Şimdi SYM'demi kötü marka oluyor fiyat düşürdü diye???
Reklamlar
-
Honda için forumda söylenmedik laf bırakılmamıştı fiyatları aşağıya çekti diye.
Öncesinde de bir dönem yükseltmişti.Bunun üzerine Honda şöyledir, Honda böyledir diye bir çok şey yazıldı forumda.
Şimdi aynı olayı SYM yapıyor.
Konu kısaca şöyle:
Dayım çok uzun zamandır kendine uygum bir maxi scooter arıyordu ve en sonunda SYM Joyride 200 de karar kıldı.
2. ellerini araştırdı ve bulabildiği en makul fiyat 2006 model 300km de 4000 ytl'ydi.Ben dayıma biraz sabretmesini söyleyip ufak bir araştırmaa yaptım ve SYM nin adını reklam olmasın diye yazmayacağım bir bayisinde SYM'lerim kampanyaya girdiğini ve acayip bir fiyat indirimine gittiklerini öğrendim ve akabinde dayıma bu sabah ilettim.
Sonuç: Dayım bu sabah bursa'dan yola çıktı ve birazdan 1 değil 3 tane Joyride alıyorlar diğer dayım ile.
Sıfırı daha geçtiğimiz günlerde 6500 ytl olan joyride'ın fiyatı peşinde 4000 ytl'ye, 3500 olan mio150 nin ise 2500 ytl'ye indi.
Bu durumda Honda'ya atılan o laflar SYM içinde mi geçerli oluyor.Bence ne Honda ne SYM bu ithamları hak etmiyor.Sonuçta 2'side kaliteli markalar.
Benim buradan çıkardığım sonuç şu:
Demek ki "BÜTÜN" firmalar zaman zaman böyle garip indirimlere gidebiliyorlarmış.
İllaki arkasında bir art niyet aramak gerekmiyormuş...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
Reklamlar
-
Biz onlara gidemedikçe onlar bize geliyor
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
Luxor adlı üyeden alıntı
6500 ytl olan joyride'ın fiyatı peşinde 4000 ytl'ye, 3500 olan mio150 nin ise 2500 ytl'ye indi.
Çok iyi indirim yapmışlar bence
-
Muhteşem bir indirim, kısmetse ben de bu hafta sonu bir Joyride alacağım kendime...
-
Peki bu durumda ikinci el piyasası ne oluyor motorun ? Adam sıfırının fiyatını düşürüp indirecek, doğal olarak önceden alanlar çok büyük zarara uğrayacak...
-
Bencede bu tip indirimler yararlı değil, fiyatta da istikrar olmalı...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
-
Geçen sene fabrika çıkış fiyatına 4750+250 plaka masrafı ile aldığımda bayiide 5750 'e satılıyordu, ondan 3 ay sonra NBC motor kampanya yapıp 4500 + plaka masrafına 2006 modelleri satmaya başladı, şimdide 4000 + plaka
-
Süper Moderatör (BBRR)
Her firma yaz sezonu sonuna doğru bu tip indirimler yapar.
Honda nınki böle değil. honda istikrarsız fiyat politikası güder. bir motoru 2900 den piyasaya sürer 2 ayda 4100 gibi bir fiyata gider sonra 3800 e indirir ..
Oysa diğer firmalar ellerinde ki stoğu eritme için gerek duyarlarsa indirim yaparlar..
Bir çok kez bnu fiyat istikrarsızlığına seneler içinde değişen garip rakamları vererek örnekler verdim. hondanın en iyi satış yapan bayisi ile röpörtaj yaptım. bayi bile fiyat politikasının kendilerini zoırladığını söyledi ..ama bakıyorum marka şovalyeleri bayilerden daha çok sahip çıkıyolar markalarına .. dediğim gibi sizler bunu hakediyosunuz bu markaları bu şekilde koruyarak ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Piyasadaki balon fiyatların ne zaman patlayacağı belli olmadığı için ya fırsat beklenecek yada yapılan zarar sineye çekilecek.GTS250'nin fiyatını acayip merak ediyorum.Mart'ta 6500ytl+masraflar olan fiyat yaz başında 8500-9000 civarına gelmişti.Şimdi indirim oranına bakınca 6500'e gerileyeceği aşikar.Uçuk fiyatdan alanlarada geçmiş olsun.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
20 Temmuz 2007, 15:25
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
6500 YTL den 4000 YTL ye nasıl inilir yahu? Dalga mı geçiyorlar bunlar?
Bu resmen SYM iflas etmiş demektir; gözünüz aydın!
ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
-
20 Temmuz 2007, 15:27
Dolar ve Euro'nun neredeyse kımıldamadığı hatta ucuzladığı zamanlarda zam yapmaya kalkan firmalar şimdi fiyatlarını normale çekiyorlarlar. Bence yapılan indirim az bile.
Honda konusuna gelince benim kötü bir anım olduğu için tek kelime bile etmiyorum. Ancak SYM gibi markalar sanıldığı kadar yaygın değil. Honda kadar tanınmış olsalardı ondan ayrı hareket etmiyeceklerdi.
-
20 Temmuz 2007, 15:27
Resmen önceden alanlara biz sizi enayi yerine koyduk diyor adamlar.. Şuan zararına satmayacağına göre 4000 YTL ile de kazanıyordur.. Eee o zaman 6500 YTL neyin nesi.. Taktım bu işe, gıcık oldum....
-
20 Temmuz 2007, 19:23
Forumdan Uzaklaştırıldı
hiç bir dispiratör 2. el satışlarını düşünmez sezon başında 10 a satıyorsa sezon sezon sonuna doğru 8 e elde çok fazla stok varsa 6ya 7 de düşerler aslında burda amaç 2. el almak isteyenleri cezbetmektir.
Sonuş itibariyle en iyi motor benim motorum yok şöyle yok böyle diye siz daha markaları şişirdikçe o firmaların fiyat dalgalanmaları hatta kazıklamalarıda artacaktır.
Bir motosiklette asıl olan motorun fiyatı görünüşü v.s. değildir ne yazık ki ülkemizde en önemli olan şey servis yedek parça v.s.
Bu bağlamda en çok rağbet gören yani satışı olan markaların yedek parçasıda bol olacaktır. Ama bu onların en iyi motosiklet olduğunu gerektirmez. Ayrıca motosikletleri çok iyi yedek parçasıda çok iyi olan markalarında işi bitmemiştir çünkü ülkemizin her yerinde uzman yetkili servis bulundurma zorunluluklarıda vardır.
Genel anlamda yükse sınıf motosikletler olaraka yamaha honda suzuki kawasaki orta sınıf olarakda hyosung kymco ve orta ve alt sınıf olarakta diğer tüm çinli modelleri sıralayabiliriz.
BU markalar arasınsa model fanatikliği haricinde objektif olarak yorum yapıldığında (fiyat-servis-yedek parça-görüntü-motosiklet özellikleri-v.s.) herkese göre farklı markalar iyi veya kötü olarak adlandırılabilir.
-
20 Ağustos 2007, 19:53
Arkadaşlar,
HD 200 fiyatları hakkında bilginiz varmı..
-
evet arkadaşlar ben sym hd 200 gördüm bir tane 2007 ekim ayında alınmış 1539 km de 4000 istiyor adam sizce fazlamı yoks aiim fiyat
-
arkadaşlar,fiatlar firmaların elinde istediği zaman geri çekebiliyor bu ithalat ve ihracat yapan firmaların yıllık ihracat cirolarının belirli bir oranı ithal ettiği üründen vergi olarak düşüyor.Yani benim bir firmam var ayrupaya mal satıyorum,bu yılki cirom 5 milyon dolar bunun %20 si dışarıdan aldığım malın vergisinden düşüyor.Oda eğer motosiklet ithal ediyorsa 2000 ytl ye aldığı motoru 1600 e mal ediyor ama bize yansıyan fiatı 4000-5000 ytl.Bundanda 1000 ytl indirim yapsa ne olur.Bizim ticari zihniyetimiz çok kar,çok satmak çabuk köşe olmak bizlerin alım gücü ülke ekonomisi onları bağlamıyor neyse bu kadar paylaşmak istedim kalın sağlıcakla
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
tsk dostum saol ama daha detaylı bilgi lazım bana yani sym hd 200 2.el ne kdar en en fazla nekadar en az ne kadar
ne bilim ilk motor tecrubemde kazık yemek istememde o yüzden dedim sıfırları hakkaten 4000 ytl mi yaw bunların adam 2. eline 4000 istedi.......
-
firmaların her türlü saçma fiyat oynamasına hakkı var, serbest piyasa ekonomisi falan tamam ama bunun da bir sınırı olmalı. bakın hatırlayanlarınız olacaktır, ya Ducati'ydi ya da Piaggio emin değilim, zamanında bir modelde yüksek fiyat indirdiği için, motoru ilk alanlara indirim oranında paralarını iade etmişlerdi. müşteri memnuniyeti budur. hadi sym ve honda bunu yapsın da görelim. hiçbirinin umrunda değil ikinci el piyasası, müşteri memnuniyeti vs. adamlar bakıyor Türkiye'ye "burası nasıl olsa gelişmekte olan ülke, yasaları da tam oturmamış, halkı da bilinçlenmemiş. ne versek yer bunlar" diyerek her türlü fiyat politikasını ittiriyorlar afedersiniz. bunda savunulacak bir taraf yok. İtalya'da bir yerel marka bu şekilde fiyat oynatabilir mi? dövmekten beter ederler adamı.
-
tubis adlı üyeden alıntı
Peki bu durumda ikinci el piyasası ne oluyor motorun ? Adam sıfırının fiyatını düşürüp indirecek, doğal olarak önceden alanlar çok büyük zarara uğrayacak...
herzaman olan sey deilmi zaten abla
[COLOR="DarkOrange"][B]L a T i F[/B][/COLOR] :bounce:
-
fiyat indirme her markanın yapabileceği bi şey.
özellikle aralık ayında bi çok firma indirim yapar.
bi kaç ay önce 19.000 ytl olan suzuki v-strom şimdi 15.900 ytl(bu sadece bir örnek)
sanırım firmaların her yıl satmayı taahüt ettiği bi rakam var.yıl sonlarında bu rakama ulaşabilmek için ciddi indirimlere gidiliyor.
bu otomotiv sektörü içinde geçerli
ancak ben iyi biliyorum ki 45.000 ytl lik mercedes vito minibüs satan bayi
15.000 ytl lik bi motosiklet satan kadar kar etmiyor
motosiklet biyileri kar marjlarını çok yüksek tutuyorlar.
çünkü motosiklete bir çocumuz sevdiğimiz için yani zevk için biniyoruz.
satıcılar da bizim bu zevkimizi hem alırken hem de kullanırken gayet iyi kullanıyorlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler