Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yolda lastik patlarsa???

REKLAM ALANI
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Benim ömrüm motosikleti taşımakla geçti. Bir ara bindiğimden fazla yolu kamyonetle yapmıştım. Sabah motorla yola çıkıp kamyonetle döndüğüm çok olmuştur.
    Lastik patlaması nispeten gerekli malzeme ile yerinde giderilebilecek bir arızadır. Köpük sıkarsın soğuk yama yaparsın fitil sokarsın hatta içine ot doldurup atletini donun koyup bile yola devam edersin.
    Neyseki Türkiye'de yaşıyoruz 2km önce sizi sıkıştıran kamyoncu yolda kaldığınızı görünce durup yardım eder. Şehir içinde zaten nakliyeci bulmak gibi bir sorun yok. Şehir dışında anayoldan sapıp dağlara vuracaksanız asla yalnız yola çıkmayın. Cep telefonuda bir yere kadar çekiyo unutmayın!
    Herkese kazasız belasız arızasız yolculuklar diliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı a vagrant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...İstediğin lastikçiye sorabilirsin bunu.Kaldıki ben de kullanıyorum ve tüpün üstünde yazıyordu bu.Köpük içinde hacim kaplıyor ve sen tekrar hava bastığında tam olarak havayla dolmuyor.Ben denedim ve gördüm.Hatta lastikçiyle denedik bunu.Janttan lastiği zor ayırdık.
    köpük & hacim & hava tam dolmuyor !?!? peki arkadaşım bakış açın benim için yeterli oldu.

Ne demişler: " Tedbir kuldan , tevekkül Allahtan ".

Kazasız belasız iyi yolculuklar dostum.

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    Alıntı Cyber adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpük & hacim & hava tam dolmuyor !?!? peki arkadaşım bakış açın benim için yeterli oldu.

Ne demişler: " Tedbir kuldan , tevekkül Allahtan ".

Kazasız belasız iyi yolculuklar dostum.
    Benim bakış açım değil bu.Ben burada yaşadıklarımı anlatıyorum.Sana da aynı şeyi diliyorum.

vukuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 TrAnSaLp SİYAH İNCİ
    benim aklıma takılan şu şamrelli lastikte köpük işe yarıyormu acaba
    booş kooooooooooyyyy gitsin

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar 100cc cup a iki alaşım cant aldım ve iki tubalees lastik 350 gayme virdim tabi tel cant şamrelli lastik yolda kaldım ve yoldan geçen panelvan ın arkasına atıp lastikçiye getirdim ben anlamam dedi bende bir cuval para harcadım şimdi ön lastiğim kalıbında hata varmış balansı bozuk nerden anladım ? 40 km hızda gidon sallayınca cant ve lastiği balascıda konrol ettirdim adamda bana bu cok bozuk lastik hatalı dedi şimdi tekrar değiştirmek lazım tamir köpüğüde aldım ama bende şans yok

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    tamir köpüğü değilde 1 buçuk 2 ay önce atvyle bi arkadaşı beklerken bi adam geldi yanıma elinde çantayla araziye çıkıyomusun dedi evet dedim bak sana bi broşür veriyim ilgilenirsen ara beni dedi böyle kavucuk plastik karışımı bir civi var içinde büyük bişey onu lastiğin patlak yerinden sokuyosun böylece ordan hava kaçırmayı engeliiyo 2 tanede tüp var basınçılı sprey kutusu gibi onunlada lastiği şiriyosun almadım nekadar etkili bilmiyorum belki bilen vardır fiyatıda 30 lira gibi

Alıntı MFM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamir köpüğü değilde 1 buçuk 2 ay önce atvyle bi arkadaşı beklerken bi adam geldi yanıma elinde çantayla araziye çıkıyomusun dedi evet dedim bak sana bi broşür veriyim ilgilenirsen ara beni dedi böyle kavucuk plastik karışımı bir civi var içinde büyük bişey onu lastiğin patlak yerinden sokuyosun böylece ordan hava kaçırmayı engeliiyo 2 tanede tüp var basınçılı sprey kutusu gibi onunlada lastiği şiriyosun almadım nekadar etkili bilmiyorum belki bilen vardır fiyatıda 30 lira gibi
    Dediğin lastikçilerin fitilidir,çivi vb.sivri bir cismin yerine fitil atma tabir edilen yöntemle oyuk doldurma işidir. Çivi harici pek bir işe yaramaz.

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    evet zaten delik şeklindeki problemlerde geçici çözüm sağlandığı yazıyordu broşürde 30-40 km kadar nekadar faydalıdır bilemem amam sonuçta lastikçiye götürsün yolda bırakmasın yeter.

Hort..

Selam arkadaşlar dün sapanca dönüşü artçılı bir şekilde ilerliyorken 180km ile virajda arka tekerin kayma teşebbüsünde bulunduğunu farkettim hemen yavaşlayıp sağ şeritten 70-80km de seyretmeye başladım bir kac km sonra düz yolda giderken lastıgın tekrar kayma teşebbüsüne bulunduğunu hissettim. Bir cebe yanaştım baktım lastiğime çivi girmiş ve baya bi sönmüş 2 miz motorun üstündeyken lastiğin yapısının bozulduğunu ama yere de değmediğini gözlemledim. Ya tem otobanda arkadaşımı motorla bırakıp yürüyecektim ya da henüz 2bin km deki rosso 3 üme kıyacaktım. İnşallah bir şey olmaz diyerek yola koyulduk. Şansıma 2 km sonra bir lastikçiye ulaştım ve lastiğe fitil attık. Fitili ortadan attığımız için ondan çekinmiyorum ama 2 kişi o lastikle yol aldığım için lastiğim ölmüşmüdür yaşıyormudur bilemiyorum. Kenarlarında siyah lekeler olmuş lastiğin biraz ömründen yemişiz onu farkettim ama içerden bir zarar görmüşmüdür.

En son beşiktaştaki meşhur motosiklet lastikçisi lastiğe tamir kiti sıkılmaz bir daha sakın ha dediği için yanımda taşımıyordum. Tamir kiti olsaydı üstünde gitmek zorunda kalmayacaktım.

Yanımda tamir tüpü taşımalımıyım? Yoksa fitil seti ve hava pompası mı taşımalıyım? Yada böyle hava kaçırtan bir cisim girdiğinde mecbur lastiği elimizemi alacağız?

Lastiği şimdi yama için gösterdiğimde bu ölmüş derlerse onlara güvenmeli miyim ? yada ne halde görürsek lastik ölmüştür?

Günden güne tecrübelenen bu kardeşinize güzel fikirleriniz ile bi yardım ederseniz pek de güzel olur.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı mchi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hort..

Selam arkadaşlar dün sapanca dönüşü artçılı bir şekilde ilerliyorken 180km ile virajda arka tekerin kayma teşebbüsünde bulunduğunu farkettim hemen yavaşlayıp sağ şeritten 70-80km de seyretmeye başladım bir kac km sonra düz yolda giderken lastıgın tekrar kayma teşebbüsüne bulunduğunu hissettim. Bir cebe yanaştım baktım lastiğime çivi girmiş ve baya bi sönmüş 2 miz motorun üstündeyken lastiğin yapısının bozulduğunu ama yere de değmediğini gözlemledim. Ya tem otobanda arkadaşımı motorla bırakıp yürüyecektim ya da henüz 2bin km deki rosso 3 üme kıyacaktım. İnşallah bir şey olmaz diyerek yola koyulduk. Şansıma 2 km sonra bir lastikçiye ulaştım ve lastiğe fitil attık. Fitili ortadan attığımız için ondan çekinmiyorum ama 2 kişi o lastikle yol aldığım için lastiğim ölmüşmüdür yaşıyormudur bilemiyorum. Kenarlarında siyah lekeler olmuş lastiğin biraz ömründen yemişiz onu farkettim ama içerden bir zarar görmüşmüdür.

En son beşiktaştaki meşhur motosiklet lastikçisi lastiğe tamir kiti sıkılmaz bir daha sakın ha dediği için yanımda taşımıyordum. Tamir kiti olsaydı üstünde gitmek zorunda kalmayacaktım.

Yanımda tamir tüpü taşımalımıyım? Yoksa fitil seti ve hava pompası mı taşımalıyım? Yada böyle hava kaçırtan bir cisim girdiğinde mecbur lastiği elimizemi alacağız?

Lastiği şimdi yama için gösterdiğimde bu ölmüş derlerse onlara güvenmeli miyim ? yada ne halde görürsek lastik ölmüştür?

Günden güne tecrübelenen bu kardeşinize güzel fikirleriniz ile bi yardım ederseniz pek de güzel olur.

inik lastiğin üzerinde üstelik artçılı yürüdüysen içerde yüzlerce çatlak oluşmuştur..

sökünce görürsün zaten, eğer çatlak yoksa lastik henüz tüm havasını kaybetmemiştir ama o fitilede asla güvenme..

lastiği söktür içerden soğuk mantar yama yaptır..tabi bahsettiğimiz çatlaklar yok ise !!

lastik tamir kiti neden kullanılmazmış? temizlemesi zoruna gidiyordur lastikçilerin

yanında basit bisiklet pompasıda taşıyabilirsin,çivi deliği nedeniyle inen lastiği biraz çabayla yola çıkacak kadar şişirir en yakın istasyonda havayı tamamlar lastikçiye falan ulaşırsın..
    fz6_fazer bunu beğendi.

@nikkfurie yorumun icin tesekkurler ustad. Catlaklar olusmamistir umarim acinca gorecegiz. Bu seferki civi degil demir parcasiydi o yuzden hizli iniyordu. Anladığım kadariyla bundan sonrasi için ya tamir kiti (tüp) tasiyip yama yaptiriyirken temizletecegiz yada fitil ve pompa seti tasiyacagiz. Fitili koltuk altinda saklarimda pompa topcasede yer kapliyacak.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı mchi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @nikkfurie yorumun icin tesekkurler ustad. Catlaklar olusmamistir umarim acinca gorecegiz. Bu seferki civi degil demir parcasiydi o yuzden hizli iniyordu. Anladığım kadariyla bundan sonrasi için ya tamir kiti (tüp) tasiyip yama yaptiriyirken temizletecegiz yada fitil ve pompa seti tasiyacagiz. Fitili koltuk altinda saklarimda pompa topcasede yer kapliyacak.

bence fitile hiç bulaşma veya yaptırma zira fitil yapmak için mevcut deliği daha çok genişletiyorsun..

fitili unutup günler sonra otobanda sürat yaparsan fitil sokulan yerden lastik açılabilir..

zaten fitil atacak kadar küçük delik varsa şu pompa ile şişirebilirsin lastiğini ( sele altına rahatça sığar )

https://www.decathlon.com.tr/100-el-...d_8056700.html

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence fitile hiç bulaşma veya yaptırma zira fitil yapmak için mevcut deliği daha çok genişletiyorsun..

fitili unutup günler sonra otobanda sürat yaparsan fitil sokulan yerden lastik açılabilir..

zaten fitil atacak kadar küçük delik varsa şu pompa ile şişirebilirsin lastiğini ( sele altına rahatça sığar )

https://www.decathlon.com.tr/100-el-...d_8056700.html
    Lastiği aldığım yere fotoğraf gönderdim dıştan bir sorun gözükmüyor birde içerden bakılmalı dendi. Ufak bir pompa ile çeşitli ebatlarda akıllı vida öneriyorlar hava kaçışını önlemesi açısından. Senin önerdiğin pompa ile takım çantamdan alacağım bir kaç akıllı vida ve minik tornavıda bundan sonraki çözümüm olacak. Tekrar teşekkürler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)