mustafa kardeşim geçmiş olsun, ne yaparsın işte bayanlar.
mustafa kardeşim geçmiş olsun, ne yaparsın işte bayanlar.
BUGÜN GEÇTİ, BEKLE YARINA GELİYORUM, YA NİCE YOLARA AŞACAK YADA KARA TOPRAK BAĞRINDA AŞTIĞIMIZ YOLLARI HATIRLATACAK.
ya bidikkatsizliktir gidiyo arkadaşlar trafikte allah göstermesin ölümler hep dikkatsizlikten oluyor bu başka konu insanı deli eden nokta 80 le giden motosiklete deyecekkadar yaklşıp nerdeyse iki kişinin ölümüne neden olmak . sonrada ona pislik edasıyla yan gözle bakıp sakız çiğneyerek gazı köklemek erkek veya kadın herneyse bu tambi ejdatsızlık
bana böyle bişey yaparsa yok küfür olmaz yok kaba kuvve olmaz valla ensert şekilde karşılık alır bidahada böyle pislik yapmaz
aslında bunlar sıradan şeyler, abartmaya gerek yok ta bu kadınlar bizle yarışmaya çok meraklı ya bende onlara örnek veriyorum.
biraz da ortamı germek için anlatıyorum bunları, yorumlara baksana asalım keselim filan
trafikte giderken 1 tane erkek şoförün bana kafa tuttuğuna rastlamadım. adam motorun tipini görünce dalaşacağı varsa bile dalaşmıyor.
ama çok kadın şoförle kapıştım. birgün hız 3 rakamlı bişey yavaşça yolda gidiyorum bi araba solladı beni ama biraz yakınımdan geçti, bir baktım kadın. takıldım peşine takip ediyorum ne yapıyor diye. neyse trafik müsait hale geldi o 3 rakamın ortadaki rakam 4 ü geçti, kadının solundan geçecem baktım sol şeride doğru yanaşıyor beni sıkıştıracak. o hızla bi pike sağından sıyırıp geçtim (hyosungta çok zor oluyor bu hareket, geç toparlanıyor)
nerdeyse heyecenlanacadım
ama korkmuş olmalı yolun kalanını 2 rakamlı bir hızla gittiğim halde göremedim kendisini birdaha
neler yaşadım, anlatsam kitap olur
geçmiş olsun...kıl payı hayat işte...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bu başlığa göre yorum yapıyoruz konu başka yerlere gidiyo . engüzel kapışma izmit körfez pistindeki 200bg üstü araçlarla yapılan kapışma test edildi o n a y la n d ı.hayabusa ylada bas çek 300 iyi olur tabiiiii
hocam ben taktiği buldum, eğer ilerde trafik duraklarsa aynasına yanaşıp müthiş bir tekmeyle aynasını paramparça edip gazlıyorum, anlamaz bunlar özürden filan, milli karakter bozulmuş artık
prolixin kardeşim öyle bi noktaya parmak basmışsın ki insanlar bir işaret beklermişçesine bayan 4 tekerli sürücülere ne kadar kinleri varsa kusmuşlar.. Ben henüz bu tar bir durumla karşılaşmadım fakat diğer arkadaşlarımın da bu kadar dertli olmalarına çok şaşırdım..
valla bayan olmama rağmen bayan sürücüleri 100 m önceden tanıyorum resmen, ahanda bu kadın diyorum direk kaçıyorum bugün bi tanesi de beni eziyordu.. sıkışık trafikta gazlamış geliyor ablamız önce beni solumdaki ile sıkıştırdı sola geçti sonra ben sağdan giderken arkamdan gelip solumdan geçti ama nası bi geçiş ben şeritim solundayım ve ancak farkettiğimde sağa yatıım biraz araba sıyırdı geçti kolumda hissettim resmen o arada arkadan gelen araba da sağdan sıyırdı geçti... bi süre don halde kaldım zaten ulan yaşıyor muyum yoksa ezildim mi ruhum mu çıktı diye düşündüm :D
erkeklerden de sıkıştıran yok mu var elbette ama hatunlar daha bi manyak.. zaten aynaya falan bakmak yok yanında da bi hatun varsa iptaldir zaten muhabbetten yola sıra gelmez
benim başıma böyle şükür ağır bi olay gelmedi ama bazen nezaket kuralları içerisinde bayanlar arabasıyla yol vermiyo sonra bayanın kıl olmuş vaziyette tipine bakıyosun hayatın da hiç bisiklete binmemiş biri ve bu bastırılmışlığı motorculara yolvermeyerek vs şeyler yaparak bastırıyorlar
otuz yılı aşkın süredir dört teker, onbeş yıldan beri de motora binerim..
son zamanlarda yollarda dikkatimi çeken şeyler var..
biraz ucuz yeni modellerden , parasını sürücüsünün muhtemelen kendisinin ödemediği (veya ilk taksidi yatırıp yollara çıktığı) teneke dört tekerler
çoğaldı..
ömründe kullandığı ilk araba olduğu, suratındaki aptalca sırıtıştan belli olan , , ehliyeti iki, üç aylık; devamlı kendi şeridini bloke eden veya sol şeride yapışmış sürücüler yollarda (özellikle şehirlerarası) fink atıyor..
özellikle bunlardan uzak duralım...
ayrıca hem dört teker, hem motor sürücüsü iseniz; dört tekerinizle giderken, motor sürücülerine yapılan gerzeklilere sessiz kalmayalım..motorcu haklı ise, arka çıkalım..
ancak, motorcuların da biz arabada iken, yaptıkları gerzekçe davranışları da cevapsız bırakmayalım...
saygı karşılıklı yerleşecek.. başka yolu yok..
Böyle durumlarda yapılacak tek birşey var.
Aracın arkasına geçip, guvenli takip mesafesini koruyarak devam edeceksin.
Herhangi bir trafik sıkışıklığında durduru veya bayağı bir yawaşladıgı anda yanından geçeceksin, geçerkende bir ayak havaya kalkacak veya el, aynasını koparacaksınız bakın bakalım bida yapıyormu.
Trafik sıkışıklıgı olmuyor ve zamanınızda varsa gittigi yere kadar takip edin, aracını terkettiginde japon yapıştırıcısı ile silecekleri yapıştırın. ha birde not yazın.
Soda Ayran Cool
bence trafikte bayanların daha çok problem olmasının nedeni bayan şöförlerin trafikte çok geçmişi olmaması kaç sene olduki bayan araba kullanmaya başlayalı sorun burda bizi trafikte zor durumda bırakan bayanlar hep gençler dikkat ettiyseniz onlarında araba kullanmayı sürücü kursu eğitiminde öğrenirler siz hiç bir bayanın 14 yaşında babasının arabısını çalıp mahallede tur attığını gördünüzmü acemilik ordan kaynaklanıyo biz arba kullanmayı biliyoken ehliyet alıyoz onlar önce ehliyet alıyolar aslında doğru olanı yapıyolar ama pratikte böyle dez avantajları var ve riske atıyolar bizi adanada halk otobüsü süren 10 tane felan bayan var genelleme yaparak bu ve bu gibi örneklere haksızlık yapmış oluruz özür dileme işine gelince alışmışlar özür dilenmesine özrü dilemeyi bilmiyolar ve birazda düz mantıkla çalıştıkları için sorunlar yaşanıyo kanımca
Bayanların binlerce olumlu yanları olmasıyla beraber, trafikte bir facialar! Bunu kabul etmeyen at gözlüğünü çıkartsın tekrar baksın...benim gibi trafikte görünmez olduğunu kabul ederek sürüş yapan birisine bile 'bayan sürücü' çarpabiliyorsa (hem de sinyalimi yakmış, dönüş yapıyorken, arkadan) pessss demekten başka birşey gelmez ne elimden ne de dilimden. Yakınım olan birçok bayan da araç kullanıyor, hatta ben bugünlerde kardeşime de araba kullanmayı öğretiyorum, yani kesinlikle bayanların sürücü olmasında karşı değilim. Ama bu derece umursamaz, bu derece dikkatsiz olmalarına karşıyım. 'Yok kaşım, yok kirpiğim, şu kanalı değiştireyim' derken trafiği alt üst ediyorlar. Kaza yapınca da oturup ağlıyorlar, ona da üzülüyorum. Ben şikayetçiyim arkadaş, bunu okuyan bayan sürücüler varsa kendilerine çeki düzen versin, altlarındaki oyuncak değil, can taşıyor!
(Gerçekten bilinçli birer sürücü olan bayanlar da var, sözüm onlara değil)
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
Bayanlardan duyarli ve temkinli arac kullananlar bence hic de azimsanacak sayida degil. 2 teker sahibi olmamama ragmen, Istanbul'da cokca 4 teker kullandim ve erkeklerde de oldugu gibi bayanlarda da dikkatlisi var dikkatsizi var. Insani kaza yapmaya sevk edecek kisinin cinsiyetinin bir onemi yok. 4 teker suruculeri topluca bilinclendirilmeli. Mumkun oldugunda etrafimizdaki 4 teker kullanicilarini cinsiyet yas, surus tecrubesi ayirt etmeksizin uyarmali ve bilinclendirmeliyiz. Hem bireysel olarak, hem de topluca katilinacak etkinlikler ile dikkatler tarfikte seyreden motosikletliler uzerine cekilmeli.
Saygilar.
= = = Be Aprilia racer! = = =
çok geçmiş olsun,sana bir şey olmadığı iyi ama plakayı alsaydın çokta güzel olurdu polise verirdin direk uğraşırlardı.
Ya birde arkadaşlar merak ediyorum öncelikle iner döverdim,durdururdum vs... yapardım diyenlere ya burada miroğlu takılmayı çok seviyorlar yada kurusıkı konuşmayı çok seviyorlar yada en olası konuşmaktan aciz ve adelet anlayışını orman kurallarına bağlayan özgüven eksikliği yaşayan arkadaşlar.Evet ettiğim laf biraz ağır ama devamlı sığındığımız yeri geldimi biz akdeniz insanıyız sıcak kanlıyız,yeri geldimi anadolu çocuğuyuz yeri geldimi avrupalıyız ama bunların hangisi olursak olalım hatalı insana hatasını döverek,söverek anlatamazsınız ayrıca mutlaka gazetelerde televizyonlarda izliyorsunuz yol verme yüzünden birbirlerini vuranları çoğuda öyle arabadan inip efelenip sonrada neye uğradığını şaşırıyorlar tabii yaşıyorlarsa...Bayan şöförler dikkatsiz olabilir ama bence iett otobüsü ,taksi ve dolmuş şöförleri hiçbir trafik kuralına uymuyor kırmızı ışık,ters yön,yavaş hızlı,yaya geçidi ee onlara ne diyeceksiniz.Beni onlar daha çok rahatsız ediyor bayanlardan bayanlar en azından hata onlardaysa kabulleniyorlar veya özür diliyorlar (istisnalar hariç) taksici olsa hem haksızdır hemde bir üzerine adam iner sopayla...Şiddetle ne yazık ki birşey çözülmüyor aksine daha kötü oluyor , o addamı dövdüğünüzde sadece ne kadar mağra adamı olduğunuzu ispatlarsınız.Ama adam size vurduysa ilk o zaman tabii ki müdafa hakkı doğar size ...
bu senenin 23 nisanında başıma gelen iki olayı anlatmak istiyorum. birinde baş rolde bayan, diğerinde erkek var.
arkadaşımın rivada yazlıkları var. beni de alıp 23 nisanı orada geçiricektik.arabayı annesi kullanıyordu.araba da CR-V büyük kasa olanlardan. annesi İspanyol yaklaşık 20 yıldır Türkiyede.yolları hiç bilmediğim için yer tarif edemiycem ama gidiş geliş tek şeritli bir yolda yol alırken arkadaşın yengesinin telefon çaldı.kocasıymış...
kocası:"nerdesiniz?"
yenge: "....'deyiz"
kocası: arkanıza bakmıyo musunuz 20dk.'dır arkanızdayız sellektör yapıyoruz korna çalıyoruz farkında değilsiniz !
arabadaki herkes:
e sen aynalara bakmadan mı gidiyosun???
ne biliym görmemişim
2. olay ise ertesi günüydü galiba motogp vardı. dönüşte yine yolu bilmediğim için yer yazamıycam. arabayla riva ya doğru geliyoruz ve bu olay oldu
Shot with N93 at 2007-08-09
adam arabadan iner inmez "abi görmedim seni nerden çıktın dedi"
yani görünmemek sadece motosikletlilere has bişey değilmiş bunu öğrendim.
bi de görmemek de sadece bayanlara has bir şey değilmiş.
bizdeki hasar
ondaki hasar
Geçmiş olsun arkadaşım ikinize de.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)