Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Olmak yada olmamak....

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    nx4_falcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2003
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    crossrunner
    Olmak yada olmamak....

    Yaşama hakkı insanın en temel hakkıdır. Bir insan bile öldürseniz yani katil bile olsanız yaşamınıza son vermeye kimsenin hakkı yokdur. Evrensel hukuk , vicdan hukuku yüzyılardır bunu söyler durur. İğneyi hatta çuvaldızı bile kendimize batırsak azdır. Acba kaçımız vicdanımızın sesini dinliyoruz? İnsanoğlu vicdanı saygıyı kibarlığı bırakalı okadar çok olduki. Artık herkes kendine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarına yapar oldu . Vurdum duymazlık okadar üst sevyelere çıkdıki toplumda başkalarına yapılan haksızlıkları görmek bir yana. Kendi hatalarımızı bile göremiyecek kadar kör olduk bir anda. Şimdi gökden düşer gibi nerden çıkdı diye soruyordur herkes bu konu. Hani biz şimdi tatlı hayaller kuruyorduk ya, Yeni bir motorsiklet güzel bir motosiklet gezisi. Hoş kızlar, Yakışıklı erkekler. Güzel bir tatil Taksim Bağdat caddesi Bodrum... Eskiden gazetelerin üçücü sayfalarında kendilerine yer bulan haberler. Artık manşetleri işgal etmeye başladı Tüm sayfalarda kazalar, cinet, gasp , tecavüz. Haber musluğundan başka şeyler akmaz oldu. spor bile şike ve şidetle anılmaya başladı. Tüm bunlar neden? Acaba Tüm bu haberlere konu olanlar benden sizden farklı insanlarmı?
    Gecen gun coğunuzu sevindiren ama beni üzen bir haber okudum 'Türkiyede motorsiklet satışlarında patlama oldu' Diyordu kocaman bir başlıkla gazetenin biri ama haberin en sonlarında ufak puntolarla yazılmış bir yazı ilişdi gözüme 1 milyon motorsiklet sürücüsünün sadece 100 bini ehliyetli. '100 BİN EHLİYET' Sonra düşündüm acaba kaçtanesi benim gibi almışdır ehliyeti . İlk defa falconumu satın aldığım gün Binmişdim Vitesli bir ikitekerin üzerine. daha önce mobiletlerle 1,2 deneyimim olmuşdu. Ama onlar 400cc denneyiminin yanında ön sevişme bile sayılmazdı. Belki ilk öpücük, okadar. Son günlerde artan kaza haberleri.Zarar gören insanlar.Ölen insanlar.Geride kalan acılı insanlar. Gözü yaşlı anneler. Kimin hakkı var annelerimizi üzmeye? Daha geçen gün ölmedimi bir çocuk, arkadaşıda azraille it dalaşında. Kim suçlu? Kimin suçlu olduğu önemlimi? Evet çok önemli. Herkes suççluyu ve suçunu bilmeli. Kadere atmamak lazım suçu. Tanrı bizden daha çokmu seviyor avrupalıyı yada amerikalıyı? Neden hep bizler ölüyoruz bizler ağlıyor ,acı çekiyoruz? Avrupada Yüz trafik kazasında üç çocuk ölürken bizde kırksekiz çocuk ölüyor. Neden? Avrupalı çocuğunu ön koltukda kucağında taşımaz. Avrupalı çocuğunun yanında sigara içmez. Avrupalı motorsiklete binerken kask arabaya bindiğinde emliyet kemeri takar.Onlar insanı sever insana saygı duyarlar. Acaba kaçımız Hız sınırlarının üzerinde giderken Başkalarınada zarar verebileceğimizi düşünürüz?
    Suç sadece bizde değil. Suç bizi eğitenlerdede Bizi denetliyenlerdede. Yasaların kuralların olması yetmiyor. Yasalara uyulması, Yasaların uygulanması . Ve uygulamanın denetlenmesi gerekir. Eğtim küçük yaşlarda başlar İlk örnek anne ve babamızdır , Sonra arkadaşlarımız, okul , kitaplar, televizyon ve gazeteler gelir. Eğim bir çok halkası olan bir zincir gibidir. Her bir halka çok önemlidir. Tek başına bilgi ne insan nede topluma faydalıdır. Önemli olan bilginin toplum için en adil şekilde kulanılması değilmidir? Yaşlı adam ve vezirle ilgili hikayeyi pek çoğumuz biliriz. Oğul vezir olur ve babasını çağırtır Bak baba adam olammassın dedin ama vezir oldum der. Önemli olanda budur ya vezir olmak herzaman adam olmak anlamına gelmez.
    Bu kaza haberleri , Ölenler ,yaralananlar, gözyaşları ne ilk nede son. Sanırım yakında iyce kanıksayacağız okuyup geçilen haberler olacaklar bizler için. Sonuçda bu düzeni hiç birimiz değiştiremeyiz Boyle gelmiş boyle gider. Ama kendimizi düzeltebiliriz. Kendimizden sorumlu olabiliriz. Sorumluluk sahibi olabiliriz . Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmaz, hareketlerimizin başkalarına ve kendimize zarar verebileceğini düşünürsek. ozaman birşeyler başarmış sayılabiliriz.
    Sonuçda var olmak yada var olmamak bütün mesele bu.
    Not: tek kelemelik , +1 vs gibi yorumlar yapmamanız rica olunur.
    Ne Mutlu Turkum Diyene...
    2003-2005 NX4 FALCON
    2006 CBF600S ABS


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    -1

    İlk başta olayın "to be or not to be" ile alakası yok. İnsanız, insana insan gibi davranırız ve kendimizede insan gibi davranılmasını isteriz. "Ben varım" diyemeyiz her olay karşısında ama kayıtsızda kalamayız. Üzülürüz, üzeriz bu sürekli olursa alışırız ve olağan gelir herşey, "su akar gediğini bulur" gibisinden bir söz vardır ve herşey zamanla bu doğrultuda gelişir. Demişsin ki "kendimizi düzeltebiliriz" hangi insana sorsan o ölümsüz, o mükemmel, o kusursuzdur ve pek az insan bunu cesaretini toplayıp red yoluna gider. Ölümler Türkiyede mi daha çok oluyor? Hayır, hemde koskoca bir HAYIR. Nereden mi biliyorum? Biliyorum çünkü basının bize yansıtmadıklarını biliyorum. America ne duyulmasını istiyorsa biz onu duyuyor onu görüyoruz. Her yıl Çin de trafik kazasından, Americada sadece gasptan kaç insan ölüyor biliyor musun? Hayır. Americada her 0.6 sn. de bir tecavüz, her 0.3 sn. de bir kap kaç ve hırsızlık, her 0,1 sn. de bir trafik kazası, her 4 sn. de bir adam öldürülüyor ve bunu "911" de çalışan memurların istatistikleri belirliyor. Dediğin gibi ölenler, yaralananlar, gözü yaşlı analar ve babalar hiçbir zaman azalmayacak, aksine artacak ve bizler bunlarada ayak uyduracağız ve alışacağız. Hiroşimaya nasıl alışıldı, veya ikiz kulelerin yıkılmasına, Iraktaki insanların petrol rafinelisi için katledilmesine, yüzyıllardır sürek itişmelerin Ermeni soykırımını yaratmasına ve Fühler in Yahudileri katletmesine, biz insanız alışırız ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler