Konuşmayın adamın arkasından
Konuşmayın adamın arkasından
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
peki arkadaşlar plakaya ceza yazılıp yazılmadığını nasıl sorgulatabiliriz internetten. ??
İŞte arkadaslar o yuzden imzalarımıza avatarlarımıza cektıgımız resımlerde plakamızı bu yuzden saklamalıyız forumlarda bır suru plaka var daha prfoynl bı sekılde plaka yapıp bunu kullanabılırler cok dıkkatlı olmamız lazım.
Olay hakıında dıcek bısı yok adam po motoru alacak kadar zengın ama gecıc ucretını odemeye cekınıyo. Yazık
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Bunlar basit hesaplar ve ne yazık ki birileri basit hesaplarla yolunu buluyor!
http://www.trafik.gov.tr/sorgulamalar/sorgulamalar.asp
Yukarıda lingini verdiğim siteden hallede bilirsin kardeşim.
ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
http://www.trafik.gov.tr/sorgulamalar/sorgulamalar.asp
Yukarıda lingini verdiğim siteden hallede bilirsin kardeşim.[/QUOTE]
saolasın çok işime yaradı
aklımda şüphe kalmadı
burdan girip kontrol ederim artık
..
bu arada imzadan plakayıda sildim ne olur ne olmaz ....
aksesuarcılarda taklit amerikan plakaları var alıp taksak dolaşsak polis durdurur mu? ogs ile alakası yok ama çok merak ettim. turizme hizmet diye durdurmaz herhalde. bir saçmalık yapılmazsa.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Düşünce şeklim Cemal üstadınki gibi olsada bazen düşünüldüğünde keriz yerine konmak ta var.
Tır = 30 tl
otobüs = 30 tl
otomobil = 4 tl
Motosiklet = 4 tl
Şimdi bi düşünelim. Eger kağladıgı yere göre fazla alıyorsanız arabanın 1/4 ünü almak hakkıdır. Eger ağırlığına göre hesap ediyorsanızda yine en fazla 1/4 ünü almak belki hakkı olabilir.
Peki siz neye göre alıyorsunuz ?
O degil bu degil neye göre. Kör tuttuğunu mu götürüyor. Bu mudur adalet ?
Bu mudur hak ve hukuk. Eger bunlar dusunuldugunde eger insan kendini keriz yerine konuldugunu dusunuyorsa kesinlikle sonuna kadar haklı. Ama baska plaka yazarak degil belki kapatarak..
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
bana acayip zor geliyor ödemek tamam amenna devletimiz kazansın ona diyecek birşeyim yok. ama arabayla aynı sıraya giriyorum ben sıcaktan kavrulurken o klimalı arabasının içinde bekliyor.giriyoruz gişeye onunla aynı parayı ödüyorum. terim de yanımda kar kalıyor. ya da tam gişeye ödeme yapıcam yandaki ogs den vınn bir motor geçiyor. tüm bunları br tarafa koyalım biz neden ogs alamıyoruz. sadece kgs alabiliyoruz. tamam kgs hiç yoktan iyidir ama madem benden arabayla aynı parayı alıyorsun bana ogs de vermelisin. dış ortamda kaldığı için bozulma riski fazla olduğu için verilmiyorsa zatan ogs yi verirken belirli bir ücret alıyorsun cihaza karşılık. yanlış mıyım? ben ogs istiyorum koyarım cebime depoüstü çantama olmadı çantadan çıkarırım elime alırım geçince çantama koyarım.
sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
arkadaşım motosikletlere ogs veriliyor mesela bende var hergün tem i kullandığımdan bayada kolaylık oluyor..tek sakıncası 1.sınıf araç olarak veriyorlar yani otomobil ne ödüyorsa bizde onu ödüyoruz..çok büyük haksızlık ama o sıcakta soyun para çıkar vs vs zor iş...ogs kolaylık külfetini çekersen..hoşca kalın
Bir ülkede devlet vatandaşından haksız yere para alıyorsa insanlar da bundan kaçmak için her yolu deneyecektir bu gayet normal..Bu, başka plaka yazarak olabilir, plakayı kapatarak olabilir vs vs..Bu ülkede devlete karşı hakkını savunma gibi bir seçeneğin olmadığı için böyle yanlış fakat kişiye göre haklı durumlar olması normaldir.. Bu arkadaşa yaptığını sorana kadar şunu sormalı: sen devlet olarak artık şehir içi yol olan bir köprüden neyin parasını alıyorsun? Hani bu para köprünün yapım masraflarını karşılamak için alınacaktı..Her gün onbinlerce aracın geçtiği bir köprüyü altın yumurtlayan tavuk olarak görüp vatandaşını soyarsan o da böyle seni dolandırmaya kalkar... Hadi para aıyorsun ama bunu bile adaletli yapamıyorsun..Adaletsizliğin önde gidenini sergilediğin böyle bir durumda da adam haliyle kendi adaletini kendi yaratıyor..
köprülerden geçişlerin ücretsiz olması gibi bir şey sözkonusu olacağını sanmıyorum.
köprü gelirlerine katılım belgesi olan kişiler bu durumu yargıya taşıyacaktır
(bu belgenin tam adını bilmiyorum fakat Özal hükümeti zamanında çıkarılan bir tür tahvil.)
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
çok doğru söylemişsin.klavyene sağlık.bu devlet resmen bizi soyuyor bence az bile yapıyor
geçen ay farkında olmadan 1.köprüye girmiştim sonra bi baktım anaaaa gişe yok.sonra orada duran bir kurye arkadaşa 10 ytl verip kgs si ile geçmiştim.bu tecrübemine paylaşayım dedim
birde arkadaşlar motorlu taşıtlar vergisi hakkında bilgisi olan varmı?bana motoru alırken ziraat bankasına bi para ödeyeceksin demişlerdi omu acaba?ödeyecektim bankaya gittim sordum adam bilmioyrum dedi.ben şuan borçlu gözüküyorum birde taksit diyor 2.taksit olmuş nedir bu kaç taksit ödeyeceğiz yahu
işte tablo
http://www.gib.gov.tr/motop/sorgusonuc.php
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
ozrace kgs ücreti 3 lira ...neden 10 lira verdin...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Bence bu yaptıkları sahtekarlık....Adamlar köprü yapmış....;Yapıldığı günden beri paralı olduğunu herkes biliyor.....Bunu bile bile yapıyorsan sahtekarlık yapmış oluyorsun.....Zaten plakayı kapatmak veya değiştirmek sahtekarlığın daniskası.....
Para vermek zoruna gidiyorsa yüzerek geçersin...... Benzinciye gidip para vermeden kaçabiliyormusunuz?....Aynı şey....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
köprünün yapım maliyeti yanında işletme maliyetleri ve amortisman giderleri bulunmaktadır. ücretsiz olması olacak bir durum değildir.
siyasi partilerin bu şekilde köprüleri ücretsiz yapacağız ve benzeri mantıksız sözlerine neden inanırız.
mantıklı olarak bu kadar bütçe açığı, iç ve dış borç varken olacak şeyleri tartışmak gerekir.
plansız yatırımlar ve benzerleri gibi.
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)