Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yaş Ve Boy?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    -18
    çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
    aranızda ilk motora bindiğini anlatacak biri varmı

Bisikletim varda o beni kesemiyor en fazla 40km hızla tekerleri yamuluyor aldığımdan beridir yararını görmedim ümit black hawk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    topik içinde topik açıyon.
    burdan oku. http://www.motosiklet.net/forum/moto...iginiz-an.html

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    motorunu kendin al motosikletin derdi bitmez çünkü
    koruması var benzini var ehliyeti var vergisi var muayenesi var
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    Cok acele edıyorsun bence bekle bıraz once gercekten motorlar hakkında bırseyler ogren cunku 50 cc lık motor bıle olsa senın trafıkte cıddı sekılde yaralanmana sebeb olur ve boyle bır olayı hıcbır arkadasımız ıstemez
    bakıyorum bızım mahalle aralarında senın yaslarda bır suru arkadas var ama delı gıbı kullanıyorlar
    Bence ılerkı yaslarda 250cc600cc750cc ve ustu motorlara keyıfle bınmek ıcın oncelıkle bılgı ve bıraz daha belkemek en mantılısı bu Aşk devam etsin diyorsan bekle derim
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MKH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aranızda ilk motora bindiğini anlatacak biri varmı
    ilk motora nmasıl bir soru şeklidir,
    evet itiraf ediyorum ilk motora ben bindim , seneee 1869 bizim sylvester bisiklete buhar motoru takmış , abi ben buna binmekten korktum bi denesene dedi, bööle başladı hikaye

wikipediadan alıntı = İlk örnekleri bisikletlere motor takma girişimleriyle ortaya çıkmıştır. 1869 yılında ABD Massachusetts’li Sylvester Roper buhar gücüyle çalışan motosiklet benzeri bir taşıtı geliştirmeye çalışmıştır. 1893 yılında Felix Millet beş silindirli bir motoru bir bisikletin ön tekerleğine takarak bugünkü motosiklete oldukça benzeyen bir taşıt gerçekleştirmiştir.

Başarılı ilk iki tekerlekli motorlu taşıt tasarımını Fransız mucitler Michael ve Eugene Werner gerçekleştirmiştir. Werner kardeşler aracın motorunu, kadronun altına iki teker arasına yerleştirdiler. O tarihten sonra motosiklet tasarımlarında motor hep aynı yerde kalmıştır.

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaş ve boyun ne alakası var?

Yaş dersek , motosiklete her yaşta başlanabilir , fakat trafiğe çıkma yaşı 17'dir...

Boy dersek , boyun motosiklet kullanımına hiçbir engeli yoktur , önemli olan doğru motoru seçmektir...
    MKH kardeşim, bak Görkem gerçekten kısa ve öz yazmış. "Uygun motosikleti" (bu kelimeleri tırnak içinde yazdım çünkü uygun (doğru) motosiklet çok önemli) seçtikten sonra trafiğe çıkmamak şartıyla boyun, kilon vs. kısaca ebatların ne olursa olsun kullanabilirsin, hem acemiliğini çok erken yaşta atmış olursun. Keşke senin yaşında bizimde imkanlarımız olsaydı da motosikletle daha erken tanışmış olsaydık.

Trafik meselesine gelince şahsi fikrim 17 yaş bile çok erken tam delikanlı çağları tehlike arz ediyor genelleme yaparsak. Sen çok olgun olabilirsin ama kurallar malesef genele göre yapılıyor. Bence ehliyet yaşı 17 kalmalı fakat birçok yabancı ülkede olduğu gibi 2 yıl boyunca stajyer (Learner, trainie) sürücü muamalesi yapılmalı yani 2 yıl boyunca yanında bir yetişkin olmadan trafiğe çıkılmamalı ve plakaya stajyer sürücü olduğuna dair amblem koyulmalı da ben çok hayalperest oldum...

Kısaca motosiklete hevesin varsa maddi imkanlarınız elverişli ise en yakın zamanda trafiğe çıkmadan bir yerinden başlaman dileklerimle... Kendine dikkat et.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MKH kardeşim, bak Görkem gerçekten kısa ve öz yazmış. "Uygun motosikleti" (bu kelimeleri tırnak içinde yazdım çünkü uygun (doğru) motosiklet çok önemli) seçtikten sonra trafiğe çıkmamak şartıyla boyun, kilon vs. kısaca ebatların ne olursa olsun kullanabilirsin, hem acemiliğini çok erken yaşta atmış olursun. Keşke senin yaşında bizimde imkanlarımız olsaydı da motosikletle daha erken tanışmış olsaydık.

Trafik meselesine gelince şahsi fikrim 17 yaş bile çok erken tam delikanlı çağları tehlike arz ediyor genelleme yaparsak. Sen çok olgun olabilirsin ama kurallar malesef genele göre yapılıyor. Bence ehliyet yaşı 17 kalmalı fakat birçok yabancı ülkede olduğu gibi 2 yıl boyunca stajyer (Learner, trainie) sürücü muamalesi yapılmalı yani 2 yıl boyunca yanında bir yetişkin olmadan trafiğe çıkılmamalı ve plakaya stajyer sürücü olduğuna dair imare koyulmalı da ben çok hayalperest oldum...

Kısaca motosiklete hevesin varsa maddi imkanlarınız elverişli ise en yakın zamanda trafiğe çıkmadan bir yerinden başlaman dileklerimle... Kendine dikkat et.
    bişey sormak istiyorum 2 yıl yanında yetişkin olmadan trafiğe cıkma konusu var ya adam 2 yıl babasını artcı olarak sırtında mı taşıyacak?
    34 AF 4401 [COLOR="Red"] H İ K O[/COLOR]

Motosikleti
    -18
    Bide anlamadığım şu mesala ben direk 150 cc başlasam 250 cc arasında ne fark olur

Alıntı onr.sual adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bişey sormak istiyorum 2 yıl yanında yetişkin olmadan trafiğe cıkma konusu var ya adam 2 yıl babasını artcı olarak sırtında mı taşıyacak?
    Ben onu otomobil olarak düşünmüştüm öyle yazdım. Şimdi sorduğun gibi düşündümde bayağı güldüm vallahi. E artık ona da bir çözüm buluruz değil mi? İlahi Onur sabah sabah güldürdün beni. Hani derler ya kırk yıl sırtında taşısan ana-babanın hakkı ödenmez diye o aklıma geldi e iki yılcık taşıyıversin ama...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)