Merhaba arkadaşlar,
Her pazar günü olduğu gibi, bugün de erkenden kalkıp motosikletime bineyim dedim. Sabah beşte kalktım. 15 dakika sonra motosikletimle yola koyulmuştum. Sokaktan çıkar çıkmaz ne göreyim, iki sarhoş vatandaş birbirine kafadan girmemiş mi? Kenara çekip durdum yanlarına gittim bir şey var mı diye. Arabaların içine baktım başka yolcu yok iki sürücü sadece. Birisi sarhoş ama diğeri zil zurna sarhoş, ayakta bile duramıyor.. Koca yolda bunlar birbirine kafadan girmeyi nasıl başardılar? Üstelik iki aracın da önü öyle kötü durumdaki düşük bir hızdada değildiler kesinlikle.. Baktım çok acil bir müdahaleye gerek yok, onlara yardım edebileceğim bir şey var mı dedim. Bişiler söyledi birisi ama kelimeler bile anlaşılmıyor..Neyse yolda bir ekip arabası görürüm artık deyip yola geri koyuldum.
Canım sıkıldı bir yandan da.. Motosiklete alışacağım diye trafiğin yoğun olmadığı saatleri seçiyorum. Bu iki dangalaktan biriyle karşılaşsaydım başıma kötü bir şey gelebilirdi. Hele bu acemi halimle..
Neyse, hipodrumun o tarafa gittim, karakola olayı bildirdim yerini söyledim. Boş arazide kullanmaya başladım. Derken memurlardan biri bana işaret etti yanına gittim. Bak burada bere takıp motosiklet kullanıyorsun şikayet falan olur, problem yaşarız dedi. (Bere dediği şey kaskımın içine giydiyim balaklava).. İlginç dedim, ama zaten zamanında yeterince çok konuşup başıma bela açtığım için zabah sabah keyfimi bozmaya niyetim yoktu. Peki dedim akm ye gideyim bari, oradaki görevlide beni görür görmez ödü patladı. Hayır neden korkuyorsa anlamadım.. Güvenlik görevlisi bile bu kadar ödlek olUrsa vay halimize artık.. Tip falan da itici değil ki oldukça şirin bir yüzüm var. gerçi kasktan yüzüm de görünmüyor haklılar aslındaDaha fazla canımı sıkmayayım diye anıtkabir etrafında turladım, sağa sola gittim keyif yaptım biraz sonra evime geri döndüm. Ama bu ülkede yaşamaya başladığım için cidden iyice utanır oldum. Pazar günümü geri gelip akşama kadar uyuyarak geçirdim tv izleyip sokaktaki yarı uyur gezerlerden olmamak için (malum bu memlekette insan olarak kalmak istiyorsan televizyonu kapatıp uyuman gerekli). Asıl yazmak istediğim şey, mahalledeki rus hayat kadınlarından, zamanla ortalıkta gezinmeye başlayan mafyavari tiplerden, pezevenklerden, içkili serserilerden rahatsızlık duymayan yurdum polisinin, boş arazide motosiklet süren bir insandan rahatsızlık duyması. Sanırım haklılar aslında. Kim sabahın altısında boş bir arazide neden motosiklet kullanırki? Oldukça tehlikeli ve şüpheli bir durum.. Öyle değil mi arkadaşlar?