dgrmr adlı üyeden alıntı
Anlamamakta ısrarcı olmak nasıl bir duygudur bilemiyorum, çünkü yaşamadım. Ehliyetsiz "trafik harici" gezmenin nesi yanlış bir açıklasana hem bana hem değerli mt üyelerine. Bana saygın olmasını bekleyemem kimseye de edep adap öğretecek kadar aptal değilim hele kazık kadar adama asla. Ben komiklik olsun diye yazmadım gez göz arpacığı belki askerliğini hatırlarsın diye yazdım, orada da kurallar var, silahla şakalaşma, doldurt boşalt istasyonu harici silah kurma, şarjör değiştirme vs. hatta çok komik, imzaladığın kağıdı hatırlıyor musun? Araç altına yatmayacağım diye bir madde vardı. Ne kadar komik değil mi? Aklı başında adamın ne işi var araç altında? Dama çıkma. Tabi ne işi var aklı başında insanın damda? Elektrik anahtarlarıyla oynama. Sen eminim oynamazsın çünkü aklı başında adamsın değil mi? her kuralın bir çıkış hikayesi hizmet ettiği bir amacı var inan bana. Bu askerdeki kurallar ne için vardı kimi bize komik gelsede yaşanan bazı olaylardan ders alınmış, bir daha yaşanmasın diye yazılmış, sebep-sonuç ilişkisi kısaca.
Engelleme konusuna gelince sen burada millete gaz vereceğine engelleyemezsin yazacağına, benim gibi şikayet ederim yazsaydın belki engelleme konusunda biraz faydan dokunurdu. 13 yaşında bir çocuk trafikte kontrolü kaybetsin gelsin kardeşine çarpsın (allah korusun tabi) bakalım engellemek istiyor musun istemiyor musun? 13 yaşında bazı refleksler bazı beyinsel fonksiyonlar bir yetişkin kadar gelişmemiştir biraz kitap aç oku be kardeşim, benimle dalga geçeceğine kendini geliştir, neymiş çok komikmişim, saol öyleyimdir. Kapalı arazide aynı tehlikle söz konusumu? Daha canın yanmamış havaya göre estiriyorsun. Bu konu için, gereksiz yere tartışma olmasın diyorsun. Daha gerekli nasıl bir tartışma olacak. Seninle, senin motorun benim motrumu geçemez tartışması mı yapayım? O zaman mı tartışmayı gerekli göreceksin. Şimdi şapkayı önüne koy bir daha düşün bakalım aynı şeyleri yazabilecek misin? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan, yasalarına saygılıysan, bu yasaların hepimizin faydasına olduğunu düşünüyorsan engelle kardeşim, ana baba olarak kardeş, abi olarak engelle kardeşim. Sonra bana başka bir ortamda biz niye geri kaldık biz niye avrupada ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz diye sorma ne bana sor ne başkasına. Çünkü kendi düşen ağlamaz derim senin gibisine...
Şimdi miniler konusuna gelelim bak ne güzel demişsin büyüklerinin kontrolünde tek sıra halinde, belli bir hızı geçmeden yani gerekli önlemler alınarak gitmişler. Diyelimki bu çocuklardan herhangi birisi tek başına olsa; trafikte aynı görünürlüğü yaratacak mı? Aynı hızda ve bilinçte ilerleyecek mi? Ergeliğe yeni girmiş biri olarak bir marifet yaptığı için yaşına göre bir kız görüp babasının yanında atamadığı havayı atacak mı atmayacak mı? vs. vs. sen kendi tezinide kendin çürütüyorsun. Hadi diyelim yine de oldu bir kaza manyağın biri otomobille girdi bu masumlara, bu sorumluluğu alan yetişkin de yanlarında zaten, acısını da cezasınıda kendi çeker ama bilki bu yetişkin onların yanında olarak bu gibi tatsız şeylerin olmasını zaten engellemek istiyor. O abimize bir sor bakalım tek başına oğlunu salarmıymış trafiğe. Oradaki olayla buradakini karıştırıp haksızlığını haklı duruma getirmeye çalışma... Birde utanmadan yaptığın hatayı savunma. Çünkü sen, burada başında bir yetişkin dahi olmadan trafiğe çıkacak 13 yaşındaki bir çocuğa destek verir niteliktesin sana her her türlü "sivrilik" (bu senin deyimin) mübahtır ki bu sivrilkik değil başka bir şeydir ki onu da sen anlamazsın, neden anlamam dersen öyle demişsin de o yüzden. Bu çocuk yarın öbür gün trafikte bir kazaya karışıp canından olursa veyahut bir can alırsa aynı savunmayı senden yine beklerim, eğer yapmazsan sana dönekte derim, lumpende derim, kaypakta derim, döneklikle ilgili aklına gelen herşeyide derim eğer itiraz edersen de sana bu yazdıklarını tekrar hatırlatırım, engellyemezsin dediğini gaz verdiğini tekrar gösteririm. ŞİMDİ SÖYLE BAKALIM YETERİNCE KOMİK MİYİM?
Bir de merak ettiğim bir şey var eğer sanal ortamda olmasaydık, yüz yüze aynı konuyu tartışıyo olsaydık, sana ve sen gibilere adam gibi bir şey anlatmaya bir yandan da ortamı germemeye çalışan bana; gözümün içine baka baka hiç tanımadığın halde yine aynı alaycı tavrınla "çok komiksin" diyebilecek miydin? Öyle kolay olmuyor bazı şeyler değil mi? Klavyene hakim olamıyorsan, dilene hakim ol, onada hakim olamayacağını hissediyorsan hiç yazışma daha da batarsın. Lütfen diyemeyeceğin şeyleri yazma çünkü ben öyle yapıyorum herkese de tavsiye ediyorum.