Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Evinizde otururken kasksız motosiklet kullanmaktan ceza yiyebilirmisiniz?

REKLAM ALANI

şimdi benim kafama birkaç soru takıldı

eğer kasksız olduğu için ceza kesiyorsa yanından geçen diğer motorları neden durdurmuyor ?

motoru kullanan ruhsat sahibi değil ve ruhsatın içinde sahibinin ehliyeti var peki neden ruhsat sahibini sormuyor ? ya o motor çalıntı olsaydı vatandaş ruhsatı falan da çalmış olsaydı ?

Çifte standart yapılıyor memlekette arkadaşlar nedir bu düzen böyle

neden kimse bu bizi denetleyen polisleri !!! denetlemiyor ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GeNcHaCKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CıBıR 125 RR :)
    ArkadaşLar Ben Birde Şunu Soracaqım Hadi Ben Motorumu kasksız kullanırken yakaladı yada öle bişiler oldu durdurdu poLis bana ewrakLarımı sordu deidm ki yok yanımda ewraklarım.
    Ne yapacak Motorumu Otopark'a mı cekecek Yoksa Bi sekiLde Cezamı yazacak Hani benim EhLiyetim yok ondan soruyom

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    Ben bugün hayatımda yediğim ilk cezayı ödedim . Sizin makbuzunuzun altındaki kesinleşme tarihi doldurulmamış. Benim makbuzda da kesinleşme tarihi yanlışlıkla bir ay ileri yazılmış diye bankada sorun çıktı ilk başta... Üstelik "İmzadan İmtina" diye bir ibare konmuş oraya. burada polisin tutumunda açık bir şekilde kasıt var bence. İtiraz hakkınız elbette var, itirazınızın haklı görülme olasılığı da çok yüksek, ama memur bey büyük ihtimalle 52 YTL için uğraşmayacağınızı düşünüp yazmış cezayı.
    ...Sergerdan...

tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşalr çifte standartı okuyunca aklıma geldi izmirden yola çıkan bir savcı çok yüksek bir süratle radara giriyor doğal olarak trafik polisi ceza kesmek isitiyor yazardın yazamazdın muahbbeti oluyor ve polis delikanlı çıkıp yazıyor cezayı savcı ceza kağıdını alıp Ankaraya yargıtaya geliyor ve ceza kağıdını yargıtaya veriyor YARGITAYdan çıkan karar ne biliyorumusunuz.YARGI MENSUPLARINA CEZA KESİLEMEZ.
    Buna diyecek bişi bulamadım dünyanın hiç bieyrinde böyle bir çifte standart yoktur varsada kanunlaşmış hali yoktur.Bu olayı bir tanıdığıma söyledim hakim olcak hazırlanıyo adam o kadar okumuş dedi bana gülermiisn ağlarmısın :(

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mahkemeye itiraz edip yanlışlıgı düzeltsen ne olacakkkkk soruyorum neeeee olacak. Evrakdaki yanlışlık düzelir ya o polisin kafasıııı. onun kafasını düzeltecek bir mahkeme var mı

Görevini tam bilmeyen memurlara böyle göz yumurlarsa daha çokkkkkkk evde otururken trafik cezası yiyenler olur bence amacın sadece yediğin cezayı iptal ettirmek olmasın. O polis memurunun ceza olması için elinden geleni yapki birdaha evde oturan adama ceza yazmamayı ögrensin
    var
    hatalı yazılan ceza kadar maaşından kesinti yapılırsa o zaman hatalı işlem yapamaz
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    adamın canı birilerine ceza yazmak istemiş oda siz denk gelmiş. gerçekten bi uygulama yapıyo olsa ehliyete bakar en azından. adam o kadar dikkatsizmişki ehliyete bile bakmamış. geçmiş olsun ne diyeyim
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Cbr-600rr '07
    abiler beni daha hic motor kullanırken polis cevirmedi de çevirse zaten ehliyet yok ayvayı yicez:D bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

radarsız, süratli, polissiz günler....

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Alıntı ERDEM860 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abiler beni daha hic motor kullanırken polis cevirmedi de çevirse zaten ehliyet yok ayvayı yicez:D bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

arkadaşım al o zaman ehliyetini kaskınıda tak öyle şey olurmu radarsız , süratli poliissiz günler felan tamam bende sevmem polisleri ama yazdıkların yalnışşşş benim fikrim tabiii

bu arada bıktım şu trafik yada asayiş polislerinin artistliklerinden

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Polisler yabancı plakadan da hoşlanmaz.Plakanız yabancıysa ondan yapmışda olabilir.
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MOtorla ceza yemedim ama yağmurlu günde sis farı açtım diye iki kere ceza ödedim.(Kesilen ceza günü için hava durumuna bakılınca yağmurlu olduğunu tespit etmiştim.)Yazanıda görmedim arkamdan muhtara gelmiş.Ben ülkemde olan herşeye inanırım.Ha hakkımızı mahkemede arayıp alma yöntemi mevcut ama ondanda bıktırıp ödemenin daha kolay olduğu defalarca kanıtlandı.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Cbr-600rr '07
    kardeş inş 7 temmuzda sınava girioyrum daaaaaaa ben zaten yazdıklarımın doğru oldğunu sölemedim kiiii benim hayat felsefem bu

sevgilerrr

hangimiz trafik kurallarına uyuyoruz ki benim motor sürmemin amacı tek kişilik özgürlük limitlerimi zorlamak hız yapmak şehirden kaçmak

LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    kıl oluyorum böyle memurlara.
    bence böyleleri aldığı maaşı hak etmiyorlar.
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    kardeş inş 7 temmuzda sınava girioyrum daaaaaaa ben zaten yazdıklarımın doğru oldğunu sölemedim kiiii benim hayat felsefem bu

sevgilerrr

hangimiz trafik kurallarına uyuyoruz ki benim motor sürmemin amacı tek kişilik özgürlük limitlerimi zorlamak hız yapmak şehirden kaçmak
    iyi hadi başarılar o zaman kardeş bende sınava giriyorum yarınnn ii olur inşallah

Forumdan Uzaklaştırıldı ttopchu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

maddesi kısmınıda 78/1B yazıyor tarafik ceza maddelerinden bakarsan kasksız motosiklet kullanmaktan olduğunu görebilirsin

arkadaşım bu cezayı ödemek için vergi dairesine gitmiş ama vergi dairesinden bunu trafiğe ödemen lazım denmiş. Benim bildiğim kadarıyla bu tür cezalar vergi dairesine ödeniyordu, acaba daha henüz eve tebligat gelmediği için mi ödeyemiyoruz?

Veya trafikte nereye ödeniyordur? Cevap verenler için şimdiden teşekkürler.

Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adam iyi sahte kimlik/ehliyet kullanmaktan karakola götürmemiş. Adam sen yeşilmisin ne geziyor iki kimlik dese ne olurdu? Polis evrakları istemiş başkasının ehliyetini vermiş? Bence kim hatalı kim haksız konusunda peşin hüküm vermeyelim.

Alıntı Elegant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam iyi sahte kimlik/ehliyet kullanmaktan karakola götürmemiş. Adam sen yeşilmisin ne geziyor iki kimlik dese ne olurdu? Polis evrakları istemiş başkasının ehliyetini vermiş? Bence kim hatalı kim haksız konusunda peşin hüküm vermeyelim.

arkadaştan evrakları istememiş sadece ruhsatı görmek istemiş normalde ceza yazılacağını bile bilmiyor eleman.

Neyse ben hala cezanın nasıl ödeneceğini bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    peki arkadaşın imzalamışmı cezayı??
    GKN MOTORS

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki arkadaşın imzalamışmı cezayı??

Alıntı ttopchu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş imzalamamış zaten fakat hazır cevap memurumuzun cevabı gene hazırmış:

İmza atmana gerek yok

25 25 25 25 25 25 25 25 25 25

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Motorumla ve diğer araçlarımla muhtelif yer ve zamanda bu olay gibi haksızyersiz,hukuk dışı uygulamalara 3-4 kez maruz kaldım.
    Haksız olduğum 2 kez cezamı derhal ödedim.Bu haksız olan tutanaklara ne ben ulaşabildim,ne de yürütme bana ulaşmadı.
    Kısaca şahsi kanaatim,zaten yanlış olduğunu bildiği bu tutanakları memurlar caydırma amaçlı kullanıyorlar ve mahkemeye vermiyorlar.
    Mahkeme delil ister,yani maddi delil.
    Modern hukuk 2 kişinin şahitliği ile ipe götürmüyor.
    Taraflarca imzalanmamış bir olay yeri tutanağının hükmü yok.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)