Arkadaşlar çevrenizde oluşan kazalarda en çok hangi tip motor kullanılıyordu ya da standart dikkatli bir sürücü aynı şartlar altında hangi tip motoru kullanırsa kaza riski yüksektir oylarsanız sevinirim.
Hız/spor/süperspor
enduro
tur/touring/naked
cruiser/chopper
scooter
Arkadaşlar çevrenizde oluşan kazalarda en çok hangi tip motor kullanılıyordu ya da standart dikkatli bir sürücü aynı şartlar altında hangi tip motoru kullanırsa kaza riski yüksektir oylarsanız sevinirim.
herkes makinalara suç bulacak kesin.yok kardeşim scooter lar yapıyor kazaların çoğunu.biz sağlam kaza yaptığımız için medyadayız.;)
evet, ben de oyumu scooter dan yana kullandım, çünkü gerçekten de en çok kazayı onlar yapıyor ama ya hafif yaralanıyorlar ya da önemsenmiyor o kazalar.
ben ss dedim ama çevremde nerdeyse hiç yok ve burda her gün bi scooter kaza yapar.
yapılan araştırmaya göre en çok yedek parça satan motor tipi scooter. en çok kazayıda scooter sürücüleri yapıyor. motosikletler kaza yapmaz sürücüleri kaza yapar.
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
SS'lerin genelde sürücüleri tecrübesiz olduklarından dolayı (600cc ile başlamak gibisinden...) böyle kazalar olabiliyor
Full koruma da çok önemli bana kalırsa
Hiçbiri diğerinden daha güvenli değil motorların. Sadece tarzları farklı ..
Ve zaten edy'nin de söylediği gibi iş sürücüde bitiyor
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
genelde scooturlar kaza yapıyor.ama ss ler olumcul oldugu ıcın kotu üne sahıp....
Piyasada en cok satilan motor turu Scooter oldugundan kaza istatistiginde de basi onlar cekiyor dogal olarak , acilan anket biraz hatali bence. biraz mantikli dusunursek cevap icin ankete gerek yok .
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
commuter ler eksik ankette ama genelde commuter ve scooter oyumu scooterdan yana kullandım burda öyle çünkü
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
bütün scooter cılar bize yuklenmiş .)
ya Allah'a şükür hiç cruiser kazası görmedim, inşallahta görmem.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Ben oyumu Spor ve Super sport için kullandım...
Arkadaşlarımın dediği gibi Ciddi anlamda Kaza olarak nitelendirilebilecek (büyük hasarlı veya can kaybı oluşan kazalar ) malesef bu tarz motorlarda oluyor...
Kullanan arkadaşlarımın her zaman çok dikkatli olmasını tembih ediyorum...
[B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:
walaa scooter dan 2 kez büyük kaza atlatmıştım ama su an supersport kullanıyorum daha hç kaza yapmadım ; allah göstertmesin
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Bu konu gene Anti SS ve SS çekememezliğine gider (sözüm meclisten dışarı)
Hayatlarında ss e binmemiş olanlar SS hakkında atıp tutmaya başlar birazdan.
Bekleyin görün
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
ss leri çok severim ama ne yazıkki korkutuyor bende artık ss lere binmeme tarafındayım
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
Scooter kullanıcılarının kazaları SS sürücülerine göre 100'lerce kat daha yüksek. Fakat SS makineler affetmediği için ölüm veya sakat kalma riski daha fazladır. Işte bu yüzdendir ki , SS kazaları scooter kazalarından daha fazla gündeme gelmekte , ve daha çok kaza riski taşıdıkları sanılmaktadır...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Denildigi gibi SS kazalarında ölüm oranı daha yüksek ama bu da en çok SS ler kaza yapıyor anlamına gelmez
cakalaz hangi supersport ulen ? Cıbır ve kopyalari ne zamandan beri supersport oldular (Kizma saka yapiyorum ama arada ciddiye alabilirsin)
Bugune kadar Tv de burada ve gazetelerde, kisaca medyada cok fazla motor kazasi gordum. Hepside SS ve genelde ölümle sonuclanan kazalardi. Hic kendim sahit olmadim bir SS kazasina.. Ama scooter kazasini bire bir cok gordum. Coguda ufak tefek cizilme, burkulma, yada en buyugu bi kac kirik cikikdan ibaretti.. Aslinda en cok kazayi SS harici motor suruculeri yapiyorlar ama cok ciddi kazalar oldugu icin gundeme gelmiyor..
Kaza sadece ölmekse, o zaman SS derdim sanirim.. Ama kaza herturlu kazayi kapsiyorsa ufak hacimli motorlarin tumu diyebilirim..
Legends may sLeep.. But they never diE..!
En çok kazayı küçük commuter ve scooterlar yapıyorlar.... Ama kazalar ölümcül olmadıkları için pek basına yansımıyor....
Daha önce defalarca başlıkları açıldı..... Tartışıldı..... Biraz dikkat biraz özveri biraz da sabır....Arama yapmak için.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)