Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.
Hani anlatacağım ama kelime dağarcığım yeterli değil bu olayı anlatmaya. Seçilen yer öyle rezalet bir yer ki. Tam viraj sonrası 30m bir yeri kapatmışlar, yandan arabalar ve diğer araçlar vızır vızır geçiyor, kamyonlarda bir yerde çalışmamı ne yapıyorsa artık, sürekli bir dönüş olayındalar tam sınav bekleşme yerinde.
Ölümleri buradan yazarak azaltabileceğinizi zannediyorsanız (moto.siklet veya araba farketmez) veya insanları düzeltebileceğinizi zannediyorsanız aldanıyorsunuz bence. Önce bir ehliyet sınavına girip nasıl ehliyet verildiğini görmek gerekiyor. Zaten ben 2 ayı aşkın süredir ehliyetsiz geziyorum bi allahın kulu gelip de sormadı ehliyet.
Bu arada konuya girmişken söylemeden edemeyeceğim, trafik kazalarını engellemenin tek yolu (ve tek yolu) trafik polislerinin sürekli ve her kural ihlaline ceza kesmeleridir. Mesela emniyet kemeri takma olayı buna güzel bir örnek. İstanbul'da emniyet kemeri takılması zorunlu olduğunda, çok ceza kesildi ve üstünde duruldu. Ankara'da ise hiç durulmadı. Şimdi dikkat ediyorum arabalara, İstanbul'da büyük bir çoğunluk emniyet kemeri takıyor (taksiler hariç, onlara zorunlu değil, neden böyle bir saçmalı var oda ayrı soru ya neyse). Ankara'da askerlik yaptım, gittiğimde ilk gözüme çarpan şey kimsenin emniyet kemeri takmadığı oldu.
Ha bi de Ankara'da kırmızı ışıkta durmamak gerekiyor, hemen korna çalıyorlar! Ama bazı kırmızı ışıklarda! Öyle bi şey ki, durulan kırmızı ışıklar var bi de durulmayan kırmızı ışıklar var
Öğrenene kadar canım çıkmıştı. Tabi bu dediğim 7-8 sene önce. Kimbilir ne gelişmeler olmuştur şimdi
Haa, bu arada, sınavı geçemedim
Meğer ondan sinirlenmişim bu kadar. Şaka şaka, bu sınavı geçemeyen yok zaten
Bu arada topic başlığında "bu ne rezalet" yazacağıma "bu nezalet " yazmışım