cbr 125 in devir işlemleri 350 ytl tutarmı arkadaşlar ?
Reklamlar
-
03 Ağustos 2007, 23:02
Arkadaşlar herkese merhaba,
bugün bir honda bayisinde 2. el cbr 125 sordum bana 4000 ytl ve 350 ytl de devir işlemleri turar dedi
bu devir işlemleri bu kadar tutarmı gercekten , bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum,
birde motor yan yatmış ve sinyal lambası kırılmış ama boyada felan bir problem gözükmüyor sizce temkinli olmaya gerek varmı yada nede olsa honda bayisi deyip güvenmekmi gerekir.
Reklamlar
-
03 Ağustos 2007, 23:10
Öncelikle , devir işlemleri 250-300 civarı tutuyor sanırım...
Ikinci olarak , bayii'den almanın şöyle bir garantisi var , eğer ileride motor sorun çıkartırsa , oraya geri götüreblirisin...
Son olarak da, cbr'ın orjinal sinyali 137 ytl ona göre
-
03 Ağustos 2007, 23:15
Teşekkürler Görkem,
Bayi benden 350 istiyor şimdi adamlara ne diyeyim bende bilmiyorum
birde sinyali degiştireceklerini söylemişlerdi ama ben başka bir mekanik problem cıkmasından korkuyorum her nekadar bayide olsa
şimdi buna göre motorun fiyatı 3900+ 350= 4250 ytl ye geliyor 2006 model 3-4 bin km deki bir motor üstelik büyüklügünü bilmedigim birde kaza yapmış degermi karar veremedim bir türlü ?
-
03 Ağustos 2007, 23:16
görkeme katılıyorum
muameleciye verirsen tutar yok ben uğraşırım dersen 230 ytl civarı masrafın var
154 ytl civarı noter
25 ytl mali zorunluluk sigortası
32 trafik
10 ytl dosya ve ek-1 formu
3-5 evrak parası
hepsi bu kadar
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
03 Ağustos 2007, 23:19
Repsolsa eğer motor daha çok araştırabilirsin... Piyasada repsoldan başka motor yok...
-
03 Ağustos 2007, 23:20
ULTRAUKALA nickli üye yeni aldı cbr 125...ona sormak lazım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
03 Ağustos 2007, 23:30
Cevablar için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar,
aslında önümüzdeki hafta tatil dönemine giriyorum, araştırma yapmak için biraz vaktim olucak gibi ama başka bir sıkıntıda ehliyeti 10 gün sonra alıcam ve motorsiklet hakkında en ufak bir bilgim bile yok
mesela gecen gün yine bayinin tekinde çok güzel oldugunu düşündügüm bir cbr 125 bulmuştum tam alıcaktım şans eseri cbr 125 i olan başka bir arkadaşa rasladım ve motoru test sürüşüne aldık sonuçta egzozun patlak oldugununu anladık ( bayide sagolsun biz anladıktan sonra egzozu deldiklerini söylediler hemde yetkili honda bayisi ,performansı artsın diye delmişler ! ) ,şahsen ben orjinal sesi nasıl onu bile bilmedigimden motor direkt alırdım hiç anlamadan ( bu arada orjinal egzozda 500 ytl miş )
-
03 Ağustos 2007, 23:34
2006 model cbr 125 'in noter parası 145 ytl, onun dışında... daha motoru kendi üzerime almadım, bilmiyorum
GorkeM adlı üyeden alıntı
Öncelikle , devir işlemleri 250-300 civarı tutuyor sanırım...
Ikinci olarak , bayii'den almanın şöyle bir garantisi var , eğer ileride motor sorun çıkartırsa , oraya geri götüreblirisin...
Son olarak da, cbr'ın orjinal sinyali 137 ytl ona göre
tek sinyal mi, yoksa çifti mi?
Sırf herkeste 4 teker var diye...
-
03 Ağustos 2007, 23:41
dorlion merhaba;
peki motorsikletin parasını noterden öncemi teslim ettin yada noterde mi teslim ettin bilgi verebilir misin? ( eger bayiden degilde şahıstan alırsam diye soruyorum- yani aslında bir nevi devir işlemleri sırasında neye dikkat etmek gerekir onu ögrenmek istedigim için, malum ne motordan anlıyorum nede nasıl devredilir onu biliyorum , bildigim tek şey bir motorsiklet almak istedigim hepsi o )
-
03 Ağustos 2007, 23:46
Ben geçen hafta ybr aldım ne kadar benzer bilmiyorum ama yaptığım masraf şöyle:
142 ytl noter
26 ytl ruhsat
8ytl ek1 formu+ daktiloyla yazdırma parası
24 ytl sigorta
Yani tam 200 ytl tutmuş hepsi. Ankara istanbula göre daha ucuz sanırsam.Eğer muayenesi geçmişse ve satıştan önce bakmazsan 54 ytl de o tutar.
Birde galeriden aldım diye işi savsaklamamak lazım ilerde sorun çıksa bile adamlar pek üstlerine almıyorlar. Başka bir ustaya göstermekte fayda var.
Dorlion eğer noter satışından itibaren 1 ay içinde ruhsatı almazsan üstüne cezası var 100 ytl kadar.
Kimseye cahil deme, dağ başındaki çobana bile. Hiç birşey bilmiyorsa, koyun gütmesini senden iyi biliyordur.
-
06 Ağustos 2007, 03:48
ahd287 adlı üyeden alıntı
dorlion merhaba;
peki motorsikletin parasını noterden öncemi teslim ettin yada noterde mi teslim ettin bilgi verebilir misin? ( eger bayiden degilde şahıstan alırsam diye soruyorum- yani aslında bir nevi devir işlemleri sırasında neye dikkat etmek gerekir onu ögrenmek istedigim için, malum ne motordan anlıyorum nede nasıl devredilir onu biliyorum , bildigim tek şey bir motorsiklet almak istedigim hepsi o
)
zaten bize noterdeki başkatip sordu, motosikletin eski sahibine paranızı aldınız mı diye? ben de o esnada noterin gözü önünde verdim. noterin öncesinde istanbulda sayıları epeyce fazla olan araç muayene istasyonlarından birine gidip temiz kağıdı alıyorsun. bunun ücretini eski sahibi verse daha iyi olur. onun dışında noterdeyken parayı verdikten sonra ruhsatı ve bi çift anahtar aldım. aklında olsun motosikletin mutlaka gördüğü bakımların tutulduğu bi kağıt ve kullanma kılavuzu mutlaka olsun
Sırf herkeste 4 teker var diye...
-
06 Ağustos 2007, 23:21
çinliler bunun aynısı yapmış zaten, çelik motor mesela, bütün parçalar bire bir aynı, ampulu kaliteli olsun yeter derim ben
-
06 Ağustos 2007, 23:30
CBR 125 'in sadece noter satışı 200 lira. Yeni sattım ordan biliyorum Noterin dışında trafik, ruhsat ıvır zıvır aşağı yukarı 300'ü bulur. Görkemin dediği gibi bir sinyal 137 lira ona göre
-
06 Ağustos 2007, 23:35
babaçi adlı üyeden alıntı
görkeme katılıyorum
muameleciye verirsen tutar yok ben uğraşırım dersen 230 ytl civarı masrafın var
154 ytl civarı noter
25 ytl mali zorunluluk sigortası
32 trafik
10 ytl dosya ve ek-1 formu
3-5 evrak parası
hepsi bu kadar
Peki bu tutarlar bi 600RR icin degisiyormu ?
Ne kadar tutuyor 600RR da ?
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
07 Ağustos 2007, 00:31
Arkadaşlar Merhaba;
öncelikle cevablar için çok teşekkürler,
bir aksilik olmassa yarın vekaletnameyi honda bayisine veriyorum carşamba yada perşembe gibide cbr 125 alırım umarım.
bu arada vekaletnamede 30 ytl tuttu ,şaka maka ehliyetti giyim kuşamdı motordu derken bu iş bana 5500 ytl ye patladı belkide 6000 ytl yi bulacak.
Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün
-
07 Ağustos 2007, 00:51
Ahd, sorması ayıp hangi şehir/ Honda bayi?
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
07 Ağustos 2007, 01:13
CERRAHI adlı üyeden alıntı
Peki bu tutarlar bi 600RR icin degisiyormu ?
Ne kadar tutuyor 600RR da ?
Noter fiyatı aracın kasko değerine göre değişiyor. 2005 model bir CBR 125'in yanlış hatırlamıyorsam kasko değeri 4000 liraydı. 600rr için bu fiyat daha farklı olacağından noter fiyatıda değişir. Zaten en fazla tutan noter.
-
08 Ağustos 2007, 01:49
devir işlemleri 200 250 arasıdır kardeş ve servisinden almanda hakıkaten daha ıyı bence kafan rahat olur arkadaşların dediği gibi bi arızası felan çıkarsa bişeyi olursa götürürsün servise sana yardımcı olurlar
-
08 Ağustos 2007, 01:51
Sinyal lambası kırık alma motoru sakın. Sinyali 150 ytl. Devir işlemleri 250 civarı tutması lazım. Tabi sigortacıya göre değişiyor.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
08 Ağustos 2007, 02:19
cevablar için teşekkürler arkadaşlar;
Bugün parasının kalan kısmını ve devir işlemleri için istedikleri 350 ytl yide vekaletnameyide verdim artık ( gercekten koşturmak istemedim peşinden)
Motoru henüz vermediler , noter satışından sonra perşembeye kadar teslim edeceklerini söylediler, umarım bir sorun çıkmadan şu işlemler tamamlanır.
Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)