatta schumacher'e ayrı rossi'ye ayrı kanun çıkarttıralım. Bu dahiyane fikirlerimizi üşenmeden bakanlar kuruluna kadar taşıyalım. Ben iddia ederek söylüyorum 20 yaşındaki bir insanla 13 yaşındaki insan arasında fark vardır hem fiziksel hem psikolojik. Sen aksini ispatla, ben diyeceğimki bildiğimzi herşeyi unutalım.

Yani anlamadığım şey şu ne oluyor böyle bir tez ortaya sürünce, popilist mi oluyorsun? konuyu bulandırmaktan başka ne oluyor. Vay efendim her 13 yaşındaki zirzop her 20 yaşındaki efendi diye, ne sonuca götürecek beni bu kuram, kocaman bir hiçliğe, yok bana aydınlık bir yol göstereceksen bizi daha ilerilere taşıyacaksan sana destek vereyim.

Birincisi sadece psikolojiden bahsetmedim, refleks, el, kol, göz koordinasyonu vs. bunlarda zamanla gelişecek şeyler. Zaten bir biz Türk milleti herşeyin iyisini biliriz, kurallar ne içindir seni beni hayattan bezdirmek içindir, değil mi? Herkes araba kullansın önüne gelen trafiğe çıksın. Ehliyet eğitiminin adam gibi verilmediği konusunda hem fikiriz ama hiç olmazssa yetersiz yaşta, özellikte olan şahısları trafikten caydırabilecek nitelikte.

"Ehliyetsiz trafiğe çıkmak asli kusur değildir" demişsin ben kusur araştırmıyorum bir kazada kim kusurlu kim kusursuz ona bilir kişi bakar, sonucu yazar ona göre anlaşma sağlanır. Zaten burada önemli olan kusur değil ehliyetsiz trafiğe çıkmak SUÇTUR. Mahkemeye çıkarsın oradan para cezasına çevrilir aracın bağlanır... Daha ne olsun yahu... Seni bir kez daha düşünmeye davet ediyorum...

Allah aşkına bunlarda anlamayacak ne var, imam ne demiş dediğimi yap yaptığımı yapma... Nasihat ediyorum burada yoksa benimde hatalarım olmuştur. Sen bana ister doğrucu davut de ister bilmem ne de, ben bu anlayıştan vazgeçemem burada doğrusunu yazacağız, doğrusunu gösterceğiz, gerçek hayatta ister uygula menfaatine olsun ister uygulama zararını gör. Keyif senin keder senin, banane değil mi? Ayrımı gör ben burada doğru bildiğimi yazıyorum kimsye zorla dikte ettirmiyorum senden de aynı anlayışı bekliyorum. Doğruyu yazanı böyle ipe sapa gelmez laflarla eleştireceğine bir de üstüne hadi bende yapayım deyip yeşil yazıyla ahkam keseceğine, bir düşün bakalım insanlar neden buraya hep doğru ve güzel bildiklerini yazmaya çalışıyor... Makasatları ne? Geriye daha geriye gitmek mi?

Anladığım kadarıyla seninde ehliyetin yok kendine de pay çıkarıyorsun buradan... Yanılıyorsam düzelt...

Erkut C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD 200 SH 150 MIO100
    Belge No: 357347 Sınıf:B+A2 A2: 1998 B:1999

Alıntı Erkut C. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hız kurallarını uy 30 km yazan yerde 30 la git.
    Hayatımda tabelaya baktıkdan sonra göstergeme baktıgımda aynı hızı görmedim.
    Yolu görmeden gaza basmayın. yeterli.

Keşke belge no'sunu falan vermeseydin... Kapak kıvamında yazmışsın yani . Sadece var demen yeterliydi, zaten yanılıyorsam düzelt dedim. Düzeltmişsin teşekkürler... Fakat diğer yazdıklarımı hiçe saymışsın ya da mantıksız gelmiş ya da işine gelmemiş herneyse sonuçta ilgilenip okumuşsundur en azından. Bir katkım olduysa ne mutlu bana... Kendine dikkat et.

Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı qwertyuıop adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikleti: Super 51(di 70 oldu ve arkadaşlar bence büyütmeyelim duydunuz konuyu açan kişi 13 yaşında henüz yetişkin zihnine sahip değil... ve böyle bir cevap süper ellibire polini 70 lik set takınca o motor illegal bir motor olmuyormu sende illegal bir sürücü yani ikimizde kuralları çiğniyoruz neyine güvenerek böyle bir şey söylemeye kalkışabiliyorsun anlayamadım

Polini molini anlamam ben abisi...sadece 51cc olan motoru söktüm yerine 70cc lik motor taktım...Olay bu...

İkimiz de kuralları çiğniyoruz belki doğru.Ehliyetsiz sayısız defa karayoluna çıktım ben.Ama yaşlarını karşılaştır ona göre yap.

Bu arada ben de senin geçtiğin yollardan geçtim.geçen sene binbir hevesle yaptığım (gece vakti arabayı kaçırıp karayoluna çıkarmak gibi) şeyleri şimdi nasıl yaptığımı hayret ediyorum.Olasılıkları düşünüyorum da polis fln yakalasa halimiz nolurdu?Ne büyük aptallık yaptığımı şimdi anlıyorum aslında.Sen sen ol yaptığın hataları bir köşeye bırak bunları tekrar yapma.Olasılıkları düşün...
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    ehliyetsiz araç kullanmak yanlış fakat genç motor tutkunu? 5 sene nası beklesin ki? ben olsam bekleyemem şahsen ki burdan ne yazarsanız yazın nereye şikayet ederseniz edin veya bu genç babasından dayak bile yese motor sürmesini enqelleyemeceksiniz.. onun için bence ne kendinizi yorun ne de ortamı gerin..
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    aprilia leo 150
    Alıntı Tequ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehliyetsiz araç kullanmak yanlış fakat genç motor tutkunu? 5 sene nası beklesin ki? ben olsam bekleyemem şahsen ki burdan ne yazarsanız yazın nereye şikayet ederseniz edin veya bu genç babasından dayak bile yese motor sürmesini enqelleyemeceksiniz.. onun için bence ne kendinizi yorun ne de ortamı gerin..

Allah korusun iki gün sonra 13 - 14 yaşlarındaki motor tutkunu genç bir yakınınıza zarar verecek bir kazaya sebebiyet verirse aynı rahatlığı koruyabilecek misiniz?

"ehliyeti olan sürücüler hata yamıyor mu sanki?" diyebilirsiniz.. ama birinci seçeneği hazmetmesi, kabullenmesi daha zordur... bence bunun muhassebesini bir yapın derim...

Tequ, motora binme diyen yok zaten, trafiğe çıkma diyoruz, bak "miniler iki; http://www.motosiklet.net/forum/gezi...i-filimli.html " topiğine orada buna benzer bir yazı var mı? Anla, dinle, öğren, sonra yaz. gez göz arpacık gibi birşey yani ....

Motosikleti
    4x4
    sen ne komik şeysin öLe..Benimde anlatmaya çalıştığım ehliyetsiz trafikte olsun kapalı alanlarda olsun gezmek yine yanlış.. ama enqelleyemeyeceksin.Bunu anlatmaya çalışıp boşuna tartışma ortamına çevirmeyin demek istedim. Ayrıca miniler gezisinde araziye kadar römorkla mı gitti mini motorcuLar? qayet qüzeL,muntazam,tek sıra halinde büyükleriyLe beraber trafikte yoL aLdıLar..Denk geLdi o qün geçerLerken gördüm..
    Onu bırak hepiniz çocuun kazaya sebebiyet verebiLeceğini yada kendi yapabiLeceğini konuşup teoriler türettiniz..MiniLer qezisinde neden bunLarı düşünüpte abi araziye kadar nasıL qittiniz qibi soruLarLa sivriLmedin ?
    qez,göz,arpacıq qibi bisi buda iste..
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Arap Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X200
    arkadaşlar konuyu açan kardeşimiz biraz gençliğinden ötürü ateşli
    ama genç olması onun yaptığı hataları örtmez değilmi?

qwertyuıop kardeşim burada sana hak verende karşı gelende olacak bunu unutma sakın
    ama sen en büyük hatayı yapıyorsun bununda farkına var istersen
    13 yaşında ehliyetsiz kendini ve etrafındaki insanları tehlikeye atıyorsun makinanın limitlerini zorlayıp maksimum hızlara çıkıyorsun
    bu ne kadar doğru kardeşim?
    sen kendini aileni ve etrafındaki masum insanları tehlikeye atıyosun unutma
    yaşamanı asla istemeyeceğim bir kaza sonrası senin ve ailenin başına gelebilecekleri bir düşün istersen
    bak karşı tarafa vereceğin zararları daha düşün demedim

birde topic açarken başlık seçimini biraz daha özenli yaparsan 3-5 kişiye aldanıp koca bir ilçeyi ve emniyetini zan altında bırakma kardeşim

şunuda sakın aklından çıkarma
    sen ve senin gibi genç motorcu arkadaşlar bizler için değerlisiniz ve bilinçli sürücüler olarak sizlere ihtiyacımız var
    çünkü bizler serseri değiliz ve bunu anlatmaya her zaman çalışıyoruz

HEPİMİZE GÜVENLİ SÜRÜŞLER DİLİYORUM
    aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
    KYMCO - Like 200i uuur böcüüüüm
    mangalı sev KOKOREÇİNE SAHİP ÇIK

sen ne komik şeysin öLe..Benimde anlatmaya çalıştığım ehliyetsiz trafikte olsun kapalı alanlarda olsun gezmek yine yanlış.. ama enqelleyemeyeceksin.Bunu anlatmaya çalışıp boşuna tartışma ortamına çevirmeyin demek istedim. Ayrıca miniler gezisinde araziye kadar römorkla mı gitti mini motorcuLar? qayet qüzeL,muntazam,tek sıra halinde büyükleriyLe beraber trafikte yoL aLdıLar..Denk geLdi o qün geçerLerken gördüm..
    Onu bırak hepiniz çocuun kazaya sebebiyet verebiLeceğini yada kendi yapabiLeceğini konuşup teoriler türettiniz..MiniLer qezisinde neden bunLarı düşünüpte abi araziye kadar nasıL qittiniz qibi soruLarLa sivriLmedin ?
    qez,göz,arpacıq qibi bisi buda iste..
    Anlamamakta ısrarcı olmak nasıl bir duygudur bilemiyorum, çünkü yaşamadım. Ehliyetsiz "trafik harici" gezmenin nesi yanlış bir açıklasana hem bana hem değerli mt üyelerine. Bana saygın olmasını bekleyemem kimseye de edep adap öğretecek kadar aptal değilim hele kazık kadar adama asla. Ben komiklik olsun diye yazmadım gez göz arpacığı belki askerliğini hatırlarsın diye yazdım, orada da kurallar var, silahla şakalaşma, doldurt boşalt istasyonu harici silah kurma, şarjör değiştirme vs. hatta çok komik, imzaladığın kağıdı hatırlıyor musun? Araç altına yatmayacağım diye bir madde vardı. Ne kadar komik değil mi? Aklı başında adamın ne işi var araç altında? Dama çıkma. Tabi ne işi var aklı başında insanın damda? Elektrik anahtarlarıyla oynama. Sen eminim oynamazsın çünkü aklı başında adamsın değil mi? her kuralın bir çıkış hikayesi hizmet ettiği bir amacı var inan bana. Bu askerdeki kurallar ne için vardı kimi bize komik gelsede yaşanan bazı olaylardan ders alınmış, bir daha yaşanmasın diye yazılmış, sebep-sonuç ilişkisi kısaca.

Engelleme konusuna gelince sen burada millete gaz vereceğine engelleyemezsin yazacağına, benim gibi şikayet ederim yazsaydın belki engelleme konusunda biraz faydan dokunurdu. 13 yaşında bir çocuk trafikte kontrolü kaybetsin gelsin kardeşine çarpsın (allah korusun tabi) bakalım engellemek istiyor musun istemiyor musun? 13 yaşında bazı refleksler bazı beyinsel fonksiyonlar bir yetişkin kadar gelişmemiştir biraz kitap aç oku be kardeşim, benimle dalga geçeceğine kendini geliştir, neymiş çok komikmişim, saol öyleyimdir. Kapalı arazide aynı tehlikle söz konusumu? Daha canın yanmamış havaya göre estiriyorsun. Bu konu için, gereksiz yere tartışma olmasın diyorsun. Daha gerekli nasıl bir tartışma olacak. Seninle, senin motorun benim motrumu geçemez tartışması mı yapayım? O zaman mı tartışmayı gerekli göreceksin. Şimdi şapkayı önüne koy bir daha düşün bakalım aynı şeyleri yazabilecek misin? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan, yasalarına saygılıysan, bu yasaların hepimizin faydasına olduğunu düşünüyorsan engelle kardeşim, ana baba olarak kardeş, abi olarak engelle kardeşim. Sonra bana başka bir ortamda biz niye geri kaldık biz niye avrupada ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz diye sorma ne bana sor ne başkasına. Çünkü kendi düşen ağlamaz derim senin gibisine...

Şimdi miniler konusuna gelelim bak ne güzel demişsin büyüklerinin kontrolünde tek sıra halinde, belli bir hızı geçmeden yani gerekli önlemler alınarak gitmişler. Diyelimki bu çocuklardan herhangi birisi tek başına olsa; trafikte aynı görünürlüğü yaratacak mı? Aynı hızda ve bilinçte ilerleyecek mi? Ergeliğe yeni girmiş biri olarak bir marifet yaptığı için yaşına göre bir kız görüp babasının yanında atamadığı havayı atacak mı atmayacak mı? vs. vs. sen kendi tezinide kendin çürütüyorsun. Hadi diyelim yine de oldu bir kaza manyağın biri otomobille girdi bu masumlara, bu sorumluluğu alan yetişkin de yanlarında zaten, acısını da cezasınıda kendi çeker ama bilki bu yetişkin onların yanında olarak bu gibi tatsız şeylerin olmasını zaten engellemek istiyor. O abimize bir sor bakalım tek başına oğlunu salarmıymış trafiğe. Oradaki olayla buradakini karıştırıp haksızlığını haklı duruma getirmeye çalışma... Birde utanmadan yaptığın hatayı savunma. Çünkü sen, burada başında bir yetişkin dahi olmadan trafiğe çıkacak 13 yaşındaki bir çocuğa destek verir niteliktesin sana her her türlü "sivrilik" (bu senin deyimin) mübahtır ki bu sivrilkik değil başka bir şeydir ki onu da sen anlamazsın, neden anlamam dersen öyle demişsin de o yüzden. Bu çocuk yarın öbür gün trafikte bir kazaya karışıp canından olursa veyahut bir can alırsa aynı savunmayı senden yine beklerim, eğer yapmazsan sana dönekte derim, lumpende derim, kaypakta derim, döneklikle ilgili aklına gelen herşeyide derim eğer itiraz edersen de sana bu yazdıklarını tekrar hatırlatırım, engellyemezsin dediğini gaz verdiğini tekrar gösteririm. ŞİMDİ SÖYLE BAKALIM YETERİNCE KOMİK MİYİM?

Bir de merak ettiğim bir şey var eğer sanal ortamda olmasaydık, yüz yüze aynı konuyu tartışıyo olsaydık, sana ve sen gibilere adam gibi bir şey anlatmaya bir yandan da ortamı germemeye çalışan bana; gözümün içine baka baka hiç tanımadığın halde yine aynı alaycı tavrınla "çok komiksin" diyebilecek miydin? Öyle kolay olmuyor bazı şeyler değil mi? Klavyene hakim olamıyorsan, dilene hakim ol, onada hakim olamayacağını hissediyorsan hiç yazışma daha da batarsın. Lütfen diyemeyeceğin şeyleri yazma çünkü ben öyle yapıyorum herkese de tavsiye ediyorum.

dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    dgrmr , alıntı yapmak istemedim yazından, zaten yeterince yer kaplıyor biz lisede kompozisyonları böyle yazmazdık walla, giriş, gelişme, sonuç bir tek başlığı unutmuşsun

yaw anlamadığım neden herkes büyüttü bu konuyu. biri muhabbet olsun diye birşeyler yazar, diğerinin ayvalıklı damarı tutar

felsefe forumuna gideceğim ben, ne bu yaa
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

Yok dorlion konu zaten Ayvalığın çok dışına çıktı. Ayvalıktaki modifiyeleri falan küçük bir arkadaşımız yazmış zaten ben onun üstüne hiç gitmedim. Bu yaşlarda böyle hatalar anlayışla karşılanabilinir. Fakat üstüne bu çocuğa trafiğe çıkması konusunda destek verilmesini anlamadım bunu yapanda çocuk değil. Zaten beni bilirsin lafı kısa kesmeyi pek beceremem. Bir de Tequ nickli arkadaş kırk yıllık arkadaşı ile konuşurmuş gibi "sen ne komik şeysin öyle" falan yazınca iyice tepem attı. Bana karşı yazdığı yazıyı neresinde tutsam dükülüyor. Bende belki birşey anlar diye üstüne bunu yazdım. Neyse can sıktıysam kusuruma bakmayın. İnan ki bu işler üstüne gidilmesi gereken işler. Yoksa ben de bu kadar uzatmazdım...

dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok dorlion konu zaten Ayvalığın çok dışına çıktı. Ayvalıktaki modifiyeleri falan küçük bir arkadaşımız yazmış zaten ben onun üstüne hiç gitmedim. Bu yaşlarda böyle hatalar anlayışla karşılanabilinir. Fakat üstüne bu çocuğa trafiğe çıkması konusunda destek verilmesini anlamadım bunu yapanda çocuk değil. Zaten beni bilirsin lafı kısa kesmeyi pek beceremem. Bir de Tequ nickli arkadaş kırk yıllık arkadaşı ile konuşurmuş gibi "sen ne komik şeysin öyle" falan yazınca iyice tepem attı. Bana karşı yazdığı yazıyı neresinde tutsam dükülüyor. Bende belki birşey anlar diye üstüne bunu yazdım. Neyse can sıktıysam kusuruma bakmayın. İnan ki bu işler üstüne gidilmesi gereken işler. Yoksa ben de bu kadar uzatmazdım...
    ne can sıkması, estafurullah... uzun yazmak, emek vermektir, karşındakini kaale almaktır, yanlış bulunan düşüncelerin yerine kendi inandığımız doğruları savunmaktır bence. sen bana bakma, takılıyordum öylesine
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varadero
    Alıntı melocann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok böle bişey ben motorda olmazsa olmazı aynadır böleleri yzünden bizimde adımız serseriye cıkıyor

katılıyorum
    ..............

Motosikleti
    4x4
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlamamakta ısrarcı olmak nasıl bir duygudur bilemiyorum, çünkü yaşamadım. Ehliyetsiz "trafik harici" gezmenin nesi yanlış bir açıklasana hem bana hem değerli mt üyelerine. Bana saygın olmasını bekleyemem kimseye de edep adap öğretecek kadar aptal değilim hele kazık kadar adama asla. Ben komiklik olsun diye yazmadım gez göz arpacığı belki askerliğini hatırlarsın diye yazdım, orada da kurallar var, silahla şakalaşma, doldurt boşalt istasyonu harici silah kurma, şarjör değiştirme vs. hatta çok komik, imzaladığın kağıdı hatırlıyor musun? Araç altına yatmayacağım diye bir madde vardı. Ne kadar komik değil mi? Aklı başında adamın ne işi var araç altında? Dama çıkma. Tabi ne işi var aklı başında insanın damda? Elektrik anahtarlarıyla oynama. Sen eminim oynamazsın çünkü aklı başında adamsın değil mi? her kuralın bir çıkış hikayesi hizmet ettiği bir amacı var inan bana. Bu askerdeki kurallar ne için vardı kimi bize komik gelsede yaşanan bazı olaylardan ders alınmış, bir daha yaşanmasın diye yazılmış, sebep-sonuç ilişkisi kısaca.

Engelleme konusuna gelince sen burada millete gaz vereceğine engelleyemezsin yazacağına, benim gibi şikayet ederim yazsaydın belki engelleme konusunda biraz faydan dokunurdu. 13 yaşında bir çocuk trafikte kontrolü kaybetsin gelsin kardeşine çarpsın (allah korusun tabi) bakalım engellemek istiyor musun istemiyor musun? 13 yaşında bazı refleksler bazı beyinsel fonksiyonlar bir yetişkin kadar gelişmemiştir biraz kitap aç oku be kardeşim, benimle dalga geçeceğine kendini geliştir, neymiş çok komikmişim, saol öyleyimdir. Kapalı arazide aynı tehlikle söz konusumu? Daha canın yanmamış havaya göre estiriyorsun. Bu konu için, gereksiz yere tartışma olmasın diyorsun. Daha gerekli nasıl bir tartışma olacak. Seninle, senin motorun benim motrumu geçemez tartışması mı yapayım? O zaman mı tartışmayı gerekli göreceksin. Şimdi şapkayı önüne koy bir daha düşün bakalım aynı şeyleri yazabilecek misin? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan, yasalarına saygılıysan, bu yasaların hepimizin faydasına olduğunu düşünüyorsan engelle kardeşim, ana baba olarak kardeş, abi olarak engelle kardeşim. Sonra bana başka bir ortamda biz niye geri kaldık biz niye avrupada ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz diye sorma ne bana sor ne başkasına. Çünkü kendi düşen ağlamaz derim senin gibisine...

Şimdi miniler konusuna gelelim bak ne güzel demişsin büyüklerinin kontrolünde tek sıra halinde, belli bir hızı geçmeden yani gerekli önlemler alınarak gitmişler. Diyelimki bu çocuklardan herhangi birisi tek başına olsa; trafikte aynı görünürlüğü yaratacak mı? Aynı hızda ve bilinçte ilerleyecek mi? Ergeliğe yeni girmiş biri olarak bir marifet yaptığı için yaşına göre bir kız görüp babasının yanında atamadığı havayı atacak mı atmayacak mı? vs. vs. sen kendi tezinide kendin çürütüyorsun. Hadi diyelim yine de oldu bir kaza manyağın biri otomobille girdi bu masumlara, bu sorumluluğu alan yetişkin de yanlarında zaten, acısını da cezasınıda kendi çeker ama bilki bu yetişkin onların yanında olarak bu gibi tatsız şeylerin olmasını zaten engellemek istiyor. O abimize bir sor bakalım tek başına oğlunu salarmıymış trafiğe. Oradaki olayla buradakini karıştırıp haksızlığını haklı duruma getirmeye çalışma... Birde utanmadan yaptığın hatayı savunma. Çünkü sen, burada başında bir yetişkin dahi olmadan trafiğe çıkacak 13 yaşındaki bir çocuğa destek verir niteliktesin sana her her türlü "sivrilik" (bu senin deyimin) mübahtır ki bu sivrilkik değil başka bir şeydir ki onu da sen anlamazsın, neden anlamam dersen öyle demişsin de o yüzden. Bu çocuk yarın öbür gün trafikte bir kazaya karışıp canından olursa veyahut bir can alırsa aynı savunmayı senden yine beklerim, eğer yapmazsan sana dönekte derim, lumpende derim, kaypakta derim, döneklikle ilgili aklına gelen herşeyide derim eğer itiraz edersen de sana bu yazdıklarını tekrar hatırlatırım, engellyemezsin dediğini gaz verdiğini tekrar gösteririm. ŞİMDİ SÖYLE BAKALIM YETERİNCE KOMİK MİYİM?

Bir de merak ettiğim bir şey var eğer sanal ortamda olmasaydık, yüz yüze aynı konuyu tartışıyo olsaydık, sana ve sen gibilere adam gibi bir şey anlatmaya bir yandan da ortamı germemeye çalışan bana; gözümün içine baka baka hiç tanımadığın halde yine aynı alaycı tavrınla "çok komiksin" diyebilecek miydin? Öyle kolay olmuyor bazı şeyler değil mi? Klavyene hakim olamıyorsan, dilene hakim ol, onada hakim olamayacağını hissediyorsan hiç yazışma daha da batarsın. Lütfen diyemeyeceğin şeyleri yazma çünkü ben öyle yapıyorum herkese de tavsiye ediyorum.
    yer kaplıyor kaplamasına ama bunu alıntı yapmak istedim ki insanlar bir daha görsün bir daha okusun.
    arkadaşım gerçekten çok qüzel yazmışsın ki yazı bana karşı olmasına rağmen ben bile hayran kaldım.
    ilk önce 40 yıllık arkadaş muhabbeti yapma olayına değineceim..
    Sen bana oku anla öyle cevap ver deyip üstüne de askerlik anılarını tazelemek maksadıyla yaptığın espiriyi hangi samimiyete dayanarak yazdın?
    Askerliğimi yaptığım yönünde konuşmalarını engin bilgi ve tahmin yeteneğine dayanarak mı yaptın? Malesef henüz askerliğimi yapmadım dostum.
    Klavye delikanlılığından bahsetmişsin alaycı ve hafif tehditkar bir tavırla..Emin oL aynı ortamda da olsaydıq sarfettiğim sözleri yine sarfederdim.
    Gelelim ehliyetsiz trafiğe kapalı alanda bile motor sürmeye karşı olmamın sebebine.Trafiğe kapalı olan yere gidene kadar %90 trafikten geçilecek yanlışmıyım ? Miniler muntazam ve büyüklerinin kontrolünde olmasına rağmen yine de miniler..Bahsettiğin refleks ve tecrübe onlarda mevcutmu ki? sonuçta motoru süren kendileri.. Allah korusun ufak bir hata trafikte kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca ben 13 yaşındaki bi çocuğu ehliyetsiz trafikte dolaşmasını desteklemiyorum olayları yanlış lanse etme.
    Anlatmaya çalıştığım tek konu ne yapılırsa yapılsın ne denirse denilsin sonuç değişmeyecek. Bu çocuk yine sürecek bu motoru.Kendinizi yorayın dedim sadece. Bunun yerine çıkıpta bnde "Seni şikayet ederim!" tarzı komik bişey yazmayı kendime yakıştıramadım açıkçası..
    Daha önce de dediğim gibi hangimiz ehliyetsiz motor kullanmadık ki? Bu yüzden fazla üstüne gitmeyin,yorulmayın demek istedim.
    Bu arkadaşa Aman dikkatli ol yaşınından kaynaklanan toz pembe dünayaya kapılma yavaş sür gaza gelme vs. konuşma da yapılabilirdi.
    ilk posttan itibaren tabiri caizse üstüne çöktünüz.. Sonra bana dönüpte kitap oku be kardeşim,edep adap öğretemem tarzı laflar sokuşturuyorsun.Ama bi konuda haklısın.Gerçektende edep adap öğretemessin bana.. En azından sen..
    Kompozisyonunun sonuç kısmında ise arkadaşın yapacağı veya sebebiyet vereceği bedeli ağır olan bi kaza sonrası yine aynı şeyleri söyleyebilip söyleyemeyeceğimi sormuşsun,söylemessem de döneklik ve bir çok eş anlamlı türkçe sözlük kökenli kelime ile suçlayacağını yazmışsın.
    Şimdi sorarım sana.
    Ben hangi yazımda : arkadaşım arkandayım.ehliyet farketmez.Sür dilediğin gibi.Kızlara hava at.Babanın yanında yapamadığın herşeyi yap.Gez dolaş, hiç bişey oLmaz gönlünü ferah tut tarzı cümlelerle karşılaştın?
    Sanırım benim kazık kadar adam olmama rağmen kültür seviyemin düşüklüğünden kaynaklanan bi yanlış anlaşılma mevcut.Konunun çok dışına çıkıldı kapatalım bu konuyu."Tequ" adlı arkadaş özür diler.Belki de sen haklısın.
    Ve sen genç dostum : Sakın seni trafikte görmeyeyim,şikayet ederim !
    umarım faydası olur.
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Tequ, olur böyle şeyler fikirler bazen tartışılarak güzelleşir, maksadım seni kırmak değildi, eğer kırdıysam üzgünüm, fakat kırdığım halde fikir ve görüşlerine en ufak bir faydada bulunabildiysem ne mutlu bana. Yani kâr-zarar ilişkisine bakarsak bu yazı sonunda bana, merak etme Emre kârdayız diyebiliyorsan o kadar zarar ziyan olur derim sana. Sen de aynısını düşün ve daha fazla konuyu dağıtmayalım. Umarım bu genç arkadaşımız ve diğer genç arkadaşlar tartışmamızdan kendine bir fayda çıkarır ve bizim konuşmalarımız yazışmalarımız boşa gitmemiş olur. Sakın tehtidkar bir üslup içinde olduğumu düşünme asla yapmayacağım birşeydir, öyle düşünüyorsan sadece yanlış anlamadır affına sığınırım. Bu kadar sert yazmamın sebebini beni yakından tanısan anlardın. İnsan psikolojisi çok farklı ben sadece onun nimetlerini bilinçli olarak kullanıyorum. Kendine dikkat et, görüşmek üzere...

Motosikleti
    Olacak İnşaalaah Hayallerimde ki MOTOR HONDA VTX 1300S
    Arkadaslar hersey guzel hoşta tamam hatalılarda burda ayvalık la neden böle bır başlık atılmış onu anlamadım yaaaa Neden 3 4 tane serserı yuzunden bu CENNET gıbı yer Kötulenıyorr Konuyu acan arkadas Sana seslenıyorum Bazı kısılerı yargılayacaksan sehır adı verme barı butun kıısıler boylem i orda bılınçlı kullanan kullanmayanda herkesi içine katıyosun Neyse Konu acarken ıyıce dusunelım derım.
    Ben SADECE Motorlara AŞIĞIMMM
    ::tutkuy::

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    as 150 t 'idi as 220 t oldu ahmet abim sağolsun :D:)
    ii düşünmeye devam et o zaman

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler