Kapıdağ mı? Ayvalık mı? Bilenlerin fikirlerini bekliyorum...
Reklamlar
-
27 Haziran 2007, 11:05
arkadaşlar, temmuzun ilk haftası 3-4 günlük bir kamp düşünüyoruz trattataa ile.benim aklıma gelen yer kapıdağ yarımadası.hem yakın hem netten gördüğüm kadarı ile gayet güzel bir yer. www.kapidag.com
trattataa ise ayvalığa kadar uzanalım diyor.daha önce ayvalığa gittim ama çok bilmiyorum etrafını açıkçası.kapıdağ tarafında da sadece erdeği iyi bilirim.
bizim düşüncemiz 3 arkadaş gitmek ve çadır kurup kamp yapmak, denize girmek,balık tutmak, motorla turlamak vb.
sizlerin arasından bu yerlere daha önce giden ve tavsiye verebilecek olanlar var mı acaba?
yada bursadan veya bandırmadan itibaren(bursaya feribot 1.5 saat, bandırma 2 saat) 2-3 saattlik yol mesafesinde bize önereceğiniz ve yukarıdaki aktivitelere uygun, tabiatı süper keşfedilmemiş yerler var mı?
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
Reklamlar
-
27 Haziran 2007, 11:59
Erdek ve Ayvalık motorlu ve motorsuz defalarca gittiğim yerler.Söyleyebilirim ki Ayvalık tarafı temiz denizi,çevresinde görülecek çok yer olması dolayısıyla Erdek taraflarına göre ağır basar.1 ay önce gittiğimde yolda da herhangi problem,zorlu parkur görmedim.Bence Ayvalık...Hem Susurluk tostu yeme şansını da gözardı etmeyin
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
-
27 Haziran 2007, 12:24
Avyalık derim ama güzergah eceabat - çanakkale - kaz dağları olursa tadından yenmez imrendim valla
-
27 Haziran 2007, 12:53
istanbuldan ortalama hızımız 90 ve feribotla bursaya geçtiğimizi düşünürsek ayvalığa kaç saatte varırız peki sizce?
-
27 Haziran 2007, 12:58
Ercument arkadaşa katılıyor ve şiddetle destekliyorum..çünkü o güzergahın doğa olarak güzel olması dışında rota seçenekleri de çok fazla .üstelik trafik yoğunluğu çok daha düşük.trafik kontrolü gene var tabii ki...ben her sene istanbul tekirdağ malkara keşan gelibolu küçükkuyu rotasını mutlaka yaparım.özellikle keşan sonrası korudağı geçidi manzaraları olağanüstüdür.size tavsiyem gelibolu - eceabat civarında bir mola ile yolu bölerek ayvalık a gitmenizdir.umarım her nereye giderseniz gidin sağlıklı ve mutlu olursunuz
-
27 Haziran 2007, 13:00
arkadaşım boşver bursayı falan istanbul eceabat 330 km. yol da gayet keyifli ecabattan feribotla çanakkale 20-30 dk. çanakkaleden kazdağları arasından süper bir keyifle ayvalık 2 saat sürer
-
27 Haziran 2007, 13:06
Luxor adlı üyeden alıntı
istanbuldan ortalama hızımız 90 ve feribotla bursaya geçtiğimizi düşünürsek ayvalığa kaç saatte varırız peki sizce?
yalova dan sonra yaklaşık 330 - 340 km yolunuz olur.yani mola vermek kaydı ile 4 -4,5 saat gibi..
-
27 Haziran 2007, 13:13
Ben Ayvalığa gideceğim, 10 günlüğüne filan.. Adı bile insanı sakinleştirmeye yetiyor
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
27 Haziran 2007, 13:42
babası adlı üyeden alıntı
yalova dan sonra yaklaşık 330 - 340 km yolunuz olur.yani mola vermek kaydı ile 4 -4,5 saat gibi..
yalovaya geçmiicez, büyük ihtimalle bandırmaya geçicez direk feribotla.
çanakkale rotası ise bize şu an için fazla uzun gelir.yani gideceksek direk gidip o civarlarda turlama ve kamp olayına yoğunlaşırız sanırım.
çünkü bahsettiğiniz gibi eceabat falan dolanırsak en az 1 tam günümüz gider.bizim bu gezideki ilk amaç kamp olduğu için bahsettiğiniz güzergah bize çok vakit kaybettirir gibime geliyor.yani elimizdeki kısıtlı vakti bol bol kamp ve deniz ile geçirmek, arada civar yerleri keşfe çıkmak istiyoruz.
çoğunluk ayvalık dediği için ayvalığın yüzdesi bayağı bir arttı ama ben hala kapıdağ yarımadasını da merak etmiyor değilim açıkçası (tabii ki ayvalığın denizi çok çok çok daha güzeldir, o ayrı)
-
27 Haziran 2007, 13:50
luxor gitmeden motorun yağ durumuna bi baktır...lastik spreyi al...vs...birde çok sıcak....sabahın köründe çıkarsan daha sağlıklı olur...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
27 Haziran 2007, 14:24
luxor,
geçen hafta sonu tatlısu tarafından kapıdağının ortalarına kadar gittim.kestanelik köyünde balık tuttum.çok fazla foto çekemediğim için geziler bölümünde yayınlamadım.umarım bir dahaki sefere.
erdek tarafından yolları nasıldır bilmiyorum ama tatlısu tarafından yollar biraz kötü bazı yerlerde çalışma var.kamp için ve deniz sefası için çok uygun yerler mevcut.tercihini kapıdağ olarak kullanırsan pişman olmazsın.
-
27 Haziran 2007, 14:26
mete_han adlı üyeden alıntı
luxor gitmeden motorun yağ durumuna bi baktır...lastik spreyi al...vs...birde çok sıcak....sabahın köründe çıkarsan daha sağlıklı olur...
lastik spreyini alışveriş listeme ekledim bile HB de ama bugün yarın carrefoura da bir bakıcam.file, sprey falan belki oradan alırım ama lastik spreyi carrefourda varmıdır emin değilim.
benim en çok aklıma takılan çadır vs. malzemeleri motora nasıl sabitleyeceğim.ben artçılı gidiyorum, trattataa tek.ben be artçımda muhtemelen sırt çantası olacak.çadırı falan da arka çantalığa lastik file ile bağlarım diye düşünüyorum.tabii bu durumda kappa çantayı alamiicam.umarım bir yolunu bulurum yükü taşımanın...
maitan adlı üyeden alıntı
luxor,
geçen hafta sonu tatlısu tarafından kapıdağının ortalarına kadar gittim.kestanelik köyünde balık tuttum.çok fazla foto çekemediğim için geziler bölümünde yayınlamadım.umarım bir dahaki sefere.
erdek tarafından yolları nasıldır bilmiyorum ama tatlısu tarafından yollar biraz kötü bazı yerlerde çalışma var.kamp için ve deniz sefası için çok uygun yerler mevcut.tercihini kapıdağ olarak kullanırsan pişman olmazsın.
2 yer de daha önce bu şekilde gitmediğim kalmadığım yerler.hangisi olursa olsun memnun kalacağımızdan eminim zaten.aklımızda 2 seçim vardı zaten.umarım bu tercihleri sizlerin de tavsiyeleri ile teke indirebilirim...
-
27 Haziran 2007, 14:27
Luxor adlı üyeden alıntı
yalovaya geçmiicez, büyük ihtimalle bandırmaya geçicez direk feribotla.
çanakkale rotası ise bize şu an için fazla uzun gelir.yani gideceksek direk gidip o civarlarda turlama ve kamp olayına yoğunlaşırız sanırım.
çünkü bahsettiğiniz gibi eceabat falan dolanırsak en az 1 tam günümüz gider.bizim bu gezideki ilk amaç kamp olduğu için bahsettiğiniz güzergah bize çok vakit kaybettirir gibime geliyor.yani elimizdeki kısıtlı vakti bol bol kamp ve deniz ile geçirmek, arada civar yerleri keşfe çıkmak istiyoruz.
çoğunluk ayvalık dediği için ayvalığın yüzdesi bayağı bir arttı ama ben hala kapıdağ yarımadasını da merak etmiyor değilim açıkçası
(tabii ki ayvalığın denizi çok çok çok daha güzeldir, o ayrı)
Eğer feribotla gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle Ayvalık ilk tercihiniz olmalı. Günübirlik geziler yapma anlamında oldukca zengin bir yer. Kamp yapmak için uygun yerler var. Ayvalığa giderseniz Cunda Adasına ve Şeytan Sofrasına mutlaka gidin. Hatta bir gününüzü de Altınoluk, Küçükkuyu ve Asos'a ayırmanızı tavsiye ederim. Altınoluk 'da Hasanboğuldu ve Sutüven Şelalesine gidip mesire yerlerinde karnınızı doyurup ( oldukca uygun rakamlarla ve harika bir doğa örtüsü ile ) Küçükkuyu üzerinden Asos'a geçebilirsiniz. Altınoluk Küçükkuyu, Asos yolu oldukça keyifli. Tatlı virajların olduğu, sol tarafta deniz ve kumsal, sağ tarafta ise zeytin ağaçları ile ( uzun zamandır gitmiyorum umarım güzelim zeytin ağaçlarını kesip yerine ev yapmamışlardır ) keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
Gideceğiniz güzergah hangisi olursa olsun yolunuz açık, keyfiniz yerinde olsun.
-
27 Haziran 2007, 14:32
ayvalık kaz daglarından çanakkaleden tercih et derim süper
-
27 Haziran 2007, 14:37
vınvın adlı üyeden alıntı
Eğer feribotla gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle Ayvalık ilk tercihiniz olmalı. Günübirlik geziler yapma anlamında oldukca zengin bir yer. Kamp yapmak için uygun yerler var. Ayvalığa giderseniz Cunda Adasına ve Şeytan Sofrasına mutlaka gidin. Hatta bir gününüzü de Altınoluk, Küçükkuyu ve Asos'a ayırmanızı tavsiye ederim. Altınoluk 'da Hasanboğuldu ve Sutüven Şelalesine gidip mesire yerlerinde karnınızı doyurup ( oldukca uygun rakamlarla ve harika bir doğa örtüsü ile ) Küçükkuyu üzerinden Asos'a geçebilirsiniz. Altınoluk Küçükkuyu, Asos yolu oldukça keyifli. Tatlı virajların olduğu, sol tarafta deniz ve kumsal, sağ tarafta ise zeytin ağaçları ile ( uzun zamandır gitmiyorum umarım güzelim zeytin ağaçlarını kesip yerine ev yapmamışlardır
) keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
Gideceğiniz güzergah hangisi olursa olsun yolunuz açık, keyfiniz yerinde olsun.
bu durumda büyük ihtimalle, bir terslik olmaz ise ayvalık ilk tercih gibi gözüküyor.
peki ayvalığa gittik diyelim, zaman kaybetmemek bakımından oralarda bildiğiniz deniz kenarı çadır kurmaya ve kalmaya müsait yerlerin isimlerini biliyorsanız söylermisiniz?
-
27 Haziran 2007, 14:52
Luxor adlı üyeden alıntı
bu durumda büyük ihtimalle, bir terslik olmaz ise ayvalık ilk tercih gibi gözüküyor.
peki ayvalığa gittik diyelim, zaman kaybetmemek bakımından oralarda bildiğiniz deniz kenarı çadır kurmaya ve kalmaya müsait yerlerin isimlerini biliyorsanız söylermisiniz?
Ben çadırla Altınoluk da kalmıştım. Ama bildiğim kadarı ile Cunda Adasında bir kamp alanı var. Özel çadır yerleri, mutfağı, duşu , çamaşırhanesi olan bir yer. Karavan ve çadır için ideal. Eğer çadır çok sıcak ya da rahatsız gelirse aynı tesisin pansiyon kısmı da mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam ismi Ada kamping. Açıkcası Ayvalıkda bildiğim ve tavsiye edebileceğim yer burası. Ama sanırım Sarımsaklı tarafında da bu tarz kamp alanları mevcut.
-
27 Haziran 2007, 15:13
-
27 Haziran 2007, 17:06
Luxor adlı üyeden alıntı
lastik spreyini alışveriş listeme ekledim bile HB de ama bugün yarın carrefoura da bir bakıcam.file, sprey falan belki oradan alırım ama lastik spreyi carrefourda varmıdır emin değilim.
benim en çok aklıma takılan çadır vs. malzemeleri motora nasıl sabitleyeceğim.ben artçılı gidiyorum, trattataa tek.ben be artçımda muhtemelen sırt çantası olacak.çadırı falan da arka çantalığa lastik file ile bağlarım diye düşünüyorum.tabii bu durumda kappa çantayı alamiicam.umarım bir yolunu bulurum yükü taşımanın...
...
keşke bmw 1000 lik motorlarda olan gri kare dev çantalardan bizede takılabilse...yani Kappa böyle sandık gibi bişeyi nedense düşünememiş...ne kadar büyük çanta olursa olsun böyle durumlarda yetmiyor...sırt çantasıda rahatsız ediyor artcıyı...çantayıda al bence...çadırıda çanta üstüne sabitlemeye çalışırsın...veya çanta arkasına diycem ama sizi rahatsız edecek...yağ işini ihmal etme aman...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
27 Haziran 2007, 17:08
8 senedir hersene erdeğin doğanlar köyüne giderim.fazla kalabalık değildir denizi çok temizdir,balık tutmak için idealdir çipura mırmır karagöz eşkina orada fazla balık ile ilgilenen yok geçen sene kiloluk çipura ve mırmır almıştım.tek sorun yolların çok kötü olması
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
27 Haziran 2007, 17:13
Geçen haftasonu 3 motor Bandırma üzerinden Cunda'ya geçtik. 3 gece kaldık. Bandırma-Cunda 250 km. 09:30 Bandırma hareket 14:30 Cunda'ya varış. Toplam 1,5 saat mola ile. Yol süper. Cunda süper.
Cunda'da Girit Restaurant'ta zeytinyağlı, Fofo&Engin'de de akşam yemeği yiyin. Savcı'nın karısı'ndan ve Serkan'dan da selam söyleyin Engin ablaya.
Saygılar,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler