Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Trafik sigorta poliçesi ile ilgili yardım ihtiyacı

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba;

Sonunda bugün CBR 125 aldım
    şimdilik sadece noter satışının fotokopisi ve trafik sigorta policesi var elimde cuma'ya kadarda diger evrakları teslim edecek honda bayisi

Yanlız trafik sigorta poliçesiyle ilgili bir kaç sorum var eger bilgi verebilirseniz sevinirim
    1. Trafik sigorta poliçesi yaptırmak zorunlumu ( bendeki isviçre sigortadan yaptırılmış)
    2. Eger zorunluysa bendeki poliçenin üstünde bitiş tarihi olarak 20.06.2007 yazıyor, yani önceki sahibi yaptırmamış devamını gibi gözüküyor , yenilenmesi ne kadar tuttar ve bu gecikmeden dolayı bir cezai uygulama varmıdır
    3. Sigorta bedelinin ilk sahibi tarafından yenilenmiş olması gerekmezmi ( cünkü ben agustosta aldım cbr yi ), dolayısıyla yenilenmesi gerekiyorsa bile benim bu poliçenin maddi tutarını honda bayisinden talep etmem yanlışmı olur.
    4. Bu poliçe nasıl yenileniyor ,yani sigortayı yapan kurum eski policeyi alıp yerine sıfırdan yeni bir poliçemi veriyor yada üstüne tarih yazan bir etiket yapıştırarak eski policeyimi veriyor.

yine kafanızı şişirdim ama bugüne kadar aldıgım ilk motorlu taşıt o yüzden bilgisizligimin kusuruna bakmayın
    Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    speed 150 naked
    2 sene önce çıkan kanuna göre her noter şatışında eski poliçenin süresi bitmese bile satın alan kişinin adına yeniden trafik sigortası poliçesi düzenlenmek zorunda yani eski sahibi 1 ay önce bile poliçesini yenilemiş olsa bile o iptal oluyor ve satın alan kişiye yenisi yapılıyor.
    ::evil:: [COLOR="DarkSlateGray"]Sürat felaket değil galibiyettir[/COLOR]

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    eski sahibinin sigortası sana sadece ruhsat devrini alana kadar lazım olur.sen kendi adına yaptıracağın için eskisinin 1 günlük bile olsa sana faydası yok.geç yaptırmanın cezası var ama ceza gibi değilde indirimden faydalanamıyorsun mali zorunluluk sigortasını ilk yaptırdığın zaman hiç bir indirim söz konusu değil 2. sene kazaya karışmazsan %10 hasarsızlık indirimin olur.eski sigorta devam etmediği için sen bundan faydalanamıyacaksın.toplam tutarı 25 ytl civarı
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

teşekkürler arkadaşlar;

henüz motorsikletin belgelerini almadım, yarın bakıcam belkide dediginiz gibi yaptırmışlardır ( umarım )

birde ben ugraşmamak için honda bayisine devretmiştim ,
    ve o yüzdende bana 350 ytl ye patladı bari bunuda halletmiş olsalar

tekrar teşekkürler
    Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı ahd287 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler arkadaşlar;

henüz motorsikletin belgelerini almadım, yarın bakıcam belkide dediginiz gibi yaptırmışlardır ( umarım )

birde ben ugraşmamak için honda bayisine devretmiştim ,
    ve o yüzdende bana 350 ytl ye patladı bari bunuda halletmiş olsalar

tekrar teşekkürler
    sigortayı yaptırmazlarsa zaten işlemleri bitiremezler
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)