Arkadaşlar bu köpek kovucunun dengesiz araba kullanıcılarının kovucusunu yapsalar parası hiç önemli diil verebilirim.
Arkadaşlar bu köpek kovucunun dengesiz araba kullanıcılarının kovucusunu yapsalar parası hiç önemli diil verebilirim.
nisan 2011 de yani önümüzdeki ay motorumu alıcam ,150 cc olucağı için kaçamamda ... birde aniden çıktımı kesin yerdeyim :S
Köpek kovucumuz yok ise ne yaparız :D ?
Köpek yol kenarında saldırmadan önce hesap yapar.. senin hızını kestirir. Sen nerede iken koşmaya başlayacağını ve seni nerede yakalayacağını hesaplar. (ön tekere saldırır herzaman ve düşürmesi muhtemeldir)
motosiklet sürücüsü olduğumuz için herzaman geniş tuttuğumuz görüş açımızı tarayıp köpeği görmek durumundayız zaten. Köpeği görünce ne hızlanın nede yavaşlayın..Sadece hızınızı koruyun. Ancak vitesiniz yüksek yani devriniz düşük ise vites küçülterek devrinizi yükseltin. Yükseltmedeki amaç gaza basınca ani hızlanma yaratabilmek..
ne zaman hızlanacaz?
köpek ilk adımı atınca ani hızlanma yapmamız gerekiyo. İşte o zaman köpeğin bütün planları alt üst olur ve o yeni plan yapana kadar kaçmış oluruz...
4 kere başıma geldi ve dördündede kaçmayı başardım...
saygılar
Her köpeğe etki etmiyor ama her kediye etki ediyor, kedi fobisi olanlar için birebir
Bende durup gaz açma taraftarıyım, köpek duruyor sen gazlıyorsun köpek o hıza biraz zor çıkar artık... Eşim köpeklerden çok korkuyor diye aldım, 3 km öteden uyuz, bitmiş bir köpek görse 10 km uzattırıyor yolu yahu
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
köpek kovarken ses falanmı çıkarıyor
kesin etkiliyse alalım lütfen kullanan arkadaşlar yorum yazsın
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
köpekler bu aletlerin çıkardığı sesten ciddi derecede rahatsız oluyor.
tabiki köpekler yüzünden düşecek değiliz fakat kişisel görüşüm direksiyona yakın bi yerlere sabitlenip sadece gerektiğinde kullanılması
Konuya köpek kovucu ile ilgili bilgi ararken denk geldim yani motorsikletim yok maalesef ortak ilgimiz bu konu başlığı altında köpekler .
Bir arkadaşın neredeyse köpeğe elektrik vermediği kalmış, canlılara olan bu sevgisini insanlara göstermemesi dileğiyle.
Mühendis olduğunu yazan bir arkadaşta Çinliler'in bile yapamadığını yazmış gizli komponentler, özel üretim elemanlar falan, yapmayın lütfen dünyanın en gizli silahından bahsetmiyoruz belirli bir eşikte, ultrasonik ses çıkartan elektronik bir alet sadece. Dazer sadece ilk akıl edenlerden sadece o kadar, bunlarda gizli bilgi değildir biraz araştırma ile öğrenebileceğiniz basit bilgiler. Size yönelik mesajımın nedenini inanmadığım samimiyetiniz ve amatörce yazdıklarınıza bağlayabilirsiniz.
Kendisi yapmak isteyen arkadaşın da sanırım frekans sorunundan ziyade kullandığı piezodan dolayı yaşadığı başarısızlığı. Çünkü elimdeki ürünlerdeki sesi ileten parça fotoğraftaki bildiğimiz piezodan çok farklı. Ben de ilk heves yapmak için şema aradım ve parçaları toplamanın ve birleştirmenin sıkıntısına katlanamadım .
Bu fotoğrakine benzeyen bir parça:
http://www.ebay.com/itm/40kHz-ultras...#ht_2127wt_990
Köpek korkusu konusunda, korkulur mu "hoşt" diyin gider yazan arkadaşlar hayatlarındaki kendi korkularını düşünsünler sonra köpeklerden korkan insanların korkusunu anlamak için o korkunun yerine köpek korkusunu koysunlar, sanırım bu şekilde biraz empati kurabilirler. Bu konu gerçekten ne komik, ne de dalga geçilecek türden, bu korkusu yüzünden hayatı kararan insanlar mevcut.
Konuya dönecek olursam, şehrin dışında yaşadığım için ve etrafımdaki tüm konutlarda en azından 1 adet köpek olması ve sahiplerinin umursamamasından dolayı havlamalarından bezmiştim. Çinlilerin sahte ürün ve ucuz satış sitelerinin ilklerinden yanılmıyorsam www.dx.com adresini gezerken aklıma geldi ve arattım 4-5 farklı ürün var. "dog repeller" anahtar kelimeslerini arattığınızda karşınıza çıkacaktır, fiyatları 9$ ile 20$ arası. 12.70$ olan siyah üründen 2 adet aldım ve 3 hafta gibi bir sürede elime ulaştı.
Ürün 1 adet 9 voltluk pil ile çalışmakta. Üzerinde 2 adet LED ve 1 adet (sayfada yazılan) 125 desibel şiddetinde ses çıkartan (tabi Hz olarak insanın duyabileceğinde daha yüksek) ufak bir ultrasonik hoparlör var (elektronikte ne olarak geçiyor bilmiyorum . Yan tarafında 2 adet düğme mevcut. 1 tanesi ile çalışma şeklini ayarlıyorsunuz sırasıyla, fener, eğitim ve kouvucu. Fenerde sürekli öndeki ışıklar yanıyor, eğitim seçeneğinde hem ses çıkıyor (kulağınızın dibine kadar getirdiğinizde zorda olsa duyabildiğiniz bir çınlama gibi) hem de sabit olarak ışıklar yanıyor son ayar yani kovucu ayarında da ses çıkıyor fakat ışıklar sürekli yanıp sönüyor.
Gelelim ne kadar işe yaradığına, ikamet ettiğim yere giderken boş tarlaların yanından geçiyorum araba ile, samimi söylüyorum bir seferinde havlayıp peşimden koşarlarken sağ arka tekerlekten bir tangırtı geldi ve ezdiğimi zannedip (hiç hayvan ezmedim bugüne kadar çok şükür) garibanı çok üzüldüm ve durdum. Neyseki bir şeyi yoktu herhalde tamponu falan ısırmaya çalıştı.
Ürün geldikten sonra denemek için aynı yere gittim ve hızınız yavaş olunca enteresandır daha bir hevesle saldırıyorlar, camı hafif araladım ve düğmesine bastığım anda bir iki tanesi sakinleşti, bir iki tanesi uzaklaştı ve biri saldırmayı bıraktı ama havlamaya devam etti. Satın alma amacım olan komşu köpeklerini susturmak konusunda ise, bir komşunun köpeğinin bir şekilde şartlandığını düşünüyorum. Kendini kaybedercesine havladığı anlarda artık camdan hayvana doğrultup çalıştırıyorum ve inanın anında susup kulübesine giriyor. Bir başka komşunun köpeği ise cinsinden dolayı ulumayı çok seviyor ve çalıştırdığım zaman aleti susup duyduğu sesin kaynağını bulmaya çalışıyor sonra konserine kaldığı yerden devam ediyor orası ayrı. Farklı bir hayvanda ise hiç işe yaramadığını düşünüyordum, yanına giderek denedim ve enteresan bir şekilde hayvan her düğmeye bastığımda hırlayıp diş gösteriyor. Alet şu ana kadar denediğim neredeyse tüm sokak köpeklerinde bir şekilde işe yaradı ya da tepki vermelerine sebep oldu ama ev köpeklerinde yalnızca birisinde işe yaradı, bir Golden Retriever cinsi köpekteki denememde kafasını yana yatırıp ne istediğimi sorarcasına baktı sadece :D tabi gidip hemen sevdim o sevimli suratın sahibini :D.
Özetle alet işe yarıyor ama hangi hayvanın ne tepki vereceğini bilemiyorsunuz ve daha önceki mesajlarda da belirtildiği gibi köpeğin sağır olma ihtimali de var ve hem sağır hem de saldırgan bir hayvanda hiç bir işe yaramayacaktır ancak işe yarama yüzdesi oldukça yüksek bir ürün. Bir tane daha model var onu da alıp denemek istiyorum, üzerinde 2 adet ultrasonik hoparlörden mevcut ve daha etkili olacağını düşüyorum tek kötü yanı diğer hemen hemen hepsi 9 voltluk pil ile çalışırken bu modelin şarjlı olması.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama tüm konuyu baştan aşağıya okuduktan sonra yazacaklarım arttı . Hayvanlara zarar vermeden uzaklaştırmak için en sağlıklı yol bu sanırım.
Herkese iyi günler dilerim, saygılarımla.
Trafikte ÖKÜZ kovucu çıktığında havaya bir el ateş edin
haberim olsun
çok ihtiyacvım var.
Motoru üstüne sürün kacıcaklardır 100%
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
zıppırman:
bang bang. çıkma bir motorola telsiz bulundurmak kısmen işe yarıyor.
-akıllı olsana lan
...telsizi belden çıkarıp anons yapar gibi davran sonra araçta isen usulca bir köşeye bırak değilse geri beline tak
-pardon abi ben şey sandım.
diyerek yoluna devam eder.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
ıstanbul valiliğin yanından aşagı ınerken yolumu kesıyolar hadı gaz acıp kurtuluyoruz.trafık varsa s.....
Yaniltma yontemi ile kacistan baska care yok , oldu devrildi motor ve yerden de kalkamadiniz benim aklima gelen tek onlem en dusuk gucte elektro sok cihazinizi yaninizda bulundurum 35 tl civari eger saldiri baslarsa kullanin. her iki canlida az hasar atlatarak kurtulacaktir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)