Sonuçta bir mal alıyorsun.Daha önce kullanmayanlar için körü körüne olacaktır bu.yol performansı nedir,rahatmı,sürücüyü yoruyormu vs.. vasıfları motoru satın almadan bilemiyoruz.
Peki test sürüşü yapılması-yaptırılması gerekmez mi ?
Sonuçta bir mal alıyorsun.Daha önce kullanmayanlar için körü körüne olacaktır bu.yol performansı nedir,rahatmı,sürücüyü yoruyormu vs.. vasıfları motoru satın almadan bilemiyoruz.
Peki test sürüşü yapılması-yaptırılması gerekmez mi ?
büyük markaların bölge müdürlüklerinde uygun motosiklet olursa bu tür sürüşleri yapabiliyorsunuz.
bırak deneme sürüşünü motorun sesini bi duyalım bari diyosun, "de get kardeşim alıcı deelsen oyalaşma benim ilen" diye kovalıyo adam...
BMW de test sürüşü yaptırıyor, ben F650 GS ve 1200 GS Adventure modellerini test ettim mesela, sadece ehliyetin olması yeterli, resmi sitesinden başvuru formu dolduruyorsun seni geri arıyorlar randevulaşıyorsun falan. firma gözünü kırpmadan 2007 model 23.000 euroluk modeli buyrun gezin diye verirken geçen sene yamaha bws almak istediğimde bir türlü test sürüşü için bulamamıştım.
Motordan motora kullanım farkı oldugundan.
Satıcının alan kişinin motosiklet tecrübesini bilmediğinden olabilir.
Türkiye' de ehliyet kursuna hic gitmemis. Sinava girerek bir 8 cizerek ehliyet almis cok kisi var (ben dahil)
Örneğin ben ehliyetimi yarı otomatik bi cub ile aldım
Gitsem yamaha bayiine al sana ehliyet deneyim desem direk bir yere patlarım.
Mevzu bu olsa gerek
ali yıldız : evet ehliyet alımındaki sakatlık bide bizim milletin suyunu çıkarma abi bi sürelim bakalım gibisinden yaklaşımı motor firmalarının henuz çok buyuk olmayışı ama bmw yaptırıyo gibi sebepler
bi yerde güven meselesi
BMW yi kim alır?
mondial i kim alır?
bmw yi test edecek adamın o moyoru almaya yetecek kadar parası vardır..
ve bmw test sürüşünde yeterince sürücüyü tatmin edecektir..
fakat mondial herkesi tatmin etmeye bilir..
bir nevi alırken kapalı kutu alıyoruz.. içinde ne var belli değil ;)
motor ehliyetini alırken verilen yetersiz eğitim sonucu kimse motorunu Motoru nasıl kullanıdğını bilmediği birini vermez. dersenki motor düşerse parasını verip alcam motoru o zaman kullanabilirsin bence...
valla bazı yerler yaptırıyo ama çoğu değil en azından 1-2 km gidebiliyosun diye biliyorum ben
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
walla vermeyen arkadaşa kızmam gözü gibi baktığı motorunu ya düşürürsen...
İMZA:BİR DOST
ıyı fırmalar yaptırıyo cunku motoruna guvenıyo.
yapılması gerekir ama insanlar almayacak olsa bile gidip bir deniyim nasılmış diyebilirler ve yaparlarda sonra bir kaza söz konusuda olabilir birçok neden buluna bilir kısacası ama ellerinde mutlaka olması lazım 1 test motosikleti yada aracı
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)