Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Yurt Dışından Gelen Tehlike!

REKLAM ALANI

Daha önce bu konudan bahsedildi mi bilmiyorum ama önemli bir husus;

Yaz mevsimi nedeniyle yurt dışından tatile gelen yurttaşlarımız. Türkiye yollarında pek fazla kural tanımıyorlar. Kullandıkları Mer_ce.des ve B,MW gibi modelli araçlarla yüksek hız ve hatalı sollama yaptıklarına birçok defa tanık oldum. Onun haricinde ani dönüşler , diğer araçları takmama , sanki yolların sadece onlara ait olduğu hissi... bizlere daha fazla dikkatli olmamız konusunda uyarı veriyor!!!

Kimse kusura bakmasın kurunun yanında yaş da yanar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    EVet hocam bu duruma bende cok takılıyorum. Nesine takılıyosun diyeceksin. simdi gurbetci karakteri canlanıyor kafamda klasik Trafikte hatayı affetmeyen yaptırımların agır olduğu yerlerden geliyosun Türkiye'ye, ama burda trafiğe çıkınca yardırıyosun, bu sanki bi rahatlama, buralar benim psikolojisi gibi, sanki yurt dışında bastırıyoda bu kimliği burda dışarı salıveriyor içindeki küheylanı. Oranın trafik kültürünüde alsan gelsen burda bizim küheylanlara örnek olsan ne güzel olur gurbetci amca diyorum kafamdaki o adama..
    Comfirmation Bias

kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    evet haklisin genelde almancilarin cogu türkiyede herseyin mübah oldugunu zennediyorlar yani tr de kural yok zannediyorlar bu sebepten cok kaza yapiyorlar bagzen almanyada u dönüsü yapilmayan yerlerde u dönüsü yaptik larinda türk dönüsüyaptim diyorlar.ama onlarada hak vermek lazim tr de yaptiklari hereketleri burada yapamiyorlar almanyada araci insanlar degil kurallar kullaniyor.

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    evet bende katılıyorum nasılki bayan bi söför grdügmde yavaşlayıp daha dikkatli davranıyosam bi gurbetçi gördügümdede aynı davranıyorum
    true love..

Drift Religion

kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı rEnE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    EVet hocam bu duruma bende cok takılıyorum. Nesine takılıyosun diyeceksin. simdi gurbetci karakteri canlanıyor kafamda klasik Trafikte hatayı affetmeyen yaptırımların agır olduğu yerlerden geliyosun Türkiye'ye, ama burda trafiğe çıkınca yardırıyosun, bu sanki bi rahatlama, buralar benim psikolojisi gibi, sanki yurt dışında bastırıyoda bu kimliği burda dışarı salıveriyor içindeki küheylanı. Oranın trafik kültürünüde alsan gelsen burda bizim küheylanlara örnek olsan ne güzel olur gurbetci amca diyorum kafamdaki o adama..
    hocam senin bu avatarindan rahatsiz oldum iyi vuramiyorsum

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    valla ben bu dediğinizin tam tersini düşünüyorum.
    ben ankarada 12 ay sıkıntı yaşıyorum(yerli magandalar sağolsun).gurbetcilerle genelde uzun yolda denk düşüyoruz.ve genelde gördüklerim temkinli ve çekingen kullanıyor.sizin dedikleriniz istisna.

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    çok aydınlatıcı bir misal paylaşım için teşekkürler
    Mustafa Kemal Atatürk

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Yurtdışından gelen tehlike
    şeklinde başlığı görünce,
    Bana mı diyor? diye girdim.

Bana diyormuş.

Geliyorum abicim ayağınızı denk alın.

Yahu Viper.
    Trafikte hıyarlık yapan adamların savunulacak bir tarafı tabi ki yok.
    Nereden gelirse gelsin.

Ama gören de böyle şeyler Türkiye'de hiç olmuyor, yurtdışında medeniyetsiz ülkelerden gelenler, ülkemizi bozuyor zannedecek.

Maganda, heryerde maganda.
    Avrupa da yaşıyor diye özünü inkar edecek değil ya?!!!!

Motosikleti
    KAWASAKİ KX 250
    Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha önce bu konudan bahsedildi mi bilmiyorum ama önemli bir husus;

Yaz mevsimi nedeniyle yurt dışından tatile gelen yurttaşlarımız. Türkiye yollarında pek fazla kural tanımıyorlar. Kullandıkları Mer_ce.des ve B,MW gibi modelli araçlarla yüksek hız ve hatalı sollama yaptıklarına birçok defa tanık oldum. Onun haricinde ani dönüşler , diğer araçları takmama , sanki yolların sadece onlara ait olduğu hissi... bizlere daha fazla dikkatli olmamız konusunda uyarı veriyor!!!

Kimse kusura bakmasın kurunun yanında yaş da yanar
    dostum sana katılmadan edemiyecegim ve senin kadar kibarda konuşmayacagım
    çünkü bu sonradan görmeler yurtdışında eşşek gibi çalışıp 3 kuruşa aldıkları (mesala 98 model c serisi mercedes 5000 euro yani 9000 ytl falan) arabalarının buralarda emsallerinin olmadıgını falan sanıyorlar.......
    [MEDIA][/MEDIA][COLOR="Black"]:pr:[B]asfalt bizi bozar abi[/B][/COLOR]

Almancılarda gördüğüm tek tehlike yorgun ve uykusuz araç kullanma konusundaki ısrarları. Bir de 2-3 araç giderken aralarına başka araba girince kaybolacaklarını sanıp panik yapmaları. Bunların dışında Almancıların yaptığı/yapabileceği trafik magandalığının kralını yapan panelvanlar, Kangoo, Doblo, Transporter gibi araçlar, taşra plakalı eski model otomobillerimiz var. Bir de eskiden Kartal kullanıcıları vardı ki sanki aynı anadan doğmuştu hepsi.

Bu mesajlarin hepsinde biraz "kiskanclik" kokusu var. Evet yanlis okumadiniz. Tam anlamiyla kiskanclik. Bir iki kendini bilmezin yaptigini tüm "Gurbetcilere" yakistirmak biraz haksizlik degil mi?.

Trafik kazalarina günde ortalama 20 kisinin kurban verildigi Türkiye'demi, yoksa ortalamalarin bunun yaninda cok cok az oldugu Avrupa ülkelerinde mi daha fazla "Trafik Ayi" si oldugunu söylememe gerek yok sanirim.

Su fotograftaki olayi tasvip etmek mümkün degil. Ama benzerleri hatta daha fazlasini kimse yapmiyormu TR de. Sehirlerarasi otobüslerde ayak kokusundan rahatsiz olupta saga sola bakmadiniz mi hic " Kim bu densiz?" diye.

"Esek" gibi calisma olayina gelince, evet "Esek" gibi calisiyorlar. Kazaniyorlar ve harciyorlar. En azindan emeklerinin karsiligini aliyorlar. Süper arabalara , motorlara biniyorlar. Sadece internetten resimleriyle avutmuyorlar kendilerini. Yollar da süper.

Su kiskanclik isini biryana atalim. Su anda tekrar avrupa'ya isci alinacak olsa milyonlarca insanin arkasina dahi bakmadan kapagi oralara atacagini, milyonlarca insanin Amerika rüyasiyla yanip tutusdugunu bilmiyor olamazsiniz.

Onun icin bu insanlari karalamayalim. Elbetteki arada olumsuz örnekler de var ama hepsine maletmeyelim lütfen.

madrabaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Valla 2 hafta önce FSM köprüsüne girmek gibi bir gafletde bulunduk, allahım işkence gibiydi, gişeden gişeye zıplayan almanya plakalı araçlar zaten tırlar yüzünden tıkanık olan bölgeyi resmen kanser ettiler...

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurtdışından gelen tehlike
    şeklinde başlığı görünce,
    Bana mı diyor? diye girdim.

Bana diyormuş.

Geliyorum abicim ayağınızı denk alın.

Yahu Viper.
    Trafikte hıyarlık yapan adamların savunulacak bir tarafı tabi ki yok.
    Nereden gelirse gelsin.

Ama gören de böyle şeyler Türkiye'de hiç olmuyor, yurtdışında medeniyetsiz ülkelerden gelenler, ülkemizi bozuyor zannedecek.

Maganda, heryerde maganda.
    Avrupa da yaşıyor diye özünü inkar edecek değil ya?!!!!
    Gelme abicim . Seni ülkemizde istemiyoruz

zaten ülkemizde nekadar maganda varsa araştırdım hepsi gurbetçi. Bütün suç sizin caaaanım ülkemizin trafigini bitirdiniz bee

Gurbetçi degilmisiniz kardeşim hepiniz aynısınız

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Bende dedim ne oluyor hayır mı
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    Türk Türktür, yurdun içi dışı farketmez...
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

walla benim asıl anlamadığım şu ki onca yolu neden karayolu ile geldikleri keza izinleri zaten sınırlı,yolda kaybedilen zaman çok,yorgunlukta cabasıuçak dediimiz tekoloji harikası bir ulaşım aracı warken ne gerek war bu biirrr...
    ikinci olanda şu daha yeni memelekete gidip geldim,yolda bahsettiiniz gurbetçilerden bol miktarda wardı ama allah için hepside gayet ii araba kullanıyolardı dikkatli.resimlerde gördüümüz ise dünyanın herhangi yerinde bir başka emsaline rastlama ihtimalinin az olduu bir maganda bence

cenk3207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    as200gy_2
    Alıntı Bineksiliköfte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mesajlarin hepsinde biraz "kiskanclik" kokusu var. Evet yanlis okumadiniz. Tam anlamiyla kiskanclik. Bir iki kendini bilmezin yaptigini tüm "Gurbetcilere" yakistirmak biraz haksizlik degil mi?.

Trafik kazalarina günde ortalama 20 kisinin kurban verildigi Türkiye'demi, yoksa ortalamalarin bunun yaninda cok cok az oldugu Avrupa ülkelerinde mi daha fazla "Trafik Ayi" si oldugunu söylememe gerek yok sanirim.

Su fotograftaki olayi tasvip etmek mümkün degil. Ama benzerleri hatta daha fazlasini kimse yapmiyormu TR de. Sehirlerarasi otobüslerde ayak kokusundan rahatsiz olupta saga sola bakmadiniz mi hic " Kim bu densiz?" diye.

"Esek" gibi calisma olayina gelince, evet "Esek" gibi calisiyorlar. Kazaniyorlar ve harciyorlar. En azindan emeklerinin karsiligini aliyorlar. Süper arabalara , motorlara biniyorlar. Sadece internetten resimleriyle avutmuyorlar kendilerini. Yollar da süper.

Su kiskanclik isini biryana atalim. Su anda tekrar avrupa'ya isci alinacak olsa milyonlarca insanin arkasina dahi bakmadan kapagi oralara atacagini, milyonlarca insanin Amerika rüyasiyla yanip tutusdugunu bilmiyor olamazsiniz.

Onun icin bu insanlari karalamayalim. Elbetteki arada olumsuz örnekler de var ama hepsine maletmeyelim lütfen.

katılmıyorum sana
    nedeni ise avrupadan geliyorlarya burda asıl anavatanlarında insanları 2. vaya 3. sınıf köylü gibi görüyorlar. türkiyedeki bizlere tepeden bakmak istiyorlar. baktırtmatız abicim alırız havalarını.

Alıntı cenk3207 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katılmıyorum sana
    nedeni ise avrupadan geliyorlarya burda asıl anavatanlarında insanları 2. vaya 3. sınıf köylü gibi görüyorlar. türkiyedeki bizlere tepeden bakmak istiyorlar. baktırtmatız abicim alırız havalarını.

Valla ben hala "Kiskanclik" konusunda israrciyim. "2. veya 3. sinif köylü" ne demek bunu hic anlamadim.Böyle bir siniflandirma varsa 1. sinif köylü kim oluyor? (Arnavutköy, Erenköy yada Bakirköy'de oturanlar mi?).. Bu is kedi-ciger hesabina döndü. Sanada hak vermek lazim. Bir "Almanci " ile özel bir problem yasamis olabilirsin ve böyle düsünebilirsin. Hava alma olayina gelince , cok dikkat etmek lazim. Elde patlayabilir

Motosikleti
    Zealsun 200 gs 'den>zx6r' a ; aklım yok aklım! Scuba instructor
    Yurtiçindeki mevcut manyakların yanına

az biraz almancı serpiştirince denklik sağlanıyor ve bu durum gayet normal bir şekilde oluşuyor...
    [B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)