dizlik alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta
Reklamlar
-
bugün yeni aldığım dizliklerimi takarak uzun yola gittim arkadaşlarla.yolda alışveriş yapmak için durduğumuzda depomun yan tarafında ufak tefek çizikler gördüm.oysa hiçbir yere temas etmemişti depo.sonradan anladımki dizliğimin yan tarafındaki vidalar depoyu çizmiş.depoya ufak bir retuş yaptırmama gerekecek şimdi.ister çin malı ister daha kaliteli bir dizlik alın,dizliğin yan tarafındaki katlanma noktasındaki vidalara dikkat edin arkadaşlar.diziniz depoya temas ettiği anda depo çiziliyor.başka bir alternatifte vidasız dizlik almak.sizde benim gibi ilk kullandığınız gün hüzrana uğramayın.
unutma oyun bitince vezirde piyonda aynı kutuya konur:bounce:
Reklamlar
-
vidaların metal olması değil sorun, dizliğin depoya değmesi. plastik teması halinde de yine çizilecektir. Bence dizinizi dayamamalısınız bi şekilde.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
danger0 adlı üyeden alıntı
vidaların metal olması değil sorun, dizliğin depoya değmesi. plastik teması halinde de yine çizilecektir. Bence dizinizi dayamamalısınız bi şekilde.
ister istemez bir şekilde diz depoya dayanıyo işte.bende anlamıyorum ama sanırım fren yaparken oluyo o iş.
-
Bunun tek çözümü korumalı pantolon almak onların bazılarında dizlik içerde oluyor.
ancak bu şekilde kesin çözüm olur
-
Pantolonun içine takılan dizliklerde var en güvenlileri onlar.Dizi tamamen kapladığı için herahangi bi oynama falan yok.Örn:Sixsixone 4x4
-
ELINT adlı üyeden alıntı
Bunun tek çözümü korumalı pantolon almak onların bazılarında dizlik içerde oluyor.
ancak bu şekilde kesin çözüm olur
doğru söylüyosun.san katılıyorum.ama o pantolonlarla rahat etmek zor oluyodur sanırım.dizlik pantolona göre daha paratik ama başıma gelenden sonra daha çok dikkat edicem.benim başımdan geçen moral bozucu şey dizlik alacak başka arkadaşlarında başına gelmesin diye bu başlığı açtım.
-
Güvenli sürüşün ilk maddesi; DEPOYU BACAKLARINIZLA SIKIŞTIRIN, yanlış bilgi vermeyelim !!
-
lütufpaşa adlı üyeden alıntı
Güvenli sürüşün ilk maddesi; DEPOYU BACAKLARINIZLA SIKIŞTIRIN, yanlış bilgi vermeyelim !!
aynen katılıyorum ikiside alışkanlık yapar bu yüzden depoyu sıkıştırarak kullnamaya alışmalı...
-
dizliklerin üzerine kılıf gibi bişey ayarlanabilir aslında...
-
16 Temmuz 2007, 02:12
cırtcırtlı dizlik.. nevet öyle..
-
16 Temmuz 2007, 02:17
aklıma bişey geldi.dışa giyilen dizlik eğer sığıyorsa pantolonun içinede giyilebilir.
-
16 Temmuz 2007, 02:20
depoyu kaplayan deriler var sende bundan yapabilirsin.Resimdeki gibi
-
16 Temmuz 2007, 02:21
aslında motor için daha iyi bir çözüm.. her motor için varmıdır ki bunlardan....
-
16 Temmuz 2007, 02:27
çözümlerden biride "schutzfolie" koruyucu folyo da diyebiliriz.
Mantık tankpad mantığı fakat tankpad gibi dolgulu değil.
İstenilen ebatta çizilme olasılığı olan yer kadar kesilip yapıştırılır
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
-
16 Temmuz 2007, 02:30
evet bendeki pantolona sığıyor cırt cırtlı yani tavsiye ederim...
-
16 Temmuz 2007, 11:00
Zaten dizlerin yada bacakların depoya yaslanmadan kullanmaman gerekiyor. Çözüm ise daha önce bu forumda da defalarca yazıldığı gibi şeffaf, kendinden yapışkanlı asetat tarzı bir ürün bulup depoya yapıştırman.
-
16 Temmuz 2007, 11:41
Ben de motorum çizilmesin diye dizlikleri pantalonun içinden takıyordum. O zaman aklın rahat oluyor fakat bi yere gidiceksen tuvalete gidip öyle çıkarman gerekiyor. Pantalonun dışından takıcaksanda praktikerde sandalye ayaklarının parkeleri çizmesini önlemek için sandalye ayağını altına yapıştırılan yumuşak malzemeden üretilmiş ürünlerden alıcaksın. Dizliğin depoya temas eden kısımlarına ondan yapıştırıcaksın. Ben sırf bu dizliği pantalonun içine takıp çıkarmaktan bıktığım için gittim revitin kendinden dizlikli pantalonundan aldım. Zaten race motorda sonradan takılan dizlik çok rahat olmuyor, büyük olduğu için depoyu bacaklarınla tam kavrayamıyorsun. Senin için ilk iki şık daha mantıklı olabilir. Ya pantalonun içinden takıcaksın dizliği ya da dediğim ürünü alıp yapıştırıcaksın, o zaman depon çizilmez.
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
-
16 Temmuz 2007, 12:55
motopirate dostum aynı sorunu bende yaşadım...yeni aldığım ufo marka dizliklerim depoyu çizdiğinde ilk başta ondan kaynaklandığını anlamayıp otoparkdaki elemanlara atmıştım fırçayı... ama sonradan anladığımki dizliğin marifeti...kesinlikle dizlik alınırken çok dikkat edilmesi gereken bir konu bu...bu sorunu ya depo koruma kılıfı yada pantolon içi dizlik çözecektir...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
16 Temmuz 2007, 12:56
lütufpaşa adlı üyeden alıntı
Arkadaşım , bir gün gel sana depoya dizliği sürtmeden bacakla depo nası sıkıştırılır göstereyim . Benden depoyu sıkıştırmayın diye bir şey duydunuz mu?
Böyle bi mesaj yazmadan önce 2 kere düşünün ve öyle yazın.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
16 Temmuz 2007, 13:13
Arkadaşım , bir gün gel sana depoya dizliği sürtmeden bacakla depo nası sıkıştırılır göstereyim . Benden depoyu sıkıştırmayın diye bir şey duydunuz mu?
Böyle bi mesaj yazmadan önce 2 kere düşünün ve öyle yazın.
Keşke ilk mesajını daha açık yazsaydın. Böylece süper moderatör olarak ne bana birşey göstermen gerekirdi ne de beni mesaj yazmadan 2 kere düşünmeye davet etmen. Sevgiler,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)