Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Chopperlar? Naked?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    Arkadaşlar herkese selam;
    Motora maxiscooter ile adım atmış; delilik derecesinde cesaretlenip 150 cc lik motorla eşini alıp, 1000 lerce kilometre yollara koyulmuş bir profilim var.
    Bu seneyi, yeni evlendiğimiz için (maddiyat), motorsuz geçirelim demiştik ama olmuyor! Öyle bir notkaya geldik ki, "acaba arabayı satıp, motormu alalım" konuşmaları yapılmaya başlanınca, anladımki kemerleri sıkıp motor almalı, yoksa kışın yayan kalıcaz.

    Ben tarz ve mantık olarak, ruhunu chopper lara ait hisseden biriyim. Zira eşimle yüklenip uzun yolculuklara koyulmaya bayılıyoruz. Boyum 1,85 ve çıtayı yukarılara koymadıkça chopper lar bende biraz küçük duruyor; çünkü bacaklarım ve kollarım normal 1,85 lik bir adama göre çok uzun. ( orangutanları hayal edin).
    Sadete gelirsem, 5000 ytl yi geçmeyecek bana çokta sorun çıkarmayacak ve 500 cc civarı bir motor almaya karar verdim. Opsiyonlarım şunlar:

    KAWASAKI EN500 (chopper ruhunun ayaklandığı an. bütçemle 95-96 model 40-50 binlerde alabiliyorum. model ve kilometre düşüyor, sorun çıkarma ve markadan kaynaklı yedek parça bulma sıkıntısı var, ama chopper işte, listeye girdi bu vasfıyla)

    YAMAHA VIRAGO535 (chopper ruhunun tam yansıması; V motor v.s. ancak kawa dan daha cılız duruyor, biraz alçak ve küçük bi motor gibi, 94-95 model 50 binlerde bir alet alabiliyorum. Uğraştırır dimi bu kadar yaşlısı ve yorulmuşu?)

    SUZUKI GS500 (bu bütçeyle 2000-2001 model 20-30 binlerde bir motor bulabiliyorum. Ruhum chopper lara ait demiştim ama bu naked tarzıda biraz heyecanlandırdı beni. Yanlara ve arkaya çanta takıldımı, Enduro vari bir havası oluyor. Ayrıca bu 3 motor arasında en az yakanı bildiğim kadarıyla. Daha basit ve sorunsuz bir makina gibi gözükmesi de avantaj.)

    Kararıma yardımcı olmanızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

    P.S. : Topic, "150 cc den sonra 500 cc ye geçilirmi" ye dönmezse sevinirim. 500 cc kullanabilme konusunda sıkıntım yok...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    JAKOBEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Gt250 COMET
    Valla dostum ben gs500 derim, performans ve fiyat oranı (2000-2001) alabiliyorum demişsin ya) bence en iyi olan seçenek budur..
    Üstelik şekil ve kullanım rahatlığı da cabası...
    Bi desarı renk olursa var ya "tam süper" olur valla...
    Tabi bu doğruları ve yanlışlarıyla benim kişisel fikrim...
    Ayrıca ikinci tercihin nedir dersen o da herşeye rağmen en500 olur derim...
    Gönlüne (ve eşinin gönlüne) göre olanını seç bence...

  3. #3
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    Sizce GS500 ün uzun yol performansı nasıldır? Motor konusunda sorun olmayacağını düşünüyorum ancak eşya-çanta taşıyabilirlik ve uzun yolda kullanan ver ardçıyı yorma potansiyeli v.s. nedir? Kullanan arkadaşlar ?

  4. #4
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Chopper demissin, ama uzun yolculuklari da sevdigini soyluyorsun.. Seceneklerin arasindaki en mantikli olani GS 500 bencede.. Fakat gectigimiz aylarda senin gibi uzun yol seven bir dostum GS 500 alip pisman olmustu.. Sebebi de uzun yolda yanina esya alamamasiydi.. canta neden takmadigini sordugumda denge olayinin rahatsizlik verdigini belirtmisti.. Kullanmadim, ama soyledigi de dogru olabilir.. Aslinda baska tarz ve modellere yonelmeni tavsiye ederdim ama sirf kafani karistirmamak bâbinda simdilik susma hakkimi kullaniyorum
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  5. #5
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    aklından enduro geçiyor dimi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler