çin mallarının uzun vadede geleceği var mı?(bence yok)
Reklamlar
-
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
@ serkanzat ortak yanlış anlama ama 50 yaşında ki adam ufacık lastikli motorla Türkiye turuna çıkmış bize ne boşver 30 la gezsin adam emekli olmuş bisikletle de Türkiye turuna çıkabiliyolar anlatabiliyormuyum not: benim de eskiden motorum mondial di sorunları da vardı iyi yanlarıda
ortak sen benim ne demek istedigimi anladinmi? neticede bu adam cin mali bir motorla 1 ayda 50.000km yol yapmis ve sag saglim geri donebilmis,ve bu abiyide bu siteden bire bir taniyanlar var? ve sahibinden de 20,000km devirmis bir cok cin mali makina var 2 .000ytl verecen 20,000 km yol yapacan birde 2,el de satabilecegim. yetmezmi?bu motorlarla moto kuryeligi falan yada restaruant dagiticiligi yapilmaz,saga sola gitmek icin sahsi kullanirsan is gorur.
arkadaslar cok parasi olan japon mali alsin
az parasi olupta tereddutte kalanlarda dusunebilrler bence.
ben bizzat kullaniyorum.10 numara motorlar demiyorum ama bana motor kullanmanin keyfini yasatiyor.bilmem anlatabiliyormuyum?
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
Reklamlar
-
ülkemize getirilen bütün çin mallarının %90 ı neyazıkki uzun vadeli kullanımlara uygun degil bu sadece motorsikletler için geçerli dil.
fakat bunun sorumlusu nu çin olarak görmüyorum 3 kuruşa 5 köfte satmak isteyen ithalatçılarımızı suçluyorum. adamlar kaliteli üründe yapıyo sana sunuyo bu 1 kuruş bu 2 kuruş buda 3 kuruş ürün aynı ama malzema farklı bizim italatçımız napıyo 1 kuruşluk malı alıyo getirip 5 kuruşa satıyo şim suçlu çinmi oluyo, ben çinliyi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sakın.
Ey Mehmed ! Ahmed-i Muhtar'ın Mucizeleriyle
Umarım Galip Olur Din Düşmanlarına Devletim "
F.S.M.HAN
-
@serkanzat evet aslında haklısın 100bin km testi kriter olmalı test yapsınlar tarafsız çinli ve japonları o zaman 100bin km sonunda toplam maliyet görülür parça değişimi fiyatları olarak ama ben çinlilere güvenemiyorum çünkü benim eski mondi 100 kh
20bine gelince püfür püfür yağ eksiltiyordu ha segman atsak düzelirdi 10 ytl ye ama ustalar var ya ustalar onlar maliyeti arttırıyor işte
@ serkanzat 1 ayda 50bin km yapmış demişsin adam günde 1800 km mi yapmış pes yani o motorla saatte 120yle gitse 15 saat sürerREKLAM KOKUYOR BENCE
http://www.mondialmotor.com.tr/Haber...UNA-CIKTI.html
-
WOLF 81 adlı üyeden alıntı
ülkemize getirilen bütün çin mallarının %90 ı neyazıkki uzun vadeli kullanımlara uygun degil bu sadece motorsikletler için geçerli dil.
fakat bunun sorumlusu nu çin olarak görmüyorum 3 kuruşa 5 köfte satmak isteyen ithalatçılarımızı suçluyorum. adamlar kaliteli üründe yapıyo sana sunuyo bu 1 kuruş bu 2 kuruş buda 3 kuruş ürün aynı ama malzema farklı bizim italatçımız napıyo 1 kuruşluk malı alıyo getirip 5 kuruşa satıyo şim suçlu çinmi oluyo, ben çinliyi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sakın.
sadece ithalatçıda bitse iş ben razıyım aldığımız motorda dahi geliş fiyatına yakın vergisi var! vergi ayrı , ithalatçı ayrı, bayisi ayrı, hepsinin yükünü biz çekiyoruz..
bugün bir çin dediğimiz dün bir japon du eskiler bilirler japon ürünler eskiden hem ucuz hemde adi diye pek tercih edilirdi ,
görünen o ki japon denildiğinde artık kaliteli oluyor yarın bu kalite çine yansıyacaktır , tabi yarını ne kadar bekleriz onu bilemiyorum. .
bende bir çin scooter kullanıyorum bu motor olmasaydı motosiklet alamazdım sanırım, çünkü diğerleri bütçemi aşıyor...
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
Japonlar kalite yönetimi ve uygulamasını 2. Dünya savaşından sonra devreye soktular. Ancak Çinliler için kalite önemli değil, hızla tüketen ve atan dünyada artık kimse evladiyelik almadığı için sattıklarını satıyorlar... Diyeceğim odur ki bu günkü dünya düzeninde hiç kimse Çin den kalite beklemesin...
-
1 noktayı atlıyorsunuz arkadaslar.Cebimizde milyarlar olsa kim çin e biner.Bende alırım 600 cc lik bir makina aslanlar gibi gezerim.Olmadı tipini seviyorum diye birde ek olarak 150 zat alırım.keşke çin malı iyi değil binilmez diyen arkadaşlar borç versede iyisini alsam :D
-
ohoo yine başa döndük demek.. yine mi çin muhabbeti
ne alırsan bir milyon kardeşim.. yersen..
Ben babayı hatırladım yine durduk yere.. : ))
-
işine gelmeyen almasın birader,
şöyle kenarda durun
dükkanın önünü kapatıyorsunuz
motordan ne beklediğini,ona ne verdiğini ve ne aldığını bilirsen Çin malı değil,Papua Yeni Gine Malı bile almakta sakınca yok.
Bir buçuğa 12 taksitte Japon vardı da almadılar mı?.
-
linkteki kişi sitemizin en babacan insanlarından bir abimizdir .kendisiyle şahsen tanıştık ve de şahsına saygım sonsuzdur.
o yüzden ben yorum yapmak istemiyorum da genede ufacıcık yorum yapmadan duramayacağım
x firmasından bana deseler ki şu şu imkanlar motor bizden sen gez ben de gezerim.
çinli firmalar her normal vatandaşa da sponsorluk mu yapacak şimdi?
bazen bir saat bir ömre bedeldir.yaşadığın anın tadını bilmek gerek.mutluluk denilen şey kolay bulunmaz ki,kaybetmemek için düşünmelisin.paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir(çok atmiim bir de bilgi).
-
yok amcaya lafımız şeker gibi adam
-
@serkanzat
evet aslında haklısın 100bin km testi kriter olmalı test yapsınlar tarafsız çinli ve japonları o zaman 100bin km sonunda toplam maliyet görülür parça değişimi fiyatları olarak ama ben çinlilere güvenemiyorum çünkü benim eski mondi 100 kh
20bine gelince püfür püfür yağ eksiltiyordu ha segman atsak düzelirdi 10 ytl ye ama ustalar var ya ustalar onlar maliyeti arttırıyor işte
@ serkanzat 1 ayda 50bin km yapmış demişsin adam günde 1800 km mi yapmış pes yani o motorla saatte 120yle gitse 15 saat sürerREKLAM KOKUYOR BENCE
ortak ben demiyorum.sende gördün haberde belirtiyor bence 1 ay değil 1 yıldır veya amca yola çıkmadan kilometresi 25.000km falandır herhalde.
sende o makinayla iyikilometre yapmışsın işini bayağı görmüştür sanırım.
neyse ikinci motorun inşallah bir japon olur .
-
@Serkanzat eyvallah mondial çok işimi gördü diyorum ya çin malı gelmese
peugeot 103 e talim etmeyecekmiydi bu vatandaş
-
Kim ne derse desin, parası olmayan adamın motora binmeye hakkı yok mu? Çin de olsa işin ucu yorganın sonuna kadar gidiyor.. 1 haftadır 2. el motor fiyatlarına bakıyorum (maxisicooter) . Ama hiç birisi benim alım gücümde değil, e bende motor kullanmak bu zevki yaşayabildiğim kadar yaşamak istiyorum. Ama çine karşı çıkmakla olmuyor işte.. alım gücü arkadaşlar..
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
-
bart1969 adlı üyeden alıntı
linkteki kişi sitemizin en babacan insanlarından bir abimizdir .kendisiyle şahsen tanıştık ve de şahsına saygım sonsuzdur.
o yüzden ben yorum yapmak istemiyorum da genede ufacıcık yorum yapmadan duramayacağım
x firmasından bana deseler ki şu şu imkanlar motor bizden sen gez ben de gezerim.
çinli firmalar her normal vatandaşa da sponsorluk mu yapacak şimdi?
arkadaşım imkan falan her neyse bu çinli makina bu yolları gidip gelmişmi bana onu söyle.bu abiyi madem biliyorsun her gittiği ilde servislere uğrayıp bakımını yapmışlar yardımcı olmak için abiye.sen türkiyr turuna hiç bir servise uğramadan tamamlayabileceğinimi sanıyorsun bizim beklentimiz bize türkiye turu yaptırması değil istanbul içinde bile olsa gezme imkanı sağlaması .ben bunu bizzat yaşadım ben japonda kullandım çinde makineni düzgün kullanırsan iş yapar.ama dediğim gibi japon 10 numara ama çinlininde neler yapabileceğini görüyoruz.
şafak118 izmir'e yakında kısmetse çinli makinasıyla gidecek.bakalım sonuçlarını dinleyeceğiz.
madii gücü iyi olanlar japondan şaşmasın.
maddi gücü kısıtlı olanlar ben bunu yormadan düzgün kullanırım bakımlarını yaparım.diyenler yıllarca japon motoru almayı beklemeden bu zevke şimdiden başlasınlar derim.
hiç bir zaman erteleme hayat kısa
@Serkanzat eyvallah mondial çok işimi gördü diyorum ya çin malı gelmese
peugeot 103 e talim etmeyecekmiydi bu vatandaş
bak motorun hesap sorur öbür dünyada hakkını yeme
STeReO adlı üyeden alıntı
Kim ne derse desin, parası olmayan adamın motora binmeye hakkı yok mu? Çin de olsa işin ucu yorganın sonuna kadar gidiyor.. 1 haftadır 2. el motor fiyatlarına bakıyorum (maxisicooter) . Ama hiç birisi benim alım gücümde değil, e bende motor kullanmak bu zevki yaşayabildiğim kadar yaşamak istiyorum. Ama çine karşı çıkmakla olmuyor işte.. alım gücü arkadaşlar..
işta kardeşim bazı arkadaşlarımız açıkça paran yoksa ne işin var motorla ya japon al yada hiç alma daha iyi mantığınla yaklaşıyorlar.ama bilmezlerki içindeki motor aşkını.
-
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
Bu kesinlikle şahsi görüşümdür..
Çinli motor alınıp güvenle binilebilrmi, kârlımıdır, yedek parça kolaylıkla bulunabilrmi gibi sorunların hepsine benden kocaman bir HAYIR..
Ancak uzun vadede geleceği varmı? Bence kesinlikle var..
1960larda 1970lerde japonlar ilk araba ve motor üretimine başladıklarındada ilk önce herkez burun kıvırmış "japonmu? pehhhh" gibisinden..
Adamlar kendilerini 20 senede öyle bir geliştirmişlerki ekonomi performans güvenlik hepsi bir arada..buyrun motor sektörü ellerinden otomotivinde büyük kısmı.. Honda Toyota Mazda vb vb.. Çinlilerde eğer markalaşmaya giderlerse (ki şu an büyük bir hızla gidiyorlar) şurdan 10 sene sonra büyük işler başarırlar..
-
ARKADAŞLAR TÜM MOTOR SEVERLERİ BURADAN SAYGIYLA SELAMLAYIP.İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM... ALLAH HERKESE BİR GÜN ÇOK KALİTELİ JAPON MOTORU NASİP ETSİN...
ÇİNİ JAPONU HERKES BU YOLA BAŞ KOYMUŞ.ÖNEMLİ OLAN ALLAH KİMSELERE KAZA BELA VERMESİN.KAZANIN ÇİNİ JAPONU YOK.
OZER:Cebinde bazı temel ihtiyaç maddelerine parası olmayan kişilerin aynı cebinde 1500.-TL değerine IPOD var ve tam aksi, parası var ama kullanmayı bilemezler bazıları....
Bu yazımın sonunda bir atasözüne yer vermek isterim.Ayranı yok içmeye tahtıravanla gider helaya...sen anladın onu
SÖZÜM CEBİNDE 1500YTL LİK I POD U OLUPTA.PARAM YOK DİYE GEÇİNENLERE
ÖZER KARDEŞİMİZİ DİNLEYİN.
AYRANINIZ YOKSA İÇMEYE ..... GİTMEYİN HELAYA KARDEŞİM..NEREYE PARA HARCIYACAĞINIZI ŞAŞIRIYORSUNUZ PARAM YOK DERSİNİZ BİRDE MOTOR ALIRSINIZ I POD ALIRSINIZ
Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. La Fontaine
-
Benım regal raptor motosikletimin garanti kitapçğının en ön sayfasında "bu motosikletin maximum kullanım zamanı 10 yıldır" yazıyodu..o an kendi motorumdan soğumustum ve sattım....
arkadasımın DR650se'si var 1996 model yaklaşık 100.000 km'de ve hala tıkır tıkır çalısıyo...
daha ne olsun....
[B][I][U]KARANLIĞA ŞİKAYET EDECEĞİNE KALKTA BİR MUM YAK [/U][/I][/B]:cat:
-
serkanzat adlı üyeden alıntı
ARKADAŞLAR TÜM MOTOR SEVERLERİ BURADAN SAYGIYLA SELAMLAYIP.İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM... ALLAH HERKESE BİR GÜN ÇOK KALİTELİ JAPON MOTORU NASİP ETSİN...
ÇİNİ JAPONU HERKES BU YOLA BAŞ KOYMUŞ.ÖNEMLİ OLAN ALLAH KİMSELERE KAZA BELA VERMESİN.KAZANIN ÇİNİ JAPONU YOK.
SÖZÜM CEBİNDE 1500YTL LİK I POD U OLUPTA.PARAM YOK DİYE GEÇİNENLERE
ÖZER KARDEŞİMİZİ DİNLEYİN.
AYRANINIZ YOKSA İÇMEYE ..... GİTMEYİN HELAYA KARDEŞİM..NEREYE PARA HARCIYACAĞINIZI ŞAŞIRIYORSUNUZ PARAM YOK DERSİNİZ BİRDE MOTOR ALIRSINIZ
I POD ALIRSINIZ
Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. La Fontaine
dediğinde haklısın..
ancak ben o ipod parasına olan motoru (+ehliyet+ruhsat+kask) almak için düzenli bir işim yokken ailemden zerre destek almadan ki motosiklete karşılar zaten.. yemeden içmeden çaya dolmuşa verdiğim paradan kısarak kendi başıma sağdan soldan iş alıp bir kaç sene para biriktirip almışsam, arkadaş o zaman dışlanmaya tahammülüm olmaz.. o zaman ben herkesten çok tutkunuyum bana göre bu işin !!
çin malları düşük kalitedir. (eyvallah ki senelerce binenler var)
bunu demekte sorun yok ama şu forumu bir dikkatli okuyun.. çin kullananları bir dışlama sevdasıdır almış başını gidiyor.. başlık açmalarına mani olunsuna kadar gitti bu iş düşün !
-
çin gelişmekte ve hızla büyümekte olan bir ülke ve kalitesiz den ziyade ucuzluğuyla tercih edilir unutmayın ki şuan bir YBR , KYMCO, benim bildiklerim çinde üretiliyor, ürünü kaliteli istersen o da yapılabilir bu ülkede
inanıyorum ki kendini geliştirip pazarda yerini daha da sağlamlaştıracaktır. .
bu süreç uzun vadeli dir tabiki. .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)