deişik bi deneyim olmuş, sanmıyorum pek kimsenin başına geldiğini
geçmiş olsun..
deişik bi deneyim olmuş, sanmıyorum pek kimsenin başına geldiğini
geçmiş olsun..
GKN MOTORS
Benim kafa Allah vergisi büyük.ALdığım yerde en büyük kask buydu.Kaskı takabilmem için dışa esnetmem gerekiyor.Hoş bu ara daha iyi ama bırak rüzgarda uçmayı çıkarırken bile terletiyo adamı
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
bu topic tarziye tebrik topic'ine dönmüş.ama en azından 1-2 kişi'de bunu başarmış.acımı hafifleten bu
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
valla ucuz atlatmışsın. aslında tam geyiklik konu da neyse
bende içerenköy carrefourun kapısından seyyar dükkandan ucuza aldım diğer kasklara göre zeus'un çiçekli bir kaskını ama cok güzel ve vizorde gercekten bir çizilme yok. halbuki bu tırnaklarla cizilmiş olması lazımdı taa ne zaman önce. gercekten adamları kutluyorum nefis yapmışlar.
iyi mi desem kötü mü desem şaşırdım yaw..iyi bi deneyim olmasa gerek.
MT ANTALYA
walla rüzgardan herşey oluo ben kendi deneyimlerimden söylüyorum. ben artçı olmama ve kaskın her bi tarafı kapalıyken bile yüksek hızlarda boğulma tehlikesi geçiriyorum. bi gün boynum kırılacakta ölücem diye korkmuyo diilim
PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR
vayy anaamm Kask adam asmaya kalkıyor yavv
Geçmişler olsun. Her ihtimal aklımıza gelemiyebiliyot işte. Tecrübeler paylaşılınca güzel
Kazasız belasız sürüşler dilerim
Poturdak
valla kaskla boğulan ilk insan olmayı başaracakmıssın gerçekten ama genede ben başarılarının devamını (DİLEMİYORUM)
eh vizörü yüzünden boğulan ilk kişi olmadığını sanıyorum, mutlak başka tecrübe edenler olmuştur
Açık kask kullanırken dikkat etmeniz gereken husus tam kafanıza göre olmasıdır.
Arkadaştan ödünç alınan kask bol gelip adamı boğmaya kalkabilir.
İtalyada yapılan bir arştırma açık kask kullananların kapalı kask kullananlara göre kazalarda daha az yaralandığını ortaya koymuş. Çünkü kapalı kask kullananlar çoğunlukla kayışlarını bağlamıyorlarmış. Bu nedenle kaza anında kask başlarında fırlayıp gidiyormuş. Açık kask kullananlar ise mecburen bağlıyolarmış.
Benim N102 ile de çene açık sürmesemmi motoru acep. Çünkü 1650gr. , kütük gibi, idam sehpasına çıkmış kadar olurum boğazıma dolanırsa maazallah Arkadaşlar elimden geldikçe bırakın kasksız, çene ve vizörüm açıkken dahi yola çıkmamaya özen gösteriyorum. 10 yıldır aktif olarak şehir içi-dışı araba kullanıyorum. Cama ve kaportaya ne taşlar geldi defalarca. O taşlar gözümü, burnumuza geldiğinde halinizi düşünsenize. Bide panikle dengeyi bozup artçıyıda kendinizide daha kötü hale sokabilirsiniz. Ancak vizörü kapalı bir kaskla aynı şey başınıza gelse belki kısa bir anlık irkilmeyle olayı atlatıp yolunuza devam edeceksiniz. Aynı durum özellikle şehirlerarası yollarda uçan böcek türleri içinde geçerli. Kaskın içine kaçan bir eşşek arısını düşünmek bile istemiyorum. Jim Carry yi aratmaz heralde ama bu film değil gerçek hayat olduğundan sonuçlar pek iç açıcı olmayabilir.
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
geçmiş olsun walla
az daha tarihe geçiyormuşsun ucuz yırtmışın
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
PES VE PES yani nasıl motorda bile sigara içebilecek kadar kendinizi bağımlı kılabiliyorsunuz) o hızla insan sigarayı yer ya, veya dumanı direkt burna girer. Ha o da ayrı bir cigara tasarrufu olmalı. Yazık sigara içenlere. Bari ölmeyi bu kadar istiyorsunuz motosiklette kaskı takın. Sizin şahsınıza değil sayın İHTİYAR inanın, hep trafikte görüyorum da sigarayla kasksız motosiklet kullananları onu kasdediyorum. Enteresan bir bakış açıları var gerçekten. Sağlık en güzeli. Hele sağlıklı motosiklet sürücüsü olmak en güzeli değil mi ama
Büyük geçmiş olsun Smirnouf sana da gerçekten. Bu çok insanın başına gelebilirdi. Ben burada önemle şunu tekrar vurgulamak isterim, KARAKIZ arkadaşım da okursa iyi olur bunu, artcı da olsanız, kafanızda kaskla gitmeniz şart değil mi? Kask demek ekstra bir ağırlık demek. Bu ağırlık boyun tarafından taşınmakta. Hareket halinde olmak demek aerodinamik olarak hava direncine karşı mukavemet göstermek demek. Peki bu hız arttıkça ki en düşük hızla seyrederken dahi kaskın boynunuza binen yükünü nasıl değiştiriyor yani arttırıyor eminim düşünen vardır. Hele bir de artçı iseniz başınızı yolu görmeden rahat etmeyen pek çoğu gibi sağdan soldan yana eğeceğiniz kesin. Hah işte o açıyla o hava direncinin, o kaskın artan ağırlığının boyun kas ve eklemlerinize , omurganıza nasıl etki edeceğini biliyor musunuz? Arkadaşlar, uzunca bir zamandır bu konuda yırtınıyorum ne olur omurganızı sağlamlaştırmak için, özellikle motora binen herkes, bisikletciler de tabii, özel egzersizleri ihmal etmesin. Yoksa fıtık gibi bir sorunla veya sinir sıkışmalarıyla ve hatta sakatlanamalarla uğraşmak zorunda kalma ihtimaliniz çok ama çok yüksek. Kaskın vizörünü kaldırmak elbette aerodinamik olarak yere yatay pozisyonu yukarı doğru en küçük açıyla dahi değiştirse, hava o açıyı gidebildiği, yani kaskın kilidinin izin verdiği ölçüye kadar büyütecektir.Bu da boynunuzu sakatlayabilir. Tekrar büyük geçmiş olsun. Kazalardan korusun. Biraz dikkat nolur.
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
walla ben boynuma ve diğer eklemlere ne kadar zarar verdiğini gördüm. her motordan inişimde her tarafımda ağrı oluodu.artı riderın arkasına saklanıyorum ve yola falan bakmıyorum.mümkün olduğunca gömülüyorummm arkada
PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR
Ben bu boyun agrısını oyle bi biliyorum ki, gercekten cook fena. Fıtık yuzunden (agrılarım azalınca) artık ayda bir iki kez zor biniyorum motora. kumkum arkadasımızın bu konuyla ilgili detaylı bir yazısını okumustum herkese tavsiye ederim okusun, smirnouf sana da gecmiş olsun, ucuz atlatmışsın...
Bunun benzeride benim başıma geldi ama benim ki daha farklı oldu nedendir bilmem ama kafamı kaldırmıştım 120 süratteyken kaskımın camından havanın dolmasıyla kask kafamdan fırlayacak gibi oldu ama kask fırlayamadı sıkıca bağlamıştım onu.Peki noldu kaskın camı uçtu gitti arkadan gelen araçların üzerine doğru...
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)