Kask kafalı avı'na ilgi tam gaz devam ediyor
Kask kafalı avı’nın ikinci haftasında somurtmama sebep olan, yığınla fotoğraf yanında yüzümü güldüren mailler ve haberler de alıyoruz.
“Ne kask kafalıymışım?” diye başlayarak kaskını kafasından artık hiç çıkarmayacağını söyleyenler mi dersiniz, avımıza yakalanıp “kendimi bilinçli bir motorcu sayardım, ben bile kasksız yakalandım” diyip utananlar mı dersiniz…Aldığımız duyumlara göre kask satışlarında da gözardı edilmeyecek bir hareketlilik yaşanmaya başlamış..
İşte tam da hedeflediğimiz şey buydu. İlgi çekip farkındalık sağlamak… Kask kafalı demekle kimseyi aşağılamayı ya da rencide etmeyi düşünmedik biz, niyetimiz gülümsetmek, olaya espirili bir yoldan yaklaşmak, kask takılması hususuna dikkat çekip, sosyal bir bilinç yaratmak… 2 haftadır yazdıklarımız ve kampanyaya destek veren sizlerin sayesinde kask takmaya başlayan birileri varsa, havaya kurşun atmadık demektir… Yaşasın o zaman… Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kaksımızın her zaman başımızın üstünde yeri olsun arkadaşlar…
Bu arada Kask Kafalılar projesinin bir başka sevindirici yanı da çeşitli il emniyet müdürlüklerinden gelen destek telefon ve faksları. Hepsi kendi bölgelerinde kask takma, takmayanlara gereken cezayı uygulama konusunda hassas davranacaklarını söylüyorlar. İstanbulda da haberimiz ihbar kabul edilip, emniyet kask takmayanlar konusunda alarma geçti. Yani artık eskisi gibi kask takmayanlara göz yummayacaklar.. Demedi demeyin..
Bilmeyenler için hatırlatayım; kask takmak kanuni bir zorunluluk. Kasksız motora binmenin 46 milyon gibi komik de olsa bir cezası var.
İşte bu haftanın kask kafalıları.. Unutmayın av devam ediyor.. Ay sonunda en çok fotoğraf yollayan Kızıltoprak Mototaş’tan Arai marka kaksın sahibi olacak.. Fotoğrafları cd şeklinde Otoyaşam-Hurriyet medya POWER ))))) bağcılar/İstanbul adresine ya da mail yolu ile
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz..