Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Hangi kurs sizce daha faydalı?

Katılımcı sayısı
17. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • HONDA

8 47.06%
  • YAMAHA (S.MEMNUN)

1 5.88%
  • BMW

3 17.65%
  • DİĞER

5 29.41%

Hangi Kurs?

REKLAM ALANI
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar bildiğiniz üzere ehliyet dışında işin teknik boyutuna detaylı olarak inen benim bildiğim

1.Honda
    2.Yamaha (Süleyman Memnun)
    3.BMW

Bu sıralamayı bilinirlik ve fiyat sıralaması olarak kullansak da hata etmiş olmayız herhalde.

Bu eğitim kurumları arasında bayağı bir fiyat farkı bulunmakta ve bunun nedeni kafamı kurcalıyor. Daha önce bu kurumlardan eğitim almış arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Aynı zamanda gidecek olanlara da fikir verir sanırım.

Yani bunların eğitimleri arasında bir fark var mı yoksa sadece ticari olarak bizim hedef kitlemiz şudur, fiyatımız budur şeklinde mi oluyor bu işler?

Bir de anket koyalım tam olsun, hangisi daha iyi sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Aramızda hiç kursa katılan yok anlaşılan. Zaten kontenjanları az olduğu için küçük bir azınlık faydalanabiliyor.

edy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sana yardımcı olmaya çalışayım .ne seviyedesin ? hangi tarz motor kullanıyorsun veya kullanacaksın? bunları yazarsan daha detaylı bilgi vermeye çalışırım.
    If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.

Başlangıç seviyesindeyim. Yani daha yolun başındayım. Tarz olarak Cruiser lara daha sıcak bakıyorum ama bir ybr ile olaya girmeyi planlıyorum.

Bu konuyu açmama ise yamaha ve bmw kursunun hondaya göre daha pahalı olması yöneltti. Katılan arkadaşlar var ise aramızda herkese faydalı olabilir.

edy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben öncelikle sana eğitim alabileceğin yerlerin listesini vereyim.

1. gelişim sürücü kursunun verdiği eğitimler vardı. telefonla bağlantı kurup görüşebilirsin.
    http://www.gelisimsurucu.com/

2.honda
    honda başlangıç için iyi bir eğitim veriyor ama listede yer almak gerçekten çok zor

3.villa levent giden kimseyi tanımıyorum ama başlangıç için fena değil.
    http://www.villalevent.com/motor_egitimi.tsp

4.bmw eğitimi'de iyi bir eğitim ama oda biraz pahalı.

yukarıda başlangıç için olan eğitimler var. daha başka eğitimler var ama kendi motorunun olması gerekli.

5.california superbike school
    ileri düzey bir eğitim. türkiyede alabileceğin en üst seviye eğitim.

6.lamatech( Rahmi Barutçu)
    www.lamatech.com
    7.EMOK( Enduro Motosiklet klübü)

www.emok.org

8.motoreast
    http://www.motoreast.com/t/06/
    If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.

Cevap için teşekkürler. Bütün alternatifleri yazmışsınız. Bir de eğitime katılanların görüşlerini öğrenebilirsek herkese faydası dokunacaktır. Beklemeye devam...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Honda CBF 150
    sevgili elegant honda veya yamaha gibi toplu katılımların oludugu kurslar yerine bireysel egitimler alsan daha iyi olur diye dusunuyorum.bende senin gibi başlangıç aşamalarındayım.ve ogrenecek cok seye ihtiyacımız var.yani açıkçası ders sırasında ilgilenilmeye ihtiyacımız var.toplu katılım ların oldugu yerlerde seninle bireysel ilgilenmeler mecburen daha az olacaktır
    34 AF 4401 [COLOR="Red"] H İ K O[/COLOR]

Valla toplu kurslar bile ateş pahası, bireysel bizi aşar. Zaten istanbul da olmadığım için bu kurslar da hayal gibi ya... Motosiklet üzerine yazılmış kitaplar + yavaş manevra pratikleri ile olayı kotarmak gerekecek herhalde.

hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    OMM ile ilgili bilgi nerden bulabilirim?
    Ride your way

Motosikleti
    cbf 600
    Hondanın güvenli sürüş 1 kursuna ikiyıl önce katıldım, arkasından ehliyet sınavına girip ehliyetimi aldım , geçen sene motosiklet alıp ciddi bir adaptasyon sorunu yaşamadan direkt olarak günlük İstanbul şehir trafiğinde kullanmaya başladım ,pratiğimi artırdıktan sonra (kullanıma başladıktan yaklaşık 6 ay sonra) sürüş tekniğini daha geliştirebilme düşüncesiyle güvenli sürüş 2 kursuna gittim . Ancak ilk kurstakinin tekrarı (biraz daha ayrıntılı olmakla birlikte çok büyük fark olmadığını düşünüyorum) gibi algıladım .Ancak özünde değerlendirmek gerekirse kursun çok yararlı olduğunu ilk kullandığım günden itibaren hissettim,benimle aynı dönemlerde Süleyman Memnun'un 3 günlük kursuna giden arkadaşımda bu kurstan çok yararlandığını söylemişti. Benim Hondanın kursu için söyleyebileceğim ; eğer azda olsa motosikletle tanışıklığın varsa 2. kademe ,yok eğer benim gibi hiç motosiklet kullanma deneyimin olmadan başlayacaksan 1. kademede ama mutlaka bir kurstan geçerek başlamanın ileride olabilecek tatsız kaza risklerini azaltmanın önemli bir koşulu olduğunu düşünüyorum.

muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    arkadaşlar , benimde bu konuda bi sorum olacak.

hondanın 2. seviyesi ile 3. seviyesi arasında karar veremiyorum.

gelişimin ehliyet kursuna giderek geçen yaz ilk gelişimimi tamamladım
    ancak daha ozman yazılıp gitme fırsatı bulamadığım 2. seviye eğitimi yerine bu yaz 3. seviyeyemi gitsem acaba diye düşünüyorum. şu anki deneyimimle 250gt ve gtr ları yani 150 kiloluk motorları rahat kullanabiliyorum. 2. ve 3. seviye kursalra giden arkadaşlar varsa ayrıntılı neler gösterildiğini anlatırlarsa seçmek daha kolay olur bizim için.. teşekkür ederim.
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    2 teker dergısı hazıran sayısında eğitim dosyası var ilgilenen arkadaşlar bir göz atsın çok faydalı olmuş
    Ride your way

Bu hafta sonu BMW rider academy'de başlangıç seviyesi eğitimi aldım. Tavsiye ederim arkadaşlar, çok yoruluyorsunuz ama değiyor

protesto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Medley 155
    Alıntı edy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben öncelikle sana eğitim alabileceğin yerlerin listesini vereyim.

1. gelişim sürücü kursunun verdiği eğitimler vardı. telefonla bağlantı kurup görüşebilirsin.
    http://www.gelisimsurucu.com/

2.honda
    honda başlangıç için iyi bir eğitim veriyor ama listede yer almak gerçekten çok zor

3.villa levent giden kimseyi tanımıyorum ama başlangıç için fena değil.
    http://www.villalevent.com/motor_egitimi.tsp

4.bmw eğitimi'de iyi bir eğitim ama oda biraz pahalı.

yukarıda başlangıç için olan eğitimler var. daha başka eğitimler var ama kendi motorunun olması gerekli.

5.california superbike school
    ileri düzey bir eğitim. türkiyede alabileceğin en üst seviye eğitim.

6.lamatech( Rahmi Barutçu)
    www.lamatech.com
    7.EMOK( Enduro Motosiklet klübü)

www.emok.org

8.motoreast
    http://www.motoreast.com/t/06/

Villalevent'e ben gidiyorum. Daha once hic motor kullanmamistim. Baslangic icin toplam 6 ders veriyorlar, 3unde scooter, 3unde vitesli kullandiriyorlar. Oldukca faydali oldu benim icin.

talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Burada herhangi birisi olsa hiç düşünmeden gideceğim ama...
    BMW"nin kursuna katılan bir arkadaşın açtığı başlık vardı oraya bir göz atılabilir...
    Satılık Asya125t-Spidi mont

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler