Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kask ile kendinı boğabilen ilk ve tek insan olacaktım.bir bakın.

REKLAM ALANI
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1

deişik bi deneyim olmuş, sanmıyorum pek kimsenin başına geldiğini
    geçmiş olsun..
    GKN MOTORS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim kafa Allah vergisi büyük.ALdığım yerde en büyük kask buydu.Kaskı takabilmem için dışa esnetmem gerekiyor.Hoş bu ara daha iyi ama bırak rüzgarda uçmayı çıkarırken bile terletiyo adamı
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    bu topic tarziye tebrik topic'ine dönmüş.ama en azından 1-2 kişi'de bunu başarmış.acımı hafifleten bu
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    valla ucuz atlatmışsın. aslında tam geyiklik konu da neyse

Alıntı myheart adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    safabet vb taklirt kasklardan uzak durun arkadaşlar... Bende Lazer var Cox Var vizorde en ufak cizilme vb yok... Biraz paraya kıymak lazım kask alırken... Geçmiş olsun...
    bende içerenköy carrefourun kapısından seyyar dükkandan ucuza aldım diğer kasklara göre zeus'un çiçekli bir kaskını ama cok güzel ve vizorde gercekten bir çizilme yok. halbuki bu tırnaklarla cizilmiş olması lazımdı taa ne zaman önce. gercekten adamları kutluyorum nefis yapmışlar.

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    iyi mi desem kötü mü desem şaşırdım yaw..iyi bi deneyim olmasa gerek.
    MT ANTALYA

KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    walla rüzgardan herşey oluo ben kendi deneyimlerimden söylüyorum. ben artçı olmama ve kaskın her bi tarafı kapalıyken bile yüksek hızlarda boğulma tehlikesi geçiriyorum. bi gün boynum kırılacakta ölücem diye korkmuyo diilim
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    vayy anaamm Kask adam asmaya kalkıyor yavv
    Geçmişler olsun. Her ihtimal aklımıza gelemiyebiliyot işte. Tecrübeler paylaşılınca güzel

Kazasız belasız sürüşler dilerim
    Poturdak

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD

kask'tan kaska fark var

Shot at 2007-07-09

bu adamı boğan ucuzluk kask

Shot at 2007-07-09

bu da kalite boğmaz hayat kurtarır
    Mustafa Kemal Atatürk

ARMAGEDON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZAT 150
    valla kaskla boğulan ilk insan olmayı başaracakmıssın gerçekten ama genede ben başarılarının devamını (DİLEMİYORUM)

birazblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mz Etz 251
    eh vizörü yüzünden boğulan ilk kişi olmadığını sanıyorum, mutlak başka tecrübe edenler olmuştur

mavimerdiven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF BANDİT 1200 S
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün eski MT'ci zydar'ı görmeye gittim.suzuki gn 250 var onda.motoru deneyeyim dedim.tamam dedi ama sehir içi kask'a dikkat ediyolarmış polisler.elemanda kapalı kask var,banada yarım kasklardan verdi çene kısmı açıklardan.taktık kaskı,kemerini bağladım.ama baktımki vizor çizik içinde,önümü göremiyom.camını kaldırdım yukarı o şekil dewam ediyom.hızım 100-110 arası,kafamı hafıften yukarı doğru kaldırdım.kaldırmamla kask camının rüzgara kaplıp geriye kayması bir oldu.kask kemeri sert şekilde boynumu sıkmaya başladı ve resmen nefesimi kesti.o sıradada tatlı bir virajin ortasındayız,motorumu düzelteyim kaskımı düzelteyim derken yolun kumlu tarafında kaya kaya zor durdum.boynum kıpkırmızı olmuştu.boynum kırılcak zannettim.bu kaskların böyle kötü yanı varmı yoksa bunu bir tek benmi başarabildim ???
    Full Face kask takmış olsaydın bunu yaşamazdın sanırım.

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Açık kask kullanırken dikkat etmeniz gereken husus tam kafanıza göre olmasıdır.
    Arkadaştan ödünç alınan kask bol gelip adamı boğmaya kalkabilir.
    İtalyada yapılan bir arştırma açık kask kullananların kapalı kask kullananlara göre kazalarda daha az yaralandığını ortaya koymuş. Çünkü kapalı kask kullananlar çoğunlukla kayışlarını bağlamıyorlarmış. Bu nedenle kaza anında kask başlarında fırlayıp gidiyormuş. Açık kask kullananlar ise mecburen bağlıyolarmış.

DISTORTEDMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS
    Benim N102 ile de çene açık sürmesemmi motoru acep. Çünkü 1650gr. , kütük gibi, idam sehpasına çıkmış kadar olurum boğazıma dolanırsa maazallah Arkadaşlar elimden geldikçe bırakın kasksız, çene ve vizörüm açıkken dahi yola çıkmamaya özen gösteriyorum. 10 yıldır aktif olarak şehir içi-dışı araba kullanıyorum. Cama ve kaportaya ne taşlar geldi defalarca. O taşlar gözümü, burnumuza geldiğinde halinizi düşünsenize. Bide panikle dengeyi bozup artçıyıda kendinizide daha kötü hale sokabilirsiniz. Ancak vizörü kapalı bir kaskla aynı şey başınıza gelse belki kısa bir anlık irkilmeyle olayı atlatıp yolunuza devam edeceksiniz. Aynı durum özellikle şehirlerarası yollarda uçan böcek türleri içinde geçerli. Kaskın içine kaçan bir eşşek arısını düşünmek bile istemiyorum. Jim Carry yi aratmaz heralde ama bu film değil gerçek hayat olduğundan sonuçlar pek iç açıcı olmayabilir.
    Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.

Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KIA SPORTAGE
    geçmiş olsun walla
    az daha tarihe geçiyormuşsun ucuz yırtmışın
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    PES VE PES yani nasıl motorda bile sigara içebilecek kadar kendinizi bağımlı kılabiliyorsunuz) o hızla insan sigarayı yer ya, veya dumanı direkt burna girer. Ha o da ayrı bir cigara tasarrufu olmalı. Yazık sigara içenlere. Bari ölmeyi bu kadar istiyorsunuz motosiklette kaskı takın. Sizin şahsınıza değil sayın İHTİYAR inanın, hep trafikte görüyorum da sigarayla kasksız motosiklet kullananları onu kasdediyorum. Enteresan bir bakış açıları var gerçekten. Sağlık en güzeli. Hele sağlıklı motosiklet sürücüsü olmak en güzeli değil mi ama

Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sene 85 filan o dediğiniz kasktan PTT ciler kullanırdı başka kimse takmazdı,sarı renkli olurlardı.Ben kırmızı olanından sipariş etmiştim,dışı polyester içi sünger ucuz basit bir şeydi zaten iyisini de ancak yurt dışından ısmarlardınız.
    Kimsenin kask takmadığı o yıllar da ben takardım.O yüzden(atom karıca diye bir çizgi filmden esinlenerek)ATOM ismini takmışlardı bana.

Mobilete binerken pek uçmuyordu ama javadayken sürat arttığı için benzer sorunla bir kaç kez karşılaştım.Sebebi o zamanlar sigara içiyordum,giderken sigara içmekte bayağı keyifli olurdu(sigarayı bırakalı 7 sene oluyor) vizör kalkıkken sigara içilebildiği için bu sonuç kaçınılmaz oluyor.
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu topic tarziye tebrik topic'ine dönmüş.ama en azından 1-2 kişi'de bunu başarmış.acımı hafifleten bu
    Büyük geçmiş olsun Smirnouf sana da gerçekten. Bu çok insanın başına gelebilirdi. Ben burada önemle şunu tekrar vurgulamak isterim, KARAKIZ arkadaşım da okursa iyi olur bunu, artcı da olsanız, kafanızda kaskla gitmeniz şart değil mi? Kask demek ekstra bir ağırlık demek. Bu ağırlık boyun tarafından taşınmakta. Hareket halinde olmak demek aerodinamik olarak hava direncine karşı mukavemet göstermek demek. Peki bu hız arttıkça ki en düşük hızla seyrederken dahi kaskın boynunuza binen yükünü nasıl değiştiriyor yani arttırıyor eminim düşünen vardır. Hele bir de artçı iseniz başınızı yolu görmeden rahat etmeyen pek çoğu gibi sağdan soldan yana eğeceğiniz kesin. Hah işte o açıyla o hava direncinin, o kaskın artan ağırlığının boyun kas ve eklemlerinize , omurganıza nasıl etki edeceğini biliyor musunuz? Arkadaşlar, uzunca bir zamandır bu konuda yırtınıyorum ne olur omurganızı sağlamlaştırmak için, özellikle motora binen herkes, bisikletciler de tabii, özel egzersizleri ihmal etmesin. Yoksa fıtık gibi bir sorunla veya sinir sıkışmalarıyla ve hatta sakatlanamalarla uğraşmak zorunda kalma ihtimaliniz çok ama çok yüksek. Kaskın vizörünü kaldırmak elbette aerodinamik olarak yere yatay pozisyonu yukarı doğru en küçük açıyla dahi değiştirse, hava o açıyı gidebildiği, yani kaskın kilidinin izin verdiği ölçüye kadar büyütecektir.Bu da boynunuzu sakatlayabilir. Tekrar büyük geçmiş olsun. Kazalardan korusun. Biraz dikkat nolur.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    walla ben boynuma ve diğer eklemlere ne kadar zarar verdiğini gördüm. her motordan inişimde her tarafımda ağrı oluodu.artı riderın arkasına saklanıyorum ve yola falan bakmıyorum.mümkün olduğunca gömülüyorummm arkada
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

alperm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman400
    Ben bu boyun agrısını oyle bi biliyorum ki, gercekten cook fena. Fıtık yuzunden (agrılarım azalınca) artık ayda bir iki kez zor biniyorum motora. kumkum arkadasımızın bu konuyla ilgili detaylı bir yazısını okumustum herkese tavsiye ederim okusun, smirnouf sana da gecmiş olsun, ucuz atlatmışsın...

tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bunun benzeride benim başıma geldi ama benim ki daha farklı oldu nedendir bilmem ama kafamı kaldırmıştım 120 süratteyken kaskımın camından havanın dolmasıyla kask kafamdan fırlayacak gibi oldu ama kask fırlayamadı sıkıca bağlamıştım onu.Peki noldu kaskın camı uçtu gitti arkadan gelen araçların üzerine doğru...

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı KARAKIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    riderın arkasına saklanıyorum ve yola falan bakmıyorum.mümkün olduğunca gömülüyorummm arkada
    ama tamamen surucunun arkasına saklanırsan önmünü görmen mümkün olmaz ve virajlara girme durumunda surucu ile aynı anda yatman gerekirken sen geç yatarsın.buda sürücüyü zora sokar.umarım anlatabilmişimdir çünkü 2-3 gündür sıcaktan beynimin çok az bi kismini kullanabiliyom
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)