Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

4 Ağustos Ehliyet Sınavı - Sürüş Testi - Bu ne rezalet!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.

Hani anlatacağım ama kelime dağarcığım yeterli değil bu olayı anlatmaya. Seçilen yer öyle rezalet bir yer ki. Tam viraj sonrası 30m bir yeri kapatmışlar, yandan arabalar ve diğer araçlar vızır vızır geçiyor, kamyonlarda bir yerde çalışmamı ne yapıyorsa artık, sürekli bir dönüş olayındalar tam sınav bekleşme yerinde.

Ölümleri buradan yazarak azaltabileceğinizi zannediyorsanız (moto.siklet veya araba farketmez) veya insanları düzeltebileceğinizi zannediyorsanız aldanıyorsunuz bence. Önce bir ehliyet sınavına girip nasıl ehliyet verildiğini görmek gerekiyor. Zaten ben 2 ayı aşkın süredir ehliyetsiz geziyorum bi allahın kulu gelip de sormadı ehliyet.

Bu arada konuya girmişken söylemeden edemeyeceğim, trafik kazalarını engellemenin tek yolu (ve tek yolu) trafik polislerinin sürekli ve her kural ihlaline ceza kesmeleridir. Mesela emniyet kemeri takma olayı buna güzel bir örnek. İstanbul'da emniyet kemeri takılması zorunlu olduğunda, çok ceza kesildi ve üstünde duruldu. Ankara'da ise hiç durulmadı. Şimdi dikkat ediyorum arabalara, İstanbul'da büyük bir çoğunluk emniyet kemeri takıyor (taksiler hariç, onlara zorunlu değil, neden böyle bir saçmalı var oda ayrı soru ya neyse). Ankara'da askerlik yaptım, gittiğimde ilk gözüme çarpan şey kimsenin emniyet kemeri takmadığı oldu.

Ha bi de Ankara'da kırmızı ışıkta durmamak gerekiyor, hemen korna çalıyorlar! Ama bazı kırmızı ışıklarda! Öyle bi şey ki, durulan kırmızı ışıklar var bi de durulmayan kırmızı ışıklar var Öğrenene kadar canım çıkmıştı. Tabi bu dediğim 7-8 sene önce. Kimbilir ne gelişmeler olmuştur şimdi

Haa, bu arada, sınavı geçemedim Meğer ondan sinirlenmişim bu kadar. Şaka şaka, bu sınavı geçemeyen yok zaten

Bu arada topic başlığında "bu ne rezalet" yazacağıma "bu nezalet " yazmışım
    [B][I]Önce Eğitim[/I][/B] :cat:
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bencede bu sistemde bi rezaletlik var.hiç hata yapmamama rağmen bıraktılar.ve bundan şu dersi çıkardım.hiç birşeyi doğru yapmıyacaksın.benki kaç aydır kullanıyorum ve tecrübem var beni bırakıyolar.sınavda slolomu doğru yapamayanları geçiriyolar işte böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef.en kısa zamanda bu insanları şikayet edicem.burdaki bir çok kişide nasıl motosiklet kullandığımı bilir.gezilere katıldım.yani biz istanbul trafiğinde kullanabiliyosak fazla söze gerek yoktur.resmen kasıtlı bırakmışlar 36 puan neyden kırılırki herşeyi doğru yaptım
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nezalet güzel olmuş kısadan hisse
    formalite icabı sınava girip çıkıyoruz ama yer hakkaten kötüymüş..
    ankara'da ise değişen pek bişey yok

Motosikleti
    henüz yok ki..
    bu yazdıklarını Ayazağalılar okumasın çok kızabilirler
    ben de istiyorummmmm motosiklet :queen:

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede bu sistemde bi rezaletlik var.hiç hata yapmamama rağmen bıraktılar.ve bundan şu dersi çıkardım.hiç birşeyi doğru yapmıyacaksın.benki kaç aydır kullanıyorum ve tecrübem var beni bırakıyolar.sınavda slolomu doğru yapamayanları geçiriyolar işte böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef.en kısa zamanda bu insanları şikayet edicem.burdaki bir çok kişide nasıl motosiklet kullandığımı bilir.gezilere katıldım.yani biz istanbul trafiğinde kullanabiliyosak fazla söze gerek yoktur.resmen kasıtlı bırakmışlar 36 puan neyden kırılırki herşeyi doğru yaptım
    hadi ya geçmiş olsun dostum, şu işe bak zaten not veren hocaları bir görsen shadow arkadaşımızında söylediği gibi curcuna başka birşey değil
    ayrıca tek bir sınavla geçme olayında da karşıyım kesinlikle herşey baştan düzenlenmeli
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

nası kaldın yaa ne yaptın kii?? bi daha ki sınav ne zamanmış?
    www taraflihaber.com [B]FARKI TARAFINDA[/B]

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    dostum bende şaşırdım...tabiri caizse kalanı döverler bu sınavda...nedenini bende merak ettim inan...nası becerdin kalmayı...kesin adamlar kıl kaptı sana...ters bi hareket yaptın orda muhtemelen...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Zealsun 200 gs 'den>zx6r' a ; aklım yok aklım! Scuba instructor
    Kalması imkansız bence de...

Tartışma falan olmuştur sanırım...

Ozrace ; Soruları iyi okumamış olabilir misin ?
    [B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı eczaci101 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalması imkansız bence de...

Tartışma falan olmuştur sanırım...

Ozrace ; Soruları iyi okumamış olabilir misin ?
    direksiyn sınavında ne sorusu acaba.......
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Merhaba arkadaşlar;
    Bügün bende A2 sınavına girdim ve gercekten utanç verici bir tablo vardı,
    30 saniyede test edilen sürücü adayları, ilgisiz ilgililer, arada sırada yoldan geçen araçlar ve daha bir sürü işaret şöyle bağırıyordu suratımıza

" Sizin hayatınız degersiz, siz medeni bir toplum degilsiniz, siz bundan daha iyisini hakketmiyorsunuz , Elinizden hiç birşey gelmez çünkü siz koyunsunuz ,ne sunulursa onu kabul edersiniz, Saten ölseniz kimin umrunda "

Sonuç olarak her halk laik olduğu şekilde idare edilirmiş arkadaşlar, daha iyisini hak etmedigimiz içinmi bu iş yıllardır böyle gidiyor,

en kötüsü de ney biliyormusunuz arkadaşlar en tepeden en aşagı bütün resmi kurumların bilmesine ragmen bu aşırı anormal durumun normal bir duruma dönüşmüş olması.
    Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün

Motosikleti
    Honda - Rebel 250cc
    Ya hiç üzülme,ben sınava girdiğim gün heyetteki kişi kenarda çalışan motorun gaz koluyla oynamaya başladı(bws 100) aman hoca dur demeye kalmadan fazla gaz verince sesi duyacakmış sanki RR yolun yan tarafındaki hendeğe girdi adam motoruda bırakmıyo yanında koşuyo tabi eli yüzü sıyrıldı biraz,bizde yolun karşısındayız salaklığına gülüyoruz senmisin gülen bütün sınavdan beş kişi geçti.Kimlermi gülmeyenler!
    Herkes birgün MT'li olacaktır.

Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı gümüş600f adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarın bende sınava giricem 12 de başlıyomuş ne kadar sürüyo kaçta bitiyo 3 gibi çok önemli işim var yetişirmiyim acaba giren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim bu arada yıllardır 600f kullanıyorum geçemezsem çok komik olur
    Benim gittiğim yerde sınav 13:00'te başladı, ben 13:40 gibi girdim, 13:40 gibi bitirdim. Arkamda en fazla bi 40dk'lık bir güruh daha vardı. Bence yetişirsin.
    [B][I]Önce Eğitim[/I][/B] :cat:
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    direksiyn sınavında ne sorusu acaba.......
    Direksiyon nedir olabilirmi acaba
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.
    hocam devleti eleştirirken dikkat edelim, ev bağlantılarını rahatlıkla bulabiliyorlar artık, çünkü tt adsl ele veriyor, mit internette kelime arayıp metinleri yakalıyor, sonra telefonlar dinleniyor filan, şimdi varmı bilmiyorum ama istanbulda patlayan bombalardan sonra baya tel dinleme olayı olmuş. internetten takipler filan, fişliyorlar dikkat edin

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    Alıntı Muttaki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam devleti eleştirirken dikkat edelim, ev bağlantılarını rahatlıkla bulabiliyorlar artık, çünkü tt adsl ele veriyor, mit internette kelime arayıp metinleri yakalıyor, sonra telefonlar dinleniyor filan, şimdi varmı bilmiyorum ama istanbulda patlayan bombalardan sonra baya tel dinleme olayı olmuş. internetten takipler filan, fişliyorlar dikkat edin
    inan iyi ediyorlar.biri şu geçen günki kasti kaza sebebiyeti olayını da takibe alır mı ki?

motosikleti çalıştırabildiysen sorun yok veriyolar ehliyet...arabada da öyle çalıştır ve aracı kaldır bitti al ehliyeti hak ettin...mükemmel kullanıyoruz ya hani...kaldırdık artık biz profesyonelizzz..neden bu kadar önemsenmiyor ki, kezaa kazalar orta da diyecek çok söz var ama..neysee....
    acaba yazılanlardan ibret alınıyo mu?
    Fırtınayı Bekleyen Ben,Yetinmeye Çalışıyorum Rüzgarlarla...
    3 günlük şu zamanda ne kin duy ne kırıl ne de darıl,sana yapılan iyilik yada kötülük yapanın etiketidir senin değil...:cat:

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Shadow.Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.[/I]
    Bende sabah 10 gibi orda sınava girdim, ben girdiğimde dubalar plaza görünümlü bir binanın önündeydi, yokuşa doğru bakınca sağ tarafta kalıyor.

Başka bir kursun hocası, yokuşun sonundaki viraja kadar olan sol kısımda olması konusunda baskı yaptı ve ben çıldırdım.

Tamam motosiklette acemiyizde ben yıllardır istanbulda araba kullanıyorum, orda direksiyon sınavı felan yapılmaz, o adamdan değil şöförlük hocası muavin bile olmaz ehliyetini alıp iptal etmek lazım.

Sınavın kazasız bitmiş olmasıda mucize, ayazağada sınava giren herkese geçmiş olsun diyorum.

Sınavdan kalan arkadaş bunu nasıl becerdin onuda anlamış değilim, sınava hayabusayla mı gittin yoksa dubaların arasında tek teker mi yaptın

Motosikleti
    CBF 250
    Alıntı Shadow.Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.

Hani anlatacağım ama kelime dağarcığım yeterli değil bu olayı anlatmaya. Seçilen yer öyle rezalet bir yer ki. Tam viraj sonrası 30m bir yeri kapatmışlar, yandan arabalar ve diğer araçlar vızır vızır geçiyor, kamyonlarda bir yerde çalışmamı ne yapıyorsa artık, sürekli bir dönüş olayındalar tam sınav bekleşme yerinde.

Ölümleri buradan yazarak azaltabileceğinizi zannediyorsanız (moto.siklet veya araba farketmez) veya insanları düzeltebileceğinizi zannediyorsanız aldanıyorsunuz bence. Önce bir ehliyet sınavına girip nasıl ehliyet verildiğini görmek gerekiyor. Zaten ben 2 ayı aşkın süredir ehliyetsiz geziyorum bi allahın kulu gelip de sormadı ehliyet.

Bu arada konuya girmişken söylemeden edemeyeceğim, trafik kazalarını engellemenin tek yolu (ve tek yolu) trafik polislerinin sürekli ve her kural ihlaline ceza kesmeleridir. Mesela emniyet kemeri takma olayı buna güzel bir örnek. İstanbul'da emniyet kemeri takılması zorunlu olduğunda, çok ceza kesildi ve üstünde duruldu. Ankara'da ise hiç durulmadı. Şimdi dikkat ediyorum arabalara, İstanbul'da büyük bir çoğunluk emniyet kemeri takıyor (taksiler hariç, onlara zorunlu değil, neden böyle bir saçmalı var oda ayrı soru ya neyse). Ankara'da askerlik yaptım, gittiğimde ilk gözüme çarpan şey kimsenin emniyet kemeri takmadığı oldu.

Ha bi de Ankara'da kırmızı ışıkta durmamak gerekiyor, hemen korna çalıyorlar! Ama bazı kırmızı ışıklarda! Öyle bi şey ki, durulan kırmızı ışıklar var bi de durulmayan kırmızı ışıklar var Öğrenene kadar canım çıkmıştı. Tabi bu dediğim 7-8 sene önce. Kimbilir ne gelişmeler olmuştur şimdi

Haa, bu arada, sınavı geçemedim Meğer ondan sinirlenmişim bu kadar. Şaka şaka, bu sınavı geçemeyen yok zaten

Bu arada topic başlığında "bu ne rezalet" yazacağıma "bu nezalet " yazmışım
    Abicim ben de ilk sınava girince ya bu organize özürlülüğü nedir diye çok kafam bozulmuştu ama durum bu...2 sene önce aldım a2 yi.prosedür neyse şimdi de o.Değişen de birşey yokmuş anladığım kadarı ile
    :pr::pr::pr:

Memleket Çorum, ikametgah; Gediz /Kütahya
    Motosikleti
    YAMAHA SUPER TENERE
    bakalım o rezalete bugün bende dahil olacağım, hayırsı inşallah.
    BUGÜN GEÇTİ, BEKLE YARINA GELİYORUM, YA NİCE YOLARA AŞACAK YADA KARA TOPRAK BAĞRINDA AŞTIĞIMIZ YOLLARI HATIRLATACAK.

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Bende dün Ayazağada girdim sınava. Raf'ın önünde. Kemerburgaz yolu diyoruz biz oraya daha çok ve Kemerburgaz yolu cidden tehlikelidir. Sürekli kamyonların kullandığı bir yoldur ve genelde kamyonlar mıcır çakıl gibi dökülebilecek, döküldüğünde kazadan kaçamayacağın yükler taşıyorlar. Sınavın orda olması kötü oldu. Aslına bakarsan sınavın orda yapılması, yolun kötü olması, yolda kamyoncuların olması değil sorun. Asıl sorun ordaki DUR işareti yapan görevliye uymayan "ben ehliyeti aldım banane alamayanlardan yada alacaklardan" şeklinde bir düşünce uyandıran sürücülerdir. Yavaşlaması işaret ediliyo, dur deniliyo adam tozu dumana katıp cellat gibi gaza asılmış ölümüne gidiyo.....

Bence bulunduğumuz yerin en kötü özelliği şudur: Tuvalet yok, su yok, yiyecek yok.. Yakında bi benzinlik bile yok. Birde o sıcağın altında ayakta bekliyoruz. Üstüne görevli memurlar daha 1 saat bile durmadan çay içmeye gidiyorlar 45 dk boyunca. Orada bir yığın insan tozun toprağın içinde güneşin altında susuz bekliyor. Tuvalete bile gidemiyoruz ve görevliler kalkıp çay içmeye gidiyorlar. İşte bu kadar düşüncesizlik, bencillik olamaz..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler