Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

araba mı motosiklet mi ??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    speed 150 naked
    kardeşim yaşın daha 17 ymiş bence önce bi ehliyetini al sonra babanın arabasıyla başla 2 sene kadar trafiğe alış ki arabada hata yaparsan can güvenliğin daha fazla ama motosiklet hata affetmez trafiğin pisliğini öğrendikten sonrada atlarsın motoruna makas çalışırsın....
    ::evil:: [COLOR="DarkSlateGray"]Sürat felaket değil galibiyettir[/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    70musti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS -Honda CBF 150
    Motor bir sevdadır, motor bir tutkudur, motor aşktır, motor bebektir, motor özgürlüktür, hani bilgisayar takıldığı zaman resetlersin ya işte motora bindiğin zaman da beynini resetliyorsun, hiç bir takıntı kalmıyor . Ben beş ay, sadece beş ay motorsuz kaldım ömrümden beş sene gitti, oysa arabam da var ama arabam garajda yatıyor, bir gün olsun arabayı çıkarsam da bi gezsem diye düşünmedim, sadece zorunlu ihtiyacım olduğunda çıkardım. Ama motora her gün her saat binmek istiyorum, karar senin sevgiler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Cbr-600rr '07
    Alıntı 70musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor bir sevdadır, motor bir tutkudur, motor aşktır, motor bebektir, motor özgürlüktür, hani bilgisayar takıldığı zaman resetlersin ya işte motora bindiğin zaman da beynini resetliyorsun, hiç bir takıntı kalmıyor . Ben beş ay, sadece beş ay motorsuz kaldım ömrümden beş sene gitti, oysa arabam da var ama arabam garajda yatıyor, bir gün olsun arabayı çıkarsam da bi gezsem diye düşünmedim, sadece zorunlu ihtiyacım olduğunda çıkardım. Ama motora her gün her saat binmek istiyorum, karar senin sevgiler...
    sen o kadar ballandır sonra "karar senin" de

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    ben motor al derim motor bi zevktir ama arabanın yerini tutamaz ve arabaya ihtiyacın olunca babanın arabasını alırsın (benim gibi)
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    vallahi aşırı miktarda sinüzit im diz kapaklarım agramaya başladı onlarda sanırsam romatizma yolunda ilerliyor ama yinede motordan vazgeçemiyorum sıradan olmaktan sa hastalık çekmek biraz daha az acı verir heralde.
    ride to live ,live to ride

Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya motosikleti seviyorum sevmesem zaten motor diye sayıklamazdım ama...arabaları da seviyom yaa :)
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bencede valla hem araba hem motor araba garajda kalsın motorla gez ...

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Motosikletin tadına varırsan bir daha vaz geçemezsin onu söyleyeyim ama benim hiçbir zaman böyle bir kıyaslama aklımdan hiç geçmemişti. tuaf bişey nasıl araba diye bilirimki
    M O T O S İ K L E T
    Bende doğuştan bir tutku
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

70musti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS -Honda CBF 150
    Alıntı ERDEM860 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen o kadar ballandır sonra "karar senin" de
    Erdem kardeşim haksızsam haksızsın de sonradan pişman olacağı birşey yapmasını istemiyorum kardeşimizin onun için söyledim

buradaki görüşler ya kararı sana bırakacaktır yada motosiklet diyecektir.
    nihayetinde motosiklet sitesi burası genç arkadaşım ölç biç derim ama
    ben kışın yayada kalsam 4 teker sürmem.
    sonsuza kadar motosiklet.motosiklet eğlence değil ihtiyaçtır.
    HİÇBİRŞEYİN DEĞİŞMEYECEĞİNE İNANLAR APTAL,
    HİÇBİRŞEYİN DEĞİŞTİRİLEMEYECEĞİNE İNANANLAR KORKAK,
    DEĞİŞİMLERDEN FAYDASI OLMAYACAĞINA İNANANLAR İSE ALÇAKTIR.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni başlık açmaktansa hortlatayım...

Motosiklet sitesi dahi olsa; araba > motosiklet.

Motosikletleri ikiye ayırıyorum ben. Hobi aracı olanlar ve işe yarayanlar diye. Arkasına ve yanına kocaman çantalar takılabilen motorlar ile araç gereç taşımaya müsait yapısı olan scooterlar işe yarayan iki tekerler oluyor. Bu ikisi dışında kalan tüm motorların tek olayı ise hobi. Çok eğlenceli, çok atraksiyonlu vs olabilirler ancak sonuçta hobi araçları bu bir gerçek. Bu fuarda gözüm yine Yamaha Wr250r'ye gitti ama alete bakıyosun yani heryeri açıkta. Üzerinde kapalı bir yer yok, bagaj yok. Düz bir zemini bile yok. 5 litre su şişesi bile taşıyamıyorsun alet üzerinde. Birşey taşımak, saklamak istesen illa topcase takman lazım ki ortalama bir topcasee de anca kask sığıyor. Ayrıca o motoru çantayla donatınca motor amacından çıkıyor, alakasız birşeye dönüşüyor.

Hava şartları desen... Kışın ben de sürüyorum motor ama ne eziyettir yani. Kaskın vizörünü indirirsin içi buğulanır, kaldırırsın yüzün don tutar. Soğuktan korusun diye sıkı giyinirsin, sonra kapalı mekana girince pişersin. Gidona rüzgar koruma takarsın motorun tipi kayar, üstüne tamamen de korumaz rüzgardan. Yağmurda korumalar ıslanır birşey olur, sonra gittiğin yerde oturmak istersin hepsi ıslak ıslak oturamazsın. "Ben her şartta kullanırım" diyen varsa o iş cengaverliğe giriyor biraz. Kullanırsın kullanılamayacak diye birşey yok da... Külfet işte, hem de ağırından.

Finalde de o kadar takım giyersin sonra arkadan biri bi dokunur anında yerdesindir. Adam basar gider kafasına göre takılır, sen %100 haklı olsan bile ölmüşsündür.

İki tekeri (özellikle bisiklet) çok sevsem, eğlenceli bulsam da motosiklet işkence biraz yani. Artısı küçük, kompakt yapıda olup alakasız yerlere girip çıkabilmesi ve bu kadar bence, bundan fazlası değil. Çoğunluğu tamamen hobi aracı. Garajında falan duracak, arada çıkartıp dolaşacaksın keyfine varacaksın. Bu kadar.

Araba 4 kişi taşır. Bagajı vardır. Yağmurda bile tshirtle binersin yakarsın klimayı, koltuk ısıtma da varsa oh ne güzel tadından yenmez. Açarsın müzik. Uykun gelirse çekersin kenara yatırırsın koltuğu uyursun. Bi ton eşya taşır vs. Artıları çok fazla arabaların. Motosikletle kıyas kabul etmez yani.

İkisi de güzeldir ama. İkisi de olsundur

Motosikleti
    -
    Kiminin hayali şahin kullanmaktır.Kiminin ki ise ferrari.

Kiminin hayali scooter kullanmaktır.Kiminin ise Cbr 1000 , Hayabusa vs.

Mesela benim kullanmak istediğim Cbr 600 RR fakat 2 sene sonra askerden dönünce alacağım herhalde.

Herkesin içindeki istek , haz ettiği duygular farklıdır.Kimi insan arabayıda sevmez , motoruda.Herşey sende bitiyor.Hangisine hevesin çoksa onu tercih et.
    Ailenin motor istememesi çok doğal.Çünkü motor çok tehlikeli.Adamlar öyle bir araba kullanıyor ki seni görmüyor.Önüne atlıyor , önüne çıkıyor , üstüne sürüyor herşeyi yapıyorlar.Bu yüzden her önüne gelenin motor almasını tavsiye etmem hevesin olacak tutkun olacak anca o zaman alacaksın.

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    kısın araba iyi ama yazın motordan inmek istemezsin

Motosiklet her türlü ezer. İstanbul trafiğinde arabayla çöpe attığım zamanlardan sonra hele. 4 kişilik araca tek kişi binip çıkan CO gazı ve zaman kaybı yaratmaktan başka bir işe yaramayan insanlar dolu. İyi ki motora geçmişim, dünya varmış.

Onun dışında gitmem gereken heryere götürmem gerekenleri sorunsuz taşıdım. Sırt çantası diye bir icat var sonuçta. Aylık market alışverişi için arabaya ihtiyaç duyuluyor sadece. Son bir senede motorla 20 bin km, arabayla 1-2 bin km yapmışım :D, bu kadar gereksiz yani, öncesinde bütün o km'leri arabayla yapıp, bir de trafikte beklemelerle zaman kaybı yaşıyordum.

Soğukta, sıfırın altı sıcaklıklarda da sürdüm, gram üşümedim, olay tamamen ekipmanda bitiyor.

Ama motor akıllı adam işi, öngörü işi, o yüzden aptal insanın taşıtı değil, varsın araba kullanıp trafikte beklesin onlar. 5 yıllık konuyu hortlatıp bir de üstüne motoru kötülemek kavga sebebi bunu da belirtmeden geçemeyeceğim .

ARABA HEM AŞK HEM DE İHTİYAÇ

MOTOSİKLET AŞK TAMAM AMA ARABANINDA AŞKI Bİ FARKLI ANLATABİLİYO MUYUM? (MOTOSİKLETE İHTİYAÇ YOK!)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

MOTOSİKLETE NE İHTİYAÇ DUYCAN AİLE Nİ MOTOSİKLETE BİNDİRİRSİN ÜST ÜSTE GİDERSİN O ZAMAN

Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Arkadaşlar yapmayın. Her ne kadar ehliyet yaşı gerilediyse de. Kanı kaynama yaşlarında kimseye motor için gaz vermeyin. 17 yaş tehlikeli motor için. Tepen atar gaz vermek istersin. Hava atmak istersin agresif kullanırsın falan. Motor özellikle bizim ülkemizde tehlikeli bir tutku

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)